Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, gkr41 είπε

Πως τα πάει σε σχέση με κάποιες των €100-130; Αξίζει να παίξω παραπάνω ή να χτυπήσω αυτή; Μιλάμε τώρα για καπουτσίνους/φρεντοκαπουτσίνους, σκέτο εσπρέσσο δεν πίνω. Όχι σοβαρές απαιτήσεις δηλαδή...

Υπόψιν, έχω Dolce Gusto και καταλήγω να παίρνω καφέ απ' έξω συνήθως. Δεν πίνεται αυτό πράμα 😣

Ώπα άλλο διάβασα χαχα.Ειδα μόνο για φρέντο καπουτσίνο χαχα.Για φρέντο καλό είναι και το μόκα ποτ.

Επεξ/σία από tasinho
  • Thanks 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, gkr41 είπε

Πως τα πάει σε σχέση με κάποιες των €100-130; Αξίζει να παίξω παραπάνω ή να χτυπήσω αυτή; Μιλάμε τώρα για καπουτσίνους/φρεντοκαπουτσίνους, σκέτο εσπρέσσο δεν πίνω. Όχι σοβαρές απαιτήσεις δηλαδή...

Υπόψιν, έχω Dolce Gusto και καταλήγω να παίρνω καφέ απ' έξω συνήθως. Δεν πίνεται αυτό πράμα 😣

από αυτή που έχεις (δεν είναι εσπρεσιέρα για σοκολάτες και τέτοια είναι κανονικά) θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο freddo όμως (ελληνικός καφές :P ) θέλει 16-17 γρ καφέ (διπλή δόση plus). Η συγκεκριμένη χωράει όσο και να την στουμπώσεις (που δεν είναι και καλό για την ροή) μέχρι 14γρ καφέ για 1-2 χιλιοστά αέρα από την κορυφή (διπλή δόση για διπλό εσπρέσο που είναι κανονικά περί τα 12γρ, ενώ 7 θεωρείται η "μονή" δόση). Υπό αυτή την προϋπόθεση ο freddo θα είναι "μικρός" για να είναι "καλός" δλδ δεν θα αφήσεις να βγει πάρα πολύ ποσότητα. Οι ποσότητες που χωράει το καλάθι (φίλτρο) είναι μετρημένες από μένα με ζυγαριά ακριβείας. Βέβαια μπορείς να βγάλεις δύο δόσεις (δύο καφέδες όχι παραγεμισμένοι) να βγει τούμπανο.. 

Μια λύση που βελτιώνει το αποτέλεσμα είναι να βάλεις τον καφέ που θα βγάλεις από το βράδυ στο ψυγείο και το πρωί όπως θα είναι κρύος να τον χτυπήσεις με μιξεράκι και να τον ρίξεις κρύο στα παγάκια... Θα σου αρέσει περισσότερο έτσι. Εννοείται η ζάχαρι διαλύεται όταν είναι ζεστός ακόμα (με κουταλάκι). Το πρωί που θα είναι κρύος μόνο "χτύπημα" (ανακάτεμα) με το μιξερ θα του κάνεις πριν τον ρίξεις στον πάγο. 

Καπουτσίνο (ζεστό), θέλει αφρόγαλα.. Εκεί θα δυσκολευτείς με το φυσερό που έχει.. Κάποιοι τα κατάφεραν με συγκεκριμένη μέθοδο και γάλα, εγώ όχι καλά αλλά δεν το προσπάθησα γιατί πίνω μόνο εσπρέσο. Για φρέντο καπουτσίνο η κρέμα είναι πιο εύκολη και δεν αφορά την μηχανή (χτυπάς με μίξερ ένα παγάκι με γάλα διαρκείας full fat και βγαίνει άψογο). 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παρέλαβα και εγώ, το κουτί φαινόταν ταλαιπωρημένο αλλά δεν είδα κάτι περίεργο στην συσκευή.

Στα της μηχανής, άδειασα 2 φορές όλο το νερό από το δοχείο γιατί μύριζε κάπως και έκανα 2 καφεδάκια, ένα διπλό και ένα μονό να παίξω λίγο με τις δοσολογίες.

Γενικά κάνει καλή κρέμα αλλά δεν ξέρω να υπολογίζω ακόμη τον χρόνο, κράτησα 20secs και βγήκε πολύ νερουλός ο διπλός, ο μονός πολύ καλύτερος.

Και μια απορία, το μεσαίο κουμπί είναι μόνο για το ακροφύσιο, αν θα βγάζει ατμό η ζεστό νερό;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, theo93 είπε

Παρέλαβα και εγώ, το κουτί φαινόταν ταλαιπωρημένο αλλά δεν είδα κάτι περίεργο στην συσκευή.

Στα της μηχανής, άδειασα 2 φορές όλο το νερό από το δοχείο γιατί μύριζε κάπως και έκανα 2 καφεδάκια, ένα διπλό και ένα μονό να παίξω λίγο με τις δοσολογίες.

Γενικά κάνει καλή κρέμα αλλά δεν ξέρω να υπολογίζω ακόμη τον χρόνο, κράτησα 20secs και βγήκε πολύ νερουλός ο διπλός, ο μονός πολύ καλύτερος.

Και μια απορία, το μεσαίο κουμπί είναι μόνο για το ακροφύσιο, αν θα βγάζει ατμό η ζεστό νερό;

για τον ατμό είναι, νερό δεν βγάζει. 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Αν δεν πατήσεις το κουμπί δεν βγάζει σωστό ατμό. Με πατημένο το κουμπί ζεσταίνει περισσότερο το νερό ώστε να γίνει ατμός

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αν δεν πατήσεις το κουμπί δεν βγάζει σωστό ατμό. Με πατημένο το κουμπί ζεσταίνει περισσότερο το νερό ώστε να γίνει ατμός

Ευχαριστώ αλλά περίεργο :P

 

Δημοσ.

Εγώ αφήνω σκέτο νερό να δω την ροή και μου φαίνεται μπουκωμένο και με αλατα.Τι να κάνω?Την στέλνω πίσω?Και αμυχές πολλές στα πλαστικά.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, theo93 είπε

Ευχαριστώ αλλά περίεργο :P

Ετσι δουλευουν σχεδόν όλες, Για τη διαδικασία του καφέ χρειάζεται περίπου 70-75 βαθμούς, για το αφρόγαλα θέλεις 100+ .... 

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ετσι δουλευουν σχεδόν όλες, Για τη διαδικασία του καφέ χρειάζεται περίπου 70-75 βαθμούς, για το αφρόγαλα θέλεις 100+ .... 

Συμφωνώ απλά γιατί να σ δίνει την επιλογή να "μην" κάνει καλό ατμό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, theo93 είπε

Συμφωνώ απλά γιατί να σ δίνει την επιλογή να "μην" κάνει καλό ατμό;

Αν δεν πατήσεις το κουμπάκι δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία στο boiler (αν έχει τέτοιο)... οπότε δεν βγάζει και ατμό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasinho είπε

Εγώ αφήνω σκέτο νερό να δω την ροή και μου φαίνεται μπουκωμένο και με αλατα.Τι να κάνω?Την στέλνω πίσω?Και αμυχές πολλές στα πλαστικά.

Πως το εννοείς σου φαίνεται "μπουκωμένο"; 

Αν "κατουράει" (μία ροή) όχι με πολύ πίεση είναι "καλά". Αν ρίχνει σαν "ντους" με πολλές "λεπτές ροές" (σαν βελόνες) σαν ντους θέλει αφαλάτωση. Κανονικά η ροή μετριέται σε ml ανά χρόνο.. Πχ βγάζει 40ml σε 25'' (τυχαία τα νούμερα δεν έχω μετρήσει). Καλό είναι αν μπορείς να τα σημειώσεις κάπου (σε πόσο χρόνο γεμίζει πχ 50ml δοχείο πχ σε 30'', ώστε να το έχεις για μελλοντική αναφορά).

Αυτοί τις κάνουν δοκιμές λειτουργίας πρις τις αποστείλουν και είναι λογικό να έχει κάποια άλατα από πριν. Κάνε μία πλύση με λευκό ξύδι και νερό (1 προς 2 καμιά 500ml και τα δύο) να περάσει από τα εξαρτήματα καθαρίσει κιόλας αφού είναι η πρώτη χρήση της.

Επεξ/σία από keysmith
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, keysmith είπε

Πως το εννοείς σου φαίνεται "μπουκωμένο"; 

Αν "κατουράει" (μία ροή) όχι με πολύ πίεση είναι "καλά". Αν ρίχνει σαν "ντους" με πολλές "λεπτές ροές" (σαν βελόνες) σαν ντους θέλει αφαλάτωση. Κανονικά η ροή μετριέται σε ml ανά χρόνο.. Πχ βγάζει 40ml σε 25'' (τυχαία τα νούμερα δεν έχω μετρήσει). Καλό είναι αν μπορείς να τα σημειώσεις κάπου (σε πόσο χρόνο γεμίζει πχ 50ml δοχείο πχ σε 30'', ώστε να το έχεις για μελλοντική αναφορά).

Αυτοί τις κάνουν δοκιμές λειτουργίας πρις τις αποστείλουν και είναι λογικό να έχει κάποια άλατα από πριν. Κάνε μία πλύση με λευκό ξύδι και νερό (1 προς 2 καμιά 500ml και τα δύο) να περάσει από τα εξαρτήματα καθαρίσει κιόλας αφού είναι η πρώτη χρήση της.

Ελέγχω τη ροή με γυμνό αλλά και με το basket.Σε κάποιο σημείο,μετά από έλεγχο ροής του ακροφυσίου,μου έριχνε σαν ντουζιέρα.Τις υπόλοιπες φορές,βγαίνει από 2-3 σημεία,αλλά διακεκομμένα και άλλα με ομαλή ροη.Με το basket μπορεί να βγαίνει μόνο από το ένα και από το άλλο καθόλου ή να "φτύνει".Είναι σαν να έχει channeling.Εν τω μεταξύ έχω πετάξει πόσα νερά,και ακόμα μου βγάζει κατακάθι καφέ.wtf!?

  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε για καινούρια; Βγάζει "καφέ"? (παίζει να είναι βρομιά όχι πάντως σκουριά καθώς δεν υπάρχει τίποτα σιδερένιο στα εξαρτήματα). Τες πα κάνε έναν "καθαρισμό". Υπάρχουν και ειδικά υγρά πουλιούνται στα supermarket (με αναλογία 50ml για 500ml νερό, αν και εγώ το βάζω 1/2 50 και 100ml νερό και καθαρίζω με αυτό)

_._spresso.jpg

Επεξ/σία από keysmith
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, keysmith είπε

Μιλάμε για καινούρια; Βγάζει "καφέ"? (παίζει να είναι βρομιά όχι πάντως σκουριά καθώς δεν υπάρχει τίποτα σιδερένιο στα εξαρτήματα). Τες πα κάνε έναν "καθαρισμό". Υπάρχουν και ειδικά υγρά πουλιούνται στα supermarket (με αναλογία 50ml για 500ml νερό, αν και εγώ το βάζω 1/2 50 και 100ml νερό και καθαρίζω με αυτό)

_._spresso.jpg

Χθες το απόγευμα την πήρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...