Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή η μηχανή αυτή δεν έχει καλάθι για διπλή δόση και αρκετοί μπερδεύονται και το παραγεμίζουν.

Εγώ βάζω σύμφωνα με τον δοσομετρητή που είχε στην συσκευασία.

• Thanks 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε @Πιτούλιας διάβασε το μήνυμα μου ξανά εκτός και αν η απάντηση σου δεν πάει σε μένα :P 

Δεν ζήτησα από κάποιον να μου πει πως καθαρίζεται btw αλλά αν υπάρχει λύσει να δουλέψει κανονικά η μηχανή όπως δούλευε στους πρώτους καφέδες. Η τεράστια ποσότητα που λες αφήνει εκεί είναι γιατί δεν πατας την δόση, η ροή δεν μπορεί έτσι καν να περάσει από όλο τον καφέ και απλά τον κολάει πάνω μιας και γίνεται σούπα. Όχι μόνο αυτό μπορεί να τον πικρίσεις έτσι γιατί ακουμπάει ο καφές στο μεταλλικό κομμάτι "αρκετή" ώρα και καίγεται. Ο καφές που βγαίνει δεν θεωρείτε espresso εκτός κ αν το έχεις συνηθίσει πλέον έτσι "νερουλό καβουρδισμένο " :)

3 μέρες λειτουργεί και μετά από κάποιες μετρημένες λειτουργίες ξεκινήσαμε τις εκπτώσεις :P 

@The_Judas με την μεζουρα βάζω και μάλιστα είναι αρκετά πιο κάτω από το max που ορίζει με την μία δοση

2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Αυτο το προβλημα εκανε και σε μενα και για αυτο το λογο την παροπλησα γιατι νομισα οτι ηταν ελλατωματικη.

Τωρα παντως εγω  τν παταω κανονικοτατα τον καφε και δεν μου το ξαναεκανε αυτο το πραγμα.

Εγω παντως παρατηρησα οτι αν δεν τον πατησεις και απλα τον στρωσεις ο καφες και η ροη ειναι οτι να ναι.

Μηπως βαζεις πολυ ποσοτητα καφε? Το καλαθι εχει μια γραμουλα και γραφει μαξ, να κοιτας η ποσοτηρα του καφε που βαζεις να ειναι λιγο κατω απ τν γραμμη του μαξ οταν ειναι απλα στρωμμενο ο καφες(οταν πατηθει προφανψς θα παει ακομα πιο κατω)

Δεν είναι μόνο η ροή βγαίνει τελείως άλλη γεύση καφέ. Εκεί είναι το πρόβλημα μου στο "απάτητο" .

Και μιλώντας και με άλλους που την πήραν όλοι παταν την δόση και δεν έχουν θέμα. Προφανώς δεν λέω να την πατήσεις λες και δεν υπάρχει αύριο αλλά δεν μπορείς και απλά να την "στρώνεις".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε φορά που κάνεις καφέ έχεις υπερχείλιση από τα πλαινά;

Αν ναι, τότε είναι προβληματική η μηχανή, εφόσον είναι και καινούργια.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Κάθε φορά που κάνεις καφέ έχεις υπερχείλιση από τα πλαινά;

Αν ναι, τότε είναι προβληματική η μηχανή, εφόσον είναι και καινούργια.

Ναι πλέον κάθε φορά, εκτός κ αν το αφήσω τελείως απάτητο όπου εκεί μέσα γίνεται σούπα.

Εκτός από το απάτητο πρέπει να το κλείσω σε 3-4 sec (πριν σβήσει το πράσινο φωτάκια) γιατί μετά πάλι τινάζει και κάνει υπερχείλιση.

Σήμερα που ξαναδοκιμασα μου φαίνεται συγκεκριμένα λες και πετα πλεον περισσότερο ατμό παρά νερό και για αυτό ίσως έχω υπερχείλιση. Θα ξεβιδωσω και την βίδα στο στόμιο να δω τι παίζει ελπίζοντας ότι "μπουκωσε". Διαφορετικά θα ζητήσω αντικατάσταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Billator είπε

Ναι πλέον κάθε φορά, εκτός κ αν το αφήσω τελείως απάτητο όπου εκεί μέσα γίνεται σούπα.

Εκτός από το απάτητο πρέπει να το κλείσω σε 3-4 sec (πριν σβήσει το πράσινο φωτάκια) γιατί μετά πάλι τινάζει και κάνει υπερχείλιση.

Σήμερα που ξαναδοκιμασα μου φαίνεται συγκεκριμένα λες και πετα πλεον περισσότερο ατμό παρά νερό και για αυτό ίσως έχω υπερχείλιση. Θα ξεβιδωσω και την βίδα στο στόμιο να δω τι παίζει ελπίζοντας ότι "μπουκωσε". Διαφορετικά θα ζητήσω αντικατάσταση.

Ρε φιλε ακριβως το ιδιο προβλημα μου εκανε και μενα και ηταν ο λογος που την ειχα παρατησει 1-2 χρονια στο κουτι της γιατι ειχα βαρεθει  να πεταω καφεδες και να καθαριζω τον παγκο που γινοτανε σκατα απο την υπερχειλιση.Ξεκινουσε η ροη, τα πρωτα ελαχιστα δευτερολεπτα εσταζε κανονικα και μετα απο λιγο αρχιζε να υπερχειλιζει.

Τωρα που την ξαναεβγαλα απ το κουτι της, ειδα οτι ηταν χαλαρη η βιδα που κραταει την σιτα που εχει, ξεβιδωσα καθαρισα σιτα και τωρα δεν το κανε αυτο το πραγμα, το γιατι αγνωστο τοτε που την παρατησα μου ειχε σπασει τα νευρα, τωρα δουλευει τι να πω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αυτή η μηχανή αυτή δεν έχει καλάθι για διπλή δόση και αρκετοί μπερδεύονται και το παραγεμίζουν.

Καλα εγω μετα απο τοσο χρονια που την εχω  τωρα συνιδητοποιω οτι το γρουπ που εχει ειναι για μονη δοση😂

Την γεμιζα με τον δοσομετρητη που ειχε στην συκευασια μια γεματη μεζουρα, αλλα νομιζα οτι αυτη ειναι η διπλη δοση.

Εκατσα σημερα και ζυγισα την ποσοτητα καφε και ειδα οτι μια γεματη μεζουρα ειναι 8-9gr καφε και διαβασα στο ιντερνετ οτι η διπλη δοση εσπρεσο αντιστοιχη σε 15-20gr καφε και η μονη δοση σε 7-8gr.

Αρα αν θελεε να φτιαξετε frendo espesso (που γινετε με δυο δοσεις κανικα) πεπρει να βγαλατε 2 φορες καφε και μετα να πατε και να χτυπησετε με παγο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ssof είπε

Έχει καταφέρει να κάνει κανείς αφρόγαλα ??? μόνο σαπουνάδα έχω καταφέρει μέχρι τώρα

Δεν είναι κάτι λίγο εξάσκηση για να "νιώσεις" και την ταχύτητα του ατμού. 

Μην ξεχάσεις πριν βάλεις το γάλα να αφήσεις 2-3 sec να τρέξει η κάννη για να φύγει το νερό που πετάει στην αρχή. (Και περιμένεις πάλι να γίνει πράσινο το φωτακι)

Αν κρίνω από την δικιά μου βάζω προς το παρόν τον ατμό στα 3/4-3.5/4 του διακόπτη (ανάλογα πως το ακούς).

Προσπάθησε να έχεις την κάννη κάπου βουτηγμένη 1-1.5cm και μια πολύ μικρή κλίση κάπου στο μέσο της νοητής ακτίνας της γαλατιερας (η του σκεύους που χρησιμοποιείς) ώστε να μπορεί να σπιναρει (όσο γίνεται με αυτή τη μηχανή 😋😋).

Μόλις δεις να φουσκώνει στο σημείο που θες βάλε κάπου 0.5cm την κάννη πιο βαθιά και μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (αλλά ταυτόχρονα πάντα να γυρίζει ώστε να σπάσει τον "αφρό" και να το κάνει πιο κρέμα).

Απλά το κακό με την μηχανή είναι ότι δεν φτάνει η θερμοκρασία ατμού που έχει οπότε θα πρέπει να το κλείσεις κάπου στην μέση της διαδικασίας (με το που σβήνει το φωτακι δλδ) άστο να ζεσταθεί πάλι και τελείωσε την υπόλοιπη διαδικασία.

Προσωπικά έτσι το δουλεύω και το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Δεν πίνεις σαπουναδα αλλά έχει κρεμώδη υφή με ελάχιστες φυσαλλίδες μέσα.

Αν κάποιος έχει βρει κάποια λύση χωρίς να πρέπει να περιμένεις δεύτερη φορά να ζεσταθεί ατμός ας μας πει για να βγαίνει το καφεδάκι πιο γρήγορα 😋😋

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Billator είπε

Δεν είναι κάτι λίγο εξάσκηση για να "νιώσεις" και την ταχύτητα του ατμού. 

Μην ξεχάσεις πριν βάλεις το γάλα να αφήσεις 2-3 sec να τρέξει η κάννη για να φύγει το νερό που πετάει στην αρχή. (Και περιμένεις πάλι να γίνει πράσινο το φωτακι)

Αν κρίνω από την δικιά μου βάζω προς το παρόν τον ατμό στα 3/4-3.5/4 του διακόπτη (ανάλογα πως το ακούς).

Προσπάθησε να έχεις την κάννη κάπου βουτηγμένη 1-1.5cm και μια πολύ μικρή κλίση κάπου στο μέσο της νοητής ακτίνας της γαλατιερας (η του σκεύους που χρησιμοποιείς) ώστε να μπορεί να σπιναρει (όσο γίνεται με αυτή τη μηχανή 😋😋).

Μόλις δεις να φουσκώνει στο σημείο που θες βάλε κάπου 0.5cm την κάννη πιο βαθιά και μέχρι να ζεσταθεί το γάλα (αλλά ταυτόχρονα πάντα να γυρίζει ώστε να σπάσει τον "αφρό" και να το κάνει πιο κρέμα).

Απλά το κακό με την μηχανή είναι ότι δεν φτάνει η θερμοκρασία ατμού που έχει οπότε θα πρέπει να το κλείσεις κάπου στην μέση της διαδικασίας (με το που σβήνει το φωτακι δλδ) άστο να ζεσταθεί πάλι και τελείωσε την υπόλοιπη διαδικασία.

Προσωπικά έτσι το δουλεύω και το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Δεν πίνεις σαπουναδα αλλά έχει κρεμώδη υφή με ελάχιστες φυσαλλίδες μέσα.

Αν κάποιος έχει βρει κάποια λύση χωρίς να πρέπει να περιμένεις δεύτερη φορά να ζεσταθεί ατμός ας μας πει για να βγαίνει το καφεδάκι πιο γρήγορα 😋😋

Μωρε αφρογαλα με προπονηση θα φτιαξεις καποια στιγμη, τι κανεις ομως αν πιασει τρελα την μηχανη και αρχισει να υπερχειλιζει και πιτσιλαει καφεδες😂😂

Εντομεταξυ αν το εκανε μονο σε μενα και σενα και σε κανενα αλλο τοτε μιλαμε για προβληματικα μοντελα σιγουρα.

Εσυ εχεις εγγυηση αν στειλε την πισω.Σε μενα αν τυχον το ξανακανει, οπως ειναι την παιρνω και την πεταω στον καδο δεν καθομαι να ξανασχοληθω

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...