Προς το περιεχόμενο

Hass.io & Intentor EVA II Pro EP3-Wifi 20L

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, icsd08063 είπε

Όλα ok, με λάθος password δεν πάω πουθενά!

Θα παίξω λίγο και θα σου πω αύριο απογευματάκι! Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Τελεια! Μην εχεις ψηλα τον πηχη, για αρχη μας ενδιαφερει να δουλευει ο αφυγραντηρας μεσα απο το home assistant! Αργοτερα και σιγα σιγα μαθαινοντας παραλληλα python θα το σουλουπωσουμε!

• Like 1
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, μπράβο για την προσπάθεια. 
Ειμαι σε φάση που μαθαίνω C κ αργότερα c++ & python.
Απο το νέο έτος ίσως να βοηθήσω κι εγώ στο σουλούπωμα 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/11/2019 στις 1:03 ΠΜ, _filippos_ είπε

Ναι, μπράβο για την προσπάθεια. 
Ειμαι σε φάση που μαθαίνω C κ αργότερα c++ & python.
Απο το νέο έτος ίσως να βοηθήσω κι εγώ στο σουλούπωμα 

Μακαρι Φιλιππε γιατι εγω οπως ειπα δεν εχω ιδεα! Οτι θυμαμαι απο το σχολειο (που πλεον ειναι απλα αρχες ιεραρχιας στον κωδικα) και συγκριση με ΠΟΛΛΑ αλλα climate components Που εχουν ηδη γινει μετατροπη. 

Για αρχη με ενοιαζε να μπορω να το δουλεψω απλα on-off στο Smart mode, ωστε να τρεξω τους αυτοματισμους που θελω. Target Mode, continious κλπ δεν χρησιμοποιω.

Ενα σχετικα βασικο θεμα που εχω παρατηρησει, ειναι οτι αν ειναι σβηστος και πατησεις καποιο mode, αναβει στο τελευταιο που ειχε οταν εσβησε και δεν γυρναει σε αυτο που πατας. Εκανα μερικες δοκιμες χωρις αποτελεσμα ( το time.sleep() δε λειτουργει στο Hass? Γιατι σαν python ισχυει η εντολη)

Τελος, μια ιδεα που ειχα για τον ιονιστη ειναι να τον βαλουμε στα preset. Δεν ξερω ακομη βεβαια πως λειτουργουν τα preset, αλλα αν λειτουργουν παραλληλα με το HVAC_MODE, τοτε θα μπορεσει να μπει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι βλέπω, όλα δουλέυουν όπως πρέπει.

Προσωπικά τον αφυγραντήρα τον δουλέυω στη λογική του target humidity.
Απλά αλλάζω το fan mode αναλόγως με το αν είμαι στο σπίτι ή όχι.
Τον ιονιστή τον δουλέυω σχεδόν πάντα οπότε με ενδιαφέρει να μπορώ ενεργοποιήσω τη συγκερκιμένη λειτουργία.

Δεν έχω δοκιμάει ακόμη το συνολικό integration με άλλα components του σπιτιού μου. Λόγω εργασιών, έχω βγάλει το κλιματιστικό, αναμένω επανασύνδεση του εντός των επόμενων ημερών οπότε εκεί θέλω να φτιάξω σενάριο που να περιλαμβάνει την υγρασία από τον αφυγραντήρα και τη θερμοκρασία από το κλιματιστικό.

UPDATE:

Φαίνεται ότι τα Modes έχουν άλλη ονομασία από ότι αυτή που χρησιμοποιεί ο αφυγραντήρας.

Το dry είναι το dryer στον αφυγραντήρα. Το fan only είναι το continuous στον αφυγραντήρα. Το heat είναι το smart στον αφυγραντήρα. Λογικά λοιπόν το cool είναι απλά καμία από τις παραπάνω επιλογές.

Θα βόλευε ένα rename έτσι ώστε όλα να ίδια με του αφυγραντήρα.

Παρατηρώ επίσης ότι οποίο mode και να επιλέξω, μου απενεργοποιεί το ion. Φαντάζομαι λογικό έφοσον όλο το ion κομμάτι του αφυγραντήρα είναι εκτός. Ελπίζω να μπορεσεις να το προσθέσεις σύντομα κάπως.

Επεξ/σία από icsd08063
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μόλις πληροφορήθηκα απο το HA community forum οτι το custom_component δουλεύει κάπως. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δουλειά.Εχτές το βράδυ κουβέντιαζα  με κάποιο δικό μου για το συγκεκριμένο component και αυτός ώς γνώστης python μου είπε οτι θα με βοηθήσει να το κάνουμε να δουλέψει. Μετά μπήκα στο forum και είδα οτι κάποιος ξεκίνησε ήδη. Οπότε θα με ενδιέφερε να δώ που βρισκόμαστε για να το συνεχίσουμε.Επίσης μπαίνω και εγώ σιγά στο δρόμο της python και το διάβασμα.😁

Προσωπικά εμένα μου το έδειξε με τη μία στα states του hassio.

Θα ήθέλα να μάθω τι έφταιγε και γιατί δε δουλευε

Επίσης στο Fan mode τι επιλογές έχουμε? * Το βρήκα SILENT, MEDIUM, HIGH

Το δουλέυω σε smart mode παντα. Το ion δε το πολυχρησιμοποιώ αλλά αν δουλευε δε θα με πείραζε ίσως και να το χρησιμοποιούσα. Απλά με ενδιέφερε να μπορώ να το ανοιγοκλείνω και να βάζω target humidity και fanspeed για τους αυτοματισμούς μου.

Έχω ήδη αισθητήρες σε κάθε δωμάτιο υγρασία , θερμοκρασία και με τον αυτοματισμό που θα κάνω θα θέτω target ανάλογα με την υγρασία που έχει ο χώρος για να ανοιγει και να κλείνει ο αφυγραντήρας.

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Καλησπέρα μόλις πληροφορήθηκα απο το HA community forum οτι το custom_component δουλεύει κάπως. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δουλειά.Εχτές το βράδυ κουβέντιαζα  με κάποιο δικό μου για το συγκεκριμένο component και αυτός ώς γνώστης python μου είπε οτι θα με βοηθήσει να το κάνουμε να δουλέψει. Μετά μπήκα στο forum και είδα οτι κάποιος ξεκίνησε ήδη. Οπότε θα με ενδιέφερε να δώ που βρισκόμαστε για να το συνεχίσουμε.Επίσης μπαίνω και εγώ σιγά στο δρόμο της python και το διάβασμα.😁

Επίσης στο Fan mode τι επιλογές έχουμε?

Το δουλέυω σε smart mode παντα. Το ion δε το πολυχρησιμοποιώ αλλά αν δουλευε δε θα με πείραζε ίσως και να το χρησιμοποιούσα. Απλά με ενδιέφερε να μπορώ να το ανοιγοκλείνω και να βάζω target humidity και fanspeed για τους αυτοματισμούς μου.

Έχω ήδη αισθητήρες σε κάθε δωμάτιο υγρασία , θερμοκρασία και με τον αυτοματισμό που θα κάνω θα θέτω target ανάλογα με την υγρασία που έχει ο χώρος για να ανοιγει και να κλείνει ο αφυγραντήρας.

Όσοι γνωρίζουν από python και μπορούν να βοηθήσουν θα ήταν εξαιρετικό.

