Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα,

Ειχα γραψει και πριν λιγο καιρο για ενα καινουριο συστημα για φιλο και επιτελους ηρθε η στιγμη της αγορας. Κανοντας ενα τελευταιο check βρηκε μια λεπτομερεια που με εκανε να το ψαξω περισσοτερο και εχασα πολυ χρονο χωρις να βγαλω σιγουρη ακρη.

Το συστημα εχει CPU AMD Ryzen 7 2700x, mobo MSI B450m Mortar και 32gb RAM.

Στο σιτε της AMD λεει για τον 2700x οτι παει 2933ΜΗz. Αυτο σημαινει οτι μεχρι αυτην την συχνοτητα RAM τρεχει σταθερα, χωρις προβλημα και χωρις να αλλαξει κατι ο χρηστης. Οτιδηποτε περα απο αυτο θελει να πειραξεις BIOS η να κανεις OC. Ειναι σωστο αυτο;

Οποτε υπεθεσα περνοντας οποιαδηποτε 3000ΜΗz RAM θα εφτανε την συχνοτητα της AMD χωρις προβλημα. Αλλα βρηκα αυτο. Συμφωνα με αυτο θελω dual channel με single ranked για να εχω 2933 υποθετω. Δηλαδη 2χ 16gb single channel sticks. Εδω δεν εβγαλα ακρη στο ψαξιμο. Γινεται να εχω 32gb σε dual channel, single rank;

Και εκτος απο τα παραπανω πρεπει η RAM να υποστηριζεται και στο QVL της mobo μου.

Εγω νομιζα οτι με την φθηνοτερη επιλογη θα ειμουν οκ αλλα δεν υπαρχει στην λιστα QVL. Εχει μεγαλη σημασια η RAM να υπαρχει στο QVL; Αν βαλω 3000 θα εχω 3000 η θα εχω λιγοτερο αν ειναι single rank / dual rank;

Και τελος samsung b/c/d-die, Hynix εχουν σημασια γι αυτο που θελω εγω η ειναι μονο για OC στην RAM;

Επεξ/σία από bananes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...