Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι οταν ο αλλος βαζει στο Spider-man : Into The Spider-Verse  βαθμολογια 1/10 μονο και μονο για αντιδραση οπως γραφει, τι δε καταλαβαινεις ακριβως;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως μια χαρά με εξυπηρετεί η βαθμολογία του imdb! Μάλλον θα είμαι ακριβώς στο μέσο όρο..

Ποτέ μα ποτέ δε μου αρέσει ταινία με βαθμολογία κάτω από 6. Ταινίες πάνω από 7 τις βλέπω πάντα (αρκεί να με ενδιαφέρει το στορυ) ενώ ταινίες ανάμεσα από 6 και 7 μου αρέσουν μόνο αν είναι σε ενδιαφέρον -για εμένα- κονσεπτ. Αν όχι, τότε δεν πρόκειται να μου αρέσουν. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές όλο αυτό και με πολλές διαφορετικές ταινίες οπότε έχω καταλήξει με σιγουριά. Είμαι λοιπόν από εκείνους που η βαθμολογία του imdb μου είναι πολύ χρήσιμη!

(Πολύ χρήσιμες μου ήταν και οι συζητήσεις κάτω από κάθε ταινία αλλά δυστυχώς αυτές τις χάσαμε!)

Επεξ/σία από sargus
Δημοσ.
Στις 19/2/2019 στις 11:03 ΠΜ, elpaso1 είπε

Ναι οταν ο αλλος βαζει στο Spider-man : Into The Spider-Verse  βαθμολογια 1/10 μονο και μονο για αντιδραση οπως γραφει, τι δε καταλαβαινεις ακριβως;

Τι θα έπρεπε να καταλάβω; Ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου καταλαβαίνω. Τι άλλο;

7 ώρες πριν, sargus είπε

Είμαι λοιπόν από εκείνους που η βαθμολογία του imdb μου είναι πολύ χρήσιμη!

Και μένα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμη, απλά την αντιμετωπίζω για αυτό που είναι: μια γνώμη του πολύ κόσμου. Εγώ σε κάποια πράγματα έχω διαφορετικό γούστο, οπότε εκεί προσαρμόζω την βαθμολογία του πολύ κόσμου στα μέτρα μου. Δε μου αρέσουν οι κομιξοταινίες όσο στους περισσότερους, άρα κόβω μερικές μονάδες. Μου αρέσουν οι ταινίες τρόμου περισσότερο, άρα βάζω μερικές μονάδες. Παρόμοιο γούστο έχω με τους περισσότερους σε summer blockbusters, λίγο πολύ το αφήνω εκεί που είναι, εκτός αν παίζουν ηθοποιοί που είναι δημοφιλείς, αλλά εγώ ξέρω ότι δε μου αρέσουν κτλ κτλ.

Δεν είναι πολύ δύσκολο.

Δημοσ.
Στις 20/2/2019 στις 5:23 ΜΜ, Manuel είπε

Τι θα έπρεπε να καταλάβω; Ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου καταλαβαίνω. Τι άλλο;

Και μένα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμη, απλά την αντιμετωπίζω για αυτό που είναι: μια γνώμη του πολύ κόσμου. Εγώ σε κάποια πράγματα έχω διαφορετικό γούστο, οπότε εκεί προσαρμόζω την βαθμολογία του πολύ κόσμου στα μέτρα μου. Δε μου αρέσουν οι κομιξοταινίες όσο στους περισσότερους, άρα κόβω μερικές μονάδες. Μου αρέσουν οι ταινίες τρόμου περισσότερο, άρα βάζω μερικές μονάδες. Παρόμοιο γούστο έχω με τους περισσότερους σε summer blockbusters, λίγο πολύ το αφήνω εκεί που είναι, εκτός αν παίζουν ηθοποιοί που είναι δημοφιλείς, αλλά εγώ ξέρω ότι δε μου αρέσουν κτλ κτλ.

Δεν είναι πολύ δύσκολο.

Εαν πραγματικα αυτοι που βαζουν 1/10 δε τους αρεσε καθολου η ταινια και δε βρηκαν κανενα στοιχειο της ταινιας καλο τοτε μια χαρα. το θεμα ειναι οτι πολλες φορες ο ψηφος ειναι ψηφος τιμωριας ως προς τους συντελεστες της ταινιας κατι το οποιο κανει την βαθμολογια για τριτους αναξιοπιστη..

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Exoskeletor είπε

Εαν πραγματικα αυτοι που βαζουν 1/10 δε τους αρεσε καθολου η ταινια και δε βρηκαν κανενα στοιχειο της ταινιας καλο τοτε μια χαρα. το θεμα ειναι οτι πολλες φορες ο ψηφος ειναι ψηφος τιμωριας ως προς τους συντελεστες της ταινιας κατι το οποιο κανει την βαθμολογια για τριτους αναξιοπιστη..

Ε, το ίδιο συμβαίνει και με τα 10άρια. Ο καθένας όπως καταλαβαίνει βαθμολογεί, δεν μπορεί να περιμένεις κάτι διαφορετικό, ούτε να ψηφίζουν όλοι με τα ίδια κριτήρια και στόχους. Το θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα έχουν ΠΑΝΤΑ μέσα αυτούς τους βαθμολογητές που το κάνουν αυτό, οπότε συγκριτικά τα αποτελέσματα μένουν τα ίδια.

Εγώ για παράδειγμα, θεωρώ πρόβλημα και να βαθμολογεί κάποιος ταινίες από ένα είδος που δεν γουστάρει με χαμηλές βαθμολογίες. Πχ δε μου αρέσουν τα μιούζικαλ, και μπαίνω να βάλω 1/10 στο La La Land, ή δε μου αρέσουν τα Horror και βάζω 1/10 στο Hereditary. Από κάποιον που δεν του αρέσει το είδος, δε με ενδιαφέρει να ακούσω γνώμη, μιας και υπάρχει ριζική διαφωνία στο γούστο. Το γνωρίζω, όμως, αυτό, δεν γίνεται να το σταματήσω (αυτή είναι η φύση του βαθμολογούνε όλοι ελεύθερα), οπότε κρίνω ανάλογα τις βαθμολογίες στο imdb.

Ιδιαίτερα τα horror που σε κάνουν να νιώθεις άβολα, πάρα πολλοί το ερμηνεύουν αυτό ως "δε μου άρεσε η ταινία", άσχετα αν είναι μέσα στους στόχους της ταινίας να σε κάνει να νιώσεις έτσι. Οπότε αν βλέπω πχ στο Tusk του Kevin Smith 5,3 βαθμολογία, ξέρω καλά ότι για μένα αυτό μεταφράζεται ακόμη και σε 7,5.

Ή το 7,6 του Funny Games σημαίνει ότι η ταινία είναι αριστούργημα, αλλιώς θα έπρεπε να έχει κάπου στο 6 που έχουν συνήθως τέτοιες ταινίες.

Δημοσ.

Γενικά στα Horror οτιδήποτε πάνω από 7 είναι αριστούργημα . Όμως το γεγονός ότι τα περισσότερα παίζουν μεταξύ 4 - 6 δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι κάποιοι αισθάνθηκαν άβολα και τα έθαψαν αλλά αλλά με το ότι είναι πατάτες το 99% από αυτά . 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, totalius είπε

Γενικά στα Horror οτιδήποτε πάνω από 7 είναι αριστούργημα . Όμως το γεγονός ότι τα περισσότερα παίζουν μεταξύ 4 - 6 δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι κάποιοι αισθάνθηκαν άβολα και τα έθαψαν αλλά αλλά με το ότι είναι πατάτες το 99% από αυτά . 

Αυτό λέγεται δε σου αρέσει το είδος φίλε μου. ;) Αν μόνο το 1% βρίσκεις ότι δεν είναι χάλια, ε, είναι λίγο. Και εγώ όταν έλεγα ότι δε μου αρέσουν οι κομιξοταινίες, δεν εννοώ καμία. Απλά οι περισσότερες μου φαίνονται αδιάφορες, ακόμη και αυτές που αρέσουν σε αυτούς που τις γουστάρουν.

Δημοσ.

Αυτό που εννοώ είναι ότι το 99% από αυτές που έχουν χαμηλή βαθμολογία την αξίζουν . Όχι ότι το 99% του είδους είναι χάλια . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, totalius είπε

Αυτό που εννοώ είναι ότι το 99% από αυτές που έχουν χαμηλή βαθμολογία την αξίζουν . Όχι ότι το 99% του είδους είναι χάλια . 

Ναι, εσένα που δε σου αρέσει το είδος, πιστεύεις ότι έχουν σωστές βαθμολογίες. Εμένα που μου αρέσει το είδος, βρίσκω ότι οι βαθμολογίες τους είναι πιο χαμηλά από εκεί που τις κρίνω εγώ.

Δεν γίνεται να βγάλεις αντικειμενική τη γνώμη σου, ακόμη και αν συμφωνούσε μαζί σου το 80% του πληθυσμού. Εγώ μπορεί να διαφωνώ, πώς να το κάνουμε; :-) 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Manuel είπε

Ναι, εσένα που δε σου αρέσει το είδος, πιστεύεις ότι έχουν σωστές βαθμολογίες. Εμένα που μου αρέσει το είδος, βρίσκω ότι οι βαθμολογίες τους είναι πιο χαμηλά από εκεί που τις κρίνω εγώ.

Δεν γίνεται να βγάλεις αντικειμενική τη γνώμη σου, ακόμη και αν συμφωνούσε μαζί σου το 80% του πληθυσμού. Εγώ μπορεί να διαφωνώ, πώς να το κάνουμε; :-) 

Μου αρέσει το είδος οπως μου αρέσουν ολα τα είδη οταν ειναι ποιοτική η ταινία .  Δε κανω τέτοιους διαχωρισμούς . Αλλα οπως το conjuring το ring κ το insidious αξίζουν τα 7- 8 άρια τους ετσι κ το The nun κ το Annabelle αξίζουν τα 5αρια τους . Αυτο δεν αλλάζει είτε σου αρέσει το είδος είτε όχι .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Καποια αποψη για το Filmaffinity; Αρκετα αυστηρες βαθμολογιες, κυριως βεβαια βαθμολογουν ισπανοι. Εχει και δυνατοτητα να βρεις τα "soulmates" σου!

Μου αρέσει η λογική του Filmaffinity. Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά λειτουργεί ο αλγόριθμός του.Μου έχει δείξει το δρόμο σε κάποιες καλές προτάσεις, ιδιαίτερα όταν ψάχνει στο σύνολο να βρει ποιές ταινίες έχουν προτείνει άλλοι ομόγουστοι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει έστω και έναν-δύο εκεί που να βαθμολογούνε κοντά σε μένα και να τους εχω αυξημένη εμπιστοσύνη (ενώ αντίστοιχα σε κριτικούς, έχω)

Δημοσ.
2 hours ago, Manuel said:

Μου αρέσει η λογική του Filmaffinity. Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά λειτουργεί ο αλγόριθμός του.Μου έχει δείξει το δρόμο σε κάποιες καλές προτάσεις, ιδιαίτερα όταν ψάχνει στο σύνολο να βρει ποιές ταινίες έχουν προτείνει άλλοι ομόγουστοι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει έστω και έναν-δύο εκεί που να βαθμολογούνε κοντά σε μένα και να τους εχω αυξημένη εμπιστοσύνη (ενώ αντίστοιχα σε κριτικούς, έχω)

Ποιους κριτικους ακολουθεις;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Ποιους κριτικους ακολουθεις;

Για ορισμένα είδη ταινιών, συμφωνώ πολύ συχνά με τον Chris Stuckmann και τον Doug Walker (aka Nostalgia Critic). Για παράδειγμα, ενώ σε όλους άρεσε πολύ το Interstellar, εγώ και αυτοί οι δύο το βρήκαμε μέτριο. Ενώ σε πολλούς δεν άρεσε το Last Jedi, σε εμένα και αυτούς τους δύο άρεσε πολύ.

Από τέτοιες περιπτώσεις καταλαβαίνεις ότι είσαι κοντά με κάποιους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...