Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στη παρεα .

Εχω ενα raspberry pi 3+ ,το εχω συνδεμενο στο wifi του τοπικου μου δικτυο για εκτυπωνω σε ενα 3d printer μεσω octopi (για οσους ασχολουντε).

Το προβλημα  ειναι οτι καθε φορα που ανοιγοκλεινει παιρνει διαφορετικη ip adress και ετσι αναγκαζομε να μπαινω στο ρουτερ να βλεπω πια ip εχει παρει ,ωστε να πληκρολογω στον broswer μου,για να μπω στη σελιδα του οctopi.

Γνωριζει καποιος με ποιο τροπο μπορω μεσα απο τις ρυθμισεις του router (ZTE),να το κανω να εχει μια σταθερη ip?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε στο Raspberry, να κάνεις δεξί κλίκ στο εικονίδιο του wifi και επιλογή του Wireless & Wired  Network Settings .

Στο παράθυρο που εμφανίζεται(Network Preferences), επιλέγεις στο Configure(στο δεύτερο κουτάκι) το wlan0

Στη συνέχεια, στο IPv4 Αddress  συμπληρώενις την IP που θέλεις να έχει το raspberry. Πατάς Apply.

T'ελος restart το router και το pi.

Ελπίζω να δουλέψει.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν εχω συνδεμενη οθονη στο raspberry ,υπαρχει τροπος να μπω στις ρυθμισεις αυτες που αναφερεις με αλλο τροπο,πχ απο σελιδα στον broswer?

Δημοσ.

βάλε static ip από τον DHCP του router σου με την mac address του rpi 

το πιο απλο και το ποιο ευκολο χωρις να παιδεύεσαι. ετσι το εχω και εγω.

Μόνο αν για κάποιο λόγο αλλάξεις ρουτερ η κανεις ρεσετ θα πρεπει να το βαλεις ξανά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, monotis είπε

Δεν εχω συνδεμενη οθονη στο raspberry ,υπαρχει τροπος να μπω στις ρυθμισεις αυτες που αναφερεις με αλλο τροπο,πχ απο σελιδα στον broswer?

Απ' ότι βλέπω, το octopi δεν είναι απλά μια εφαρμογή για το Rasbian(με γραφικό περιβάλλον) όπως νόμιζα. Οπότε η λύση που πρότεινα, καθώς και η εναλλακτική με τη χρήση του realvnc, δεν είναι εφικτές.

Ίσως να μπορέσεις να ορίσεις static IP τροποποιώντας το αρχείο dhcpcd.conf από το τερματικό. Αλλά είναι κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει για να μπορέσω να σε κατευθύνω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, monotis είπε

Μπορεις να περιγραψεις αν ειναι απλο πως γινετε αυτο?Η να στειλεις ενα link.Το ρουτερ ειναι ZTE

Δεν είναι ακριβώς ίδια σε όλα τα router αλλά δεν είναι δύσκολο να το βρεις στο μενού του router, συνήθως σαν "DHCP binding" ή σαν "DHCP address reservation".

Στο δικό μου ZTE ZXHN H267A για παράδειγμα:
Local network > LAN > DHCP Binding > Create new item
Εκεί σου ζητάει τη mac address και την IP που θες να δεσμεύσεις, πατάς apply για να αποθηκεύσεις και κάνεις επανεκκίνηση το ZTE.

Θα βοηθούσε να γράψεις ποιο ZTE έχεις για να σε κατατοπίσει κάποιος που έχει το ίδιο.

Επεξ/σία από Parasomnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινοντας στη σχετικη καρτελα δεν βλεπω να εχω επιλογες ,ποσο μαλλον τις επιλογες που αναφερεις-εκτος απο το κουμπι " current poor summary" που δειχνει απλα ποια ip εχει παρει η καθε συσκευη.

Παρακατω παραθετω την εικονα,η οποια φερει και το μοντελο του ρουτερ ετσι αν ξερει καποιος κατι να μου πει.

https://imgur.com/a/nNIQcFr

Επεξ/σία από monotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε καποιο αλλο μενου ειναι αυτη η παραμετρος. 

δεν το εχω μπροστα μου αυτο το σαπάκι για να σου πω σίγουρα.

Για αρχη παντως μίκρυνε το lease time του DHCP στα 3600 για παραδειγμα.

Επεξ/σία από NeCrOmAnCeR19
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

σε καποιο αλλο μενου ειναι αυτη η παραμετρος. 

δεν το εχω μπροστα μου αυτο το σαπάκι για να σου πω σίγουρα.

Για αρχη παντως μίκρυνε το lease time του DHCP στα 3600 για παραδειγμα.

Τι ακριβως κανει το lease time του DHCP?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, monotis είπε

Τι ακριβως κανει το lease time του DHCP?

Με το να μειώσεις το lease time δεν νομίζω να βοηθήσει σε κάτι. Το αντίθετο μάλιστα. 

Tο ΖΤΕ μου το είχε δώσει κι εμένα η Forthnet και ακόμα είναι στο κουτί του -δεν το χρησιμοποίησα ποτέ-.  Από όλα τα "σαπάκια" που έχω πάρει από παρόχους, αυτό είναι το χειρότερο. Το είχα για εφεδρικό και όταν παραπονέθηκα ότι δήθεν "μου κολλάει συνέχεια", μου έδωσαν ένα καινούριο technicolor χωρίς να ζητήσουν πίσω το ZTE.

Χτες που ήμουν σε συγγενικό σπίτι που έχει το ίδιο ρούτερ, το κοίταξα από απορία και δεν βρήκα επιλογή για "address lease", οπότε οι επιλογές σου:

1. Βρίσκεις τρόπο να δώσεις στατική IP μέσα από το λειτουργικό του Pi ή
2. Αλλάζεις ρουτερ με κάποιο καλύτερο ή
3. Κατεβάζεις κάποιο app στο κινητό όπως το Fing για android για να βλέπεις πιο γρήγορα και εύκολα τις διευθύνσεις στο δίκτυό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...