rafinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα παιδιά! Έχει κανείς να προτείνει κάποιον png to webp converter για windows; Θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος εργαλείο το οποίο έχει χρησιμοποιήσει και όχι τυχαίο software. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορεί το photoshop να εξάγει webp το ίδιο μου κάνει.
XPHSTOS_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CLI από την Google. https://developers.google.com/speed/webp/docs/using Όπως επίσης νομίζω μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το ImageMagick αλλά ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις καμιά εξτρά βιβλιοθήκη. Για το photoshop υπάρχει Plugin http://telegraphics.com.au/sw/product/WebPFormat#webpformat Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από XPHSTOS_ 1
micos000 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Το irfanview σώζει κανονικά σε webp. 1
rafinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! - Το plugin του photoshop για κάποιο λόγο δεν δουλεύει. Μου επιστρέφει κενά webp αρχεία, crashάρει κτλ. - To CLI κομπλέ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει για batch πολλών αρχείων. - Το irfanview μετά την εγκατάσταση των plugins είναι κομπλέ... αλλά ενώ τα png αρχεία που μετατρέπω έχουν transparent background στα webp προστίθεται background... Μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτό λύνεται; (Από ότι είδα ... δεν λύνεται!) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2019 από rafinos
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Στο irfan δοκίμασες και τις άλλες επιλογές π.χ. icon; 7 ώρες πριν, rafinos είπε αλλά ενώ τα png αρχεία που μετατρέπω έχουν transparent background στα webp προστίθεται background. Στο photoshop δοκίμασες να πας στα channels και να προσθέσεις νέο channel (Alpha) αφού επιλέξεις πρώτα το θέμα που πρέπει να κρατηθεί και να με ενεργό το μαρκάρισμα να το χρωματίσεις άσπρο στο alpha channel που δημιούργησες;
rafinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 47 λεπτά πριν, micos000 είπε Στο irfan δοκίμασες και τις άλλες επιλογές π.χ. icon; Στο photoshop δοκίμασες να πας στα channels και να προσθέσεις νέο channel (Alpha) αφού επιλέξεις πρώτα το θέμα που πρέπει να κρατηθεί και να με ενεργό το μαρκάρισμα να το χρωματίσεις άσπρο στο alpha channel που δημιούργησες; Οπως ειπα το plugin του photoshop δεν μου λειτουργει σωστα. Στο irfan όχι δεν δοκίμασα κάτι, ωστόσο κατάφερα να φτιαξω script για batch convertion συγκεκριμενου φακέλου με το cli. Μάλιστα, από ότι είδα δεν χρειάστηκε ούτε alpha για να κρατήσει το transarency.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα