Προς το περιεχόμενο

Macbook Pro Early 2015 - Αλλαγή οθόνης (Anti glare issue)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Αντιμετωπίζω το κλασικό πρόβλημα με την anti glare επίστρωση στις οθόνες των macbook που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε ένα macbook pro early 2015. Δυστυχώς, και ενώ βρέθηκα το Δεκέμβριο σε ένα Apple Store, δε μου άλλαξαν την οθόνη επειδή δε θα προλάβαιναν (για ένα 15λεπτο.. έλεος), και την επόμενη μέρα θα έφευγα.
Έχω το δικαίωμα αλλαγής της οθόνης μέχρι τον Σεπτέμβριο, πριν δηλαδή συμπληρώσει τα 4 χρόνια, αλλά τώρα με βασανίζει το γεγονός πως η μπαταρία του έχει συμπληρώσει 993 κύκλους φόρτισης, και επειδή έχω ακούσει πολλά κατά καιρούς, σκέφτηκα μήπως το πάω σε κάποιον εξουσιοδοτημένο πριν πάει στους 1000 κύκλους και βγάλει μήνυμα η μπαταρία, γιατί τους έχω ικανούς θα θέλουν να γίνει πρώτα η μπαταρία και μετά η οθόνη.

Δε ξέρω αν έχετε εμπειρία με το θέμα.. Μένω Θεσσαλονίκη, και η μόνη μου επιλογή στην πόλη είναι το iStorm. Προφανώς θα ήθελα να περιμένω μέχρι το Μάιο που θα βρισκόμουν στο εξωτερικό, σε πόλη με Apple Store, αλλά νομίζω δε με παίρνει άλλο.

Ξέρω πως αλλάζει ολόκληρη η οθόνη, και θα ανοιχτεί ο υπολογιστής. Ξέρουμε αν είναι πολύπλοκη η διαδικασία για να φοβάμαι ή να πρέπει να προσέξω κάτι με αυτούς;

Να το πάω λέτε iStorm, ή να το στείλω Αθήνα; Απόψεις επί του θέματος;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, yazidis είπε

Καλησπέρα παιδιά! Αντιμετωπίζω το κλασικό πρόβλημα με την anti glare επίστρωση στις οθόνες των macbook που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε ένα macbook pro early 2015. Δυστυχώς, και ενώ βρέθηκα το Δεκέμβριο σε ένα Apple Store, δε μου άλλαξαν την οθόνη επειδή δε θα προλάβαιναν (για ένα 15λεπτο.. έλεος), και την επόμενη μέρα θα έφευγα.
Έχω το δικαίωμα αλλαγής της οθόνης μέχρι τον Σεπτέμβριο, πριν δηλαδή συμπληρώσει τα 4 χρόνια, αλλά τώρα με βασανίζει το γεγονός πως η μπαταρία του έχει συμπληρώσει 993 κύκλους φόρτισης, και επειδή έχω ακούσει πολλά κατά καιρούς, σκέφτηκα μήπως το πάω σε κάποιον εξουσιοδοτημένο πριν πάει στους 1000 κύκλους και βγάλει μήνυμα η μπαταρία, γιατί τους έχω ικανούς θα θέλουν να γίνει πρώτα η μπαταρία και μετά η οθόνη.

Δε ξέρω αν έχετε εμπειρία με το θέμα.. Μένω Θεσσαλονίκη, και η μόνη μου επιλογή στην πόλη είναι το iStorm. Προφανώς θα ήθελα να περιμένω μέχρι το Μάιο που θα βρισκόμουν στο εξωτερικό, σε πόλη με Apple Store, αλλά νομίζω δε με παίρνει άλλο.

