pados1002 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα... Αύριο αναβαθμίζω σε vdsl τη γραμμή μου και μου έρχεται νέος εξοπλισμός γτ αναγκαστικά η γραμμή γυρνάει σε Voip... Παρόλα αυτά δε θέλω να αφήσω στην άκρη το D7000... Τι λύση υπάρχει για να μπορέσει να δουλέψει και το τηλέφωνο? Κάπου διάβασα για ATA adapters αλλά δεν έχω ιδέα αν και πως δουλεύουν... Αν μπορείτε να προτείνετε κάτι σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από pados1002
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 15 hours ago, pados1002 said: Καλησπέρα στην παρέα... Αύριο αναβαθμίζω σε vdsl τη γραμμή μου και μου έρχεται νέος εξοπλισμός γτ αναγκαστικά η γραμμή γυρνάει σε Voip... Παρόλα αυτά δε θέλω να αφήσω στην άκρη το D7000... Τι λύση υπάρχει για να μπορέσει να δουλέψει και το τηλέφωνο? Κάπου διάβασα για ATA adapters αλλά δεν έχω ιδέα αν και πως δουλεύουν... Αν μπορείτε να προτείνετε κάτι σας ευχαριστώ! netgear μπροστα να συγχρονιζει και πισω απο αυτο το speedport να σηκωνει την τηλεφωνια. εναλλακτικα μπροστα το modem router του οτε και πισω το Netgear σαν router και θα κανει κληση pppoe.αν δεν μιλαμε για cosmote τοτε οι επιλογες ειναι πολυ λιγοτερες και βλεπω το Netgear απλα να μπαινει σαν ρουτερ πισω απο του παροχου και δεν ειναι σιγουρο οτι θα καταφερεις να παιξεις Pppoe passthrough. ata adapter(spa adapter) πεστο οπως θες δεν θες αφου το router του οτε μπορει να παιξει σαν spa adapter πισω απο το δικο σου.οποτε δεν εχει νοημα να πληρωσεις για spa εκτος αν σε πειραζει να βαλεις του οτε που απλα ειναι λιγο μεγαλο σε μεγεθος. εναλλατικα παντα μπορει να μπει και vdsl router με voip ports αλλα να αγορασεις νεο Modem router για να τα εχεις ολα σε ενα παλι δεν αξιζει αφου εχεις το Netgear. 1
pados1002 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση! Ο πάροχος είναι ο ΟΤΕ. Το netgear το θέλω ουσιαστικά πλήρως λειτουργικό όπως είναι τώρα με dyndns, port forwarding κ.τ.λ... Δε θέλω να ξαναταλαιπωρηθω... Κάποιος οδηγός για να βάλω πίσω το speedport υπάρχει γτ είναι η πρώτη μου προσπάθεια σε κάτι τέτοιο?
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 On 13/02/2019 at 14:51, pados1002 said: Ευχαριστώ για την απάντηση! Ο πάροχος είναι ο ΟΤΕ. Το netgear το θέλω ουσιαστικά πλήρως λειτουργικό όπως είναι τώρα με dyndns, port forwarding κ.τ.λ... Δε θέλω να ξαναταλαιπωρηθω... Κάποιος οδηγός για να βάλω πίσω το speedport υπάρχει γτ είναι η πρώτη μου προσπάθεια σε κάτι τέτοιο? για καποιους ειναι πιο μεγαλη ταλαιπωρια να βαλουν το speedport πισω απο το δικο τους Modem router απο οτι να παιξουν pppoe passthrough
pados1002 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Προς το παρόν συνεχίζω κανονικά με το Netgear καθώς απ' ότι φαίνεται με ξεχασαν.. τα καλά του να βρίσκεσαι σε χωριό υποθέτω... Κλειδώνω 49998 και έχω δει μέχρι 6.2MB/s... Ελπίζω να μη χρειαστεί να πειράξω κάτι αλλά λογικά μέχρι Μάιο απ' οτι λένε θα γυρίσουν υποχρεωτικά...
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 8 minutes ago, pados1002 said: Προς το παρόν συνεχίζω κανονικά με το Netgear καθώς απ' ότι φαίνεται με ξεχασαν.. τα καλά του να βρίσκεσαι σε χωριό υποθέτω... Κλειδώνω 49998 και έχω δει μέχρι 6.2MB/s... Ελπίζω να μη χρειαστεί να πειράξω κάτι αλλά λογικά μέχρι Μάιο απ' οτι λένε θα γυρίσουν υποχρεωτικά... αργα η γρηγορα θα σε γυρισουν. εδω εχουν γυρισει ατομα τα οποια δεν παιρνουν καν απο kv.
pados1002 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε αργα η γρηγορα θα σε γυρισουν. εδω εχουν γυρισει ατομα τα οποια δεν παιρνουν καν απο kv. Θα πειραματιζομουν να δοκιμάσω πως μπορούν να λειτουργήσουν μαζί αλλά προφανώς δε γίνεται μέχρι να με γυρίσουν σε VoIp..
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 minutes ago, pados1002 said: Θα πειραματιζομουν να δοκιμάσω πως μπορούν να λειτουργήσουν μαζί αλλά προφανώς δε γίνεται μέχρι να με γυρίσουν σε VoIp.. μπορεις να ετοιμασεις τις ρυθμισεις αλλα αν δεν εχεις καποιο account μεσα στο Speedport πως θα το δοκιμασεις.εκτος αν πας σε κανα φιλο και το κανεις δοκιμη.πχ να σου φερει το speedport ή να πας εσυ στο σπιτι του.
pados1002 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, poulinos είπε μπορεις να ετοιμασεις τις ρυθμισεις αλλα αν δεν εχεις καποιο account μεσα στο Speedport πως θα το δοκιμασεις.εκτος αν πας σε κανα φιλο και το κανεις δοκιμη.πχ να σου φερει το speedport ή να πας εσυ στο σπιτι του. Το speedport έχει έρθει απλά απ' τη στιγμή που δεν έχει γυρίσει σε Voip η γραμμή πως θα καταλάβω αν δουλεύει??
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 1 hour ago, pados1002 said: Το speedport έχει έρθει απλά απ' τη στιγμή που δεν έχει γυρίσει σε Voip η γραμμή πως θα καταλάβω αν δουλεύει?? το ενα ειναι να κανεις απλα τις ρυθμισεις και να το εχεις ετοιμο(χωρις να γινει πραγματικο check) και το αλλο απλα με το speedport καποιου φιλου που εχει voip. 1
pados1002 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) @poulinos Θα θελα τα φώτα σ αφού σήμερα γύρισε σε voip. Το D7000 το έχω αφήσει όπως είναι. Στο speedport έβαλα την LAN 1 ως WAN. Και έχω συνδέσει στη lan 2 του D7000 το speedport στη lan1 του ή wan πλέον. Gateway του D7000 192.168.1.1 και το speedport 192.168.1.2. Ο dhcp του speedport είναι on, αν αυτό παίζει ρόλο. Και μερικά screenshots από όσα βλέπω στο speedport. Δε δουλεύει η τηλεφωνία προφανώς 😅. Επίσης στο phone 1 μπήκε το τηλέφωνο. Τι άλλο πρέπει να πειράξω είτε στο d7000 είτε στο speedport? Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2019 από pados1002 Διόρθωση αρχείων
achilles_g_ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Εφόσον κάνεις passthrough πρέπει να κλείσεις το dchp από το speedport και το wifi. Tα στοιχεία της σύνδεσης περασμένα και στο netgear και στο speedport.
kitsarass Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2019 Ασε του Οτε πρωτα να παρει κανονικα ολες τις ρυθμισεις μονο του για πρωτη φορα, κωδικους ονοματα χρηστη κτλ. Καντου μια επανεκκινηση. Κανε μια νεα συνδεση κατω απο την Eth me IP οχι PPOE. Αλλαξε το Lan1 se Wan. Ξεσυνδεσε το και βαλε το Netgear πρωτο και καλωδιο απο το 1ο στου Οτε στην Lan1 (Wan). Δωστου στατικη ip απο το Netgear και ανοιξε πορτες 4000-4100 στην ip του Οτε.
M@dB0x Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεις να κανεις το πλεον ευκολο και να βαλεις το d7000 πισω απο το speed και τελος. Ουτε wan ουτε passthrough......... τπτ. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από M@dB0x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα