Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,λεγομαι Βασιλης και να τι παιζει με την κατασταση μου.

Περασα πριν 2 χρονια ,στο Τει Αθηνας (τμημα Πολιτικων Μηχανικων πιο συγκεκριμενα,και τωρα ΠΑΔΑ) ,αλλα δεν ασχοληθηκα ,κυριως λογω αποφασης του να τελιωσω τις στρατιωτικες υποχρεωσεις και καποιων οικονομικων θεματων . Τωρα επειτα απο ολον αυτον τον καιρο , αποφασισα να στρωθω επιτελους μπας και κανω καποια προκοπη . ΑΛΛΑ. τι παιζει; λογω απωχης απο σχολικων συστηματων ,μπλα μπλα,και λογω του οτι η σχολη δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση με το Λυκειο δυστηχως , ειμαι απλα ΧΑΜΕΝΟΣ. Η γραμματεια απλα με κοιταει σαν ηλιθιο οταν ρωταω περι των θεματων , οποτε αποφασισα να απευθυνθω εδω μπας και τυχω σε καποιον γνωστη ο οποιος θα καταφερει να καθαρισει λιγο ολο αυτο το χαος που παιζει αυτη τη στιγμη στο κεφαλι μου . Τα ερωτηματα ειναι πιο πολυ διαδικαστικα ,οπως

1.Που κανω εγγραφη για το εξαμηνο;Θα χρειαστω καποια δικαιολογιτικα extra αν εχω κανει ηδη την πρωτη εγγραφη;

2.Εφοσων κανω ηλεκτρονικη εγγραφη σε καποιο μαθημα ,πρεπει να παω στο αντιστοιχο τμημα (δηλαδη στην ωρα) που θελω και να δηλωσω και απο κει κοντα,οτι θελω ΑΥΤΗ την συγκεκριμενη ωρα;

3.Τι παιζει με τον ευδοξο; Που φτιαχνω κωδικους για να λαμβανω συγγραματα;

4.Μπορω να μαθω καπου πληροφοριες οσων αναφορα το εργαστηριο , ουτως ωστε να χω καποια υλικα που θα χρειαστουν;

5. Σε περιπτωση που καποια μαθηματα ΔΕΝ υπαρχουν για να δηλωθουν ηλεκτρονικα ,τι κανεις ; 🙂

6. Τελευταιο ερωτημα,σας κουρασα. Επειδη εχω καποια μεγαλα κενα ,απο το Λυκειο λογω του οτι περασα απο ΕΠΑΛ στο οποιο οι συνθηκες δεν ηταν φοβερες.(τον καθηγητη δεν τον πολυ ενοιαζε)

τι,θα μου προτινατε να κανω ουτως ωστε να μπορεσω να ανταπεξελθω σε μια τοσο απαιτιτικη σχολη απο θεμα Μαθηματικων και Φυσικης; Να ξεκινισω φροντιστηριο απο Μαθηματικα κ' Φυσικη  Β' Γ' Λυκειου;

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μου απαντησει σε οτιδηποτε.

Επεξ/σία από wize
προσθεση ερωτηματων
Δημοσ.

Γεια σου Βασίλη,

Δεν είμαι στο ΤΕΙ Αθήνας αλλά από όσα ξέρω από τη δικιά μου σχολή:

1. Ανάλογα με τον κανονισμό του τμήματος σου ίσως και να έχεις διαγραφεί μετά από δυο χρόνια χωρίς να έχεις κάνει ανανέωση εγγραφής για 2 συνεχόμενα εξάμηνα (εκτός αν είχες κάνει παύση σπουδών). Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά είναι μια πιθανότητα. Αλλά και να έχει γίνει ίσως να μπορείς να κανείς κάτι για να αλλάξει αυτό.

3. Στον Ευδοξο μπαίνεις με το προσωπικό username/password που σου δίνουν και για email/eclass/vpn κλπ  Συνήθως στο δίνουν στο NOC (κέντρο διαχείρισης δικτύου) του ιδρύματος.

6. Υπάρχουν φροντιστήρια και μεμονωμένοι καθηγητές (κάποιοι μπορεί να είναι και απόφοιτοι του τμήματος σου ή μεταπτυχιακοί και να έχουν καλύτερη εικόνα του τι χρειάζεται για να βγει η σχολη) που κάνουν μαθήματα ειδικά για φοιτητές και πολλά αναλαμβάνουν να σου καλύψουν τα κενά που έχεις ανάλογα και τις απαιτήσεις της σχολής σου. Σαφώς προτιμότερο από το να είσαι σε φροντιστήριο λυκείου με εφηβους και αποκλειστικό στόχο να προετοιμαστούν στην ύλη του υπουργείου για τις πανελλήνιες. Άλλες οι ανάγκες σου εσένα.

Αν η Γραμματεια δεν σε βοηθά αυτό που μπορείς να κανείς είναι να στείλεις ένα mail ή να χτυπήσεις την πόρτα του καθηγητή που είναι υπεύθυνος για την υποδοχή των πρωτοετών (που αυτό ουσιαστικά είσαι) ή οποιουδήποτε καθηγητή. Αν και αυτό δεν παίζει σαν σενάριο τότε ψάξε βρες το Facebook group των φοιτητών του τμήματος σου. Οι πιθανότητες να σου απαντήσουν άλλοι συμφοιτητές σου εκεί είναι ασύγκριτα περισσότερες από το να πετύχεις συμφοιτητή εδώ. 

Επίσης άνοιξες το θέμα σε τελείως άσχετο subforum. Μετακίνησε το στο μπλαμπλα ή ζητά από moderator να το κάνει αν δεν σου επιτρέπεται 

Δημοσ.

Είμαι περίπου στην ίδια φάση, και γω είχα να πάω χρόνια αλλά δεν με διέγραψαν, μην αγχώνεσαι λογικά ενεργός θα είσαι και λογικά θα πήγες αυτόματα για πτυχίο ΠΑΔΑ αφόυ δεν έκανες υπεύθυνη δήλωση για ΤΕΙ. Γενικά η σχολή είναι ένα χάλι με τόσες αλλαγές που έχουν γίνει. Εμείς σε λίγες μέρες ξεκινάμε εξεταστική και δήλωση μαθημάτων δεν έχουμε κάνει ακόμα, οπότε τσιλ. Βιβλία δεν νομίζω να πρόλαβες. Για τα μαθηματικά-φυσική κλπ και γω για ιδιαίτερα με βλέπω.

Στις 10/2/2019 στις 10:11 ΠΜ, wize είπε

Καλησπερα,λεγομαι Βασιλης και να τι παιζει με την κατασταση μου.

Περασα πριν 2 χρονια ,στο Τει Αθηνας (τμημα Πολιτικων Μηχανικων πιο συγκεκριμενα,και τωρα ΠΑΔΑ) ,αλλα δεν ασχοληθηκα ,κυριως λογω αποφασης του να τελιωσω τις στρατιωτικες υποχρεωσεις και καποιων οικονομικων θεματων . Τωρα επειτα απο ολον αυτον τον καιρο , αποφασισα να στρωθω επιτελους μπας και κανω καποια προκοπη . ΑΛΛΑ. τι παιζει; λογω απωχης απο σχολικων συστηματων ,μπλα μπλα,και λογω του οτι η σχολη δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση με το Λυκειο δυστηχως , ειμαι απλα ΧΑΜΕΝΟΣ. Η γραμματεια απλα με κοιταει σαν ηλιθιο οταν ρωταω περι των θεματων , οποτε αποφασισα να απευθυνθω εδω μπας και τυχω σε καποιον γνωστη ο οποιος θα καταφερει να καθαρισει λιγο ολο αυτο το χαος που παιζει αυτη τη στιγμη στο κεφαλι μου . Τα ερωτηματα ειναι πιο πολυ διαδικαστικα ,οπως

1.Που κανω εγγραφη για το εξαμηνο;Θα χρειαστω καποια δικαιολογιτικα extra αν εχω κανει ηδη την πρωτη εγγραφη;

2.Εφοσων κανω ηλεκτρονικη εγγραφη σε καποιο μαθημα ,πρεπει να παω στο αντιστοιχο τμημα (δηλαδη στην ωρα) που θελω και να δηλωσω και απο κει κοντα,οτι θελω ΑΥΤΗ την συγκεκριμενη ωρα;

3.Τι παιζει με τον ευδοξο; Που φτιαχνω κωδικους για να λαμβανω συγγραματα;

4.Μπορω να μαθω καπου πληροφοριες οσων αναφορα το εργαστηριο , ουτως ωστε να χω καποια υλικα που θα χρειαστουν;

5. Σε περιπτωση που καποια μαθηματα ΔΕΝ υπαρχουν για να δηλωθουν ηλεκτρονικα ,τι κανεις ; 🙂

6. Τελευταιο ερωτημα,σας κουρασα. Επειδη εχω καποια μεγαλα κενα ,απο το Λυκειο λογω του οτι περασα απο ΕΠΑΛ στο οποιο οι συνθηκες δεν ηταν φοβερες.(τον καθηγητη δεν τον πολυ ενοιαζε)

τι,θα μου προτινατε να κανω ουτως ωστε να μπορεσω να ανταπεξελθω σε μια τοσο απαιτιτικη σχολη απο θεμα Μαθηματικων και Φυσικης; Να ξεκινισω φροντιστηριο απο Μαθηματικα κ' Φυσικη  Β' Γ' Λυκειου;

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μου απαντησει σε οτιδηποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...