Ξέρω πως αλλάζει ολόκληρη η οθόνη, και θα ανοιχτεί ο υπολογιστής. Ξέρουμε αν είναι πολύπλοκη η διαδικασία για να φοβάμαι ή να πρέπει να προσέξω κάτι με αυτούς;

Να το πάω λέτε iStorm, ή να το στείλω Αθήνα; Απόψεις επί του θέματος;

Η αλλαγή οθόνης είναι πολύ εύκολη. Μπορείς να δεις και στο YouTube πόσο εύκολο είναι. Η αλλαγή μπαταρίας στο δικό σου απαιτεί αλλαγή όλου του topcase, οπότε και θα πληρώσεις τη τιμή 260 (document store) και κάπου 360 στην iSystem. Το MacBook σου είναι εκτός εγγύησης όσον αφορά τη μπαταρία. Θα σε ρωτήσουν αν θες να αλλάξεις μπαταρία, δε μπορούν να στην αλλάξουν με δική τους πρωτοβουλία και σίγουρα δεν μπορούν να σου αρνηθούν την αλλαγή οθόνης που είναι λόγω ανάκλησης για μια μπαταρία με 1000 κύκλους. Εδώ ξέρω περίπτωση που απαίτησε το παιδί αλλαγή οθόνης λόγω staingate με φουσκωμένη μπαταρία!

Ο,τι πρόβλημα έχεις ένα mail στον συνήγορο του καταναλωτή, θα τους ψήσει άμεσα. Φρόντισε να τους κάνεις CC. Επίσης επικοινώνησε απευθείας με την Apple Ελλάδας για να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.

Ρε φιλε τωρα μπηκα και ειδα πως αλλαζει η οθονη και με πιασαν τα διαολια μου..

Τον Δεκεμβρη ειχα ραντεβου σε Apple Store στις 14.15, και το καταστημα εκλεινε στις 20.00. Συναντιεμαι με εναν genius και λεει κατσε να ρωτησω αν προλαβαινουμε να το κανουμε same day, και ερχεται και μου λεει επειδη ειχαν πολλα iPhone για αλλαγη μπαταριας, μποροσουν να τον πιασουν στις 17.15, και με αυτα και με εκειναν, θελαν 3 ωρες για να κανουν μετα την αλλαγη και τους διαγνωστικους ελεγχους λεει. Τους *#*{%{ ή οχι τωρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, yazidis είπε

Ρε φιλε τωρα μπηκα και ειδα πως αλλαζει η οθονη και με πιασαν τα διαολια μου..

Τον Δεκεμβρη ειχα ραντεβου σε Apple Store στις 14.15, και το καταστημα εκλεινε στις 20.00. Συναντιεμαι με εναν genius και λεει κατσε να ρωτησω αν προλαβαινουμε να το κανουμε same day, και ερχεται και μου λεει επειδη ειχαν πολλα iPhone για αλλαγη μπαταριας, μποροσουν να τον πιασουν στις 17.15, και με αυτα και με εκειναν, θελαν 3 ωρες για να κανουν μετα την αλλαγη και τους διαγνωστικους ελεγχους λεει. Τους *#*{%{ ή οχι τωρα;

Δεν σου είπαν ψέματα. Μετά την αλλαγη, βάσει πολιτικής, πρέπει να τρέξουν το diagnostics λογισμικό αλλά δε νομίζω να παίρνει ώρες να τελειωσει. 

Έπρεπε απλά να επιμείνεις, απλώς δε το ήξερες.

Βάσει αυτου του Reddit thread, 10-20 λεπτά παίρνει. Οπότε, φιλική συμβουλή, όταν κάποιος σου λέει κάτι τεχνικό, κάνε ένα γρήγορο googlαρισμα να δεις αν περνάει το λεγόμενο 'smell test'.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Αμα δε θελει να σε εξυπηρετήσει ο αλλος, οτι και να του πω, κουραστικος θα γινω. Κριμα, που του ελεγα οτι ερχομαι απο Ελλαδα και δεν εκανε κατι για να με εξυπηρετησει. Θα αναγκαστω να κανονισω επισκευη σε δικο μας εξουσιοδοτημένο. Αυτο που μου τη δινει ειναι πως ρωτησα, και η πολιτικη τους ειναι να αφηνεις τον υπολογιστη για να μπορεσουν να παραγγειλουν την οθονη. Αν δεν μεινει ο υπολογιστης στο service δε μπορουν λεει να την παραγγείλουν, οποτε μενω για καμια 5-7 μερες χωρις υπολογιστη.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, yazidis είπε

Αμα δε θελει να σε εξυπηρετήσει ο αλλος, οτι και να του πω, κουραστικος θα γινω. Κριμα, που του ελεγα οτι ερχομαι απο Ελλαδα και δεν εκανε κατι για να με εξυπηρετησει. Θα αναγκαστω να κανονισω επισκευη σε δικο μας εξουσιοδοτημένο. Αυτο που μου τη δινει ειναι πως ρωτησα, και η πολιτικη τους ειναι να αφηνεις τον υπολογιστη για να μπορεσουν να παραγγειλουν την οθονη. Αν δεν μεινει ο υπολογιστης στο service δε μπορουν λεει να την παραγγείλουν, οποτε μενω για καμια 5-7 μερες χωρις υπολογιστη.

Το γνωρίζω για τις 5-7 μέρες. Το έχω πάθει και γω. Και βρίσκομαι επαρχία, οπότε 2 ταξιδακια στην Αθήνα + πολυήμερη αναμονή. 

Anyway, εσύ το βλέπεις ως κουραστικός, εγώ το βλέπω ότι αν δε τους τραμπουκισεις λιγο, άκρη δε βγάζεις καθώς οι περισσότεροι παρεξηγούν την ευγένεια με ... (μη πω ακριβώς τι, καταλαβαινεις).

Ενδέχεται να το ξαναπαθεις αυτό με το coating (είμαι κατασκευαστικό ελάττωμα που δε το διόρθωσε ποτέ η apple σε αυτή τη γενια). Μακάρι να μη το πάθεις, απλά σε ενημερώνω.

Δημοσ.

Ναι, διάβασα πως ουσιαστικά δεν έχει κάνει κάτι η Apple για να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά από την άλλη δε μου πάει η καρδιά να τον αφήσω έτσι εφόσον υπάρχει δωρεάν αλλαγή οθόνης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yazidis είπε

Ναι, διάβασα πως ουσιαστικά δεν έχει κάνει κάτι η Apple για να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά από την άλλη δε μου πάει η καρδιά να τον αφήσω έτσι εφόσον υπάρχει δωρεάν αλλαγή οθόνης.

Μα φυσικά να μη το αφήσεις έτσι. Άλλωστε αυτό έγινε μετά από χρόνια. Απλώς σε ενημερώνω ότι υπάρχει περίπτωση να το ξαναγίνει για να μη σου έρθει ξαφνικό μετά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το γνωστο staingate,  αν εισαι μεσα στην 4ετια στο αλλάζουν, αλλά θα χρειαστείς ενδεχομένως αποδεικτικο αγοράς για να περάσει στην εγγύηση.

Η μπαταρία αλλάζει και σε μη εξουσιοδοτημενο, αρκεί να το πας σε σωστο repair shop

Στειλε πμ να σου συστησω καποιον

Δημοσ.

Έιχα αλλάξει οθόνη στο 2015 που είχα για το ίδιο πρόβλημα πριν 1.5 χρόνο περίπου. Το είχα στείλει στην InfoQuest με courier που είναι συμβεβλημένοι (αν θυμάμαι DHL) χωρίς να πληρώσω κάτι και το είχα πίσω σε 5 μέρες.

Δημοσ.

Ενταξει η οθονη αλλαχτηκε ηδη. Το παρελαβα προχθες το μηχανημα οποτε ολα καλα!

η μπαταρια ξεπερασε τους 1000 κυκλους αλλα ακομα μηνυμα δεν εχει βγαλει, οποτε ολα καλα και με αυτο το θεμα. Αναλογα το ποτε και τι μηνυμα θα μου βγαλει θα το κοιταξω εκεινη τη στιγμη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, yazidis said:

Ενταξει η οθονη αλλαχτηκε ηδη. Το παρελαβα προχθες το μηχανημα οποτε ολα καλα!

η μπαταρια ξεπερασε τους 1000 κυκλους αλλα ακομα μηνυμα δεν εχει βγαλει, οποτε ολα καλα και με αυτο το θεμα. Αναλογα το ποτε και τι μηνυμα θα μου βγαλει θα το κοιταξω εκεινη τη στιγμη!

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου βγάλει άμεσα. Είχα σε κάποια φάση Macbook 2010  με 1800+ κύκλους και δεν είχε βγάλει μήνυμα. Αντίθετα σε Macbook Air 2012 με κοντά 200 κύκλους μου είχε βγάλει και μου καλύψανε τότε αλλαγή μπαταρίας παρόλο που ήταν εκτός εγγύησης.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...