Προς το περιεχόμενο

touchpad εξαφανιστηκε!!!

sysyfos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες,

μετα απο καθαρη εγκατασταση win10 λογω εγκαταστασης ssd σε laptop toshiba satellite pro L850-1MH το touchpad εξαφανίστηκε δεν το βρίσκω πουθενά ουτε στην διαχειρηση συσκευων.

Εκανα και ολα τα update των win αλλα τίποτα παλι, δουλεύει μονο με το ασυρματο ποντικι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασα το FN+F5 και δεν κανει τιποτα στα αλλα λειτουργει εκτος απο FN+F9 που κατεβαζει το volume και αυτο δεν λειτουργει.

FX πληκτρο δεν υπαρχει.

Επεξ/σία από sysyfos

Είναι παλιός ο φορητός σου. Ίσως είναι θέμα έλλειψης συμβατών drivers με τα windows 10. Εμένα με το που κάνω update τα windows 10 συνεχώς εξαφανίζεται το touchpad και για να το δουν ξανά βάζω τους παλιούς drivers. Το περίεργο είναι ότι για να το δουν ξανά τα windows περνάω τους drivers για τους Serial IO Driver του 8.1 και τότε ως δια μαγείας λειτουργούν κανονικά. Άχρηστη Microsoft δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά.

Το κουλο είναι ότι πριν δούλευε με win10  και τώρα τίποτα δεν υπάρχει ούτε στην διαχείριση συσκευών πουθενά.

Επισης μπηκα στο BIOS  και βρηκα την επιλογη ''internal pointing device''  disable το γυρισα σε enable αλλα τιποτα παλι. Απο τα update των win υπαρχει η ενημερωση για το synaptics  αλλα το touchpad αγνοειται. 

1 ώρα πριν, sysyfos είπε

Το κουλο είναι ότι πριν δούλευε με win10  και τώρα τίποτα δεν υπάρχει ούτε στην διαχείριση συσκευών πουθενά.

Επισης μπηκα στο BIOS  και βρηκα την επιλογη ''internal pointing device''  disable το γυρισα σε enable αλλα τιποτα παλι. Απο τα update των win υπαρχει η ενημερωση για το synaptics  αλλα το touchpad αγνοειται. 

Kοίτα και στις ρυθμίσεις του Synaptic επειδή υπάρχει επιλογή να απενεργοποιεί το touch όταν ανιχνεύει ότι υπάρχει συνδεμένο mouse.

3 ώρες πριν, dpolal είπε

Kοίτα και στις ρυθμίσεις του Synaptic επειδή υπάρχει επιλογή να απενεργοποιεί το touch όταν ανιχνεύει ότι υπάρχει συνδεμένο mouse.

Δεν βρισκω κατι για ρυθμισεις Synaptic στο laptop που μπορει να βρισκετε αυτο?

14 λεπτά πριν, sysyfos είπε

Δεν βρισκω κατι για ρυθμισεις Synaptic στο laptop που μπορει να βρισκετε αυτο?

Είτε θα υπάρχει εικονίδιο στο system tray δεξιά, είτε πας από τις Ρυθμίσεις, Συσκευές, Ποντίκι, Πρόσθετες Επιλογές Ποντικιού και στο παράθυρο που ανοίγει έχει Tab για το synaptics.

Δεν υπαρχει τιποτα τα εχω κοιταξει ολα  αυτα ειναι σαν μην εχει το laptop touchpad  εγκαταστημενο πανω του. Πριν το format  δουλευε το μαμημενο  και ειχε win 10.

και εμένα το έβλεπαν κανονικά τα windows 10 μέχρι την 1803 αν θυμάμαι καλά.Μετά έπρεπε να περάσω του παλιούς drivers των windows 8.1 όχι όμως τους οδηγούς του touchpad αλλά αυτούς που προανέφερα. Την λύση αυτήν την βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο σε ξένα forum. Δε νομίζω ότι η Microsoft πολυενδιαφέρεται για το παλιό hardware. Νομίζω το πρόβλημα είναι στο  Intel Serial IO I2c host controller

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον το βρηκα πηγα διαχειρηση συσκευων εκανα εμφάνιση κρυφων συσκευων και μου το εβγαλε με θαυμαστικο "synaptics ps/2 touchpad" προσπάθησα να κάνω update driver αλλά δεν βρίσκει τίποτα.

Επεξ/σία από sysyfos

Αν κανεις διπλο κλικ στην συσκευη με το θαυμαστικο τι μηνυμα λαθους σου βγαζει; Εχεις μπει στο site του κατασκευαστη να κατεβασεις τους σχετικους driver για το touchpad σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, asmilon είπε

Αν κανεις διπλο κλικ στην συσκευη με το θαυμαστικο τι μηνυμα λαθους σου βγαζει; Εχεις μπει στο site του κατασκευαστη να κατεβασεις τους σχετικους driver για το touchpad σου;

Μου βγαζει το παρακατω:

΄΄Αυτή η συσκευή δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί σωστά ή δεν είναι εγκατεστημένα όλα τα προγράμματα οδήγησης που χρησιμοποιεί. (Κωδικός 24)΄΄

image(2).png

Επεξ/σία από sysyfos

7 λεπτά πριν, sysyfos είπε

Μου βγαζει το παρακατω:

΄΄Αυτή η συσκευή δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί σωστά ή δεν είναι εγκατεστημένα όλα τα προγράμματα οδήγησης που χρησιμοποιεί. (Κωδικός 24)΄΄

image(2).png

Η βρίσκεις driver, ή δοκίμασε με προγράμματα σαν το driver booster να γλιτώσεις ψάξιμο. 

1 ώρα πριν, johnpopexi είπε

Η βρίσκεις driver, ή δοκίμασε με προγράμματα σαν το driver booster να γλιτώσεις ψάξιμο. 

Πηγα εδω https://support.toshiba.com/support/viewContentDetail?contentId=4015577

κατεβασα και εγκατεστησα τον τελευταιο drive αλλα αποτελεσμα μηδεν επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι το touchpad εμφανιζετε στις κρυφες συσκευες  στο μενου διαχειριση συσκευων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...