Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ψάχνω για ακουστικά τα οποία χρειάζομαι για να ακούω πολλές ώρες μουσική στη δουλεία, να μην πιάνει πονοκέφαλος από το σφίξιμο στο κεφάλι και να μην ακούγεται γύρω μου τι ακούω , δλδ να απομονώνουν πολύ τους γύρω ήχους. τα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι + - 100 ευρώ. αυτά που έχω δει και έχω καταλήξει αλλά χωρίς να έχω γνώση για το θέμα , μόνο από κριτικές στο νετ δλδ, είναι τα Sony MDR-7506 (110 ευρώ από άμαζον)

υπάρχει κάποιος κάποια που να έχει να προτείνει κάτι άλλο από προσωπική εμπειρία ή από γνώση πάνω στο θέμα;

Επεξ/σία από κκρκ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναλλακτικά κοιτας και ποιοτικά in ear ακουστικά (Shure SE215) αν δεν έχεις πρόβλημα με το να φορας "ψείρες".

Μηδενικό βαρος στο κεφαλι, καμια πίεση από σφίξιμο, εξαιρετική ηχομόνωση (ανάλογα με τον τύπο των eartips που θα επιλέξεις έως και 30+ dB μείωση περιβάλλοντος θορύβου), πιο εύκολα στην οδήγηση από οποιαδήποτε πηγη, πιο διακριτικά- και χωράνε στην τσέπη σου.

Τα ακουστικά που ανέφερε ο φίλος από πάνω είναι επίσης καλη αγορα για την κατηγορια τιμής, αν και ακόμα καλύτερη απομόνωση εξωτερικών θορύβων θα πετύχεις με τυπου active noise cancelling.

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ.

Έχω τα DT770 πάνω από ένα χρόνο και πραγματικά είναι απίστευτο value for money. 

Εξαιρετικός ήχος, απίστευτη άνεση. 

Ήμουν ανάμεσα σε αυτά και στα M50x, αλλά σε όλα τα review έγραφαν ότι τα M50x δεν είναι άνετα για πολύωρη χρήση, σε αντίθεση με τα 770 που έχουν από τα καλύτερα μαξιλαράκια στην αγορά. 

Με την έκδοση των 80Ω δε νομίζω να έχει θέμα οδήγησης. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα με τι θα παίζεις τα ακουστικά και τι θα ακούς. Δικά σου mp3 ή playlists από το youtube π.χ.; Τι είδος μουσικής;

Τα Sony MDR-7506 είναι αιχμηρά. Πάρα πολλά πρίμα και γενικά επιθετικός ήχος. Με πρόβλημα παραμόρφωσης στο μπάσο τους. Κατάλληλα κυρίως για ηχολήπτες που θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες ατέλειες(π.χ. θόρυβο).

https://sonarworks.com/jobs/studio-headphone-review-sony-mdr-7506/

1 ώρα πριν, djuan1988 είπε

Ήμουν ανάμεσα σε αυτά και στα M50x, αλλά σε όλα τα review έγραφαν ότι τα M50x δεν είναι άνετα για πολύωρη χρήση, σε αντίθεση με τα 770 που έχουν από τα καλύτερα μαξιλαράκια στην αγορά. 

Τα M50X είναι μια μόδα της εποχής. Όσοι έχουν εμπειρία από πολλά και καλά σετ λένε ότι παίζουν αρκετά καλά για τα χρήματα αλλά έχουν μικροσκοπική ηχητική σκηνή(soundstage).

Τα 770προ έχουν όντως τα καλύτερα μαξιλάρια και το λέω ως κάτοχος των 990προ. Είναι σαν να φοράς βαμβακερό ρούχο. Μηδέν ερεθισμός για ώρες επί ωρών. Καμία άλλη εταιρεία(ούτε Senn, ούτε AKG) δεν χρησιμοποιεί τόσο φιλικό στο δέρμα υλικό. Επίσης από τα καλύτερα soundstage που υπάρχουν σε κλειστού τύπου. Τα είχα ακούσει προ καιρού στην αντιπροσωπεία.

Έχω ενστάσεις για την οδήγηση και περιμένω να ακούσω πηγή/ενισχυτή από τον φίλο μας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Πρώτα απ'όλα με τι θα παίζεις τα ακουστικά και τι θα ακούς. Δικά σου mp3 ή playlists από το youtube π.χ.; Τι είδος μουσικής;

Τα Sony MDR-7506 είναι αιχμηρά. Πάρα πολλά πρίμα και γενικά επιθετικός ήχος. Με πρόβλημα παραμόρφωσης στο μπάσο τους. Κατάλληλα κυρίως για ηχολήπτες που θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες ατέλειες(π.χ. θόρυβο).

https://sonarworks.com/jobs/studio-headphone-review-sony-mdr-7506/

Τα M50X είναι μια μόδα της εποχής. Όσοι έχουν εμπειρία από πολλά και καλά σετ λένε ότι παίζουν αρκετά καλά για τα χρήματα αλλά έχουν μικροσκοπική ηχητική σκηνή(soundstage).

Τα 770προ έχουν όντως τα καλύτερα μαξιλάρια και το λέω ως κάτοχος των 990προ. Είναι σαν να φοράς βαμβακερό ρούχο. Μηδέν ερεθισμός για ώρες επί ωρών. Καμία άλλη εταιρεία(ούτε Senn, ούτε AKG) δεν χρησιμοποιεί τόσο φιλικό στο δέρμα υλικό. Επίσης από τα καλύτερα soundstage που υπάρχουν σε κλειστού τύπου. Τα είχα ακούσει προ καιρού στην αντιπροσωπεία.

Έχω ενστάσεις για την οδήγηση και περιμένω να ακούσω πηγή/ενισχυτή από τον φίλο μας.

4 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Έχω τα DT770 πάνω από ένα χρόνο και πραγματικά είναι απίστευτο value for money. 

Εξαιρετικός ήχος, απίστευτη άνεση. 

Με την έκδοση των 80Ω δε νομίζω να έχει θέμα οδήγησης. 

καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! όταν λέτε οδήγηση δεν καταλαβαίνω καν τι εννοείτε :P , τα ακούστηκα θα είναι στο λάπτοπ μου ή στο σταθερό της δουλείας τέλος πάντων , χωρίς κάρτα ήχου , με ότι έχει πάνω η μητρική. και στο κινητό μου μπορεί παίζοντας  mp3 , youtube άντε και κανέναν σταθμό. τώρα τι είδος συγκεκριμένα δεν έχω κάτι στο μυαλό μου , απ όλα θα πω.. και ηλεκτρονική μουσική , και με όργανα, μπορεί και κλασική μουσική επίσης

τα M50x απ ότι διάβασα δεν έχουν καλή ηχομόνωση προς τους έξω που για μένα είναι βασικό μπορώ να ακούσω και σχετικά δυνατά (τόσο ώστε να μην ακούω κανέναν άλλον εξωτερικό θόρυβο) αλλά να μην ακούγεται καθόλου στο άτομο που δουλεύει δίπλα μου.

αυτό με τα ομ που λέτε δεν έχω ιδέα τι σημαίνει , το μόνο που είδα είναι ότι τα 770 είναι 250 ομ , αυτά που έχει στο σκουτζ 121 ευρω. άκυρο , είδα και με 80 ομ και με 32 ομ..

4 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Εναλλακτικά κοιτας και ποιοτικά in ear ακουστικά (Shure SE215) αν δεν έχεις πρόβλημα με το να φορας "ψείρες".

Μηδενικό βαρος στο κεφαλι, καμια πίεση από σφίξιμο, εξαιρετική ηχομόνωση (ανάλογα με τον τύπο των eartips που θα επιλέξεις έως και 30+ dB μείωση περιβάλλοντος θορύβου), πιο εύκολα στην οδήγηση από οποιαδήποτε πηγη, πιο διακριτικά- και χωράνε στην τσέπη σου.

Τα ακουστικά που ανέφερε ο φίλος από πάνω είναι επίσης καλη αγορα για την κατηγορια τιμής, αν και ακόμα καλύτερη απομόνωση εξωτερικών θορύβων θα πετύχεις με τυπου active noise cancelling.

ψείρες επίσης δεν θέλω , θέλω τέτοιου είδους ακουστικά μεγάλα - δεν ξέρω πως λέγεται το είδος τους-

Επεξ/σία από κκρκ
Δημοσ.

Με τα δεδομένα που μας δίνεις (casual-γενική χρήση, χωρίς ενισχυτή, όχι in ear) διαλέγεις DT770/32Ω ή Μ50x και τέλος, χωρίς να το ψάχνεις περισσότερο και θα μείνεις σίγουρα ικανοποιημένος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, κκρκ είπε

καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! όταν λέτε οδήγηση δεν καταλαβαίνω καν τι εννοείτε :P , τα ακούστηκα θα είναι στο λάπτοπ μου ή στο σταθερό της δουλείας τέλος πάντων , χωρίς κάρτα ήχου , με ότι έχει πάνω η μητρική. και στο κινητό μου μπορεί παίζοντας  mp3 , youtube άντε και κανέναν σταθμό. τώρα τι είδος συγκεκριμένα δεν έχω κάτι στο μυαλό μου , απ όλα θα πω.. και ηλεκτρονική μουσική , και με όργανα, μπορεί και κλασική μουσική επίσης

τα M50x απ ότι διάβασα δεν έχουν καλή ηχομόνωση προς τους έξω που για μένα είναι βασικό μπορώ να ακούσω και σχετικά δυνατά (τόσο ώστε να μην ακούω κανέναν άλλον εξωτερικό θόρυβο) αλλά να μην ακούγεται καθόλου στο άτομο που δουλεύει δίπλα μου.

αυτό με τα ομ που λέτε δεν έχω ιδέα τι σημαίνει , το μόνο που είδα είναι ότι τα 770 είναι 250 ομ , αυτά που έχει στο σκουτζ 121 ευρω.

ψείρες επίσης δεν θέλω , θέλω τέτοιου είδους ακουστικά μεγάλα - δεν ξέρω πως λέγεται το είδος τους-

Οι μητρικές των laptop(ειδικά των budget) έχουν εκτός της χαμηλής έντασης(όπως όλες οι onboard) κακή ποιότητα ήχου. Τα Μ50Χ και DT770 θα είναι πεταμένα λεφτά. Μόνο onboard από high end μητρικές και τοπ κινητά τηλέφωνα αξίζουν και μόνο με τα M50X ή παρόμοιας ευασισθησίας ακουστικό.

Έχω τα HD595 με πραγματική ευαισθησία 113db στο 1Vrms τάση. Στα mp3 μοντέρνας μουσικής έχω δυνατή ένταση από τη μητρική μου από το 50% περίπου. Σε κομμάτια του youtube η ένταση είναι αρκετά χαμηλότερη(για τα ίδια τραγούδια) και πρέπει να το ανεβάσω και άλλο. Τα DT 770 στα 80Ohm έχουν περίπου 9db χαμηλότερη ευαισθησία. Θα πρέπει να είσαι συνέχεια κοντά στο τέρμα και αν.

Τα 770 προ θέλουν ενισχυτή ακουστικών όπως τον Fiio E10 για να πάρεις το 100% σε ένταση και ποιότητα. Ακόμα και τα Μ50Χ θα κερδίσουν σε ποιότητα από ενίσχυση.

Η καλύτερη λύση είναι gaming ακουστικό καλής ποιότητας με δική του ενίσχυση. Όπως τα logitech G633 artemis ή τα hyperX alpha cloud.

*1,2Vrms MAX όπως όλες σχεδόν οι onboard. ~1Vrms βγάζουν καλά κινητά όπως το iphone και τα ακριβά samsung.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οι μητρικές των laptop(ειδικά των budget) έχουν εκτός της χαμηλής έντασης(όπως όλες οι onboard) κακή ποιότητα ήχου. Τα Μ50Χ και DT770 θα είναι πεταμένα λεφτά. Μόνο onboard από high end μητρικές και τοπ κινητά τηλέφωνα αξίζουν και μόνο με τα M50X ή παρόμοιας ευασισθησίας ακουστικό.

Έχω τα HD595 με πραγματική ευαισθησία 113db στο 1Vrms τάση. Στα mp3 μοντέρνας μουσικής έχω δυνατή ένταση από τη μητρική μου από το 50% περίπου. Σε κομμάτια του youtube η ένταση είναι αρκετά χαμηλότερη(για τα ίδια τραγούδια) και πρέπει να το ανεβάσω και άλλο. Τα DT 770 στα 80Ohm έχουν περίπου 9db χαμηλότερη ευαισθησία. Θα πρέπει να είσαι συνέχεια κοντά στο τέρμα και αν.

Τα 770 προ θέλουν ενισχυτή ακουστικών όπως τον Fiio E10 για να πάρεις το 100% σε ένταση και ποιότητα. Ακόμα και τα Μ50Χ θα κερδίσουν σε ποιότητα από ενίσχυση.

Η καλύτερη λύση είναι gaming ακουστικό καλής ποιότητας με δική του ενίσχυση. Όπως τα logitech G533 artemis ή τα hyperX alpha.

*1,2Vrms MAX όπως όλες σχεδόν οι onboard. ~1Vrms βγάζουν καλά κινητά όπως το iphone και τα ακριβά samsung.

δλδ άμα πάρω τα 770 αλλά με 32 ομ είναι η καλύτερη επιλογή?-γιατί πχ δεν θέλω gaming ακουστικά) το λάπτοπ μου επίσης είναι ψιλό παλιό asus των 1200ευρώ , δεν είναι δλδ του 500άρικου αν λέει κάτι αυτό σχετικά με την ονμπόρντ..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η καλύτερη λύση είναι gaming ακουστικό καλής ποιότητας με δική του ενίσχυση. Όπως τα logitech G633 artemis ή τα hyperX alpha.

Βρε φιλε μου γιατί μπερδεύεις το παιδι χωρίς λόγο;

Ακουστικά των 100 ευρω είναι με ευαισθησία γύρω στα 32Ohm. Δεν είναι τα Audeze LCD-4. Μια χαρα θα παίξουν από τον υπολογιστή ή από κινητό. Τόσοι και τόσοι τα χρησιμοποιούν ετσι άλλωστε.

Σίγουρα η αγορα εξωτερικού DAC/Amp θα βοηθήσει ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα αλλα αυτό δεν είναι αναγκαίο.

Στην τελική δεν θα πετάξει τα λεφτά του, τα χρησιμοποιεί τώρα χωρίς ενισχυτή (και σίγουρα θα του αρέσουν ηχητικά ακόμα και ετσι) και αργότερα αν μπει στα "μεράκια" και έχει την οικονομική δυνατότητα παίρνει ίσως και ένα DAC/Amp για να αναβαθμίσει την ηχητική ποιότητα χωρίς να ξαναγοραζει τα πάντα από την αρχή.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, κκρκ είπε

δλδ άμα πάρω τα 770 αλλά με 32 ομ είναι η καλύτερη επιλογή?-γιατί πχ δεν θέλω gaming ακουστικά) το λάπτοπ μου επίσης είναι ψιλό παλιό asus των 1200ευρώ , δεν είναι δλδ του 500άρικου αν λέει κάτι αυτό σχετικά με την ονμπόρντ..

Μπορείς τουλάχιστον να βρεις ποιό τσιπ realtek έχει. Ψάξε στις συσκευές του και βρες μια συσκευή ήχου που ξεκινάει με ALC.

Πάντως και τα 32 Ohm δεν παίζουν πάρα πολύ δυνατά, ώστε να μπορείς να αντισταθμίσεις μια σιγανή ηχογράφηση του youtube. Ευαισθησία στο 1Vrms --> 108db. Το ιδανικό για μητρικές και κινητά είναι πάνω από 110db.

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/hp/beyerdynamic-dt-770pro-32.php

Αναφορά σε κείμενο

Sensitivity at 1000 Hz at 1 V, dB 108,7 108,1

Υπάρχει όμως και αυτή η λύση από Sennheiser σε κλειστό με πολύ θετικά σχόλια από audiophiles: 

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/hp/sennheiser-hd-569.php

119db. Η μέρα με τη νύχτα.

Sensitivity Sennheiser HD 569
Channel Left Right
Sensitivity average in band from 100 Hz to 10 kHz, dB/V 118,9 118,9
Sensitivity at 500 Hz at 1 V, dB 119,3 120,7
Sensitivity at 500 Hz at 1 mW, dB 103,9 105,6
Sensitivity at 1000 Hz at 1 V, dB 119,6 119,8
Sensitivity at 1000 Hz at 1 mW, dB 103,8 104,2

4 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Βρε φιλε μου γιατί μπερδεύεις το παιδι χωρίς λόγο;

Ακουστικά των 100 ευρω είναι με ευαισθησία γύρω στα 32Ohm. Δεν είναι τα Audeze LCD-4. Μια χαρα θα παίξουν από τον υπολογιστή ή από κινητό. Τόσοι και τόσοι τα χρησιμοποιούν ετσι άλλωστε.

Δεν είναι ευαισθησία τα Ohm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μπορείς τουλάχιστον να βρεις ποιό τσιπ realtek έχει. Ψάξε στις συσκευές του και βρες μια συσκευή ήχου που ξεκινάει με ALC.

Πάντως και τα 32 Ohm δεν παίζουν πάρα πολύ δυνατά, ώστε να μπορείς να αντισταθμίσεις μια σιγανή ηχογράφηση του youtube. Ευαισθησία στο 1Vrms --> 108db. Το ιδανικό για μητρικές και κινητά είναι πάνω από 110db.

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/hp/beyerdynamic-dt-770pro-32.php

Υπάρχει όμως και αυτή η λύση από Sennheiser σε κλειστό με πολύ θετικά σχόλια από audiophiles: 

https://reference-audio-analyzer.pro/en/report/hp/sennheiser-hd-569.php

119db. Η μέρα με τη νύχτα.

Sensitivity Sennheiser HD 569
Channel Left Right
Sensitivity average in band from 100 Hz to 10 kHz, dB/V 118,9 118,9
Sensitivity at 500 Hz at 1 V, dB 119,3 120,7
Sensitivity at 500 Hz at 1 mW, dB 103,9 105,6
Sensitivity at 1000 Hz at 1 V, dB 119,6 119,8
Sensitivity at 1000 Hz at 1 mW, dB 103,8 104,2

οκ, απ ότι καταλαβαίνω με το ρεύμα που δίνει ένα κοινό λάπτοπ  παίζουν μια χαρά αυτά. από θέμα όμως ηχομόνωσης και άνεσης σε σχέση με τα 770 ή m50χ;; το laptop μπορώ να το κοιτάξω και να το γράψω αργότερα γιατί δεν το έχω μαζί μου.

Επεξ/σία από κκρκ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά, δεν είναι ευαισθησία (παιδαριώδη λάθη ελεω γρηγορης πληκτρολόγησης), αλλα το νόημα δεν αλλάζει. 

Ναι, δεν θα πάρει το 100% της ηχητικής ποιότητας χωρίς ενισχυτή, ούτε θα μπορεί να ακούσει σε πολύ υψηλές στάθμες...και;

Σίγουρα δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται 100+ dΒ για να ξεχνιέται με μουσική στο γραφείο...θα κουφαθεί σε μια βδομάδα έτσι...

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, κκρκ είπε

οκ, απ ότι καταλαβαίνω με το ρεύμα που δίνει ένα κοινό λάπτοπ  παίζουν μια χαρά αυτά. από θέμα όμως ηχομόνωσης και άνεσης σε σχέση με τα 770 ή m50χ;;

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα Μ50Χ και χειρότερα από τα 770. Τα μαξιλάρια των senn έχουν μια τάση να προκαλούν φαγούρα και να σε ανάβουν μετά από πολλή ώρα. Εξαρτάται και τον άνθρωπο. Επίσης έχουν ελλειπτικό σχήμα όπως τα HD595. Είναι πιο στενά για το αυτί εν σχέσει με τα beyer.

Δεν ξέρω για ηχομόνωση. Και δεν μπορώ να βρω στοιχεία. Σίγουρα θα κόβουν πολύ ήχο όπως όλα τα κλειστά. Μάλλον θα κόβουν λιγότερο από αυτά που πιέζουν πολύ το κεφάλι και έχουν δερμάτινα pads(όπως τα 50Χ). Εικασίες όλα αυτά.

11 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Σωστά, δεν είναι ευαισθησία (παιδαριώδη λάθη ελεω γρηγορης πληκτρολόγησης), αλλα το νόημα δεν αλλάζει. 

Ναι, δεν θα πάρει το 100% της ηχητικής ποιότητας χωρίς ενισχυτή, ούτε θα μπορεί να ακούσει σε πολύ υψηλές στάθμες...και;

Σίγουρα δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται 100+ dΒ για να ξεχνιέται με μουσική στο γραφείο...θα κουφαθεί σε μια βδομάδα έτσι...

Η ευαισθησία μετριέται σε 1Vrms(όσο και οι μητρικές/κινητά) σε Full scale signal. Καμία μουσική δεν είναι full scale. Ειδικά τα βίντεο του youtube παίζουν πολύ χαμηλά.

Είσαι χαρούμενος αν μπορείς να ακούς μέχρι 100db μαξ το κομμάτι που γουστάρεις με μια mobo.

Επίσης, όσο στρεσάρεται μια mobo για να βγάλει τα 100db τόσο χειρότερη η παραμόρφωση. Με ευαίσθητα ακουστικά πετυχαίνεις ένταση με ελάχιστο ρεύμα/ισχύ.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα Μ50Χ και χειρότερα από τα 770. Τα μαξιλάρια των senn έχουν μια τάση να προκαλούν φαγούρα και να σε ανάβουν μετά από πολύ ώρα. Εξαρτάται και τον άνθρωπο. Επίσης έχουν ελλειπτικό σχήμα όπως τα HD595. Είναι πιο στενά για το αυτί εν σχέσει με τα beyer.

Δεν ξέρω για ηχομόνωση. Και δεν μπορώ να βρω στοιχεία. Σίγουρα θα κόβουν πολύ ήχο όπως όλα τα κλειστά. Μάλλον θα κόβουν λιγότερο από αυτά που πιέζουν πολύ το κεφάλι και έχουν δερμάτινα pads(όπως τα 50Χ). Εικασίες όλα αυτά.

Ωραία, λέω να βάλω προτεραιότητα την άνεση και την αίσθηση σε σχέση με την ένταση και να  πάω για 770 32ομ.. 

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...