anonymus73 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Είμαι κάτοχος γραμμής ΟΤΕ με 24Mps και μου έστειλαν προσφορά για 50Mps. Τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου (με 24Mps )είναι τα εξής: Actual Rate(Up/Down) : 1023/16471 kbps, Attainable Rate(Up/Down) : 1131/15508 kbps, Noise Margin(Up/Down) :13.5/6.6 dB, Line Attenuation(Up/Down): 11.6/17 dB και μου είπαν εάν αναβαθμίσω θα έχω ταχύτητα από 21-30 Mps .Αξίζει η αναβάθμιση ή δεν θα δω μεγάλη διαφορά μιας και από το καφάο μέχρι το σπίτι έχω καλώδιο χαλκού? Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από anonymus73
panoskatos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ είχα πολύ πιο χάλια γραμμή από την δική σου σε adsl και όταν πήγα vdsl συγχρονισα στα 49,9 mbps. Όλα αυτά στην Vodafone. Αν είναι να πληρώνεις για 50mbps και να έχεις το πολύ 30 για εμένα δεν άξιζει. Εννοείται ότι από το κουτί μέχρι το σπίτι μου με χαλκό έρχεται. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από panoskatos
filipN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 - Ποιά ακριβώς είναι η προσφορά; (τιμή για το έως 50) Για να δούμε, πρώτα απ’ όλα, αν όντως είναι προσφορά!
anonymus73 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα Τώρα πληρώνω 31,50 το μήνα (απεριόριστα αστικά-υπεραστικά, 30λ προς κινητά και 24Mps) ,με 5 ευρώ παραπάνω θα έχω 50Mps (θεωρητικά), απεριόριστα αστικά-υπεραστικά, 120λ προς κινητά. Το κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά δεν ξέρω εάν θα δω μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του internet με την αναβάθμιση. Επίσης ξέρει κάποιος εάν έτσι και αλλιώς θα αναβαθμιστούν στο εγγύς μέλλον όλες οι 24Mps γραμμές σε 50Mps? Ευχαριστώ.
turbat0s Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Εγώ έχω γραμμή 24/1 (vdsl profile-τα πιάνω κανονικά) και μου έκαναν προσφορά (κλήση από 13888) για 50άρα και 120΄ κινητά και κάτι ψευτοκουπόνια σουπερμάρκετ με τελική τιμή 32 κάτι €. Νομίζω συμπαθητική τιμή αλλά με προβληματίζουν τα εξής: 1) Δεν μου στέλνουν την προσφορά με mail παρά μόνο "σας τα διαβάζω και σημειώστε τα". 2)Ανανεώνεται η 24μηνη δέσμευση από τη ημέρα που θα δεχτώ την προσφορά. 3)Το βασικότερο, μεταπηδάω σε voip που δεν με ενθουσιάζει αλλά ωστόσο γνωρίζω ότι είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή. Προς το παρόν ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ, αλλά πώς να το χειριστώ ώστε να αποκομίσω το μέγιστο δυνατό όφελος από την όλη φάση?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 On 12/02/2019 at 21:39, anonymus73 said: Αξίζει η αναβάθμιση ή δεν θα δω μεγάλη διαφορά μιας και από το καφάο μέχρι το σπίτι έχω καλώδιο χαλκού? Έχουν αλλαχτεί τα ΚΑΦΑΟ της περιοχής σου με νέα που υποστηρίζουν VDSL ή θα παίρνεις VDSL από το Αστικό Κέντρο? Περιοχή?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 προφανως δεν αξιζει σιγα μην βαλω 50αρα ακομα και αν η διαφορα ειναι 1 ευρο για να εχω 21-30 ουτε για αστειο!
anonymus73 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
PETROS13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, με κάλεσε η cosmote για 50άρα fiber vdsl με 35 το μήνα (και αν βάλω και κινητό σε cosmote θα πάει 32) Τώρα έχω wind adsl αλλά πιάνω 10.. Με το fiber vdsl θα έχω καλύτερη ταχύτητα ή τσάμπα θα πληρώσω τα extra?