Τα θέματα που έχω βρει εγώ μέχρι τώρα:

• Rename στα modes του component ώστε να ταιριάζουν με αυτά του αφυγραντήρα
    • dry στο component -> dryer στον αφυγραντήρα
    • fan only στο component -> continuous στον αφυγραντήρα
    • heat στο component -> smart στον αφυγραντήρα
    • cool στο component -> κανένα από τα προεπιλεγμένα mode
  • Δεν δουλέυει το ION, όπως έχει αναφέρει από την αρχή ο @drageloth
    • επίσης, αν ενεργοποιήσις το ION στον αφυγραντήρα (είτε με το physical button είτε μέσω της native εφαρμογής) και δώσεις οποιοδήποτε input μέσω του HA, το ION απενεργοποιείται.

Τα έχω αναφέρει όλα αυτά και στο HA forum.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, icsd08063 είπε

• επίσης, αν ενεργοποιήσις το ION στον αφυγραντήρα (είτε με το physical button είτε μέσω της native εφαρμογής) και δώσεις οποιοδήποτε input μέσω του HA, το ION απενεργοποιείται.

Τα "rename" για αρχή αν ειναι μόνο αυτό το θέμα και σε δευτερη φάση το ION. Για εμένα έρχετε δευτερο το ΙΟΝ , είχα τον αφυγραντήρα εκτός HASSIO τόσο καιρό και γκρίνιαζα, ρώτα το Φίλιππο....  και τώρα πραγματικά χάρηκα. 🤣

Θα το κοιτάξουμε και απο εδώ.

Επεξ/σία από nosstrom
  • Like 1
Δημοσ.

Τα rename όντως για να ξέρουμε τι κάνουμε. Αν και εγώ τον δουλέυω με target humidity και απλά παίζω με το fan speed, αναλόγως αν είμαι σπίτι ή όχι.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, icsd08063 είπε

Τα rename όντως για να ξέρουμε τι κάνουμε. Αν και εγώ τον δουλέυω με target humidity και απλά παίζω με το fan speed, αναλόγως αν είμαι σπίτι ή όχι.

Λοιπόν άλλαξα απλά το ονομα του αφυγραντήρα "friendly name"  και εξαφανίστηκε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Λοιπόν άλλαξα απλά το ονομα του αφυγραντήρα "friendly name"  και εξαφανίστηκε

Δεν έχω δει κάτι περίεργο σε εμένα.

F6928D35-5BC6-4F78-BD2D-2A0A0D47BBFF.png

(εδώ και το αντίστοιχο thread στο ΗΑ community)

Επεξ/σία από icsd08063
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Καλησπερα και παλι παιδια!

Οπως πολυ σωστα αναφερετε, τα ονοματα εχουν αλλαξει, το οποιο ειναι και απαραιτητο για να λειτουργησει το module. Απ'οσο εχω ψαξει δεν εχουμε την επιλογη να αλλαξουμε την ονομασια. 

Το cool ειναι το target mode. Δυστυχως δεν εχω προσεξει στο manual του αφυγραντηρα τετοιο πραγμα, αλλα οταν το επιλεγω, σβηνουν ολα τα λαμπακαι επιλογης στον αφυγραντηρα, οποτε καποιο mode ειναι κι αυτο, αλλα δεν ξερουμε ποιο!

Να σας εξηγησω λιγο πως δουλευει το app του αφυγραντηρα που "τραβαμε" στο hassio και πως το ιδιο το hassio για να καταλαβετε με τον αφυγραντηρα τι παιζει.

Στο integration, ο αφυγραντηρας εχει 8 modes. Τα γνωστα 4 (smart, dryer, continious, target) και αλλα 4 που ειναι τα ιδια +ιονιστης! Αυτο σε HVAC_MODE δεν μπορουμε να το μεταφρασουμε γιατι, εκτος του οτι θα γινει ΧΑΟΣ με τα modes(δεν μπορεις να θυμασαι ποιο mode ειναι τι), βασικο προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ εχει τοσα modes το HASS!

Οι μονες 2 λυσεις που εχω σκεφτει ειναι:

1) Βαζουμε διακοπτη on off για τον αφυγραντηρα και μετα αναλογα με την θεση του, ριχνουμε το αντιστοιχο mode στον αφυγραντηρα

2) Χρησιμοποιουμε Presets που υπαρχουν στο HASS

3) Να βαλω αλλο ενα HVAC_MODE (υπαρχει το COOL_HEAT) το οποιο θα αντιστοιχει ο ιονιστης ενεργος αλλα με 1 mode! Οποτε αν θελετε το ριχνουμε ψηφο αν θα μπει στο Smart, Target. Dryer με ιονιστη δε νομιζω να χρειαστει κανεις.

(Η inventor παντως στο manual της λεει να μην λειτουργει ο ιονιστης πανω απο 1 ωρα)

Τα θεματα μου αντιστοιχα ειναι τα εξης:

Για το 1) Δεν ξερω πως μπορω να βαλω κουμπι. Αν μπορεσω να βαλω, μπορω να τραβηξω την κατασταση του για να αλλαξω το mode στον αφυγραντηρα

Για το 2)  Στα Presets δεν ξερω αν μπορει να λειτουργησει "παραλληλα" με τα HVAC. Δλδ αν το preset μπορει να λειτουργησει ανεξαρτητα, τοτε μπορουμε να το κανουμε. Αν ομως οταν ριχνεις ενα preset σταματαει το HVAC Μode, τοτε δεν μπορει να υλοποιηθει.

Το 3 ειναι ευκολακι και το κανω σχετικα αμεσα αν καιγεται καποιος για τον ιονιστη. Απλα οπως ειπα, μπορει να λειτουργησει μονο με 1 mode

Εννοειται οτι ενας γνωστης Python θα μας ηταν εξαιρετικα χρησιμος μιας και τον κωδικα τον εχω κανει π*τανα για να δουλεψει γιατι δεν ξερω απο python. Το πηγα βασει λογικης και συγκρισης με αλλα climate.

Edit: Βασικα τωρα που το σκεφτομαι, το Cool αφου δεν αντιστοιχει σε επισημη λειτουργια και εχοντας και το HEAT_COOL, μπορω στο Cool να βαλω την εξυπνη με ιονιστη και στο Heat_Cool το continious με ιονιστη. Τι λετε γι'αυτο?

Τελικα το εκανα οπως εγραψα στο edit. Οποιος θελει φορτωνει το νεo climate απο το https://github.com/drageloth/midea_dehumi και ξαναδοκιμαζει

Τα νεα modes ειναι:

continuos_mode-ion_off  -> FAN_ONLY 
smart_mode-ion_off  -> AUTO 
dryer_mode-ion_off  - > DRY 
target_mode-ion_on -> COOL 
smart_mode-ion_on -> HEAT
Επεξ/σία από drageloth
Δημοσ.
2 ώρες πριν, drageloth είπε

Καλησπερα και παλι παιδια!

Οπως πολυ σωστα αναφερετε, τα ονοματα εχουν αλλαξει, το οποιο ειναι και απαραιτητο για να λειτουργησει το module. Απ'οσο εχω ψαξει δεν εχουμε την επιλογη να αλλαξουμε την ονομασια. 

Το cool ειναι το target mode. Δυστυχως δεν εχω προσεξει στο manual του αφυγραντηρα τετοιο πραγμα, αλλα οταν το επιλεγω, σβηνουν ολα τα λαμπακαι επιλογης στον αφυγραντηρα, οποτε καποιο mode ειναι κι αυτο, αλλα δεν ξερουμε ποιο!

Να σας εξηγησω λιγο πως δουλευει το app του αφυγραντηρα που "τραβαμε" στο hassio και πως το ιδιο το hassio για να καταλαβετε με τον αφυγραντηρα τι παιζει.

Στο integration, ο αφυγραντηρας εχει 8 modes. Τα γνωστα 4 (smart, dryer, continious, target) και αλλα 4 που ειναι τα ιδια +ιονιστης! Αυτο σε HVAC_MODE δεν μπορουμε να το μεταφρασουμε γιατι, εκτος του οτι θα γινει ΧΑΟΣ με τα modes(δεν μπορεις να θυμασαι ποιο mode ειναι τι), βασικο προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ εχει τοσα modes το HASS!

Οι μονες 2 λυσεις που εχω σκεφτει ειναι:

1) Βαζουμε διακοπτη on off για τον αφυγραντηρα και μετα αναλογα με την θεση του, ριχνουμε το αντιστοιχο mode στον αφυγραντηρα

2) Χρησιμοποιουμε Presets που υπαρχουν στο HASS

3) Να βαλω αλλο ενα HVAC_MODE (υπαρχει το COOL_HEAT) το οποιο θα αντιστοιχει ο ιονιστης ενεργος αλλα με 1 mode! Οποτε αν θελετε το ριχνουμε ψηφο αν θα μπει στο Smart, Target. Dryer με ιονιστη δε νομιζω να χρειαστει κανεις.

(Η inventor παντως στο manual της λεει να μην λειτουργει ο ιονιστης πανω απο 1 ωρα)

Τα θεματα μου αντιστοιχα ειναι τα εξης:

Για το 1) Δεν ξερω πως μπορω να βαλω κουμπι. Αν μπορεσω να βαλω, μπορω να τραβηξω την κατασταση του για να αλλαξω το mode στον αφυγραντηρα

Για το 2)  Στα Presets δεν ξερω αν μπορει να λειτουργησει "παραλληλα" με τα HVAC. Δλδ αν το preset μπορει να λειτουργησει ανεξαρτητα, τοτε μπορουμε να το κανουμε. Αν ομως οταν ριχνεις ενα preset σταματαει το HVAC Μode, τοτε δεν μπορει να υλοποιηθει.

Το 3 ειναι ευκολακι και το κανω σχετικα αμεσα αν καιγεται καποιος για τον ιονιστη. Απλα οπως ειπα, μπορει να λειτουργησει μονο με 1 mode

Εννοειται οτι ενας γνωστης Python θα μας ηταν εξαιρετικα χρησιμος μιας και τον κωδικα τον εχω κανει π*τανα για να δουλεψει γιατι δεν ξερω απο python. Το πηγα βασει λογικης και συγκρισης με αλλα climate.

Edit: Βασικα τωρα που το σκεφτομαι, το Cool αφου δεν αντιστοιχει σε επισημη λειτουργια και εχοντας και το HEAT_COOL, μπορω στο Cool να βαλω την εξυπνη με ιονιστη και στο Heat_Cool το continious με ιονιστη. Τι λετε γι'αυτο?

Τελικα το εκανα οπως εγραψα στο edit. Οποιος θελει φορτωνει το νεo climate απο το https://github.com/drageloth/midea_dehumi και ξαναδοκιμαζει

Τα νεα modes ειναι:

continuos_mode-ion_off  -> FAN_ONLY 
smart_mode-ion_off  -> AUTO 
dryer_mode-ion_off  - > DRY 
target_mode-ion_on -> COOL 
smart_mode-ion_on -> HEAT

Επειδη δεν ειχα προλαβει την τελευταια εκδοση του Hassio στην οποια δουλευε το component του μπαρμπα-ν , ο ιονιστής δουλευε κανονικά σαν mode μονο του; Για εμενα δουλεύει μια χαρα οπως ειναι γενικα..
θα ηταν προτιμοτερο smart mode να ειναι μονο του.Ισως το continious fan_only θα ηταν προτιμοτερο με ιονιστή και ισως δε ξερω αν ειναι εφικτο μετα απο 1 ωρα να κλεινει. 

Επισης παντα ειχα την απορια τι αλλαξε στο hassio ουσιαστικα και δε δουλευε ειναι τα modes; Ειναι το πως επρεπε να ειναι τα components φακελοι αρχεια μεσα . Ωστε αν παρω τον αρχικο κωδικα και αυτον που μετετρεψες να μπώ στη λογικη.
θα παρω αυτη τη βδομαδα τον κωδικα και θα κατεβω να το δουμε με αδερφο μου, μαζι με αυτα που λες απο πανω. Επισης να βαλεις κουμπι , πως που;

Δημοσ.

Kοιτάω την δικιά σου υλοποίηση σε συνδυασμό με το custom component smartir που στην ουσία αξιοποιεί κι εκείνο το havc μπας και καταφέρω να βρώ άκρη για το Ion.
Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις απο το νέο ετος. Υπάρχει ενδιαφέρον. 

Δημοσ.

Φόρτωσα το νέο component και δεν μου βρίσκει καν το entity πλέον. Μου φέρνει μόνο τον sensor υγρασίας αλλά χωρίς data.
Με το που ξαναέβαλα το προηγούμενο component, ήρθαν όλα πάλι.

Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Φόρτωσα το νέο component και δεν μου βρίσκει καν το entity πλέον. Μου φέρνει μόνο τον sensor υγρασίας αλλά χωρίς data.
Με το που ξαναέβαλα το προηγούμενο component, ήρθαν όλα πάλι.

Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος.

Δεν εκανες εσυ, εγω εκανα! Εκανα copy paste απο το hassio μου τον κωδικα διαφορας και καταλαθος εσβησα μια μεταβλητη! Την προσθεσα τωρα οποτε κανε μια δοκιμη!

5 ώρες πριν, _filippos_ είπε

Kοιτάω την δικιά σου υλοποίηση σε συνδυασμό με το custom component smartir που στην ουσία αξιοποιεί κι εκείνο το havc μπας και καταφέρω να βρώ άκρη για το Ion.
Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις απο το νέο ετος. Υπάρχει ενδιαφέρον. 

Φιλιππε καλησπερα! Δες λιγο μια ενημερωση που εκανα στο climate, που πλεον εχει 2 modes με ιονιστη! Εψαξα νωριτερα για τα presets που εγραψα. Στα preset μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και δικα μας custom. Οποτε τεχνικα γινεται. Στην πραγματικοτητα δεν ξερω κατα ποσο βολικο θα ειναι αυτο για τον εξης λογο:

Τα presets αναγκαστικα θα ειναι μεσα στο entity. Αυτο σημαινει οτι ΚΑΘΕ φορα για να αλλαξεις ενα mode, θα πρεπει απο το lovelace να ανοιγεις το component και να επιλεγεις τη λειτουργια που θες. Για μενα ειναι ενα εξτρα βημα το οποιο, για smart home , με δυσκολευει. Οχι οτι ειναι χαμαλοδουλεια, αλλα μου καταστρεφει λιγο την εικονα του smart home. Ενω ετσι, εχεις ετοιμα τα κουμπακια απο το lovelace και τα πατας καρφι. Αν εχεις πχ tablet στους τοιχους του σπιτιου, με τον τροπο που λειτουργει τωρα το πατας περνωντας απο μπροστα του ενω με τα presets πρεπει να φας 10-15sec για να ψαξεις και να το βαλεις(μη ξεχναμε οτι θα ειναι γυρω στα 6-8 presets).

Νομιζω το IR το ειχα δει, αλλα λογω οτι δεν ανταποκρινεται σε κανονικη συσκευη με δικο της library το αφησα. Το Hysen αν δεις πχ. ή τα διαφορα climate που ειναι προεγκατεστημενα στο hass θα καταλαβεις τι παιζει

Αν θελετε το ψαχνω παντως για τα presets

Ενα βασικο θεμα που εχουμε προς το παρον ειναι οτι αν ειναι σβηστη η συσκευη και την αναψεις σε οποιοδηποτε mode, αναβει στο τελευταιο που εσβησε(πχ Αν το ειχες στο Heat, το σβησεις και το πατησεις το Dry, θα αναψει παλι στο Heat). Οποτε οποιος ξεκιναει αυτοματισμους, βαλτε πρωτα Climate.turn_on και μετα climate.set_hvac_mode!

11 ώρες πριν, nosstrom είπε

Επίσης στο Fan mode τι επιλογές έχουμε? * Το βρήκα SILENT, MEDIUM, HIGH

Δεν το σκεφτοσασταν νωριτερα ρε παιδια? 1μιση μηνα εφαγα 🤣

2 λογοι εφταιγαν: Ο ενας ειναι οτι απο την 0.89 (αν θυμαμαι καλα) εκδοση αλλαξε η ιεραρχια των αρχειων για τα custom components. Ο δευτερος και πιο σημαντικος ειναι οτι ενω παλαιοτερα σου αφηνε να ονομαζεις οπως γουσταρεις το Operation_mode (δηλαδη σε ποιο mode λειτουργει), πλεον σου εχει μια λιστα με μερικα HVAC_MODES (πχ. HVAC_MODE_HEAT, HVAC_MODE_COOL κλπ) και ΠΡΕΠΕΙ να δουλεψεις με αυτα. Το θεμα ειναι οτι οι διαφορες συσκευες (οπως και η δικη μας) ειναι γραμμενες με την παλια λογικη οποτε επρεπε σε καθε σταδιο να προσθεσεις ελεγχους για να δεις σε τι σταδιο λειτουργιας ειναι και σε τι mode θελεις να το βαλεις και να μεταφραζονται και στο Home Assistant ΚΑΙ στο Inventor για να δουλεψουν. 

Για να καταλαβεις ποσο ηλιθιο ειναι: Πριν, οταν ο αφυγραντηρας δουλευε στο smart_mode_ion_on (εξυπνη λειτουργια με ιονιστη), στο home assistant εγραφε το ιδιο. Πλεον το smart_mode_ion_on ειναι το HEAT. Οποτε πρεπει να αλλαξεις ενα καρο πραγματα ωστε να ξερει το home assistant τι σημαινει smart_mode_ion_on και το Inventor τι σημαινει HEAT. 

Οι περισσοτεροι που ειδα τα modules τους, χρησιμοποιουν 2 πινακες: Ενας που εχει τα modes με μεταφραση Απο τη συσκευη Προς το home assistant και ενας που κανει το αναποδο. Ειναι πιο βολικο προφανως αυτο γιατι ειναι πιο καθαρος ο κωδικας, αλλα οσες φορες το προσπαθησα δεν τα καταφερα. Οποτε το γυρισα στην quick n dirty λυση!

Του barban-dev απ'οτι καταλαβα οταν ανοιγες το component απο το Lovelace, ειχε ενα κουμπι που σου ανοιγε λιστα με τις επιλογες για το ποια λειτουργια θες να βαλεις. Δυστυχως δεν το προλαβα γιατι αφυγραντηρα πηρα τον Αυγουστο και ειχε ηδη σκασει το προγραμματακι!

Για τον ιονιστη οχι. Το προγραμμα το ενσωματωνει τον ιονιστη στο mode λειτουργιας. Οποτε θα πρεπει να το δηλωσεις απο πριν αν θα εχει καποιο mode η οχι. Επισης αυτο να κλεινει μετα απο μια ωρα επισης οχι γιατι δεν το εχει ουτε απο εργοστασιακο. Αν αναψεις τον ιονιστη, θα λειτουργει μεχρι να τον σβησεις. Μπορεις ομως απο το Hass να το βαλεις αυτοματισμο, πχ αν ειναι στη λειτουργια ΗΕΑΤ για πανω απο μια ωρα, να γυρισει στο Auto, που ειναι η ιδια λειτουργια χωρις τον ιονιστη.

Επεξ/σία από drageloth

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...