Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Manuel είπε

Για ορισμένα είδη ταινιών, συμφωνώ πολύ συχνά με τον Chris Stuckmann και τον Doug Walker (aka Nostalgia Critic). Για παράδειγμα, ενώ σε όλους άρεσε πολύ το Interstellar, εγώ και αυτοί οι δύο το βρήκαμε μέτριο. Ενώ σε πολλούς δεν άρεσε το Last Jedi, σε εμένα και αυτούς τους δύο άρεσε πολύ.

Από τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνεις ότι είσαι κοντά με κάποιους.

Chris Stuckmann παρακολουθώ και εγώ. Αν και δεν συμφωνώ πάντα με τις κριτικές του (όπως πχ οι 2 ταινίες που αναφέρει ο Manuel) και είναι υπερβολικά επιεικής με τους ηθοποιούς, είναι πολύ καλός στο να σου περιγράφει, και μάλιστα spoiler free, τι να περιμένεις από την ταινία.

Έχει αναφέρει ότι θέλει να καταργήσει την βαθμολόγηση, κάτι που για τον συγκεκριμένο θεωρώ ότι θα είναι καλή κίνηση γιατί γενικά οι βαθμολογίες του είναι λίγο ότι να ναι.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mike299 είπε

Chris Stuckmann παρακολουθώ και εγώ. Αν και δεν συμφωνώ πάντα με τις κριτικές του (όπως πχ οι 2 ταινίες που αναφέρει ο Manuel) και είναι υπερβολικά επιεικής με τους ηθοποιούς, είναι πολύ καλός στο να σου περιγράφει, και μάλιστα spoiler free, τι να περιμένεις από την ταινία.

Έχει αναφέρει ότι θέλει να καταργήσει την βαθμολόγηση, κάτι που για τον συγκεκριμένο θεωρώ ότι θα είναι καλή κίνηση γιατί γενικά οι βαθμολογίες του είναι λίγο ότι να ναι.

Εγώ γενικά θεωρώ ότι οι βαθμολογίες είναι "ανώριμη" προσέγγιση, οπότε για όλους θεωρώ ότι είναι καλή κίνηση. Δεν μπορείς να βάζεις βαθμούς σε έργα τέχνης, είναι σαχλό. Μπορείς να κάνεις σχόλια.

Αφήνοντας αυτό στην άκρη, για τον συγκεκριμένο (Stuckmann) δεν έχει και καμιά σημασία, γι' αυτό και τον παρακολουθώ. Από αυτά που λέει, πάντα καταλαβαίνω ακριβώς τι βαθμολογία θέλει να βάλει, και τους λόγους που το κάνει, οπότε ακόμη και αν κάποια ταινία έχει πχ Β+, μπορώ να καταλάβω ότι θα με ενδιαφέρει περισσότερο από κάποια που έχει Α+, από τον τρόπο που σχολιάζει. Αν περίμενα να βγάλω από το βαθμό συμπέρασμα, δεν θα τον παρακολουθούσα.

Επίσης έχει το καλό ότι βαθμολογεί τις ταινίες στο είδος τους, ενώ πολλοί κριτικοί βαθμολογούν κάποια είδη ψηλότερα από κάποια άλλα. Ακριβώς το πρόβλημα που ανέφερα νωρίτερα με τα horror, που υπάρχει αντίστοιχα στις κωμωδίες ή τις ρομαντικές κομεντί ή τις ταινίες δράσης κτλ. Δεν τα θεωρούν "σοβαρά" είδη και προσπαθούν (αποτυχημένα για εμένα) οι βαθμολογίες να λειτουργούν ανάμεσα σε διαφορετικά είδη ταινιών, σε φάση: δεν μπορεί να παίρνουν Α+ ο νονός, η λίστα του Σίντλερ, το 12 Angry Men και παράλληλα τα Predator, το The Thing και το The World's End, και ακριβώς εδώ είναι το σαχλό μέρος των βαθμολογιών που ανέφερα παραπάνω.

Ούτε ο Doug Walker βάζει βαθμολογίες. Αντίθετα σχολιάζει συχνά πως αν σου αρέσουν πχ αυτό ή το άλλο στοιχείο στις ταινίες, μπορεί αυτή η ταινία που σε αυτόν δεν άρεσε, εσένα να σου αρέσει.

Βασικά ιδανικός κριτικός είναι ακριβώς αυτό για μένα: εκείνος που μπορεί να περιγράψει μια ταινία που ΔΕΝ του άρεσε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να καταλάβει κάποιος που θα τον ενδιέφερε να την δει, ότι σε αυτόν θα μπορούσε και να άρεσε, άσχετα αν δεν άρεσε στον κριτικό.

ΥΓ. Ο Doug Walker σποϊλεριάζει πάντως ασυναίσθητα. Δίνει πάάάρα πολλά hints, οπότε πλεόν βλέπω μόνο την αρχή των reviews του και τα τελειώνω αφού δω την ταινία 😛 

Δημοσ.
Στις 11/2/2019 στις 2:44 ΠΜ, elpaso1 είπε

Πχ η ταινια του Λανθιμου, απο τα 620 reviews, τα 126 εχουν βαθμολογια 1/10!

Η αληθεια ειναι οτι το κοινο ειναι 50-50.. Μονο οι κριτικοι κανουν καλα σχολια. Δεν την εχω δει, αλλα ο κυνοδοντας του ιδιου δεν μου αρεσε. Ειναι ιδιαιτερες οι ταινιες του και δεν αρεσουν σε πολλους.

Εμενα ο Κυνοδοντας δεν μου αρεσε καθολου,αλλα πχ ο Αστακος μου αρεσε πολυ. Και το ελαφι καλο ηταν. Γενικα ειναι πολυ hit or miss οι ταινιες του οσον αφορα τα γουστα,ολες ιδιαιτερες και μπορει να σ'αρεσει η μια και η αλλη να μην σ'αρεσει καθολου. Οποτε μην πατε με νοοτροπια αν δεν μ'αρεσε μια απο αυτες,δεν θα μ'αρεσει καμια. Ετσι πιστευω. Το Favorite δεν την εχω δει ακομα,αλλα ειμαι προετοιμασμενος απτο να μην μ'αρεσει καθολου μεχρι να την λατρεψω

• Like 1
Δημοσ.
On 25/02/2019 at 13:02, Manuel said:

Για ορισμένα είδη ταινιών, συμφωνώ πολύ συχνά με τον Chris Stuckmann και τον Doug Walker (aka Nostalgia Critic). Για παράδειγμα, ενώ σε όλους άρεσε πολύ το Interstellar, εγώ και αυτοί οι δύο το βρήκαμε μέτριο. Ενώ σε πολλούς δεν άρεσε το Last Jedi, σε εμένα και αυτούς τους δύο άρεσε πολύ.

Από τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνεις ότι είσαι κοντά με κάποιους.

Με αυτα τα δυο ατυχη παραδειγματα που εφερες, μαλλον δεν θα ακολουθησω τον συγκεκριμενο!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Με αυτα τα δυο ατυχη παραδειγματα που εφερες, μαλλον δεν θα ακολουθησω τον συγκεκριμενο!

Α, μπράβο!

Δημοσ.

Γενικώς δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κανέναν, προσωπικά δύσκολα έχω φύγει απογοητευμένος από ταινία που βλέπω καλή βαθμολογία στο imdb. Συνήθως ξέρω που πάω και τι θα δω και κρίνω και ανάλογα το concept. Αλλιώς θα κρίνω μια ταινία της Marvel και αλλιώς μια ταινία ευρωπαϊκή κοινωνική. Μπορούν να μου αρέσουν και οι δύο εξίσου για διαφορετικούς λόγους. Άντε για τις ευρωπαϊκές να διαβάσω λίγο από Κουτσογιαννόπουλο στη Lifo περισσότερο για να ξέρω την υπόθεση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...