Salvation81 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Απο 16 στα 30 δεν το λες και μικρη αναβαθμιση παντως για 60ε τον χρονο (αν βεβαια πιασεις εστω τα 30).
alkis13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Το οτι καποιος με adsl2 τωρα πιανει 16/24 δε σημαινει οτι θα πιανει 16/50 ή λίγο καλύτερα. Θα κλειδωθεί σε άλλο profile. Οπότε θα έχει και την ανάλογη ταχύτητα. Πριν κλείσει κάποιος συμβόλαιο για 50/5 Vdsl, θα μπορουσε να ρωτήσει στη περίπτωση που πιάνει 30, αν γίνεται να του αλλάξουν μετά το πρόγραμμα στα 30/3 με την αντίστοιχη μείωση στο πάγιο. Όχι τα 24άρια δεν θα γίνουν 50άρια. Οι τάσεις αγοράς στην ευρώπη, δείχνουν το ακριβό Vdsl-fiber, να βρίσκεται στο ping, να πληρώνεις δηλαδή για να έχεις χαμηλό ping. Οι ταχύτητες είναι σε ένα Μ.Ο. 30MBps. Όταν κάποιος έχει 30-50mbps, αυτό που τον ενδιαφέρει μετά είναι να μην έχει ping. 10 ώρες πριν, PETROS13 είπε Για να μην ανοίγω νέο θέμα, με κάλεσε η cosmote για 50άρα fiber vdsl με 35 το μήνα (και αν βάλω και κινητό σε cosmote θα πάει 32) Τώρα έχω wind adsl αλλά πιάνω 10.. Με το fiber vdsl θα έχω καλύτερη ταχύτητα ή τσάμπα θα πληρώσω τα extra? Fiber Vdsl, και τα συναφή είναι marketing. Από καμπίνα θα πάρεις vdsl, εκτός και αν σου βάλουν οπτική ίνα στη πρίζα του σπιτιού σου, όπου αυτό είναι οπτική ίνα (fiber). Δες ποιος έχει το καφάο της γειτονιάς σου και αν έχει αναβαθμιστεί. Στις 13/2/2019 στις 10:48 ΜΜ, turbat0s είπε Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Εγώ έχω γραμμή 24/1 (vdsl profile-τα πιάνω κανονικά) και μου έκαναν προσφορά (κλήση από 13888) για 50άρα και 120΄ κινητά και κάτι ψευτοκουπόνια σουπερμάρκετ με τελική τιμή 32 κάτι €. Νομίζω συμπαθητική τιμή αλλά με προβληματίζουν τα εξής: 1) Δεν μου στέλνουν την προσφορά με mail παρά μόνο "σας τα διαβάζω και σημειώστε τα". 2)Ανανεώνεται η 24μηνη δέσμευση από τη ημέρα που θα δεχτώ την προσφορά. 3)Το βασικότερο, μεταπηδάω σε voip που δεν με ενθουσιάζει αλλά ωστόσο γνωρίζω ότι είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή. Προς το παρόν ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ, αλλά πώς να το χειριστώ ώστε να αποκομίσω το μέγιστο δυνατό όφελος από την όλη φάση? 1) Μπορείς να ζητήσεις τον κωδικό ηχογράφησης της κλίσης είτε να ηχογραφήσεις και εσύ, μικρό το ζήτημα. 3)Αναγκαστικά θα πάνε όλοι σε Voip, ο ΟΤΕ το κάνει ήδη σε σχεδόν όλους τους συνδρομητές. Σχετικά με το Voip, εάν έχει κάποιος συναγερμό, είτε θέλει να έχει σταθερό τηλέφωνο σε διακοπή ρεύματος, χρειάζεται να προμηθευτεί mini-ups για το router. Η Cosmote το δίνει δωρεάν σε περίπτωση που έχεις συναγερμό και είσαι συνδρομητής της. Προσωπικά το έχω στο ups, του pc, οπότε δεν έχω κάποιο θέμα. Εάν, υπάρχει σταθερό τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο, εκεί χρειαζόμαστε μία διπλή πρίζα τηλεφώνου (δηλαδή να έχει υποδοχές για 2 τηλέφωνα). Την αγοράζουμε εμείς, και όταν έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ, ή κάποιας άλλης εταρίας, και είμαστε σε VOIP, θα μας βάλει στη μία υποδοχή, το internet όπου έρχεται από τη πολυκατοικία-σπίτι, και στην άλλη θα συνδέσει, τις πρίζες των άλλων δωματίων, έτσι από το router την έξοδο τηλεφώνου, θα την συνδέσουμε στη 2η υποδοχή της πρίζας του τοίχου και θα δουλεύουν όλες οι τηλεφωνικές συσκευές σε άλλα δωμάτια. Το σημαντικό λοιπόν, είναι όταν έρθει ο τεχνικός, να έχουμε τη διπλή πρίζα, έτσι ώστε να μην καλούμε και πληρώνουμε μετά ηλεκτρολόγο. Στις 13/2/2019 στις 6:47 ΜΜ, anonymus73 είπε Τώρα πληρώνω 31,50 το μήνα (απεριόριστα αστικά-υπεραστικά, 30λ προς κινητά και 24Mps) ,με 5 ευρώ παραπάνω θα έχω 50Mps (θεωρητικά), απεριόριστα αστικά-υπεραστικά, 120λ προς κινητά. Στη vodafone 24/1 60' κινητά απεριόριστα αστικα-υπεραστικά, δίνει γνωστός μου 20,4€ το μήνα. Η ταχύτητα είναι στο μ.ο. της περιοχής του (~8-10mbps). Πολλά δεν είναι;
diaol Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα και απο εμενα , εχθες ελαβα και εγω τηλεφωνο προσφορας απο τον ΟΤΕ. Το πακετο λοιπον το οποιο εχω ειναι ΕΩΣ 24mbps (παιζω 16-17) και αστικα υπεραστικα απεριοριστα και 20 λεπτα κινητα . Με κοστος στα 26,70 € Η προσφορα η οποια μου δωθηκε ειναι vdsl εως 50 mbps αστικα υπεραστικα και 2 ωρες κινητα, στα 32,20 €. Η περιοχη η οποια μενω ειναι στο Ιλιον , και με μια γρηγορη μετρηση απο τον ΟΤΕ τηλεφωνικα εκτιμηθηκε οτι θα παιζω καπου στα 30 mbps. Τι προτεινεται να κανω αρχικα ? συμφερει ? και τι μπορω να κανω αν δεν με ικανοποιει η ταχυτητα ? εχω μπερδευτει λιγακι
filipN Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα πρέπει να ξέρεις, πρώτα από όλα, αν θα παίρνεις από KV (νέου τύπου καμπίνα) ή από ΑΚ (αστικό κέντρο). Στη γειτονική Πετρούπολη, αρκετοί από όσους παίρνουν από το αστικό κέντρο και έχουν αγοράσει σύνδεση έως 30 ή 50Mbps, ενώ συνδέθηκαν στην αρχή γύρω στα 27 (έως 30) και 40-42Mbps αντίστοιχα για τα έως 50, ελάχιστους μήνες μετά βρέθηκαν στα 19Mbps! Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από filipN
diaol Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Απο οσο ξερω μεχρι στιγμης παιρνω απο ΑΚ , το οποιο ειναι στο καταστημα του ΟΤΕ , Ιλιον με αποσταση απο εμενα στα 500 μετρα περιπου .
turbat0s Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είμαι τελικά από προχτές σε φάση ολιγοήμερης αναμονής για αναβάθμιση από 24/1 ----> σε 50/5 και ταυτόχρονα μετάβαση σε voip. Σήμερα παρατηρώ στο ρούτερ αυτό, χωρίς ωστόσο να έχω λάβει μήνυμα ενεργοποίησης της νέας υπηρεσίας. Επιπλέον και σε speedtest και διάφορα downloads που κάνω, φαίνεται ότι είναι ακόμη σε 24/1. Πώς γίνεται αυτό? Γίνεται να κλειδώνει το ρούτερ 49999/4996 ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει ακόμη σαν 24/1? Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2019 από turbat0s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα