axaraktiristos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Kαλησπέρα στην παρέα ! Ένας από τους δίσκους που έχω στο φορητό υπολογιστή με στοιχεία : SEAGATE Firecuba 2TB ST2000LX001 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα με καθυστερήσεις στην εκκίνηση και στην αναζήτηση αρχείων. Mετά το HD sentinel έβγαλε ειδοποίηση (3500 προβληματικά sectors .. δεν κράτησα την φωτογραφία ) Xρησιμοποίησα το seatools bootable , μετά όμως από λίγη ώρα λειτουργίας βγάζει μήνυμα λάθους (fail ) Ο δίσκος είναι αγορασμένος το 2018 και βεβαίως έχω κρατήσει την απόδειξη αγοράς από το κατάστημα , έχει 5 χρόνια εγγύηση . Είναι κάτι που μπορώ να φτιάξω εγώ ? η πρέπει να πάει για επιστροφή ? Η επιστροφή θα γίνει στο κατάστημα αγοράς ?
zx1234r Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δυστυχώς αν έχει bad sectors δεν φτιάχνεται. Εφόσον είναι εντός εγγύησης το επιστρέφεις στο κατάστημα απο το οποίο το πήρες και σου δίνουν καινούργιο. 1
axaraktiristos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Όντως .. Τηλεφώνησα στο priveshop (από εκεί είχα αγοράσει τον δίσκο ) περιέγραψα το πρόβλημα και μου είπαν να τους τον πάω με φωτοτυπία της απόδειξης αγοράς να τον ελέγξει ο τεχνικός τους και θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά ... θα σας ενημερώσω για την όποια συνέχεια ... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!
axaraktiristos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα παιδιά ! Προκειμένου να επιστρέψω τον δίσκο χωρίς να έχει προσωπικά στοιχεία μέσα , με το seatools έκανα ένα πέρασμα γράφοντας « 0 » και μετά άλλο ένα γράφοντας « 1 » στην επιφάνεια του . Μετά από αυτό ξαναελεγξα τον δίσκο με το seatools bootable , τώρα περνάει όλα τα test .. Μόνο το HD Sentinel πλέον βγάζει 80% υγεία και γράφει για 5032 σφάλματα κατά την μεταφορά δεδομένων . Μπορεί κάποιος με περισσότερες γνώσεις από εμένα , κοιτάζοντας το αρχικό αρχείο καταγραφής (φωτογραφία παραπάνω ) να εντοπίσει αν όντως υπάρχει πρόβλημα ?
aorus Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 1. Δεν αγοράζεις ξανά και ποτέ Seagate για κανένα λόγο 2. Κάνε wipe τον δίσκό με ένα σωρό apps που κυκλοφορούν 3. ΑΝ τα data είναι τόσο κρίσιμα που δεν θέλεις για κανένα λόγο να ρισκάρεις μήπως και τα επαναφέρει κάποιος παρανοικός, τότε κράτα τον δίσκο στο συρτάρι σου και αγόρασε ένα καινούριο να κάνεις την δουλειά σου
axaraktiristos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Εχω ήδη 4 ίδιους δίσκους.... Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι το εξειδικευμένο πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρίας για τον έλεγχο των σκληρών δίσκων ( seatools bootable ) στην αρχή έβγαζε πρόβλημα και σταματούσε τον έλεγχο , μετά όμως από το σβήσιμο των δεδομένων του δίσκου γράφοντας " 0 " και " 1" στην επιφάνεια του σταμάτησε να δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα .. Δεν γνωρίζω εάν "έχει μαρκάρει " και απομονώσει τα προβληματικά κομμάτια του δίσκου , οπότε ο επόμενος έλεγχος τον δείχνει οκ. , η μήπως τελικά επηρεάζεται ο έλεγχος από τα δεδομένα που είναι γραμμένα στον δίσκο .. μήπως δηλαδή δεν ελέγχει μόνο την μαγνητική επιφάνεια αλλά επηρεάζετε από το πως έχουν γραφτεί αυτά τα δεδομένα επάνω .. Ενα άλλο περίεργο με τους δίσκους της Seagate , (...πόσα πράγματα τελικά ανακαλύπτει κάποιος αν έχει πρόβλημα και ψάξει στο internet ) , είναι ότι εμφανίζουν υψηλό raw read error rate πχ ένας καινούργιος δίσκος ( μερικές ημέρες λειτουργίας ) έχει αυτήν την εικόνα ενώ ένας δίσκος λειτουργίας λίγων μηνών αυτήν ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα