Προς το περιεχόμενο

Hass.io & Intentor EVA II Pro EP3-Wifi 20L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, drageloth είπε

Δεν ξερω αν σου ειναι απαραιτητο, αλλα οντως μπορει αν εχει αλλο library να ειναι τοσο επιθετικο που να σε αποσυνδεει απο το κινητο. Αν σου δουλευει απο το hass, τι σε νοιαζει? Το ανοιγοκλεινεις απο κει!

Status παίρνει σε ολα... δε φαίνεται να μπορώ να χρησιμοποιησω το air απο το hassio. Θα ρίξω λίγο διάβσμα τωρα...

Εδώ ειναι η λύση

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκανα fork το component απο τον barban-dev για να ειναι λιγο πιο "επισημα" τα πραματα

Πλεον θα χρησιμοποιουμε το link που φαινεται οτι συνδεεται με του barban για να καταλαβαινει και ο κοσμος. Το αλλο θα το σβησω σε βαθος χρονου.

Επομενο σταδιο, presets!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, drageloth είπε

Εκανα fork το component απο τον barban-dev για να ειναι λιγο πιο "επισημα" τα πραματα

Πλεον θα χρησιμοποιουμε το link που φαινεται οτι συνδεεται με του barban για να καταλαβαινει και ο κοσμος. Το αλλο θα το σβησω σε βαθος χρονου.

Επομενο σταδιο, presets!

Μπράβο καλά έκανες αλλα να σου πω την αλήθεια όταν είδα οτι "δικός μας" έδωσε λύση σε κάτι τετοιο και στο forum είδα είχαν απογοητευτεί πολλοί εδω και 6 μήνες, είχα απογοητευτει και εγώ, ένιωσα περήφανος.

Σε ευχαριστούμε και πάλι

Λοιπον το Component του aircondition δουλευει απλά δε κάνει μπιπ στις εναλλαγές και θεώρησα οτι δε επαιρνε εντολή. Αργει 5-10 '' αλλα δε με πολύ απασχολει

Ισως αν δοκιμαζα να μετατρεψω midea client..Η μάλλον κοινό και για EVA και για aircondition

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Μπράβο καλά έκανες αλλα να σου πω την αλήθεια όταν είδα οτι "δικός μας" έδωσε λύση σε κάτι τετοιο και στο forum είδα είχαν απογοητευτεί πολλοί εδω και 6 μήνες, είχα απογοητευτει και εγώ, ένιωσα περήφανος.

Σε ευχαριστούμε και πάλι

ΣΙγα βρε, το θεμα ειναι που μπορεσαμε και καναμε τη δουλεια μας! Γιατι, κακα τα ψεμματα, το μοναδικο πλεονεκτημα που εχει το hass ειναι οτι μπορει να "κουμπωσει" παρα πολλες πλατφορμες σε μια. Και το οτι επρεπε να ψαχνω την εφαρμογη του αφυγραντηρα στο κινητο για να τον αναψω ενω ολα τα αλλα στο σπιτι τα εκανα απο το Hass, μου την εδινε.

Κανω ξανα επικολληση την ερωτηση που εκανα γιατι την εκανα edit και παιζει να μην τη δει κανεις 🤣

Ρε παιδια ερωτηση σχετικα με τον αφυγραντηρα: Τον εχω γυρω στον 1 μηνα +. Στην αρχη μεχρι και προχθες δουλευε ξυλο για ωρες για να ριξει την υγρασια. Πλεον απ'οτι καταλαβα, εχει τραβηξει την υγρασια γιατι την ριχνει στο 49% σε 10-20 λεπτα και σβηνει απο τον αυτοματισμο στο hass. Το θεμα ειναι οτι  στο στατιστικο του Hass που βλεπω, ανεβαινει 65% η υγρασια, τον αναβει το hass, σε 10 λεπτα πεφτει 49%, σβηνει και μετα απο καμια ωρα και κατι εχει ξαναπαει 65% και αναβει παλι! Φαυλος κυκλος δηλαδη. Ειναι νορμαλ αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, drageloth είπε

ΣΙγα βρε, το θεμα ειναι που μπορεσαμε και καναμε τη δουλεια μας! Γιατι, κακα τα ψεμματα, το μοναδικο πλεονεκτημα που εχει το hass ειναι οτι μπορει να "κουμπωσει" παρα πολλες πλατφορμες σε μια. Και το οτι επρεπε να ψαχνω την εφαρμογη του αφυγραντηρα στο κινητο για να τον αναψω ενω ολα τα αλλα στο σπιτι τα εκανα απο το Hass, μου την εδινε.

Κανω ξανα επικολληση την ερωτηση που εκανα γιατι την εκανα edit και παιζει να μην τη δει κανεις 🤣

Ρε παιδια ερωτηση σχετικα με τον αφυγραντηρα: Τον εχω γυρω στον 1 μηνα +. Στην αρχη μεχρι και προχθες δουλευε ξυλο για ωρες για να ριξει την υγρασια. Πλεον απ'οτι καταλαβα, εχει τραβηξει την υγρασια γιατι την ριχνει στο 49% σε 10-20 λεπτα και σβηνει απο τον αυτοματισμο στο hass. Το θεμα ειναι οτι  στο στατιστικο του Hass που βλεπω, ανεβαινει 65% η υγρασια, τον αναβει το hass, σε 10 λεπτα πεφτει 49%, σβηνει και μετα απο καμια ωρα και κατι εχει ξαναπαει 65% και αναβει παλι! Φαυλος κυκλος δηλαδη. Ειναι νορμαλ αυτο?

χωρις hassio στο κάνει? δλδ να το ρυθμίζεις απο το ιδιο το μηχανημα. στο Invamate app τι σου δείχνει εκείνη την ωρα?

χμ για τσεκαρε στο forum εδώ τριτο post κατι με λάθος status υγρασια..

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.

Η υγρασία που δινει ο αφυγραντήρας εχει απόκλιση απο το shelly HT που έχω στον ίδιο χώρο.
Ίσως του αφυγραντήρα να μην ειναι τόσο ακριβείας; Διότι το shelly δίνει διαφορά τάξεως δεκαδικών απο τους άλλους DHT αισθητήρες που εχω με nodemcu.

Ο φάκελος με τις βιβλιοθήκες για το invmate χρειάζεται στο custom_components? Έχω την εντύπωση πως βρίσκεται στο repo του hassio και το κατεβάζει αυτόματα ως dependency (εφόσον δηλώνεται στο manifest και init.py).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nosstrom είπε

χωρις hassio στο κάνει? δλδ να το ρυθμίζεις απο το ιδιο το μηχανημα. στο Invamate app τι σου λεει?

χμ για τσεκαρε στο forum εδώ τριτο post κατι με λάθος status υγρασια..

Ναι δεν ειναι θεμα hassio, απλα απο το Hassio βλεπω το ιστορικο γι'αυτο το καταλαβα. Εχω και εναν ακομα αισθητηρα υγρασιας και το βλεπω. Αυτο που σκεφτομαι ειναι επειδη τον αφυγραντηρα τον δουλευω στον κατω οροφο που ειναι τα δωματια, οταν σβηνει, πεφτει η υγρασια απο τον πανω οροφο στον κατω και την ανεβαζει, αλλα τοπικα. Οποτε μολις τον αναψω την εξαφανιζει.

Δες και το ιστορικο για να καταλαβεις. Στο hass εχω ρυθμισει οτι να μην αναβει μεταξυ 03:00-07:00 (φαινεται και λιγο μετα τη μεση που εχει ενα μεγαλο πυργακι στο 70%) και οταν λειπω (που φαινεται στο στατιστικο στην αρχη). Τα ενδιαμεσα που φαινονται σαν spikes ειναι τα εξης: Παει η υγρασια 65%, αναβει ο αφυγραντηρας, σε 10-15 λεπτα παει 49%, σβηνει. Στο μισαωρο εχει ξαναπαει 65% και αναβει εκ νεου

midea.png

2 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Η υγρασία που δινει ο αφυγραντήρας εχει απόκλιση απο το shelly HT που έχω στον ίδιο χώρο.
Ίσως του αφυγραντήρα να μην ειναι τόσο ακριβείας; Διότι το shelly δίνει διαφορά τάξεως δεκαδικών απο τους άλλους DHT αισθητήρες που εχω με nodemcu.

Ο φάκελος με τις βιβλιοθήκες για το invmate χρειάζεται στο custom_components? Έχω την εντύπωση πως βρίσκεται στο repo του hassio και το κατεβάζει αυτόματα ως dependency (εφόσον δηλώνεται στο manifest και init.py).

Λογικα ναι γιατι στην αρχη οταν ειχα φτιαξει το component την ειχα στο /deps/lib..... και δεν του αρεσε. Εβγαζε σφαλμα και δεν ξεκινουσε το component. Οταν ειδα καπου στο community οτι τα libraries ΠΛΕΟΝ(γιατι δεν το ανεφεραν ποτε στις αναβαθμισεις οι μ...) πρεπει να πηγαινουν στο custom_components, το εβαλα εκει και δουλεψε. Τωρα τι να σου πω, ειναι και λιγο ανωμαλες αυτες οι καταστασεις!😂

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nosstrom είπε

self._tankshow = false

λες να παίξει κατι τέτοιο ? 😛

Δεν το βγαζει ρε φιλε σαν attribute! Το ξερω οτι υπαρχει! Αν το εβγαζε σαν attribute στο climate θα μπορουσαμε να το δουλεψουμε!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, drageloth είπε

Δεν το βγαζει ρε φιλε σαν attribute! Το ξερω οτι υπαρχει! Αν το εβγαζε σαν attribute στο climate θα μπορουσαμε να το δουλεψουμε!

αρα όπως είχες πει φταίει το Hassio και τα περιορισμένα attribute που έχει μετά τις αλλάγες που κάνανε και έσπασε το component ε?

Εχω άλλο θέμα όταν φορτώνω το κλιματιστικό για να το ελέγξω στο Lovelace όταν παω στοαφυγραντηρα μου φορτώνει το template του κλιματισμού και όταν ενεργοποιώ τον αφυγραντηρα αλλαζει στου αφυγραντηρα με target humidity κλπ 

καμια ιδέα ;

🙄

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, nosstrom είπε

αρα όπως είχες πει φταίει το Hassio και τα περιορισμένα attribute που έχει μετά τις αλλάγες που κάνανε και έσπασε το component ε?

Εχω άλλο θέμα όταν φορτώνω το κλιματιστικό για να το ελέγξω στο Lovelace όταν παω στοαφυγραντηρα μου φορτώνει το template του κλιματισμού και όταν ενεργοποιώ τον αφυγραντηρα αλλαζει στου αφυγραντηρα με target humidity κλπ 

καμια ιδέα ;

🙄

Αυτο μαλλον θελει κατι ιδιαιτερο στο setup το οποιο δεν βρηκα ακομα.

Για εξηγησε το λιγο αυτο γιατι δεν το καταλαβα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, drageloth είπε

Αυτο μαλλον θελει κατι ιδιαιτερο στο setup το οποιο δεν βρηκα ακομα.

Για εξηγησε το λιγο αυτο γιατι δεν το καταλαβα!

Απο πριν που ειχα βάλει το EVA στο hassio ,  στο lovelace δεν εμφανιζοτανε το template για να ανοιγοκλείσω τον αφυγραντήρα oυτε target humidity τιποτα. Οταν ενεργοποιώ τον αφυγραντήρα με call service τοτε εμφανίζεται. Τώρα που έβαλα το κλιματισκο στο lovelace , εμφανίζονται στo template του eva και του κλιματισκου φυσικα,      τα mode και κλπ του κλιματισκου και οταν αναβω απο εκει το EVA τοτε αλλαζει και εμφανίζεται το target humidity κλπ 

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Απο πριν που ειχα βάλει το EVA στο hassio ,  στο lovelace δεν εμφανιζοτανε το template για να ανοιγοκλείσω τον αφυγραντήρα oυτε target humidity τιποτα. Οταν ενεργοποιώ τον αφυγραντήρα με call service τοτε εμφανίζεται. Τώρα που έβαλα το κλιματισκο στο lovelace , εμφανίζονται στo template του eva και του κλιματισκου φυσικα,      τα mode και κλπ του κλιματισκου και οταν αναβω απο εκει το EVA τοτε αλλαζει και εμφανίζεται το target humidity κλπ 

Το προηγουμενο climate (πριν την αλλαγη του hass δηλαδη) δεν το ξερω, αλλα μπορεις κανονικα απο το entity να το αναβεις και να το σβηνεις. Δε χρειαζεται να πηγαινεις services και να το κανεις χειροκινητα. Δες την παρακατω φωτογραφια απο το δικο μου. Στο κατω μερος ειναι τα κουμπια. Αν πατησω το off ας πουμε, τα κουμπια παραμενουν εκει, οποτε αμα πατησω οποιοδηποτε αλλο, θα αναψει και παλι. Αν μπεις μεσα στην καρτα του βεβαια δεν εχει επιλογη οπως σωστα λες οταν ειναι κλειστο, αλλα μπορεις να το κανεις ετσι!

Αν στο πρωτο φορτωμα σου βγαζει ενα μικρο ορθογωνιο το climate του αφυγραντηρα, κανε μια ανανεωση τη σελιδα και θα στο φορτωσει πληρες, οπως ειναι στη φωτο!

buttons.png

Και μιας και εδωσε το εναυσμα ο @nosstrom, μπηκε και το tank_show σαν attribute! Δεν θα φαινεται μεσα στο climate, αλλα υπαρχει κανονικα στα attributes και μετα απο τεστακι δουλευει κανονικα αν φουλαρει!

Μπορειτε είτε κατ'ευθειαν να το χρησιμοποιειτε σε αυτοματισμους με template (πχ. να σας ειδοποιει στο κινητο αν γεμισει), ή αν θελετε να φαινεται στο Lovelace, μπορειτε να βαλετε ενα κουμπι ή αισθητήρα με template και να δειχνει αναμμενο οταν γεμιζει. 

To template ειναι ως εξης:

{{ states.climate.midea_dehumi_ΧΧΧΧΧΧΧΧ.attributes.tank_show }}
Οπου τα πολλα Χ, ειναι ο κωδικος της συσκευης σας.

Υπενθυμιζω οτι το νεο repository ειναι εδω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον μερικά πραγματάκια που παρατήρησα πριν λιγο που το ξανα δοκίμασα...

1. Όταν ενεργοποιήσω το dry mode (αφύγρανση) και πάω να θέσω επιθυμητή υγρασία μου βγάζει μήνυμα "απέτυχε η κλήση στην υπηρεσία climate/set_temperature". Μπορώ ομως να την επιλέγω εαν πάω απο το menu στις 3 τελίτσες πάνω δεξιά στην καρτέλα.

2. Υπάρχει μια καθυστέρηση στην απόκριση των εντολών

3. Δυστυχώς τα εικονίδια συγχέουν παρα βοηθάνε ως προς την αντιστοιχία των επιλογών. Αυτό βεβαια ειναι θέμα hassio.

4. Ένδειξη υγρασίας μέσω midea 58%, μέσω shelly HT & DHT 68%. Μαλλον του midea είναι λιγάκι αναξιόπιστη.

5. Ο sensor.midea_dehumi-xxxx δεν λειτουργεί.

6. Η ένδειξη υγρασίας εμφανίζεται με βαθμούς κελσίου αντί "%".

7. Το climate λειτουργεί και χωρίς τον επιπλέον φάκελο με τα library μέσα στο custom_components.

Επεξ/σία από _filippos_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...