Προς το περιεχόμενο

Hass.io & Intentor EVA II Pro EP3-Wifi 20L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, drageloth είπε

Απ'οτι ειδα το σφαλμα ερχεται απο το sensor.py και συγκεκριμενα απο το :

def __updateStateFromClimateEntity(self):
        """Update state from current_humidity attribute of climate entity"""
        #hass.sates.get is async friendly (ref. https://dev-docs.home-assistant.io/en/master/api/core.html#homeassistant.core.StateMachine)
        state = self._hass.states.get(self._climate_entity_id)
        if state:
  		    #Update state
            self._state = state.attributes["current_humidity"]
            _LOGGER.debug("sensor.midea_dehumi: current humidity = %s", self._state)
        else:
            _LOGGER.debug("sensor.midea_dehumi: cannot retrieve the state of midea_humi climate entity")

Ουσιαστικα δεν καταλαβαινει την κατασταση του αισθητηρα. Αυτο το τραβαει απο το climate.py

Θα κανω ενα δοκιμαστικο στησιμο σε ενα server που εχω να δω τι γινεται γιατι στο κονσερβοhass τα τραβαει κανονικα. Ετσι για την πληροφορια, τι εκδοση τρεχεις? Εγω ειμαι στην 100.2

Μόλις σήμερα έβαλα την τελευταία 

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, _filippos_ είπε

στο log μου πάντως εμφανίζει αυτο:

υποψιάζομαι το hvmode στον κωδικα

Ωραιος! Υποψιαζομαι κι εγω λοιπον οτι στις μη κονσερβες πρεπει να δηλωθει(?) η μεταβλητη. Οποτε την κατηργησα τελειως και πλεον κανει τα checks απ'ευθειας απο την συσκευη αντι να αποθηκευουμε την κατασταση. 

Για καντε μια δοκιμη οι customακηδες να δουμε! Στο Hassio παντως μου λειτουργησε και με το καινουργιο κολπο

Επεξ/σία από drageloth
Δημοσ.
1 ώρα πριν, drageloth είπε

Ωραιος! Υποψιαζομαι κι εγω λοιπον οτι στις μη κονσερβες πρεπει να δηλωθει(?) η μεταβλητη. Οποτε την κατηργησα τελειως και πλεον κανει τα checks απ'ευθειας απο την συσκευη αντι να αποθηκευουμε την κατασταση. 

Για καντε μια δοκιμη οι customακηδες να δουμε! Στο Hassio παντως μου λειτουργησε και με το καινουργιο κολπο

Και ναί λοιπόν επιτέλους λειτούργησε!

Τι άλλαξες μεσα στο Sensor.py ;

SharedScreenshot.jpg

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, baspax1 είπε

Και ναί λοιπόν επιτέλους λειτούργησε!

Τι άλλαξες μεσα στο Sensor.py ;

SharedScreenshot.jpg

Δεν αλλαξα στο sensory.py, στο climate.py αλλαξα και συγκεκριμενα στο def hvac_mode

Ειχα μια μεταβλητη, την hvmode, η οποια προσωρινα αποθηκευε την "πραγματικη" λειτουργια του αφυγραντηρα και αναλογα επεστρεφε την λειτουργια που αντιστοιχει στο Home Assistant (πχ οταν ο αφυγραντηρας ηταν σε smart_mode_ion_off, επεστρεφε HVAC_MODE_AUTO

Πιθανον σε Home Assistant που ειναι εγκαταστασεις πανω σε λειτουργικα αντι για την "κονσερβα", επρεπε να δηλωσεις την μεταβλητη πρωτα για να την χρησιμοποιησεις. Ε, την κατηργησα τελειως και πλεον κανει τσεκ απ'ευθειας πανω στην λειτουργια αντι να την αποθηκευει σε μεταβλητη και να κανει τους ελεγχους.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Τι γινεται ρε φιλε, ενα φτιαχνουμε 10 χαλανε 😂

Δοκιμασε να σβησεις το midea_Dehumi απο το configuration, να σβησεις τους φακελους απο το custom_component και μετα απο restart να τα ξαναπερασεις!

Ειναι σημαντικο οτι πρωτα περναμε το component, κανουμε restart και μετα ενεργοποιουμε απο το configuration.yaml γιατι αλλιως υπαρχει περιπτωση να μην διαβασει οτι εχει φακελο στο /custom_components!

Δημοσ.

Το λοιπον, στην 10 προσπαθεια λειτούργησε τελικά.
Χαχα μια χαρα τα εχεις φτιάξει, δεν ξερω τι έφταιγε με το hassio. 
Μαλλον θα γράψω suggestion στο github του hassio για να εισάγουν κι άλλες λειτουργίες στο hvac mode κι αν το λάβουν υπ'όψιν εχει καλώς 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _filippos_ είπε

Το λοιπον, στην 10 προσπαθεια λειτούργησε τελικά.
Χαχα μια χαρα τα εχεις φτιάξει, δεν ξερω τι έφταιγε με το hassio. 
Μαλλον θα γράψω suggestion στο github του hassio για να εισάγουν κι άλλες λειτουργίες στο hvac mode κι αν το λάβουν υπ'όψιν εχει καλώς 

Δοξα σοι αφου δουλεψε ολα καλα!

Θα μας πιστολιασουν και θα εξηγησω και το λογο:

Υπαρχουν τα preset modes, στα οποια μπορεις -εκτος των προεπιλεγμενων- να βαλεις και δικα σου. Οποτε θα σου πουν, αν δε σου κανουν τα HVAC_MODES να δουλεψεις τα PRESET_MODES.
Το οποιο ειναι και τεχνικα σωστο, απλα δεν εχω βγαλει ακομα ακρη πως θα το κανουμε. Αλλα ειναι στα πλανα. Αν το κανουμε ετσι τελικα, θα επιστρεψουμε στις πραγματικες ονομασιες και τα HVAC θα τα εχουμε μονο για αναμμα σβησιμο απο το lovelace.

Απ'οτι καταλαβα τους νοιαζει το climate μονο για συσκευες θερμανσης-ψυξης και οχι τοσο τα υπολοιπα. Αν παρατηρησεις, ειναι φτιαγμενο για να σου δειχνει στατιστικα θερμανσης, ποτε ειναι σε λειτουργια ή απλα καιει ρευμα κλπ. Και ειναι πολυ καλο σε αυτον τον τομεα. Απλα σε συσκευες οπως οι αφυγραντηρες μας, θελουν δουλιτσα για να δουλεψουν και στην τελικη δεν τα εκμεταλλευεται πληρως το Hass

Δημοσ.

Τελικα εβαλα το module II στο κλιματιστικο Vision παρέλαβα σήμερα, είναι μοντέλο του 16 μαζί με passion νομίζω ,  παίζει απροβλημάτιστα με το app invmateII. Σειρά για αύριο έχει να προσθέσω το library και να κάνω το Σταυρό μου ! Μακάρι να παίξει ..μιλάμε θα είναι μεγάλη επιτυχία να παίξει και το κλιματιστικό στο hassio για τον αυτοματισμό μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά παρατηρώ πως το documentation του hassio για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το frontend/backend, είναι επιεικώς αποθαρρυντικό. 
Εαν θέλουν να προσελκύσουν developers ας κάνουν τις σελίδες τους πιο dummy friendly, γιατί στην τελική, όλοι απο το μηδεν ξεκινάνε.
Νταξ, δεν υπάρχει περίπτωση, θα γίνει τζι τζι το intergration.
Είναι θέμα χρόνου.

Επεξ/σία από _filippos_
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nosstrom είπε

Τελικα εβαλα το module II στο κλιματιστικο Vision παρέλαβα σήμερα, είναι μοντέλο του 16 μαζί με passion νομίζω ,  παίζει απροβλημάτιστα με το app invmateII. Σειρά για αύριο έχει να προσθέσω το library και να κάνω το Σταυρό μου ! Μακάρι να παίξει ..μιλάμε θα είναι μεγάλη επιτυχία να παίξει και το κλιματιστικό στο hassio για τον αυτοματισμό μου.

Αν δεν εχεις περασμενο το HACS, περασε το  και δες αυτο!

Εδω ειναι το topic για το a/c

Λογικα θα εισαι οκ. Εχει καποια θεματακια με μια γρηγορη ματια που εριξα οπως και το δικο μας, αλλα θα πρεπει να σου δουλεψει.

8 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Γενικά παρατηρώ πως το documentation του hassio για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το frontend/backend, είναι επιεικώς αποθαρρυντικό. 
Εαν θέλουν να προσελκύσουν developers ας κάνουν τις σελίδες τους πιο dummy friendly, γιατί στην τελική, όλοι απο το μηδεν ξεκινάνε.
Νταξ, δεν υπάρχει περίπτωση, θα γίνει τζι τζι το intergration.
Είναι θέμα χρόνου.

Ισχυει 100%. Ακομα και το dev book ειναι γενικο. Πχ δεν σου γραφει πως μπορεις να "τραβηξεις" στοιχεια απο το Hass, μονο τι επιλογες εχεις. Μετα α γ@# και βρες το μονος σου. Τουλαχιστον εχει ΠΟΛΥ δυνατο community και τα integrations βγαινουν βροχη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, drageloth είπε

Αν δεν εχεις περασμενο το HACS, περασε το  και δες αυτο!

Εδω ειναι το topic για το a/c

Λογικα θα εισαι οκ. Εχει καποια θεματακια με μια γρηγορη ματια που εριξα οπως και το δικο μας, αλλα θα πρεπει να σου δουλεψει.

Ισχυει 100%. Ακομα και το dev book ειναι γενικο. Πχ δεν σου γραφει πως μπορεις να "τραβηξεις" στοιχεια απο το Hass, μονο τι επιλογες εχεις. Μετα α γ@# και βρες το μονος σου. Τουλαχιστον εχει ΠΟΛΥ δυνατο community και τα integrations βγαινουν βροχη!

Καλημέρα με αυτο ασχολούμαι τώρα που μιλάμε,  του anderson έβαλα λεει δουλέυει και το eco και boost 😁

Είδα και acheron αλλα δε δουλευε πιθανόν θέλει αλλάγη στην ονομασια του φακέλου και αρχείου, midea σε climate κλπ. Το θέμα μου ειναι εκτος του να δουλέψει διαπίστωσα οτι σε αυτη τη μορφή στο conf.yaml

climate:
  - platform: midea
    app_key: 3742e9e5842d4ad59c2db887e12449f9
    username: '[email protected]'
    password: !secret midea_password

Mε πετάει έξω απο το invmateII app του κινητού

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣΣΣΣ ΠΑΙΖΕΙΙΙ BΡΕΕΕ!!!!! ΠΩΠΩΠΩΠΩ

ΤΟ ΒΡΗΚΕ!!!

Οπότε αυτό με module II  δουλευει με eco και boost!!! Παω για test!

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Καλημέρα με αυτο ασχολούμαι τώρα που μιλάμε,  του anderson έβαλα λεει δουλέυει και το eco και boost 😁

Είδα και acheron αλλα δε δουλευε. Το θέμα μου ειναι εκτος του να δουλέψει διαπίστωσα οτι σε αυτη τη μορφή στο conf.yaml

climate:
  - platform: midea
    app_key: 3742e9e5842d4ad59c2db887e12449f9
    username: '[email protected]'
    password: !secret midea_password

Mε πετάει έξω απο το invmateII app του κινητού 🙄

Δεν ξερω αν σου ειναι απαραιτητο, αλλα οντως μπορει αν εχει αλλο library να ειναι τοσο επιθετικο που να σε αποσυνδεει απο το κινητο. Αν σου δουλευει απο το hass, τι σε νοιαζει? Το ανοιγοκλεινεις απο κει!

Ρε παιδια ερωτηση σχετικα με τον αφυγραντηρα: Τον εχω γυρω στον 1 μηνα +. Στην αρχη μεχρι και προχθες δουλευε ξυλο για ωρες για να ριξει την υγρασια. Πλεον απ'οτι καταλαβα, εχει τραβηξει την υγρασια γιατι την ριχνει στο 49% σε 10-20 λεπτα και σβηνει απο τον αυτοματισμο στο hass. Το θεμα ειναι οτι  στο στατιστικο του Hass που βλεπω, ανεβαινει 65% η υγρασια, τον αναβει το hass, σε 10 λεπτα πεφτει 49%, σβηνει και μετα απο καμια ωρα και κατι εχει ξαναπαει 65% και αναβει παλι! Φαυλος κυκλος δηλαδη. Ειναι νορμαλ αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...