Mixalis1212 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα αναγνώστες, Πήρα την πρωτοβουλία να γράψω εδώ γιατί τελευταία κοιτούσα να αγοράσω ένα λαπτοπ και καθώς έψαχνα έπεφτα σε αυτό το φόρουμ και μπορώ να πω πως με βοήθησε αρκετά στην αγορά του laptop. Λοιπόν αγόρασα πρόσφατα ένα λαπτοπ afinw to link ( https://www.skroutz.gr/s/16762193/Dell-Inspiron-5575-Ryzen-5-2500U-8GB-1TB-FHD-W10.html?keyphrase=dell+ryzen+5 ), όπως βλέπετε έχει μόνο HDD, έτσι με το που το άνοιξα άρχισε να κάνει ενημερώσεις, να κατεβάζει κάτι εφαρμογές τύπου νετφλιξ, cundy crash etc έτρεχε και το antivirus mcfee. Παιδιά ο δίσκος ήταν 100% το πισι κολλούσε όσο δεν πήγαινε... αφού τελείωσαν όλα ενημερώσεις και τα σχετικά ο δίσκος έμεινε για λίγο ακόμα στο 70-100% και μετά έπεσε στο 0-3% για λίγη ώρα . Τώρα με το που το ανοίγω είναι στο 100% και μετά πέφτει στο 0-10% αν δεν το χρησιμοποιήσω καθόλου δλδ δεν ανοίξω κάνα πρόγραμμα, αν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα τύπου google chrome, teamviewer, netbeans etc ανεβαίνει και κατεβαίνει κάπου στο 10-75% συνήθως αγγίξει για λίγο και το 100% λέτε να είναι προβληματικό μοντέλο? -Είδα στο φόρουμ σας πιθανές λύσεις όπως να κάνω disable to fetch kai to windows search και όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω είναι αφού έχω κανεi αυτά που ανέφερα disable- Επίσης έχω κάνει disable όλες τις λειτουργίες από το "Start-up" τα μόνα που είναι στο enabled είναι τα ηχεία και το Windows defender. Τις εφαρμογές τις διέγραψα όπως και το mcfee. στο task manager δεν τρέχει τίποτα απλά τα πάντα τρέχουν από λίγο. δεν ξέρω τι άλλο να αναφέρω που ίσως να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για την ποιότητα της εικόνας. http://prntscr.com/mjt9d4
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Καταρχάς, screenshot βγάζουμε με alt-Print Screen. Όχι με φωτογραφία λες και είμαστε στο 1990. Δεύτερον, πρέπει να πατήσεις στο task manager να στα σορτάρει με disk usage ώστε να δούμε τι είναι αυτό που σου τρώει τον δίσκο. Εναλλακτικά, τρέξε το resource monitor και δες από εκεί ποιο πρόγραμμα καταναλώνει όλους τους πόρους.
CyberWolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 μπορει να κανει κρυφα update που εσυ δεν τα βλεπεις δοκιμασε να ξανατρεξεις τα windows updates μεχρι να μην σου βγαζει κατι αλλο διεγραψε ολα τα αχρηστα προγραμματα που δεν χρειαζεσαι (να ξερεις ομως τι διαγραφεις οχι δεν το ξερεις και το σβηνεις γιατι μετα την πατησαμε) απο το startup απενεργοποιεσαι το onedrive αν το ξανακανει ανοιξε το την μπαρα κατω γραψε "run" μετα services.msc βρες το windows update και κανε ενα disable κανε ενα restart και δες αν ειναι απο αυτο αν δεν δουλεψει μπες ξανα στο "run" και γραψε msconfig και μετα πηγαινε στο boot και βαλτου να κανει boot with safe mode and network καντου restart μην τρομαξεις με τα περιεργα που θα σου βγαζει αυτο "απενεργοποιει τα παντα που τρεχουν στο προσκήνιο και σιγα σιγα ετσι θα βρεις τι φταιει, τα windows τα περασες εσυ; οταν θα θες να βγεις απο το safe mode παλι θα πρεπει να κανεις το ιδιο "run" msconfig και να κανει κανονικο boot. περιμενουμε
M@dB0x Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν στηνετε ενα pc και μετα δε κλεινετε τα απαραιτητα services για να γλυτωσεις απο αυτο το καρκινο, πρεπει να περιμενεις κανα δυο μερες μετα να στρωσει. Τουλαχιστον αφου λογω hdd δε μπορεις να κοψεις το prefetch, κοψε το indexing. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από M@dB0x
Mixalis1212 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, elorant είπε Καταρχάς, screenshot βγάζουμε με alt-Print Screen. Όχι με φωτογραφία λες και είμαστε στο 1990. Δεύτερον, πρέπει να πατήσεις στο task manager να στα σορτάρει με disk usage ώστε να δούμε τι είναι αυτό που σου τρώει τον δίσκο. Εναλλακτικά, τρέξε το resource monitor και δες από εκεί ποιο πρόγραμμα καταναλώνει όλους τους πόρους. sorry πως τα σορταρω με disk usage??
