Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειαααα, δε ξέρω αν υπάρχουν djs τριγύρω, δε βρήκα κάποιο θέμα άρα ανοίγω.

Έχω κάτι κομμάτια native instruments X1 κτλπ, έχω επίσης την κάρτα ήχου Audio 2 της N.I. και θα ήθελα να τα συνδιάσω αυτά με ένα Mixtrack της Numark που ξέρω πως θα βρω mappings.

Δεν έχει και ενσωματωμένη κάρτα ήχου, άρα λέω η διαφορά στη τσέπη μου μιας και ήδη έχω.

Image result for mixtrack 3

Ελάτε που δεν έχει RCA..!  Έχω μόνο USB. Καλά πως θα τα συνδέσω με την A2;

Δημοσ.

Τα περισσότερα dj controllers βγαζουν μόνο master out. Αυτό που θέλεις να κάνεις για να μην πάει χαμένη η κάρτα ήχου σου δεν γίνεται με dj controller γιατί οι controllers εχουν ενσωματωμένη την κάρτα ήχου. Οπότε ή πουλάς την κάρτα ήχου και παίρνεις ένα καλύτερο controller, ή κρατάς την κάρτα ήχου και παίρνεις έναν μίκτη και 2 players. Οικονομικά συμφέρει το 1... Εξαρτάται φυσικά πάντα και από τις ανάγκες σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να ειμαι DJ, απλα επειδη ψιλοασχολουμαι, λογω του κουμπαρου μου που ειναι DJ< νομιζω οτι ο φιλος απο πανω εχει δικιο. 

οι DJ controllers -σαν αυτον που εχεις στην φωτο- εχουν καρτα ηχου, και τα PC τα βλεπουν σαν καρτες ηχου. αρα το να εχεις και εσυ κι αλλη, δεν γινεται να δουλεψει με αυτη..!  εξ ου και η USB συνδεση του Controller.    

αν θες να χρησιμοποιησεις την καρτα ηχου που εχεις, νομιζω μονο με μικτη μπορεις.  πας καπως ετσι αν δεν κανω λαθος.  απο λαπτοπ -> Καρτα ηχου Α2 ->   μικτης-> Ενισχυτης -> ηχεια.

ομως ετσι δεν μπορεις να κανεις τις μιξεις, οπως με τον Controller, που χειριζεσαι απ ευθειας το προγραμμα που δουλευεις. ειτε VDj, eite Tractor Dj, ειτε οποιο αλλο. ο μικτης ειναι για εξωτερικα CD players ή αν παιζεις σερι απο PC/Laptop χωρις αλλαγες....!  αρα......  

Παντως ...οικονομικα και πρακτικα, νομιζω οτι συμφερει το πρωτο.

περιμενε να σου απαντησουν και πιο ειδικοι.  

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μίκτης παίρνει από εισόδους (rca) τον ήχο, τον μιξάρει και βγάζει το output... Σε έναν μίκτη μπορείς να συνδέσεις τα 2 κανάλια της κάρτας ήχου σου και να παίζεις όπως λες με το laptop...

Τώρα που το σκέφτομαι.. θεωρητικά θα μπορούσες να συνδέσεις την κάρτα ήχου στον μίκτη για να στέλνεις τον ήχο στον μίκτη και ταυτόχρονα ένα controller στο laptop για να κανεις map και να χειρίζεσαι το traktor από το controller και όχι με το mouse...  αλλά είναι λίγο χαζό. :)

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ.

ΆΡΑ, εφόσον ΔΕΝ έχει ενσωματωμένη soundcard, τα RCA θα ήταν άχρηστα γιατί δεν πρέπει να μπει ο ήχος..

Τότε γιατί η TRAKTOR A2 έχει 2 βύσματα, εκ των οποίων με το ένα συνέδαια τα RCA του Hercules Mixer; Δεν βγάζει λογική..

Δημοσ.

Ακόμα επιμένω να μην προβώ σε αγορά του Pro με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου, γιατί έχω κάρτα ήχου και αναρωτιέμαι πως συνδέονται χωρίς τα RCA.

Βρήκα αυτό (βλ. συνημμένο), που είναι με το VDJ μεν αλλά ξέρω πως αντίστοιχο έχει και το Traktor Pro φυσικά.

Μπορώ απλά να τα συνδέσω, και εφόσον θα έχω την εξωτερική κάρτα ήχου μου Traktor Audio 2 (A2) συνδεδεμένη μέσω USB με το PC,  να επιλέξω από το πρόγραμμα την κάρτα; Τόσο απλό είναι;

Στην περίπτωση ενός Hercules μίκτη που είχα, γιατί το συνέδεα μέσω RCA με την εξωτερική κάρτα, μου λέτε σας παρακαλώ; :P

Καταγραφή.PNG

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

BUMP

Ρε παιδιά, μια τελευταία φορά, μην αγοράσω κάτι λάθος.

Έχω τα :

1) Κάρτα ήχου : Traktor A2

2) Controllers : Traktor X1 MK2 + TRAKTOR F1

Με το Mixtrack το απλό, χωρίς ενσωματωμένη κάρτα ήχου και ΧΩΡΙΣ RCA, μπορώ να συνδέσω όλα τα παραπάνω, και να γίνεται "internally" -αν διάβασα καλά- ούτως ώστε να μην έχω πρόβλημα που λείπουν τα RCA από τον controller..

Δηλαδή, όλα τα συνδέω μέσω USB. Στην κάρτα ήχου όμως τι συνδέω στο Α και τι στο Β; Μόνο τα ακουστικά ξέρω, στο B. Στο Channel Α όμως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...