Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά πολλών και μικρών αρχείων

camel555

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λάθους. Εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουμε backup βάσει synchronization. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Συγκρίνει το timestamp κάθε αρχείου, αν είναι νεώτερο το αντιγράφει, αν είναι το ίδιο το παρακάμπτει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον κάνεις την αντιγραφή σε windows, μάθε πως χρησιμοποιείται η robocopy (και φτιάξε ένα απλό batch file να κάνει την αντιγραφή, αφού την κάνεις συχνά).

Ειναι πολύ μα ΠΟΛΥ πιο γρήγορη από την κλασικη αντιγραφή και ενδείκνυται για πολλά μικρά αρχεία.

• Like 2

Στις 11/2/2019 στις 3:01 ΜΜ, elorant είπε

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λάθους. Εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουμε backup βάσει synchronization. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική. Συγκρίνει το timestamp κάθε αρχείου, αν είναι νεώτερο το αντιγράφει, αν είναι το ίδιο το παρακάμπτει.

Ποιό θεωρείς την πιο αξιόπιστη synchronization εφαρμογή? να υποθέσω ότι το πολύ χρόνο θα τον φάει κατά την αρχική μεταφορά, μιας και μετά θα μεταφέρει μόνο όσα αρχεία είναι χρονικά νεότερα?

Στις 11/2/2019 στις 1:31 ΜΜ, camel555 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Θα δοκιμάσω από τα εύκολα (και δωρεάν) όπως το ζιπάρισμα και βλέπουμε. Ο λόγος που δεν θέλω λύσεις τύπου "σύγκριση αρχείων+φακέλων και αντιγραφή μόνο σε όσα υπάρχουν αλλαγές", είναι ότι δεν μπορώ να ρισκάρω το ενδεχόμενο λάθους, για αυτό προτιμώ τον παραδοσιακό τρόπο copy - paste 🤨

Σε βρίσκω εντελώς ανενημέρωτο.

Με το Free file sync συγχρονίζω καθημερινά πάνω από 60.000 αρχεία word και pdf στο επαγγελματικό pc μου, τόσο σε εσωτερικό σκληρό όσο και σε εξωτερικό, και πάνω από 500.000 αρχεία κάθε είδους στο οικιακό pc μου, με τον file server που έχω στήσει, χωρίς κιχ εδώ και πολλά πολλά χρόνια, και μέσα σε ελάχιστα λεπτά κυριολεκτικά.

https://freefilesync.org

• Like 1

Στις 13/2/2019 στις 12:18 ΜΜ, elorant είπε

Όλες αξιόπιστες είναι. Προσωπικά χρησιμοποιώ το SyncBack

https://www.2brightsparks.com/welcome/syncback-syncbackse-syncbackpro.html

Σε αυτό καταλήγω και εγώ, thanks

Στις 14/2/2019 στις 8:41 ΠΜ, RTW4ever είπε

Σε βρίσκω εντελώς ανενημέρωτο.

Με το Free file sync συγχρονίζω καθημερινά πάνω από 60.000 αρχεία word και pdf στο επαγγελματικό pc μου, τόσο σε εσωτερικό σκληρό όσο και σε εξωτερικό, και πάνω από 500.000 αρχεία κάθε είδους στο οικιακό pc μου, με τον file server που έχω στήσει, χωρίς κιχ εδώ και πολλά πολλά χρόνια, και μέσα σε ελάχιστα λεπτά κυριολεκτικά.

https://freefilesync.org

Eντάξει, θα κάτσω να διαβάσω 😂

Την λύση που προτείνεις την έχω ως δεύτερη επιλογή μετά το  SyncBack

Το syncback όταν το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια, ήταν άθλια αργό σε συγχρονισμό μέσω δικτύου lan. Το free file sync ήταν και είναι ασύλληπτα γρήγορο.

Όταν κάνεις την αντιγραφή πόσο % cpu utilization έχεις?Εάν είναι κολλημένο στο 100% μαλλων εκεί είναι το πρόβλημα σου -οπως και υποθετω-.

Πάντως η ταχύτερη "οικονομικη" λύση σε "φλασάκι" είναι να παρεις έναν μικρό m.2 SSD και να τον βάλεις σε μια τέτοια θηκη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...