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Πατάς πάνω στην αντίστοιχη κολώνα. Εν προκειμένω στην Total (B/sec)
Mixalis1212 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, roympos1994 είπε μπορει να κανει κρυφα update που εσυ δεν τα βλεπεις δοκιμασε να ξανατρεξεις τα windows updates μεχρι να μην σου βγαζει κατι αλλο διεγραψε ολα τα αχρηστα προγραμματα που δεν χρειαζεσαι (να ξερεις ομως τι διαγραφεις οχι δεν το ξερεις και το σβηνεις γιατι μετα την πατησαμε) απο το startup απενεργοποιεσαι το onedrive αν το ξανακανει ανοιξε το την μπαρα κατω γραψε "run" μετα services.msc βρες το windows update και κανε ενα disable κανε ενα restart και δες αν ειναι απο αυτο αν δεν δουλεψει μπες ξανα στο "run" και γραψε msconfig και μετα πηγαινε στο boot και βαλτου να κανει boot with safe mode and network καντου restart μην τρομαξεις με τα περιεργα που θα σου βγαζει αυτο "απενεργοποιει τα παντα που τρεχουν στο προσκήνιο και σιγα σιγα ετσι θα βρεις τι φταιει, τα windows τα περασες εσυ; οταν θα θες να βγεις απο το safe mode παλι θα πρεπει να κανεις το ιδιο "run" msconfig και να κανει κανονικο boot. περιμενουμε τα άχρηστα προγράμματα τα έβγαλα, δοκίμασα να δω αν εχω αλλα updates αλλα τελικά δεν έχω, είναι ενημερωμένο. το OneDrive το έχω κάνει disable εξαρχής. τώρα π.χ. ο δίσκος είναι οκ τα πρώτα 5 λεπτά πάει στο φουλ. Όχι τα είχε μέσα τα Windows. Απλα εγώ πάτησα το νεξτ και αποδοχή όρων και τα σχετικά Εκανα selective Start-up ηταν επιλεγμενο το Normal Start-up στο System configuration. Επισης μπορω να διαγραψω τιποτα απο τα παρακατω?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Θα σου πρότεινα να αφήσεις το μηχανάκι καμιά βδομάδα να δουλέψει όπως δουλέυει και μετά το ξανακοιτάμε. Το πιθανότερο είναι ότι κάνει update διάφορα services.
pantelikas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μετά από 2 μέρες updates θα μειωθεί το πρόβλημα. Αν θέλεις κόψε τα services prefetch και indexing όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω. Δες και τέτοια βιντεάκια Spoiler Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από pantelikas
M@dB0x Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 To prefetch καλο ειναι να μη το κοψει αν εχει μηχανικο δισκο, ας περιμενει καλυτερα.
Nazar Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δεν δοκιμάζεις να απενεργοποιήσεις και το antivirus mcfee ; (η ακόμα καλύτερα unistall). Τον περασμένο μήνα πήρα το 3576 με I3 και ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. (Χοντρικά boot από τα 5 λεπτά -> 2.5 ) Ακυρο, τώρα πρόσεξα ότι το διέγραψες
alkis13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Το πιο ευκολο ειναι να ξανακανεις φορματ, και αυτη τη φορα με windows 10 rs5 (τελευταιο update). Σε διαφορετικη περιπτωση, απ-ενεργοποιείς από τα services windows search+ superetch+prefetch. Θα δεις τρομακτικη αμεση διαφορα. Πρεπει εκτος απο disable, να μην ξεκινανε καθε φορα που ανογιεις τα windows (υπαρχει σχετικη επιλογη απο εκει που εκανες disable). γενικα υπάρχει θέμα με hhd+windows 10/7. Ενας φθηνος ssd (120gb)+ hdd caddy για τον παλιο hdd στη θεση του dvdrom, ειναι μια καλη επενδυση. (με κοστος κατω των 30€).
Nazar Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 To dell support αναφέρει για το optical "Interface type: SATA 1.5 Gbps ". και για το δικό μου "3576" και για το "5575", οπότε μήπως θάπρεπε ο ssd να μπει στη θέση του hdd και ο μηχανικός στη θέση του optical. (Εγώ τελικά αντικατέστησα τον hdd με ένα 240 SSD) Σημ. Το support dell αναφέρει και για θέση nvme
Mixalis1212 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Nazar είπε To dell support αναφέρει για το optical "Interface type: SATA 1.5 Gbps ". και για το δικό μου "3576" και για το "5575", οπότε μήπως θάπρεπε ο ssd να μπει στη θέση του hdd και ο μηχανικός στη θέση του optical. (Εγώ τελικά αντικατέστησα τον hdd με ένα 240 SSD) Σημ. Το support dell αναφέρει και για θέση nvme δεν ξερω τι παει να πει αυτο "και ο μηχανικός στη θέση του optical." για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω σκοπο να επενδυσω αλλο πανω σε αυτο το λαπτοπ με ssd. εκανα disable to fetch kai windows search καθως και αλλαξα απο το system configuration το normal start-up se selective start-up. to mcfee to ekana unistall. τωρα δεν ξερω αν τα windows search+ superetch+prefetch ειναι τα ιδια με αυτα που εκανα disable (θα το τσεκαρω αυριο το πρωι!). σας τα εγραψα ακριβως pantos ayta poy ekana unistall. οταν το ανοιγω συνεχιζει να ειναι 100% παντως αλλα σε 3-5 λεπτα πέφτει(στο 5-15% αλλα αν ανοιξω τπτ μπορει να φτασει παλι το 100% αν και συνηθως μενει καπου στο 50-70%), γενικως λειτουργει χωρις να κολλαει λιγο μετα απο την εκκινηση του.
papafigos84 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Φιλε μου, εχεις δυνατο λαπτοπακι. Κι απο επεξεργαστη κι απο ραμ εισαι πολυ καλα. Ειναι μεγαλη αμαρτια να κατεβαινει δραματικα η εμπειρια χρησης σου λογω δισκου. Δωσε 20 ευρω και παρε εναν φθηνο ssd. Το μηχανημα σου θα ειναι σφαιρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα