Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από κοντά 10 χρόνια μάλλον έχει έρθει η ώρα μου. Για αναβάθμιση πάντα 😉

Τι έχει τώρα το setup: i7 2600,8gb ddr3 ram,128ssd(+hdd), 1060 με 3gb ram,ultrawide 29άρι monitor+24αρα οθόνη led (+4ktv)

Έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του καθώς και ενδείξεις πως θα αποδημίσει εις τόπον ανακύκλωσης

Πλέον όμως τα έξοδα τα μετράμε (παιδιά γαρ) συν το γεγονός πως πλέον δεν έχω την γκ@βλ@

Ωστόσο στη πρόσφατη beta του division ξενέρωσα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καθώς έχανε απίστευτα πολύ ακόμα και σε low...

Χρήση gaming, video editing (powerdirector) και σπάνια after effects και κανά photoshop

Σκεφτόμουν να πάω σε

AMD 7 Ryzen 2700x (~320 ευρώ)

8GB DDR4 (~40 euro με προοπτική να πάμε στα 32 βέβαια)

MSI B450 Tomahawk μητρική (~110)

Τροφοδοτικό o-ε-ο; Τώρα έχω ένα 550άρι της coolermaster.

Σκοπός να μην κοιμηθω στο χαλάκι της εξώπορτας όταν το ξεφουρνίσω στη γυναίκα μου

Ωστόσο θα δω αναβάθμιση στην πράξη στα ανωτέρω; Αξίζει; Θα κάνατε το βήμα και αν ναι θα αλλάζατε κάτι;

YΓ Προτάσεις για i9 φάση κλπ θα ήταν ευπρόσδεκτες αν είχα τα $$$$. Δεν....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Braveheart1980 είπε

Μετά από κοντά 10 χρόνια μάλλον έχει έρθει η ώρα μου. Για αναβάθμιση πάντα 😉

Τι έχει τώρα το setup: i7 2600,8gb ddr3 ram,128ssd(+hdd), 1060 με 3gb ram,ultrawide 29άρι monitor+24αρα οθόνη led (+4ktv)

Ο 2600 (sandy bridge) βγήκε το 2011, άρα αν θες να κλείσεις δεκαετία θα πρέπει να περιμένεις άλλα 2 χρονάκια 😎. Πέρα από την πλάκα καλά κρατά ακόμα ο 2600 αν και κλειδωμένος με κάρτες επιπέδου 1060. Αν κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να κάνεις και σε gpu οπότε σε βλέπω να κοιμάσαι στο χαλάκι με τις τιμές που παίζουν στις RTX.😎

Θα σου πρότεινα να περιμένεις τους zen 2 το καλοκαίρι που μάλλον θα έχουν αντίστοιχες τιμές με τους zen+, αλλά θα κλοκάρουν αρκετά παραπάνω και θα πιάνουν επιδόσεις σε STP που πιάνουν τώρα μόνο οι καφέδες. Για κάρτα χλωμά τα πράγματα σε βλέπω να μένεις με την 1060 αν δε βάλεις το χέρι στην τσέπη έστω και για μια 2060 ή να περιμένεις Q4 τα navi μπας και υπάρξει λίγο ανταγωνισμός στις τιμές.

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Ο 2600 (sandy bridge) βγήκε το 2011, άρα αν θες να κλείσεις δεκαετία θα πρέπει να περιμένεις άλλα 2 χρονάκια 😎. Πέρα από την πλάκα καλά κρατά ακόμα ο 2600 αν και κλειδωμένος με κάρτες επιπέδου 1060. Αν κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να κάνεις και σε gpu οπότε σε βλέπω να κοιμάσαι στο χαλάκι με τις τιμές που παίζουν στις RTX.😎

Θα σου πρότεινα να περιμένεις τους zen 2 το καλοκαίρι που μάλλον θα έχουν αντίστοιχες τιμές με τους zen+, αλλά θα κλοκάρουν αρκετά παραπάνω και θα πιάνουν επιδόσεις σε STP που πιάνουν τώρα μόνο οι καφέδες. Για κάρτα χλωμά τα πράγματα σε βλέπω να μένεις με την 1060 αν δε βάλεις το χέρι στην τσέπη έστω και για μια 2060 ή να περιμένεις Q4 τα navi μπας και υπάρξει λίγο ανταγωνισμός στις τιμές.

Με προβληματίζεις με τη θετική έννοια 😉

2060 vs 2070 vs 2080 απο πλευράς απόδοσης προς τιμή η 2060 με τα ~300 € είναι ανεκτή (με δεδομένο πως πχ θα πουλήσω την 1060). Ναι η 1080 σπέρνει, αλλά 750€ για κάρτα NO WAY (αν και αξίζει 100% για όποιον τα έχει)

Έτσι η υπόλοιπη αναβάθμιση θα πάει πίσω όμως. Από τροφοδοτικό θα την κρατήσει άραγες το τίμιο πλην γερσμένο coolermaster μου;

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι σε 1080p θα παίξει μπουκάλα σε αρκετά games με την 2060 και τον κλειδωμένο 2600. αν είσαι με μεγαλύτερη ανάλυση ναι πας τρέχοντας από 1060->2060.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιά μητρική έχεις?

Αν η μητρική σου δέχεται και τη 3η γενιά επεξεργαστών θα μπορούσες να δώσεις τον i7 2600 και να πας για έναν i7 3770K.

Δημοσ.

εγω παλι θα ελεγα αν θες να κανεις αναβαθμιση κανε σε καρτα και ραμ και εισαι οκ ...

εκτος ποια αν βλεπεις τα παιχνιδια και σου 100αριζει ο επεξεργαστης κλπ ...

γενικως δες πρωτα που ακριβως οφειλεται η πτωση που λες...

απο μια συντομη ματια στο division ειδα οτι καταρχας θες πανω απο 8γιγα μνημη οπως και στα περισσοτερα παιχνιδια πλεον...

σιγουρα θελει και επεξεργαστη γερο αλλα πιστευω κουτσα στραβα με το δικο σου ενα 60αρι φπς πρεπει να το εχεις ...

επισης καλο θα ηταν να το ειχες στον ssd γιατι απο οτι βλεπω ο δικος σου ειναι μικρος ...

οποτε ισως καλυτερη αναβαθμιση θα ηταν ενας ssd + ram + gpu ... π.χ μια 1070 μεταχειρισμενη 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ghost007 είπε

εγω παλι θα ελεγα αν θες να κανεις αναβαθμιση κανε σε καρτα και ραμ και εισαι οκ ...

εκτος ποια αν βλεπεις τα παιχνιδια και σου 100αριζει ο επεξεργαστης κλπ ...

γενικως δες πρωτα που ακριβως οφειλεται η πτωση που λες...

απο μια συντομη ματια στο division ειδα οτι καταρχας θες πανω απο 8γιγα μνημη οπως και στα περισσοτερα παιχνιδια πλεον...

σιγουρα θελει και επεξεργαστη γερο αλλα πιστευω κουτσα στραβα με το δικο σου ενα 60αρι φπς πρεπει να το εχεις ...

επισης καλο θα ηταν να το ειχες στον ssd γιατι απο οτι βλεπω ο δικος σου ειναι μικρος ...

οποτε ισως καλυτερη αναβαθμιση θα ηταν ενας ssd + ram + gpu ... π.χ μια 1070 μεταχειρισμενη 

Δεν ακούγεται κακή ιδέα

ΠΧ 2Χ4GB ram ~ 40€ και ένας 500άρης samsung ssd για games (αρκετός για μένα) ~ 80€ για πρώτη φάση και αναζητώ κάρτα 1070 μτχ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Δεν ακούγεται κακή ιδέα

ΠΧ 2Χ4GB ram ~ 40€ και ένας 500άρης samsung ssd για games (αρκετός για μένα) ~ 80€ για πρώτη φάση και αναζητώ κάρτα 1070 μτχ

ε ναι αν εχεις 2χ4 και περνει η μητρικη σου βαλε αλλες τοσες να πας 16 και εισαι κομπλε απο ραμ ...

οι ssd πλεον ειναι πολυ φτηνοι και γενικως τα παιχνιδια ειναι καλυτερο να τα εχεις μεσα σε αυτους ...

οσο για την καρτα αναλογως παντα την αποδοση που θες ναι μια 1070 π.χ ειναι τουμπανο για 1080p

Δημοσ.
17 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Ποιά μητρική έχεις?

Αν η μητρική σου δέχεται και τη 3η γενιά επεξεργαστών θα μπορούσες να δώσεις τον i7 2600 και να πας για έναν i7 3770K.

Όχι δεν αξίζει.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, ilos είπε

Να ξέρεις ότι σε 1080p θα παίξει μπουκάλα σε αρκετά games με την 2060 και τον κλειδωμένο 2600. αν είσαι με μεγαλύτερη ανάλυση ναι πας τρέχοντας από 1060->2060.

να προσθεσω επισης και αν αλλαξεις τα παντα αν μεινεις με τη 1060 καμια διαφορα δεν θα βρεις στα παιχνιδια. η μπουκαλα στην 2060 δεν νομιζω οτι θα ναι μεγαλη και σιγουρα μονο σε μερικα παιχνδια. σε 1440p μαλλον προς το καθολου bottleneck θα λεγα.

γνωμη μου οτι για 1080p εισαι αξιοπρεπης ακομη, αν παιζεις σε μεγαλυτερη αναλυση τοτε 2060 η καλυτερα 2070 η vega 64 ( η τελευταια δινει και το division δωρο ) ----------αν και vega πολυ πιθανο να θελεις και τροφοδοτικο τωρα το ειδα. overall αν παιζεις 1440p 2070 αν 1080p 2060 (εστω και με καποιο bottleneck). δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να πας  απο 1060 σε 1060 6/580. η πας για να αλλαξεις ολο το συστημα και καρτα γραφικων μαζι. εγω θα παιρνα καρτα πρωτα και θα βλεπα πως θα την παλεψει (μαλλον θα παει καλα imo εκτος κι αν εχεις πολυ μεγαλες απαιτησεις σε fps)

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Braveheart1980 είπε

Η κυρια οθονη μου ειναι ultra wide ητοι 2560Χ1080

Με ίδια οθόνη έπαιζα και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό. Η rx 580 τα πήγαινε μια χαρά στα παιχνίδια που παίζω (60-75fps).  Δεν νομίζω ότι η 1060 δεν φτάνει εκτός αν θέλεις να παίζεις τα πάντα σε ultra... 

Γνώμη μου πάρε την tomahawk που έγραψες, έναν 2600 απλό (βαριά βαριά εναν 2600x αν δεν θες να κάνεις απο μόνος σου overclock τον απλό) και 16gb ram. 

Είναι υπεραρκετά ακόμα και αν αποφασίσεις να αλλάξεις και κάρτα γραφικών.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παλι θα διαφωνησω .. δε βλεπω το λογο να αλλαξεις ενα ι7 εστω και παλαιοτερης γενιας εκτος αμα τα παιξει εντελος ...

μπορεις στη τελικη και απο μονος σου να πας στο utube και να βαλεις το παιχνιδι που θες και να δεις

αν εχει οποιαδηποτε διαφορα με αλλους επεξεργαστες και ιδια πραγματα σε καρτα κλπ ...

αμα δεις με την 1060 να παιζει αλλος με 100φπς στα ιδια settings και εσυ με 50 π.χ οκ ...

σιγουρα υπαρχει διαφορα ετσι δε λεω το αντιθετο απλα λεμε οτι την παλευει ακομα ...

και σιγουρα αν ανεβεις καρτα θα ανεβει και το "bottleneck" τωρα κατα ποσο αναθεμα...ας πουμε κανα 20% στο περιπου...

αναλογως παντα το παιχνιδι κλπ ...

Επεξ/σία από Ghost007
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

i7 2600 με 1060 δεν είναι και άσχημα .Ειδικά αν έχεις κάνα μοβο (Ζ77 κτλ)που κάνει το turboclock sta 4Ghz +ακόμα καλύτερα .Αν δεν κάνεις αναβάθμιση gpu κάτσε όπως είσαι...

Ποιος ακούει την γκρίνια της κυράς 🤣

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...