keysmith Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Billator είπε Έχω ένα πρόβλημα, δεν λειτουργεί το κουμπί on/off, δεν έχει ανάδραση όταν το πατάω. Για να σβήσει το βγάζω από την μπριζα και όταν το ξαναβάζω είναι σβηστό (κ πατάω ξανά το κουμπί για να αρχίσει να λειτουργεί πάλι). Για πείτε λίγο εσείς που το έχετε αγοράσει, αν είναι να το γυρίσω πίσω 😊😊 Αν κατάλαβα τι λες.. To κουμπί on/off σε αυτήν την μηχανή είναι ψηφιακό (soft switch) και όχι σκληρό (hard) να κόψει άμεσα το ρεύμα όπως είναι στο αδερφάκι της που έχω. Που θα πει αν θυμάμαι ότι όταν το πατάς δεν κλείνει αμέσως αλλά κάτι κάνει (εσωτερικά πχ περιμένει κάτι με την θερμοκρασία δεν ξέρω) και μετά από λίγο κλείνει. Δεν ξέρω τον πραγματικό λόγο γιατί λειτουργεί έτσι, και άλλα μοντέλα καφετιέρων παρόμοιων λειτουργούν έτσι. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από keysmith 1
The_Judas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Billator είπε Παιδιά να πω ότι παρέλαβα την προηγούμενη βδομάδα και την άνοιξα τώρα. Η μηχανή είναι ολοκαίνουργια, μπορεί το κουτί να μην είχε ταινία ασφαλείας αλλά ήταν αδιαμφισβήτητα καινούρια, τουλάχιστον η δικιά μου. Για την ποιότητα του καφέ που βγάζει προσωπικά είμαι ευχαριστημένος. Κάποιος που ξέρει και έχει χρησιμοποιήσει τέτοια μηχανήματα μπορεί να βγάλει εύκολα άψογο αποτέλεσμα με την πρώτη προσπάθεια. Αφρογαλα βγάζεις πολύ καλό απλά θέλει δύο φορές να το αφήσεις να ζεσταθεί το νερό στο ακροφύσιο. Έχω ένα πρόβλημα, δεν λειτουργεί το κουμπί on/off, δεν έχει ανάδραση όταν το πατάω. Για να σβήσει το βγάζω από την μπριζα και όταν το ξαναβάζω είναι σβηστό (κ πατάω ξανά το κουμπί για να αρχίσει να λειτουργεί πάλι). Για πείτε λίγο εσείς που το έχετε αγοράσει, αν είναι να το γυρίσω πίσω 😊😊 Για να κλείσει η arielli κρατάς πατημένο το on/off για 2 δευτερόλεπτα. Και εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή. Το πατούσα μια φορά και δεν καταλάβαινα γιατί δεν έκλεινε... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από The_Judas 2 1
Billator Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, The_Judas είπε Για να κλείσει η arielli κρατάς πατημένο το on/off για 3-4 δευτερόλεπτα. Και εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή. Το πατούσα μια φορά και δεν καταλάβαινα γιατί δεν έκλεινε... Ωραίος πήγα να δοκιμάζω το προηγούμενο που πρότεινε ο φίλος αλλά τελικά είναι όπως το είπες. Κλείνει αμέσως μετά από 2-3 sec όταν το κρατάς. Καλά οι οδηγίες ούτε λόγο να αναφέρουν αυτό 😂 Edit: Για να μην αφήσω λάθος εντύπωση τελικά απλά στις δικές μου οδηγίες έλειπε μια σελίδα (είναι λευκή) οπότε εκεί το αναφέρει, έκανα google translate το αντίστοιχο κομμάτι που είχε στα βουλγαρικα. 1
Pwpwpw Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/2/2019 στις 10:55 ΠΜ, Pwpwpw είπε Εγω την ειχα παρει πριν λιγα χρονια που ξανα επαιξε προσφορα αλλα μετα απο 1-2 μηνες χρησης εβγαλε προβλημα. Εβαζα τον καφε κουμπωνα το γκρουπ πανω στην μηχανη, και μερικες φορες αντι να σταζει καφε απ την τρυπα που εχει για την ροη, ξεχειλιζε γυρω γυρω απ το σημειο που κουμπωνε το γκρουπ..Με τα κεφια ηταν, μια μπορει να ειχε κανονικη ροη, μια μπορει να ξεχειλιζε απο γυρω γυρω στο σημειο που κουμπωνει το γκρουπ Απο τοτε την παρατησα στο κουτι της και δεν ξαναασχοληθηκα γιατι βαρεθηκα να πεταω καφεδες. Για τον φιλο απο πανω: Οχι δεν σταματει αυτοματα, εσυ σταματας την ροη οταν θες, το γκρουπ που εχει ειναι διπλη δοση αν θυμαμαι καλα. Ρε παιδες να ρωτησω κατι. Μετα απο το προβλημα που εκανε και περιγραφω παραπανω, διαβαζωντας το παρον νημα, λεω δεν την βγαζω απ το κουτι της που την εχω παροπλισμενη κανα χρονο, να την τσεκαρω μπας και την φτιαξω αλλιως να την πεταξω γιατι χωρο πιανει. Την εβγαλα λοιπον και οπως την περιεργαζομουνα, ειδα οτι ακριβως απο κατω που σταζει το νερο εκει που κουμπωνει το γκρουπ, ειδα οτι ακριβως στο κεντρο εχει μια βιδα, η οποια ηταν εντελως χαλαρη και κουνιωτανε εκει απο κατω τα "συστηματα", βγαζω την βιδα να δω τι ειναι και ειδα οτι μεσα απο την βιδα υπαρχει ενα ελατηριο και στο πανω μερος του ελατηριου ενα μικρο εξαρτηματακι, τα πηρα και εγω τα ξαναβιδωσα (με το χερι βιδωμα οχι με κατασαβιδι) και το εσφιξα οσο μπορουσα με το χερι ωστε να ειναι σταθερο απο κατω και οχι χαλαρο-ξεβιδωμενο.Απο τοτε την δοκιμασα και εχει βγαλει μεχρι τωρα 4 καφεδες απροβληματιστα προς εκπληξη μου. Γνωριζει κανεις αν αυτη η βιδα που λεω πρπει να ειναι χαλαρη? Πρεπει να ειναι σφιγμενη? Πρπει να ειναι πολυ σφιγμενη με κατσαβιδι? Αν εχει κανεις ιδεα θα ηθελα να με βοηθησει! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw 1
zacharis1955 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Ρε παιδες να ρωτησω κατι. Μετα απο το προβλημα που εκανε και περιγραφω παραπανω, διαβαζωντας το παρον νημα, λεω δεν την βγαζω απ το κουτι της που την εχω παροπλισμενη κανα χρονο, να την τσεκαρω μπας και την φτιαξω αλλιως να την πεταξω γιατι χωρο πιανει. Την εβγαλα λοιπον και οπως την περιεργαζομουνα, ειδα οτι ακριβως απο κατω που σταζει το νερο εκει που κουμπωνει το γκρουπ, ειδα οτι ακριβως στο κεντρο εχει μια βιδα, η οποια ηταν εντελως χαλαρη και κουνιωτανε εκει απο κατω τα "συστηματα", βγαζω την βιδα να δω τι ειναι και ειδα οτι μεσα απο την βιδα υπαρχει ενα ελατηριο και στο πανω μερος του ελατηριου ενα μικρο εξαρτηματακι, τα πηρα και εγω τα ξαναβιδωσα (με το χερι βιδωμα οχι με κατασαβιδι) και το εσφιξα οσο μπορουσα με το χερι ωστε να ειναι σταθερο απο κατω και οχι χαλαρο-ξεβιδωμενο.Απο τοτε την δοκιμασα και εχει βγαλει μεχρι τωρα 4 καφεδες απροβληματιστα προς εκπληξη μου. Γνωριζει κανεις αν αυτη η βιδα που λεω πρπει να ειναι χαλαρη? Πρεπει να ειναι σφιγμενη? Πρπει να ειναι πολυ σφιγμενη με κατσαβιδι? Αν εχει κανεις ιδεα θα ηθελα να με βοηθησει! Πρέπει να είναι σφιγμένη μέχρι τέρμα με κατσαβίδι... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από zacharis1955 1
Pwpwpw Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Πρέπει να είναι σφιγμένη μέχρι τέρμα με κατσαβίδι... Ρε φιλε οντως? Αυτο το βιδακι ηταν τελειως χαλαρο μισοξεβιδωμενο και αυτο που εχει σαν σιτακι που κραταει το βιδακι κουνιοτανε περα δοθε αν το κουνουσες με το χερι δεν ητανε σταθερο. Λες για αυτο να μου εκανε αυτο το προβλημα και να ξεχειλιζε ο καφες? Γιατι απο τοτε που το εσφιξα λιγο, απλα με το χερι ουτε καν κατσαβιδι εχω βγαλει 4 καφεδες μεχρι τωρα χωρις προβλημα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
zacharis1955 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Ρε φιλε οντως? Αυτο το βιδακι ηταν τελειως χαλαρο μισοξεβισωμενο και αυτο που εχει σαν σιτακι που κραταει κουνιοτανε περα δοθε δεν ητανε σταθερο. Λες για αυτο να μου εκανε αυτο το προβλημα και να ξεχειλιζε ο καφες? Γιατι απο τοτε που το εσβησα λιγο, απλα με το χερι ουτε καν κατσαβιδι εχω βγαλει 4 καφεδες μεχρι τωρα χωρις προβλημα. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση στο ότι πρέπει να κρέμονται βίδες και εξαρτήματα? Ελεος! 1
Pwpwpw Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση στο ότι πρέπει να κρέμονται βίδες και εξαρτήματα? Ελεος! Καλα ντε μην βαρας😛 Αφου ετσι μου ηρθε εμενα εξαρχης δεν ειναι οτι το πειραξα ποτε εγω και φανταζομαι για αυτο ειχα θεμα και νομιιζα οτι ηταν προβληματικη τυχαια το ειδα τωρα. Που να ξερω την λογικη, δεν ειμαι κατασκευαστης μηχανων espresso, οταν την παρελαβα την μηχανη αυτο το βιδακι ηταν χαλαρο οχι τερμα σφιγμενο και το σιτακι που κραταει δεν ηταν σταθερο αλλα αν το εσπρωχνες λιγο με τα δαχτυλα "επαιζε".Που να ξερω αν ειναι λογικο η οχι, εδω δεν ξερουν ουτε αυτοι απ το εργοστασιο που την φτιαξαν απο οτι φαινεται για να το παρατησανε μισοξεσφιγμενο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
The_Judas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Ορισμένες φορές χρειάζεται να το ξεβιδώσεις για να το καθαρίσεις σε εκείνο το σημείο. Αλλά σε κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι βιδωμένο καλά. Γενικά η μηχανή χρειάζεται καθαρισμό σίγουρα μια φορά το μήνα, είτε με λευκό ξύδι είτε με κιτρικό οξύ. 1
Pwpwpw Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Ορισμένες φορές χρειάζεται να το ξεβιδώσεις για να το καθαρίσεις σε εκείνο το σημείο. Αλλά σε κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι βιδωμένο καλά. Γενικά η μηχανή χρειάζεται καθαρισμό σίγουρα μια φορά το μήνα, είτε με λευκό ξύδι είτε με κιτρικό οξύ. Λευκο ξυδι. δηλαδη γεμιζω το δοχειο με συνδιασμο νερου ξυδιου και το αφηνω να τρεχει ελευθερα να καθαρισει? Σε τι αναλογια νερου-ξυδιου περιπου ωστε να γινει σωστος καθαρισμος? Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
zacharis1955 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Λευκο ξυδι. δηλαδη γεμιζω το δοχειο με συνδιασμο νερου ξυδιου και το αφηνω να τρεχει ελευθερα να καθαρισει? Σε τι αναλογια νερου-ξυδιου περιπου ωστε να γινει σωστος καθαρισμος? Ενα ξύδι / δύο νερό. Ρίχνεις το μείγμα στο δοχείο νερού της καφετιέρας και συνεχίζεις σαν να κάνεις καφέ. Επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία δυό φορές και μετά άλλες δύο φορές μόνο με σκέτο νερό. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από zacharis1955 1
Billator Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά ενώ ξεκινήσαμε καλά τώρα ξεκίνησε να υπερχειλίζει σχεδόν συνέχεια. Πρέπει σχεδόν να μην πατήσω καθόλου μέσα τον καφέ (με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω τον επιθυμητό καφέ για να βγει σωστή η γεύση) αλλά έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται το άνω μέρος της μηχανής χαλια μιας και πιτσιλαει και πρέπει να το καθαρίζω κάθε φορά για να μην πάρει γεύση καμένου ο επόμενος καφές γιατί πέφτουν κομματάκια από την προηγούμενη δόση και καίγονται. Απλά μου φαίνεται περίεργο που στους πρώτους 6-7 καφέδες πατούσα κανονικά τον καφέ και τώρα ίσα ίσα να το "στρώνω". Για πείτε εσείς που την έχετε αρκετό καιρό 1
keysmith Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Το φίλτρο σου (αυτό που βάζεις τον καφέ, δλδ το καλαθάκι) μήπως βούλωσε; Άσ'το να μουλιάσει το βράδυ σε ζεστό σαπουνόνερο και φύσα/ρούφα με το στόμα από όποια μεριά θες (όταν είναι κρύο!) να δεις αν περνάει αέρας άνετα. Αν όχι κάτι γίνεται μέσα σε αυτό θέλει καθάρισμα. Μετά από κάθε καφέ που φτιάχνουμε και αν δεν φτιάξουμε δεύτερο την καθαρίζουμε λίγο βάζοντας ΑΔΕΙΟ το καλάθι να τρέξει σκέτο ζεστό νερό (κανά φλιτζάνι τουλάχιστον. Δλδ έκχυση χωρίς καφέ μέσα). Ότι υπολείμματα έχει το πάνω μέρος (καφές αλεσμένος από πριν) ξεπλένονται και μαζεύονται στο καλάθι το οποίο μετά από αυτή την διαδικασία απλά ξεπλένουμε. για δοκίμασε.. 1
Πιτούλιας Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Billator είπε Παιδιά ενώ ξεκινήσαμε καλά τώρα ξεκίνησε να υπερχειλίζει σχεδόν συνέχεια. Πρέπει σχεδόν να μην πατήσω καθόλου μέσα τον καφέ (με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βάλω τον επιθυμητό καφέ για να βγει σωστή η γεύση) αλλά έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται το άνω μέρος της μηχανής χαλια μιας και πιτσιλαει και πρέπει να το καθαρίζω κάθε φορά για να μην πάρει γεύση καμένου ο επόμενος καφές γιατί πέφτουν κομματάκια από την προηγούμενη δόση και καίγονται. Απλά μου φαίνεται περίεργο που στους πρώτους 6-7 καφέδες πατούσα κανονικά τον καφέ και τώρα ίσα ίσα να το "στρώνω". Για πείτε εσείς που την έχετε αρκετό καιρό 35 λεπτά πριν, keysmith είπε Το φίλτρο σου (αυτό που βάζεις τον καφέ, δλδ το καλαθάκι) μήπως βούλωσε; Άσ'το να μουλιάσει το βράδυ σε ζεστό σαπουνόνερο και φύσα/ρούφα με το στόμα από όποια μεριά θες (όταν είναι κρύο!) να δεις αν περνάει αέρας άνετα. Αν όχι κάτι γίνεται μέσα σε αυτό θέλει καθάρισμα. Μετά από κάθε καφέ που φτιάχνουμε και αν δεν φτιάξουμε δεύτερο την καθαρίζουμε λίγο βάζοντας ΑΔΕΙΟ το καλάθι να τρέξει σκέτο ζεστό νερό (κανά φλιτζάνι τουλάχιστον. Δλδ έκχυση χωρίς καφέ μέσα). Ότι υπολείμματα έχει το πάνω μέρος (καφές αλεσμένος από πριν) ξεπλένονται και μαζεύονται στο καλάθι το οποίο μετά από αυτή την διαδικασία απλά ξεπλένουμε. για δοκίμασε.. Καλά παιδιά, ΔΕΝ είναι πυρηνική φυσική. Κοντά στο νού και η γνώση που λένε. Μιλάμε για φθηνές μηχανές, όσο τις προσέξεις τόσο πιό πολύ καιρό θα πίνεις καφέ. Καταρχάς: α) Σε αυτές τις μηχανές ΔΕΝ πιέζουμε τον καφέ στο καλάθι αλλά απλά τον αλφαδιάζουμε. Κατόπιν, μετά από κάθε καφέ: β) ξεπλένουμε το καλάθι και το κλείστρο ξεχωριστά. Υπάρχει εγκοπή και χωρίζονται εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι πως ΔΕΝ μένουν κατακάθια. γ) Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το στόμιο της μηχανής. Τεράστια ποσότητα κόκκων παραμένει εκεί μετά από κάθε διύλιση. Και στεγνώνει και κολλάει στο στόμιο. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια δηλαδή φίλε Billator περί πίεσης και υπερχείλισης. γ) Αφήνουμε τα ζυμπράγκαλα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα και καθαρά. ΣΤΕΓΝΑ πάντα για επόμενη χρήση. 1 2
Pwpwpw Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο το προβλημα εκανε και σε μενα και για αυτο το λογο την παροπλησα γιατι νομισα οτι ηταν ελλατωματικη. Τωρα παντως εγω τν παταω κανονικοτατα τον καφε και δεν μου το ξαναεκανε αυτο το πραγμα. Εγω παντως παρατηρησα οτι αν δεν τον πατησεις και απλα τον στρωσεις ο καφες και η ροη ειναι οτι να ναι. Μηπως βαζεις πολυ ποσοτητα καφε? Το καλαθι εχει μια γραμουλα και γραφει μαξ, να κοιτας η ποσοτηρα του καφε που βαζεις να ειναι λιγο κατω απ τν γραμμη του μαξ οταν ειναι απλα στρωμμενο ο καφες(οταν πατηθει προφανψς θα παει ακομα πιο κατω) Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις