Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 hours ago, spyros007 said:

Και στο Γαλισταν και στο Ισπανισταν το ιδιο ισχυει

Λάθος παράδειγμα, στη Γαλλία και στην Ισπανία επιτρέπονται. Σε κάποιες άλλες χώρες, π.χ. Αυστρία, Πορτογαλία, όντως απαγορεύονται.

Και σε μερικές χώρες, π.χ. Ρωσσία, όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά η ασφαλιστική σου κάνει έκπτωση αν έχεις εγκαταστήσει κάμερα.

Δημοσ.
Στις 11/2/2019 στις 12:49 ΜΜ, roympos1994 είπε

Καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω μια καμερα για την μηχανη μου που θα μπει πανω στο κρανος , θελω να ξερω αν επιτρεπεται ή οχι με βαση του νομου και με οχι τους νομους της ζουγκλας (βαλτην και στα τετοια σου) δεν θα ανεβασω τιποτα στο ιντερνετ σε οτι τραβαω απλα θελω αν γινει κατι να εχω στοιχεια εχω ρωτησει μεχρι και δικιγορους και ο καθενας μου λεει διαφορετικα πραγματα ο ενας λεει επιτρεπεται αν δεν ανεβασεις κατι στο internet ο αλλος λεει δεν επιτρεπεται καθολου, τελικα τι επιτρεπεται και τι οχι ξερεις κανεις να με βοηθησει; και δεν μιλαω με το απλα να με σταματησει η αστυνομια απλα μην βρεθει καποιος τρελος και αρχιζει να λεει γιατι με τραβας θα καλεσω την αστυνομια κτλ κτλ...

Σας ευχαριστω ολους.

Μαζί με την καλησπέρα μου και αν κατάλαβα καλά , θέλετε να αξιοποιήσετε την κάμερα για να έχετε στοιχεία σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα σας . 

Αν είναι αυτό το ζήτημα , τότε μήπως θα ήταν προτιμότερο να σκεφθειτε να μην χρησιμοποιήσετε δίκυκλο γενικώς . 

Συναντησα πολύ κόσμο , ο οποίος θέλει μία action cam πάνω στη μηχανή , για λόγους λήψης βίντεο σε κάποιες εξορμήσεις και τα συναφή .

Συνάντησα κι' άλλους , όπου παρόλο που όλα τα στοιχεία , ακόμη και μαρτυρίες  έδειχναν ξεκάθαρα ότι είχαν μηδενική υπαιτιότητα , όμως ήταν αργά πλέον ώστε να τους φανεί χρήσιμο κάτι τέτοιο . 

Προσωπικά δεν βλέπω την σκοπιμότητα για τοποθέτηση κάμερας πάνω σε κράνος , για να έχω καταγραφή της κακιάς ώρας για νομική χρήση , φυσικά όμως αυτό είναι μία προσωπική εκτίμηση η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι και δική σας . 

No offense .

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, babisskg είπε

Μαζί με την καλησπέρα μου και αν κατάλαβα καλά , θέλετε να αξιοποιήσετε την κάμερα για να έχετε στοιχεία σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα χωρίς υπαιτιότητα σας . 

Αν είναι αυτό το ζήτημα , τότε μήπως θα ήταν προτιμότερο να σκεφθειτε να μην χρησιμοποιήσετε δίκυκλο γενικώς . 

Συναντησα πολύ κόσμο , ο οποίος θέλει μία action cam πάνω στη μηχανή , για λόγους λήψης βίντεο σε κάποιες εξορμήσεις και τα συναφή .

Συνάντησα κι' άλλους , όπου παρόλο που όλα τα στοιχεία , ακόμη και μαρτυρίες  έδειχναν ξεκάθαρα ότι είχαν μηδενική υπαιτιότητα , όμως ήταν αργά πλέον ώστε να τους φανεί χρήσιμο κάτι τέτοιο . 

Προσωπικά δεν βλέπω την σκοπιμότητα για τοποθέτηση κάμερας πάνω σε κράνος , για να έχω καταγραφή της κακιάς ώρας για νομική χρήση , φυσικά όμως αυτό είναι μία προσωπική εκτίμηση η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι και δική σας . 

No offense .

Καλημερα και απο εμενα δεν γινεται να μην οδηγαω μηχανη γιατι ηδη την εχω και ειναι αυτο που μου αρεσει να οδηγαω (εχω και αμαξι αλλα το παιρνω μονο οταν βρεχει) στο κεντρο της Αθηνας καθε μερα βλεπουν πολλα τα ματια μου (ομονοια ειδικα αλλαζουν λωριδες χωρις να κοιτανε τα αμαξια, ταξιτζηδες και λεωφορειατζηδες να νομιζουν οτι ο δρομος τους ανηκει οπως και μηχανες που κανουν οτι γουσταρουν) εχουν παει να με τρακαρουν παρα μα παρα πολλες φορες ειτε ειμαι με μηχανη ειτε με αμαξι, και πανο απ ολα ειναι και το οικονομικο στην μεση που με αναγκαζει να παιρνω μηχανη γιατι δεν χαλαω ουτε τα μισα λεφτα απ οτι με το αμαξι, τελικα μπορω ή οχι με βαση του νομου παντα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την χρήση καμερων σε κράνος και αυτοκίνητο. Και σε περίπτωση ατυχήματος το υλικό από τέτοια κάμερα δεν λαμβάνεται επισήμως υπόψιν.

Είναι ΠΕΡΙΠΟΥ η ίδια λογική με τον τουρίστα να τραβάει με την βιντεοκάμερα του οτι θέλει.

Δημοσ.
Στις 11/2/2019 στις 10:22 ΜΜ, ELTASSOS είπε

Δηλαδη οι καμερες ασφαλειας σπιτιων μαγαζιων δεν μετρανε?...

εγω στην μονοκατικοια που εχουν μου εφεραν  την αστυνομια και αυτες που ηταν στην εισοδο τις εβγαλα ,μετα εβγαλα αδεια (με μεσον γιατι πολυ δυσκολα την παιρνεις )και τις ξαναεβαλα απλα δεν βλεπουν τον δρομο πια αλλα μονο μεχρι την εισοδο (νταξ εβαλα και 3 κρυφες δεν πανε να μαμηθουν σαν την ασφαλεια δεν εχει)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, slk200gr είπε

εγω στην μονοκατικοια που εχουν μου εφεραν  την αστυνομια και αυτες που ηταν στην εισοδο τις εβγαλα ,μετα εβγαλα αδεια (με μεσον γιατι πολυ δυσκολα την παιρνεις )και τις ξαναεβαλα απλα δεν βλεπουν τον δρομο πια αλλα μονο μεχρι την εισοδο (νταξ εβαλα και 3 κρυφες δεν πανε να μαμηθουν σαν την ασφαλεια δεν εχει)

Ένας γνωστός μου έχει βάλει μια ψεύτικη κάμερα εξωτερικά της εισοδου της πολυκατοικίας.

Ξέρουμε τι παίζει σε αυτή την περίπτωση?

Από τη στιγμή που είναι ψεύτικη (άρα δεν είναι καν κάμερα) λογικά δεν εκπίπτει σε κάποια νομοθεσία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tyxeros είπε

Ένας γνωστός μου έχει βάλει μια ψεύτικη κάμερα εξωτερικά της εισοδου της πολυκατοικίας.

Ξέρουμε τι παίζει σε αυτή την περίπτωση?

Από τη στιγμή που είναι ψεύτικη (άρα δεν είναι καν κάμερα) λογικά δεν εκπίπτει σε κάποια νομοθεσία.

δεν εχει προβλημα 

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

https://www.autogreeknews.gr/diafora-nea/13357-megali-erevna-paranomi-i-oxi-i-kamera-sto-aftokinito

βάζω αυτό το λινκ που βρήκα δεν απαγορεύεται η ίδια η αστυνομία το λέει σε ερωτήσεις που έγιναν. αλλά ο νόμος γενικά με της κάμερες είναι πολύ μπέρδεμα. καλό είναι να ρωτήσεις και έναν καλό δικηγόρο. 

Δημοσ.

Το  αρθρο λεει οτι ο ΚΟΚ δεν κανει αναφορα αν επιτρεπεται η οχι παραμονο αν εμποδιζει την οδηγηση.Απο κει και περα υπαρχει ο νόμος περι τον πρωσωπικων δεδομενω που οριζει τι επιτρεπεται η οχι. Αυτο λεει το αρθρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...