Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, theo93 είπε

Το "με το μάτι" είναι για τον χρόνο εκχύλισης.

Για τον βαθμό σε άλλο νήμα νομίζω πως είδα 2.7, να επιβεβαιώσουν βέβαια.

Ευχαριστώ theo.Παρέλειψα,μαζί με τη ζυγαριά και ένα χρονόμετρο.Απο ακροφύσιο,πως πάμε?Είναι δυνατό?

  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οσο δουλεψει, μετα ως διακοσμητικο ειναι μπομπα 😛

οπως καταληγουν ολα δηλαδη που αγοραζουμε εδω, μεχρι να τα βαρεθει η γυναικα και τα σουταρει😀

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, donblunts είπε

Ευχαριστώ, την τσίμπησα.
Θα πρεπε να υπάρχει κουπόνι έκπτωσης για το insomnia =D

Μην το γελάς, σχεδόν ότι εμφανίζεται εδώ εξαφανίζεται από τα μαγαζιά τους :P

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, tasinho είπε

..... μπορείτε να μου πείτε βαθμό άλεσης? Ευχαριστώ.


Αν δεν κάνω λάθος, αυτές οι φθηνές είναι όλες ίδιες. Έχουν pressurized portafilter.

Σε ό,τι μέγεθος και να αλέσεις τον καφέ, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις στον χρόνο εκχύλησης. Δεν έχεις πολλά περιθώρια.
Την ποικιλία καφέ βρες καλύτερα.


Deja Vu. Αυτή η κουβέντα έχει επαναληφθεί σε άλλα νήματα πολλές φορές.

Υ.Γ. Σε μία Gaggia Classic, μόνο ο διακόπτης ON/OFF κοστίζει 40€.

Επεξ/σία από aristarhos
Δημοσ.

Την ειχαμε στο κψμ εφτιαχνε 60-70 καφεδες καθε μερα μετα απο 7 μηνες κλαταρε,να σημειωσω πως δεν ειχε καθαριστει και αφαλατωθει ποτε της.

Δημοσ.

αγορασμένη το 2014 (ή το 2013?) το αδελφάκι της km-130bs ακόμα λειτουργεί και βγάζει μια χαρά καφέδες. Με ulka, ιταλική αντλία, την ίδια που έχουν και καφετιέρες 150€ (δεν γνωρίζω αν σε νεότερες παρτίδες έχει αλλάξει αυτό). Μόνη απαίτηση, καθαρισμός μετά τη χρήση (αφήνουμε να τρέξει νερό με άδειο το φίλτρο πάνω) και ξύδι (ή άλλο αφαλατικό υγρό) στο δοχείο νερού μια στο τόσο όταν βλέπουμε πέφτει η ροή. πως; Απλά. το αφαλατικό υγρό με νερό το αφήνουμε να κάτσει στο λέβητα για λίγη ώρα. Δλδ αφού το έχουμε βάλει στο δοχείο νερού με νερό σε αναλογία ενεργοποιούμε να ρουφιχθεί και να πάει στο λέβητα ποσότητά του (αδειάζουμε ένα/δύο φλιτζάνια νερό). Αφου περάσει καμια 2-3 ώρες μετά το ενεργοποιούμε να περάσει όλο από το μηχανισμό. Ενεργοποιούμε τη ροή και το μαζεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το οποίο το πρώτο το "νερό με φάρμακο" το ξανατοποθετούμε και ξανά το περνάμε το ίδιο υγρό δυο τρεις φορές από το μηχανισμό. Η μηχανή γίνεται σαν καινούρια. Το φίλτρο καθαρίζει το βράδυ βουτηγμένο σε χλιαρό/ζεστό νερό με απορρυπαντικό πιάτων (ή την ειδική σκόνη που έχουν και οι επαγγελματίες).   

με pressurized φίλτρο (μίας οπής κάτω) που δεν ξέρω γιατί κάποιοι τα βρίζετε, δεν σημαίνει δεν είναι καλά. Είναι τυπικά για την κατηγορία τιμής και κάνουν μια χαρά καϊμάκι (σαπουνάδα :P όχι κρέμα θα πούνε οι "κακοί") να απολαύσεις ρουφηχτά  τον καφέ σου... Οι ελιτιστές ας δώσουν 1000€ για καφετιέρα, δεν πειράζει, εμάς μας αρέσει και αυτός ο ταπεινός "εXπρέσο" :lol: 

  • Like 7
Δημοσ.

υπάρχουν και φθηνές μηχανές με κανονικό portafilter όπως υπάρχουν και άλλες που το portafilter μπορεί να γίνει από pressurized κανονικό

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nvel είπε

υπάρχουν και φθηνές μηχανές με κανονικό portafilter όπως υπάρχουν και άλλες που το portafilter μπορεί να γίνει από pressurized κανονικό

links?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, slavador είπε

Την ειχαμε στο κψμ εφτιαχνε 60-70 καφεδες καθε μερα μετα απο 7 μηνες κλαταρε,να σημειωσω πως δεν ειχε καθαριστει και αφαλατωθει ποτε της.

λογικό..

η μηχανή δεν είναι για 60-70 καφέδες την ημέρα.. 😇 Και αφού κάνατε τόσους έπρεπε κάθε βράδυ να κάνετε συντήρηση.. 😜 Ακόμα και έτσι  7*30*60=12600 καφέδες (!) δεν το λες και λίγο.. (ακόμα και οι μισοί τελικά να έγιναν). Με αγορά 40€ = 40/12600  =0,003€ λεπτά (κάτω από cent ο καφές) κόστος υλικού ο καφές! Μπράβο στην ταπεινή αυτή καφετιέρα.. 

  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/2/2019 στις 11:13 ΠΜ, theo93 είπε

Ενα 250g πόσους καφέδες βγάζει περίπου;

Στο 2.7 κόβεται για τις επαγγελματικές μηχανές.
Συνήθως στο 3 κόβεται για espresso.

Για Pressurized portafilter δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

7-8 γρ. o μονός espresso σε μονό καλαθάκι.
Τα διπλάσια, 16-18 γρ. για freddo espresso και καπουτσίνο σε διπλό καλαθάκι.

Άρα περίπου 31-32 ζεστούς εσπρέσσο και 15-17 freddo.

Επεξ/σία από aristarhos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μόλις παρέλαβα.Μου φαινόταν ήδη μεταχειρισμένη,με κάποιες μικρές γρατσουνιές και στίγματα από νερό,έτυχε το ίδιο σε κάποιον άλλο? Τεσπά,την δοκίμασα την μηχανή,μια χαρά εκχύλιση,το μόνο που πρέπει να τσεκάρω είναι ποτέ να την σταματάω,χαχα.

Επεξ/σία από tasinho
  • Like 1
Δημοσ.

Πως τα πάει σε σχέση με κάποιες των €100-130; Αξίζει να παίξω παραπάνω ή να χτυπήσω αυτή; Μιλάμε τώρα για καπουτσίνους/φρεντοκαπουτσίνους, σκέτο εσπρέσσο δεν πίνω. Όχι σοβαρές απαιτήσεις δηλαδή...

Υπόψιν, έχω Dolce Gusto και καταλήγω να παίρνω καφέ απ' έξω συνήθως. Δεν πίνεται αυτό πράμα 😣

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...