Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κανει εντυπωση που ταινιες που εχουν βαθμολογια 5-6,5/10 αλλα με λιγα votes, τα περισσοτερα reviews ειναι 9αρια και 10αρια.. Πχ το  The Upside. Απο τα 390 reviews τα 160 εχουν 10αρι βαθμολογια! Πεφτει hate λογω remake;

Επεξ/σία από elpaso1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

hate απο τους κριτικους; δεν νομιζω, συνηθως αυτα τα αμερικανικα remakes ευρωπαικων ταινιων ειναι χαλια. δες πχ το Δειπνο Ηλιθιων.

πιο πολυ σκεπτικος πρεπει νασαι με τις βαθμολογιες του IMDB, πχ τα 10αρια μπαινουν απλα γιατι τους αρεσε η ταινια, οχι γιατι την βρισκουν αριστουργημα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Μου κανει εντυπωση που ταινιες που εχουν βαθμολογια 5-6,5/10 αλλα με λιγα votes, τα περισσοτερα reviews ειναι 9αρια και 10αρια.. Πχ το  The Upside. Απο τα 390 reviews τα 160 εχουν 10αρι βαθμολογια! Πεφτει hate λογω remake;

Φαντάζομαι πως στις περισσότερες ταινίες, τα reviews κάθονται να τα γράψουν αυτοί που τους άρεσε πολύ η ταινία. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που κάθονται να ασχολούνται παραπάνω από ένα απλό "του βάζω 5 στο imdb", για μια ταινία που δεν τους αρέσει. Συνήθως θέλεις να διαδόσεις μια θετική εμπειρία σου, όχι μια αρνητική (όχι ότι δεν υπάρχουν και αυτοί, αλλά είναι ελάχιστοι).

Εξαίρεση είναι περιπτώσεις, όπως το Last Jedi, όπου η ψυχολογία είναι διαφορετική.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως που αναφέρεις, λογικά υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός ψήφων που δίνονται με τη λογική που είπες: μου άρεσε η αυθεντική ταινία, δε βρίσκω λόγο να υπάρχει remake, της βάζω 1 χωρίς να την έχω δει καν.

Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλή βαθμολογία έχει για remake. Οι βαθμολογίες άλλωστε στο imdb το μόνο που δείχνουν είναι πόσο άρεσε η ταινία στον πολύ κόσμο (με αυξημένο πολλαπλασιαστή στις ταινίες που αρέσουν στην ενεργή ιντερνετική κοινότητα, προφανώς), όχι την αξία της ταινίας. Αν το γούστο σου διαφέρει από του πολύ κόσμου, πρέπει να κάνεις ανάλογες "ρυθμίσεις" στη βαθμολογία, για να φτάσεις σε κάτι που σε αφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πχ η ταινια του Λανθιμου, απο τα 620 reviews, τα 126 εχουν βαθμολογια 1/10!

Η αληθεια ειναι οτι το κοινο ειναι 50-50.. Μονο οι κριτικοι κανουν καλα σχολια. Δεν την εχω δει, αλλα ο κυνοδοντας του ιδιου δεν μου αρεσε. Ειναι ιδιαιτερες οι ταινιες του και δεν αρεσουν σε πολλους.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Υπαρχουν και πολλα 'τρολ' στο imdb, ειδικα απο Τουρκια μερια. Δε θα μου εκανε εντυπωση αν η πλειοψηφια των ασσαριων ειναι απλα και μονο επειδη ειναι Ελληνας και αρκετα απο τους ιδιους τους Ελληνες.

• Thanks 1
Δημοσ.

ο λανθιμος πλέον θεωρείται κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό  στον κινηματογραφο και μεγάλα ονόματα παρακαλάν να παίξουν σε ταινίες του,λατρεύεται στις κάννες και απο κριτικούς αλλα ισως οι ταινίες του δεν απευθύνονται ειδικά σε πιο ΄΄mainstream΄΄ φανς που ψάχνουν εκρήξεις και λαιτζειμπερ,δεν το λέω αρνητικά υπάρχει και αυτος ο κόσμος

πχ το αντιστροφο ισχυει για το star wars

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα...

• Υπάρχουν άνθρωποι που απλά κρίνουν τις ταινίες με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο π.χ. ένας τρόπος είναι ένα γενικό "μου άρεσε" / "δεν μου άρεσε" και τραβάνε μετά ένα 10/10 αν τους άρεσε ή ένα 0-1/10 αν δεν τους άρεσε και τέλος. Απορρίπτουν όλα τα ενδιάμεσα.
  • Οι απογοητευμένοι ή υπερ-ενθουσιασμένοι είναι πιθανότερο από όλους τους άλλους να θέλουν να σχολιάσουν ή/και να βαθμολογήσουν μια ταινία. Επίσης φαντάζομαι πως οι προσδοκίες που έχει το κοινό παίζουν πολύ ρόλο, δηλαδή αν π.χ. πολλοί έχουν τεράστιες προσδοκίες για την φανταστική ταινία που πάει για χ όσκαρ (όσκαρ ουαου) και έχει τόσες μεγάλες ηθοποιούς μέσα κλπ κλπ και πάνε σινεμά (όπου πληρώνουν χρήματα) και δουν κάτι που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα τότε μπορεί να πάνε στο imdb εκνευρισμένοι να ρίξουν ένα 1/10.
Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω δει περιπου 300 ταινιες, η χειροτερη μου βαθμολογια ειναι 3/10 και αυτο νομιζω σε 1,2 ταινιες.. Ποιος βαζει 1/10; Να μου πεις εδω εχουν τετοιες βαθμολογιες ταινιες οπως το dark knight!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυς κοσμος μπερδευει το τι του αρεσει με το πως το αξιολογεί. Δηλαδη βαθμολογει καλα μια ταινια αν του αρεσε ή αν περασε καλα ενω δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο. Εαν εχω δει 100 ταινιες με ζομπι και τις εχω βαρεθει ή εαν δεν μου αρεσουν οι ταινιες αυτες, αν παω με αυτη την λογικη να τις βαθμολογισω δε θα βαλω καλη βαθμολογια. το βλεπεις παντου αυτο το λαθος να γινεται. Το ιδανικοτερο θα ηταν να βαθμολογουσαμε αυστηρα με με τα ιδια κριτιρια παντα, για να εχει ουσια σε τριτους αυτη η αξιολογησει. Οι πιο πολλοι αξιολογουν λες και το κανουν μονο για τους κλωνους τους :P

Και επισης ειναι και αυτη η λανθασμενη εντυπωση που εχουν καποιοι που νομιζουν οτι οταν τους αρεσε μια ταινια την βοηθάνε αν βαλουν 10 και την καταστρεφουν αν βαλουν 0 ενω το μονο που καταφερνουν ειναι η αναγκη να δημιουργουνται τετοια θεματα και η εντυπωση οτι η βαθμολογια δεν αντιπροσωπευει απολυτα αυτον που την εβαλε αλλα κατι αλλο κρυβεται απο πισω. 

Γιαυτο μπαινεις σε πολλα σαιτ ταυτοχρονα για να εχεις πολλες γνωμες μαζι και αν μπορεις να ακολουθεις συγκεκριμενους κριτες που ξερεις οτι ταιριαζουν τα γουστα σας, αυτο ειναι το καλυτερο.

Επεξ/σία από Exoskeletor
Δημοσ.

Το imdb εχει φανταστικη βαση δεδομενων με πληθωρα πληροφοριων, φωτογραφιων και νεων, αλλα φριχτο συστημα αξιολογησης και προτασεων για ταινιες.

Τα παραδειγματα και απο τα δυο ακρα ειναι παρα πολλα. Μην το εμπιστευεσε σε αυτο το τομεα σε καμια περιπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Getta Robo said:

Το imdb εχει φανταστικη βαση δεδομενων με πληθωρα πληροφοριων, φωτογραφιων και νεων, αλλα φριχτο συστημα αξιολογησης και προτασεων για ταινιες.

Τα παραδειγματα και απο τα δυο ακρα ειναι παρα πολλα. Μην το εμπιστευεσε σε αυτο το τομεα σε καμια περιπτωση.

Οποτε τι εμπιστευομαστε; Και το rottentomatoes ωρες ωρες εχει κατι τρελα, ειδικα απο του κριτικους.

Για το Spider-man : Into The Spider-Verse

So the 1 rating is to offset all of the fake "10" greatest movie ever reviews. This is truly a 6/7.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
2 minutes ago, elpaso1 said:

Οποτε τι εμπιστευομαστε; Και το rottentomatoes ωρες ωρες εχει κατι τρελα, ειδικα απο του κριτικους.

Για το Spider-man : Into The Spider-Verse

Στη πραγματικοτητα δεν υπαρχει καμια "υπερτατη" πηγη να εμπιστευτεις. Παρακολουθεις μερικους αρθογραφους και σελιδες, οπου και επιλεγεις επειτα βαση γουστου και προτιμησεων. Το Rottentomatoes παντως ειναι σε καλυτερη μοιρα σε κριτικες απο το IMDB.

Αρχισε να ψαχνεις "μικρους" αλλα σοβαρους παρασουσιαστες και αναλυτες. Πολλες σελιδες και "γνωστοι" χρηματιζονται απο εταιρειες για παρα πολλα χρονια αλλωστε.

Δημοσ.

Αυτό που ορισμένοι μιλάτε λες και όλοι έχουν το ίδιο γούστο στις ταινίες, δεν θα το καταλάβω ποτέ.

Δηλαδή τι περιμένετε να μάθετε από ένα site βαθμολογιών; Μια γενική εικόνα για το πόσο άρεσε η ταινία στον πολύ κόσμο. Από εκεί και έπειτα, γιατί δηλαδή αυτό να ταυτίζεται με το δικό σας γούστο; Εκτός αν κρίνεται τους εαυτούς σας ως στατιστικά δείγματα που έχετε ακριβώς το ίδιο γούστο με τον μέσο όρο, προφανώς και θα απέχουν τα αποτελέσματα από οποιοδήποτε site.

Μάλλον όπως εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε, φαντάζομαι δε θα καταλαβαίνετε και εσείς τι εννοώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...