Προς το περιεχόμενο

Hass.io & Intentor EVA II Pro EP3-Wifi 20L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/2/2020 στις 9:18 ΜΜ, drageloth είπε

Καλησπερα! Για καποιο λογο δε μου εβγαζε updates στο Rpi και σημερα που το εκανα σβησιμο αναμμα γιατι εφαγε κολλημα, εβγαλε για το συστημα, τον supervisor και σχεδον ολα τα modules! κανω μια αναβαθμιση και επανερχομαι!

Edit: Μολις εκανα στην 105.3 και παιζει κανονικα. Μολις καταφερω να κανω και τον supervisor θα επανελθω!

Και εμένα στο 105.5 δουλεύουν όλα κανονικά εκτός από το group.light φυσικά , και το state με χρωμα στο love lace το οποίο και ενεργοποίησα σε κάθε κάρτα ξεχωριστά. Θα βάλω το τελευταίο τώρα 105.6 . Το supervisor δε το εχω βάλει ακόμα .full snapshot παίρνω σε κάθε περίπτωση .

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιτέλους και εγώ σύνδεσα σε automation μετά απο τόσο καιρό τους σένσορες υγρασίας/θερμοκρασίας της Xiaomi (aqara) με τοn αφυγραντήρα πράγμα που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να κάνω ποτέ, ώστε να ανοίγει ο αφυγραντήρας όταν η υγρασία περνάει το 70% και να κλείνει όταν πέφτει κάτω απ το 60%.. όλα δουλεύουν άψογα.

Επίσης με βάση όσα είπατε παραπάνω έβαλα και automation για push notification προς το κινητό για το δοχείο νερού... να δούμε όταν γεμίσει αν θα δουλέψει :)

Φυσικά θα γίνουν αρκετές αλλαγές ακόμα...

Να ευχαριστήσω τον drageloth που το αναβίωσε!

Τώρα με αυτά τα automation μαζί με τα automation που έχω για να χειρίζομαι τις λάμπες (yeelight) στο σαλόνι με το harmony τηλεχειριστήριο, νομίζω είμαι πλήρης για την ώρα :)

Τώρα να έβρισκα και έναν τρόπο να συνδέσω το digoo hosa...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2020 στις 2:29 ΠΜ, Craven είπε

Επιτέλους και εγώ σύνδεσα σε automation μετά απο τόσο καιρό τους σένσορες υγρασίας/θερμοκρασίας της Xiaomi (aqara) με τοn αφυγραντήρα πράγμα που δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να κάνω ποτέ, ώστε να ανοίγει ο αφυγραντήρας όταν η υγρασία περνάει το 70% και να κλείνει όταν πέφτει κάτω απ το 60%.. όλα δουλεύουν άψογα.

Επίσης με βάση όσα είπατε παραπάνω έβαλα και automation για push notification προς το κινητό για το δοχείο νερού... να δούμε όταν γεμίσει αν θα δουλέψει :)

Φυσικά θα γίνουν αρκετές αλλαγές ακόμα...

Να ευχαριστήσω τον drageloth που το αναβίωσε!

Τώρα με αυτά τα automation μαζί με τα automation που έχω για να χειρίζομαι τις λάμπες (yeelight) στο σαλόνι με το harmony τηλεχειριστήριο, νομίζω είμαι πλήρης για την ώρα :)

Τώρα να έβρισκα και έναν τρόπο να συνδέσω το digoo hosa...

Digoo Hosa? Αν εχεις γνωσεις απο μικροηλεκτρονικα, openmqttgateway φιλε κανε ενα search και θα βρεις ενα καρο πληροφοριες. Ουσιαστικα τι κανεις: Παιρνεις ενα esp8266 ή ενα arduino με το ethernet shield(για καλυτερη δικτυωση απο το ασυρματο) και παραγγελνεις εναν rf receiver (νομιζω στη σελιδα του openmqttgateway σου λεει ποιο ειναι καλυτερα συμβατο. Επειδη ολα τα τζιτζιμπλικια του digoo ειναι στα 433mhz (παγιδες πορτας, κινησης, σειρηνα κλπ), μεσω του openmqttgateway μπορεις να "τραβας" τις εντολες που στελνουν. Πχ εγω πηρα εναν αισθητηρα πορτας digoo που στελνει σημα ΚΑΙ οταν ανοιγει αλλα ΚΑΙ οταν κλεινει η πορτα. Το τραβαω αυτο με mqtt στο home assistant και εχω ενα πολυ ωραιο τροπο να ξερω αν εχει μεινει ξεχασμενη! Θα μπει σε λιγο και σε παραθυρα κλπ, οταν μετακομισω με το καλο σε δικο μου σπιτι!
Το μειον αυτης της λυσης ειναι οτι δεν "μπαινεις" στο digoo hosa, αλλα "τσιμπας" τις καταστασεις των περιφερειακων τους. Οποτε μπορεις να ανιχνευεις κινησεις, πορτες κλπ αλλα δεν ξερεις αν ειναι οπλισμενος ο συναγερμος ή αν χτυπαει.

Τι μπορεις να κανεις με αυτο? Μεχρι και να πεταξεις το hosa και να κανεις το home assistant συναγερμο. Ή οταν λειπεις απο το σπιτι, το home assistant να παρακολουθει τους αισθητηρες και αν κατσει η στραβη, να σου στειλει notification, να αναβοσβηνει τα φωτα, να παιξει κατι στο media player σου σε τερμα ενταση, τετοια πραματακια. Καλυτερη λυση αν θες τη γνωμη μου ειναι να κανεις το home assistant συναγερμο, μιας και τα digoo δεν τα θεωρω της προκοπης. Ναι οκ για τα λεφτα τους γ@μ@ν, αλλα δε θα το εμπιστευομουν 100%. Οπως και το home assistant.

Εγω ας πουμε με τους αισθητηρες πορτας που σου ειπα, θα μπουν σε ολα τα παραθυρα και αν μεινει καποιο παραθυρο "ξεχασμενο" για πανω απο μιση ωρα, να στελνει ειδοποιηση στο κινητο και αν δεν το κλεισω να σταματησει την θερμανση για να μην καιει ασκοπα. Εχει πολλα πραματακια.

Το καλο του openmqttgateway ειναι οτι μπορεις να βαλεις οτι θες. Στο rf receiver που σου εγραψα πανω, εκτος του digoo, μπορεις να χρησιμοποιησεις και τηλεχειριστηριο (δεν ξερω αν του digoo ειναι 433mhz, αλλα και να μην ειναι με 2€ παιρνεις απο ebay) οποτε ερχομενος σπιτι μολις φτασεις απ'εξω, πατας κουμπι και σου ετοιμαζει φωτισμους, σου αναβει τηλεοραση, βαζει ραδιο... ξες... home assistant, οτι γουσταρεις κανεις.

Το μυαλο μας ειναι το μονο εμποδιο στο home assistant παιδια αυτο εχω καταλαβει!

Εναλλακτικα, περιμενεις μεχρι καποιος να κανει module! Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν ειναι ανοιχτου κωδικα το digoo οποτε δεν ξερω και κατα ποσο ειναι ευκολο και εφικτο... Παντως υπαρχει κινηση σχετικα με το digoo στο community του Home Assistant.

Επεξ/σία από drageloth
.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχω καταλάβει απ την αρχή τι πάνω κάτω πρέπει να κάνω λόγω RF (μετά απο πολύ διάβασμα φυσικά όχι απο μόνος μου) αλλά δεν νομίζω να βρω τον χρόνο να ασχοληθώ. Ακόμα και για να κάνω το παραπάνω, έψαχνα μέρες να βρω τον χρόνο :) 

Από γνώσεις κάτι υπάρχει, προγραμματιστής είμαι που πρώτα είχα ξεκινήσει ένα φεγγάρι... παλιά παλιά... σαν ηλεκτρονικός μηχ αλλά δεν σημαίνει ότι θυμάμαι και πολλά άλλα το πιθανότερο να την πάλευα. Δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος. Θα το δω όμως. Ερώτηση μιας και είμαι άσχετος ακόμα.. RF Receiver στο raspberry δεν; μόνο σε arduino; Είδα πως πιθανόν μπορείς να φτιάξεις rf receiver με την "κεραιούλα" του

Επεξ/σία από Craven
Δημοσ.
Στις 7/3/2020 στις 12:40 ΜΜ, Craven είπε

Ναι έχω καταλάβει απ την αρχή τι πάνω κάτω πρέπει να κάνω λόγω RF (μετά απο πολύ διάβασμα φυσικά όχι απο μόνος μου) αλλά δεν νομίζω να βρω τον χρόνο να ασχοληθώ. Ακόμα και για να κάνω το παραπάνω, έψαχνα μέρες να βρω τον χρόνο :) 

Από γνώσεις κάτι υπάρχει, προγραμματιστής είμαι που πρώτα είχα ξεκινήσει ένα φεγγάρι... παλιά παλιά... σαν ηλεκτρονικός μηχ αλλά δεν σημαίνει ότι θυμάμαι και πολλά άλλα το πιθανότερο να την πάλευα. Δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος. Θα το δω όμως. Ερώτηση μιας και είμαι άσχετος ακόμα.. RF Receiver στο raspberry δεν; μόνο σε arduino; Είδα πως πιθανόν μπορείς να φτιάξεις rf receiver με την "κεραιούλα" του

Νομιζω γινεται, αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε καθαρα λογω κοστους. Το οτι ενα esp8266 το παιρνεις 3-4€ και ενα raspberry pi απο 40+ ειναι μονοδρομος για μενα απο μονο του. Δηλαδη κανεις ενα rf receiver+sender με ενα 10ρικο συνολο.  Και αμα δε σου καλυψει την αποσταση, με τοσο μικρο κοστος βαζεις και δευτερο και εχεις φτασει τα μισα λεφτα απο το rpi.  Απλα αυτες οι λυσεις θελουν προσωπικη εργασια, εξ ου και το μικρο κοστος. Θελει να ασχοληθεις να κολλησεις το rf στο esp ή στο arduino(γιατι με jumper προσωπικα εχω δει οτι δεν ειναι τοσο αξιοπιστο, σαν το καλαι δεν εχει), θελει να του ριξεις το firmware(το οποιο ειναι απο 5-30 λεπτα, αναλογα τι modules θες να φορτωσεις και το setup σου). Μετα το χοντρο κομματι ειναι να τραβηξεις τι εντολη σου στελνει το καθε rf στο home assistant και να προγραμματισεις αναλογα ειτε με αυτοματισμους ειτε με node-red. Εκει θα φας τον περισσοτερο χρονο γιατι θελει να τραβηξεις την καθε εντολη απο το καθε rf. Αλλα ανοιγεις περισσοτερο την συνδεσιμοτητα σου στο home assistant και για μελλοντικα, αυτο ειναι το θετικο.

Εγω προγραμματιστης δεν ειμαι πλην λιγης c στο ΤΕΕ (φαντασου), απλα ειμαι εξοικιωμενος με ηλεκτρονικα λογω της δουλειας μου και μ'αρεσει πολυ το diy. Θα μπορουσα να παρω εναν texecom συναγερμο με ενα 500ρικο + το module για την δικτυωση του ή το Konnected που εχει 200€ το καθε module για 8 ζωνες και να κανω συναγερμο, αλλα μ'αρεσει η diy φαση. Σκεφτομαι σοβαρα να το κανω οπως το Konnected, αλλα θα το κανω μονος δε θα παρω τα ετοιματζιδικα module.

Δημοσ.

Κατανοητό, το είπα γιατί το home assistant είναι ήδη σε pi σε εμένα. Τέλοσπάντων αμα βρω τον χρόνο να ασχοληθώ με αυτό και πετύχει θα ενημερώσω :) Τώρα να φτιάξω κεραίες και κολλήσεις κτλ λίγο δύσκολο να πω την αλήθεια μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά εχω πάθει πλάκα με ποσά μπορεις να κανείς . Πραγματικά δεν υπάρχει ταβάνι . Εχω φτιάξει με esp8266 οθόνη που να λέει θερμοκρασία χώρου και εξωτερική από dark sky και τον καιρό σε βδομαδιάτικη βάση και επίσης ir sensor πολύ πολύ μικρό όταν πιάνει κίνηση να ανάβει το φως η ότι άλλο θέλεις όλα πάνω στο esp, μπορώ να φανταστώ ότι αν δε το κανείς για φως θα στέλνει μνμ στο κινητο για κίνηση στο χώρο στυλ συναγερμού η ότι άλλο θέλεις εσυ να κάνει . Θα ήθελα πχ να πατάω στο tablet home theater mode να χαμηλώνουν τα φώτα να ανοίγει η τηλεόραση και το home cinema κλπ
επισης το pihole φοβερό , το γραφικό περιβάλλον του σπιτιού που σχεδίασα δωμάτια μπαλκόνια κουζίνα  με ενδείξεις θερμοκρασιών σε κάθε δωμάτιο και αναμα σβήσιμο φως διαδραστικό  και touch και 2 κάμερες  όλα στο tablet στο κέντρο του σπιτιού . Προσωπικά τα φώτα με το zigbee mqtt και τους Livolo διακόπτες δουλεύουν καλά μέχρι 10 με το stick που εχω  όχι τέλεια όμως, εχω βάλει και ενα που δουλευει ως ρουτερ. .τα Shelby δουλεύουν άψογα που εχω ..

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.

Τελικά όλα καλά με τον αφυγραντήρα;
Έγινε πλήρης ενσωμάτωση στον home assistant?

Σχετικά με το RF (433) υπάρχει το Sonoff RF Bridge που λειτουργεί ως transceiver, σε συνδυασμό με tasmota και κώδικα που υπάρχει ήδη έτοιμος κάνει τις δουλειές που αναφέρατε παραπάνω με οποιαδήποτε συσκευή RF στα 433 και χωρίς κωδικοποίηση. Τιμή γύρω στα 10€, χωρίς diy. Κ υπάρχουν RF μαγνητικοί αισθητήρες που στέλνουν κωδικό όταν είναι on και οταν ειναι off.
Έτσι τα εχω κανει στο σπίτι για πορτοπαράθυρα, με αυτοματισμούς να ειδοποιεί με push όταν ανοίγει κλιματιστικό με ανοιχτά παράθυρα ή όταν ανοίγει πόρτα ενώ ειμαι εκτός σπιτιού κτλ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλό το custom component σε γενικές γραμμές αλλά δυστυχώς λείπουν για εμένα πράγματα.

Προσωπικά έστειλα στην Inventor mail μήπως και ασχοληθούν να φτιάξουν official integration στο HA ([email protected] και [email protected]).
Στη Mitsubishi ευτυχώς ασχολήθηκαν και ενσωμάτωσαν το MELCloud στο HA, κάτι που με ξάφνιασε είναι η αλήθεια.

Θα πρότεινα σε όποιον θέλει να τους ενοχλήσει λίγο: όσο περισσότερο ενδιαφέρον τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να το ενσωματώσουν επίσημα.

Δημοσ.

Η απάντηση τους στη σελίδα τους στο FB είναι για αρχή καλή.

Αναφορά σε κείμενο

Dear Μr XXX, Thank you for the information that you shared with us. We will communicate your request and let you know once there is an update on the matter. We remain at your disposal for anything further required.

Α και για όποιον ενδιαφέρεται για Google Home Assistant, ορίστε τι μου απάντησαν όταν τους έστειλα για πρώτη φορά (προφανώς αναφερόμουν στο Home Assistant και αυτοί στο Google Home Assistant).

Αναφορά σε κείμενο

Dear Mr. XXX, Thank you for the communication and your preference in inventor products. Concerning your question, we would like to inform you that inventor application is not compatible with Google Home Assistant at the present time. However, we are currently working on the new versions which will soon be available. We will keep you posted once there is an update concerning the application. We remain at your disposal.

Γενικά, μόνο αν πιέσουμε για επίσημο integration θα καταφέρουμε να το έχουμε πιστέυω.
Όσοι καλοί προσέλθετε!

Δημοσ.

Καλησπέρα σ όλους. Έχω ένα sonoff rf σε υπόγειο και ένα Remote Control 433Mhz που θέλω να το λειτουργώ απ’ όροφο. Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό σαν receiver (αντί για Sonoff RF Bridge)

και μέσα από MQTT να στέλνω στο Home Assistant και μετά εντολή στο sonoff.  Θα ήθελα τις ιδέες σας. Ευχαριστώ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ζητώ συγνώμη που αναβιώνω ένα παλιό thread. Ξέρει κανείς εαν ο Inventor Atmosphere XL ΑΤ-IONUV-20L ( https://www.inventoraircondition.gr/afygrantires/atmosphere-xl ) Είναι συμβατός με το custom component του HASS ? Φαίνεται ξεκάθαρο upgrade από τον EVA II pro ep3, αλλά δεν γνωρίζω εαν χρησιμοποιεί  τα components της MIDEA για συνδεσιμότητα, καθώς φαίνεται οτι χρησιμοποιεί, άλλο app που ονομάζεται "Inventor Control". 

Η απάντηση σας θα κρίνει ποιον από τους 2 θα αγοράσω :P :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για όσους χρησιμοποιούσαν το custom component ο προγραμματιστής έβγαλε νέο ανανεωμένο https://github.com/barban-dev/homeassistant-midea-dehumidifier

Ομολογώ είναι αρκετά καλύτερο. Βέβαια ακόμη του λείπουν πράγματα αλλά υποστηρίζει εγκατάσταση και από HACS ;)

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, επειδή ψάχνω για αφυγραντήρα συγκεκριμένος από την στιγμή που ενσωματωνεται στο ΗΑ (έστω και με ατέλειες) μου κάνει.

Σαν αφυγραντήρας τι λέει?

Για σπίτι 100 τμ είναι καλή η απόδοση του?

από θόρυβο πως πάει?

Αν κάνατε την αγορα τώρα θα πέρνατε τον ίδιο ή θα κάποιον άλλο?

Δημοσ.
Στις 25/10/2020 στις 11:34 ΜΜ, than2031995 είπε

Για όσους χρησιμοποιούσαν το custom component ο προγραμματιστής έβγαλε νέο ανανεωμένο https://github.com/barban-dev/homeassistant-midea-dehumidifier

Ομολογώ είναι αρκετά καλύτερο. Βέβαια ακόμη του λείπουν πράγματα αλλά υποστηρίζει εγκατάσταση και από HACS ;)

Τώρα πήρα χαμπάρι πως έχει νέα Post το θέμα. Εμένα δεν με βόλεψε στο lovelace να φαίνεται σαν humidifier (χωρίς να βλέπω κατευθείαν υγρασία, target κτλ) και ξαναγύρισα στο προηγούμενο (climate) με τα όποια προβλήματα του και error logs που μαζεύει..

Πάντως και εγώ είμαι περίεργος πως θα μπορούσε να γίνει intergrate και το inventor control ώστε να δουλέψει ο νέος αφυγραντήρας της inventor όπως ο EVA II με το invmate. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...