Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να τοποθετήσω την τηλεόραση στον τοιχο με βάση. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχω ένα καθαρό αποτέλεσμα χωρίς καλώδια; Έχω τραβήξει παροχή για ρεύμα, κεραία και Ethernet. Τα ηλεκτρολογικά γίνονται τώρα. Να πω στον ηλεκτρολόγο να μου βγάλει τις πρίζες έτσι ώστε να κρύβονται απ' την τηλεόραση ή μετά δε θα κάθεται η τηλεόραση στον τοίχο λόγο του πάχους της πρίζας;

@Gilmen παίζει καμία φώτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποια ειναι η τηλεοραση σου ?

ειχα βρεθει στο ιδιο προβλημα πριν λιγα χρονια.

στην αρχη ειχα βγαλει στο κεντρο του τοιχου μονο πριζα για ρευμα , πριζακι κεραιας , πριζα ethernet και ενα hdmi το οποιο ερχοταν μεσα απο τον τοιχο  (στοκαριστικε κιολας)

1ο προβλημα που αντιμετώπισα ηταν το οτι το βισμα της κεραιας που εμπαινε στην τηλεοραση ηταν οριακα με τον τοιχο επειδη η τηλεοραση ειχε την θυρα της οριζοντια.
το ελυσα αγοραζοντας 90 μοιρες ανταπτορακι.

2ο προβλημα μετα απο λιγο καιρο θελοντας να συνδεσω σταθερο / λαπτοπ και κονσολες , καταλαβα οτι επρεπε να ειχα τραβηξει 2 η 3 καλωδια hdmi.
εν τελη , αφου εκανα τριπα στον τοιχο (απο το πισω υπνοδωματιο που παλι καλα ειχε ντουλαπα στο μερος της τρυπας)περασα νεα hdmi με ανταπτορες 90μοιρων (για να χωραει στην τηλεοραση)

πλεον η τηλεοραση με τοσα καλωδια καθεται οριακα , αλλα καθετε. τα καλωδια ειναι πατημενα και αν ειχα αλλη τηλεοραση πιο ιδιοτροπη δεν ξερω αν θα καθοταν ολα εκει πισω.

αν ξαναεκανα νεα τετοια εγκατασταση , θα εκανα τετραγωνη εσοχη στον τοιχο 20 χ 20 εκατοστα και βαθος 2-4 εκατοστα , να μπορουν να καθονται ολα τα καλωδια εκει μεσα και να μην στριμωχνονται και πατιουνται αναμεσα στην τηλεοραση , τη βαση και τον τοιχο. επισης θα χρησιμοποιουσα παλι ανταπτορες 90 μοιρων αν η τηλεοραση δεν βγαζει καθετα τις θυρες

Επεξ/σία από discoboyminimal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ για τα tip. το θέμα είναι πως δε ξέρω ακόμα ποια τηλεόραση θα πάρω και ποια βάση.  το σπίτι θέλει κάνα 2μηνο ακόμα για να τελειώσει και απλά θέλω να εξασφαλίσω πως θα έχω ένα καθαρό τελικό αποτέλεσμα. παραθέτω και ένα σχέδιο του σαλονιού. σκέφτομαι να βγάλω τις πρίζες στο κάτω μέρος της τηλεόρασης

IMG_20190209_000045.jpg

Επεξ/σία από gsisr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο το "καθαρο" αποτελεσμα, θελει παρα πολυ μελετη....!!  δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζουν οι περισσοτεροι.  

1, πρωτα απο ολα, θα πρεπει να εχεις ψαξει, μεχρι και ποιο μοντελο τηλεορασης θα παρεις, για να δεις σε ποια πλευρα εχει τις θυρες. αν ειναι πισω, πλαι και σε ποιο πλαινο, δεξια ή αριστερα. 

2,  επειτα αν θελεις να βαλεις τις πριζες πισω απο την τηλεοραση, πρεπει να σκεφτεις τι θα κανεις αν θελησεις να βαλεις βγαλεις ενα καλωδιο. 

3 αν θελησεις -οπως αναφερθηκε- να συνδεσεις ενα λαπτοπ,  πως θα το συνδεσεις..?  

δεν ειναι ευκολο να βαλεις χερι πισω μετα το στησιμο...!!!

ειναι πολλες οι πιθανοτητες να μην σε βολεψει σε καποιες περιπτωσεις.  

αυτο που προτεινω εγω παντως, ειναι, τα εξης.   βαλε τις βασικες πριζες που θα χρειαστει η τηλεοραση σου στο πισω μερος, δλδ ρευμα, κεραια/ες (αν εχεις και δορυφορικες, συνδρομητικες, κλπ), ethernet, και ο,τι αλλο νομιζεις οτι θα χρειαστεις.  αλλα το επομενο που θα προτεινα ειναι να ΜΗΝ βαλεις σταθερη επιτοιχια βαση, αλλα επεκτεινομενη με μπρατσο.  ετσι θα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη χρειαστεις, να τραβηξεις την τηλεοραση σου και να κανεις ο,τιδηποτε στο πισω μερος της, χωρις να ξεβιδωνεις.  

ναι, ειναι/δειχνει ωραια η ......"κολλημενη" στον τοιχο, τηλεοραση, αλλα απο πρακτικοτητα... ΜΗΔΕΝ, αν χρειαστει να βαλεις χερι πισω...!!! 

ΥΓ.., επισης, μια αλλη ιδεα που μου ηρθε.., (αν ειναι εφικτο), ειναι να κανεις ενα "σχεδιο" στον τοιχο, πισω - γυρω απο την TV,  με καναλακια, ωστε να εχεις εναλλακτικη λυση να περασεις καλωδια αργοτερα..αν και οποτε....!!  

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδη και εγω ψαχνω τροπο μιας και θα κανω ανακαινηση στο σπιτι κατα το καλοκαιρι, νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να μπει γυψοσανιδα απο πισω με σωληνα που να επιτρεπει να περνανε πολλα καλωδια και να καταληγουν πισω απο το επιπλο.. οποτε εκει θα κρυφτει το περιτο μηκος των  καλωδιων..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως βλεπω στο σχεδιο , δεν υπαρχει καποιο επιπλο που θα βαλεις πανω ενισχυτες / bluray player / consoles.

οποτε να φανταστω οτι αν θες να βαλεις κατι , απλα θα το αφησεις στο 'ξυλο' κατω απο την τηλεοραση?

μπορεις να πας και σε καναλι εσοτοιχιο και να περασεις ολα τα απαραιτητα καλωδιο πριν την εγκατασταση της τηλεορασης.

tv-wiring-kits-to-hide-wires.jpg

προυποθετει βεβαια οτι θα γινει η αναλογη μελετη απο τον επιπλοποιο σου και θα σου κανει καναλι με πορτακι στο πανω μερος του ξυλου

μια γρηγορη ιδεα ειναι κατι τετοιο

Screenshot_1.png.0e685197c738da661f2ebe93017c8157.png

(μπλε κουκιδες = ρευμα , κεραια και ισως καποιο hdmi απο αλλο δωματιο)
(κοκκινο = το πορτακι του ξυλου)
(μαυρη κουκιδα = η τρυπα στο ξυλο που θα βγαινουν αν θες τα καλωδια εκει πανω)
(πρασινο = το κρυφο καναλι που ξεκιναει πισω απο την τηλεοραση και καταληγει σε τρυπα πισω απο το ξυλο)

επισης κατι τετοιο θα ηταν απιστευτα βολικο

24037621681da02945e322baed6a9986.jpg

Επεξ/σία από discoboyminimal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδιά επειδή έχω μείνει πίσω. οι καινούριες τηλεοράσεις έχουν τη μονάδα τους με όλα τα βύσματα σε ξεχωριστό κουτί για να πετυχαίνουν μικρότερο πάχος; αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορώ να μετακινήσω τις πρίζες(ρεύμα, ethernet, κεραία) πίσω από την δεξιά πλευρά του κουτιού που είναι η γλάστρα πάνω του στη πρώτη φώτο και να τραβήξω ένα κανάλι μέσα στον τοίχο προς την tv; ο ηλεκτρολόγος μου είπε πως θα ασθενήσει το σήμα του καλωδίου της κεραίας αν το επεκτείνει με κλέμα στο σημείο που σκέφτομαι. μιλάμε για τόσο τραγική εξασθένηση;

@discoboyminimal είναι κάτι ανάλογο με αυτό που προτείνεις αλλά μετακινώ όλες τις πρίζες πίσω από το αριστερό επιπλάκι και απο κει κανάλι προς τη tv

Επεξ/σία από gsisr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...