doctorized Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Επειδή φτιάχνω μια ιστοσελίδα που συνδυάζει html και php, υπάρχει κάποιο εργαλείο για debugging; Θέλω να μπορεί να εντοπίζει σφάλματα στη σύνταξη των εντολών. Δοκίμασα κάποια online εργαλεία αλλά κανένα δεν βρήκε το πραγματικό πρόβλημα. Χτες βράδυ έφαγα 2 ώρες για να βρω ότι είχα βάλει σε εντολή παρενθέσεις αντί για αγκύλες. Γράφω τον κώδικα με notepad++. Τι προτείνετε;
leonidas_fs Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Προτείνουμε να αλλάξεις καταρχήν το IDE που χρησιμοποιείς, ώστε να αποφεύγεις τα «εύκολα» λάθη που κανουμε όλοι λόγο απροσεξίας! Οποτε phpstorm που είναι paid, αλλιώς Atom ή Sublime που είναι δωρεάν!
k33theod Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης αν δουλεύεις local μπορείς στο αρχείο php.ini να ενεργοποιήσεις τις παραμέτρους για error reporting http://php.net/manual/en/errorfunc.constants.php Εγώ έχω την error_reporting = E_ALL Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από k33theod
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Πρώτον να αξιοποιήσεις κάποιο ποιο εξειδικευμένο εργαλείο για την συγγραφή κώδικα όπως Atom, VS Code OSS, VS Codium Για καθαρά php debugging υπάρχει ο Xdebug που συνεργάζετε με τα IDES και τα άνωθεν αναφερθέντα εργαλεία. javascript + html προσφέρει εργαλεία ο browser πατώντας το πλήκτρο F12.
doctorized Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Κατέβασα Atom και Sublime. Δεν μπόρεσα να βρω πώς θα βρω σφάλματα πληκτρολόγησης στον κώδικά μου.
leonidas_fs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Τι εννοείς σφάλματα πληκτρολόγησης; Λάθος εντολές ή λάθος κώδικα; Για λάθος εντολές υπάρχει το Auto complete που έχουν οι IDE (γράφεις πχ if και σου συμπληρώνει την συνάρτηση). Για λάθος κώδικα υπάρχει το debug!
doctorized Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Τι εννοείς σφάλματα πληκτρολόγησης; Λάθος εντολές ή λάθος κώδικα; Για λάθος εντολές υπάρχει το Auto complete που έχουν οι IDE (γράφεις πχ if και σου συμπληρώνει την συνάρτηση). Για λάθος κώδικα υπάρχει το debug! Είναι φορές που έχω βάλει μια παρένθεση παραπάνω, είτε την '(' είτε την ')'. Είναι φορές που ξεχνάω ένα άγκιστρο και άλλα τέτοια. Σε μια εντολή έδιωξα επίτηδες το ; από το τέλος και ούτε ο Αtom ούτε το Sublime παραπονέθηκε. Τι πρέπει να κάνω για να παραπονεθουν για τέτοια λάθη;
Predatorkill Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε κατι τετοιο: https://atom.io/packages/atom-autocomplete-php ή κατι τετοιο (μαλλον αυτο θες) https://atom.io/packages/ide-php Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2019 από Predatorkill
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Στις 16/2/2019 στις 8:18 ΜΜ, doctorized είπε Κατέβασα Atom και Sublime. Δεν μπόρεσα να βρω πώς θα βρω σφάλματα πληκτρολόγησης στον κώδικά μου. Editors σαν Atom , Sublime, VS Codium (VS Code OSS χωρίς telemetry) κλπ κλπ χρειάζονται κατάλληλα plugins προκειμένου να έχεις syntax checking. Μην ξεχνάς πέρα από τα plugins της γλώσσας θες και plugins με snippets για το εκάστοτε framework που χρησιμοποιείς.
ktf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Στις 12/2/2019 στις 6:19 ΜΜ, doctorized είπε Επειδή φτιάχνω μια ιστοσελίδα που συνδυάζει html και php, υπάρχει κάποιο εργαλείο για debugging; Θέλω να μπορεί να εντοπίζει σφάλματα στη σύνταξη των εντολών. Δοκίμασα κάποια online εργαλεία αλλά κανένα δεν βρήκε το πραγματικό πρόβλημα. Χτες βράδυ έφαγα 2 ώρες για να βρω ότι είχα βάλει σε εντολή παρενθέσεις αντί για αγκύλες. Γράφω τον κώδικα με notepad++. Τι προτείνετε; Αν είσαι φοιτητής μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Phpstorm που προτείναν πιο πάνω δωρεάν https://www.jetbrains.com/phpstorm/. Είναι εξαιρετικό και προσφέρει αυτό που θέλεις out of the box.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα