Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά ειμαι 17 και σκεφτομαι να παω για σπουδες καπου στο εξωτερικο...θελω πολυ να παω στην Αγγλια γιατι μου αρεσει ο τροπος ζωης και νομιζω οτι θα μπορω να προσαρμοστο αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω και αγχωνομαι..

Μπορει καποιος να σπουδασει εκει αν δεν εχει βοηθεια απο τους γονεις του και εχει ενα μπατζετ 3000 ευρω και σκοπο να δουλεψει εκει;

Ειναι ευκολο για καποιον να βρει δουλεια εκει; θα μπορεσει να ζησει μονος του χωρις την βοηθεια καποιου;Πως θα μαθω της διαδικασιες για να κανω αιτηση για μια σχολη;Τι θα πρεπει να ξερω ωστε να μην κανω καποιο λαθος και δεν καταφερω να ζησω εκει;

Το εχω ψαξει πολυ στο ιντερνετ αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ δυσκολο για καποιον να ζησει εκει..🙌

Επεξ/σία από George Kr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, George Kr είπε

Λοιπόν, παιδιά ειμαι 17 και σκεφτομαι να παω για σπουδες καπου στο εξωτερικο...θελω πολυ να παω στην Αγγλια γιατι μου αρεσει ο τροπος ζωης και νομιζω οτι θα μπορω να προσαρμοστώ, αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω και αγχωνομαι..

Μπορει καποιος να σπουδασει εκει αν δεν εχει βοηθεια απο τους γονεις του και εχει ενα μπατζετ 3000 ευρω και σκοπο να δουλεψει εκει;

Ειναι ευκολο για καποιον να βρει δουλεια εκει; θα μπορεσει να ζησει μονος του χωρις την βοηθεια καποιου;Πως θα μαθω της διαδικασιες για να κανω αιτηση για μια σχολη;Τι θα πρεπει να ξερω ωστε να μην κανω καποιο λαθος και δεν καταφερω να ζησω εκει;

Το εχω ψαξει πολυ στο ιντερνετ αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ δυσκολο για καποιον να ζησει εκει..🙌

Πόσους μήνες λες να βγάλεις χωρίς δουλειά εκεί αφού το έχεις ψάξει? Δηλαδή πόσο καιρό έχεις μέχρι να βρεις δουλειά?

Και τι θες να σπουδάσεις? σε ποιο πανεπιστήμιο κλπ? 

Ενδιαφέρεσαι μόνο για Αγγλία ή και άλλες χώρες?

Έχεις ξεκινήσει προετοιμασία IB? Φαντάζομαι στο σχολείο σου θα σου έχουν πει για τις αιτήσεις, τις εξετάσεις κλπ. Εκτός αν δεν πας σε ιδιωτικό και δεν κάνεις IB.

Επεξ/σία από Yiannis87
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι δύσκολο να εργάζεσαι παράλληλα με τις σπουδές. Δεν ξέρω τι αντικείμενο σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις αλλά από τομέα σε τομέα διάφοροποιειται πολύ. Αν πχ θες να γίνει μηχανικός θα έχεις πολλά εργαστήρια. Γενικά όμως μην υπολογίζεις σε προσωπική εργασία για τα χρόνια των σπουδών σου γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψεις το 100% των εξόδων σου. Η παρουσία σου στις παραδόσεις δεν είναι όπως στην Ελλάδα να πήγαινεις όποτε θέλεις (σε εμάς πχ υπήρχε παρουσιολόγιο αλλά βέβαια εγώ ήμουν για μεταπτυχιακα στο ΗΒ)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, George Kr είπε

Λοιπόν παιδιά ειμαι 17 και σκεφτομαι να παω για σπουδες καπου στο εξωτερικο...θελω πολυ να παω στην Αγγλια γιατι μου αρεσει ο τροπος ζωης και νομιζω οτι θα μπορω να προσαρμοστο αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω και αγχωνομαι..

Να φύγεις έξω για σπουδές. Να μην κάτσεις στην Ελλάδα. 

Όμως, τα επιχειρήματα που παρουσιάζεις και αυτά που λες είναι τουλάχιστον περίεργα έως και λάθος. Αυτά που λες προσωπικά με κάνουν να πιστέψω ότι έχεις προδιαγράψει ότι δεν θα περάσεις πουθενά στην Ελλάδα γιατί προφανώς (από το "προσαρμοστο" και την επιχειρηματολογία σου) δεν είσαι καλός μαθητής και ψάχνεις επιπόλαια να κάνεις κάτι επειδή υπάρχει από κάπου πίεση. Από τους συνομήλικους; Από την οικογένεια; Από κάπου. 

Έχουμε και λέμε:

1) Καταρχάς, ανά περιοχές ο τρόπος ζωής διαφέρει. Άρα, δεν υπάρχει ένας τρόπος ζωής για να τον ξέρεις. 

2) Πώς ξέρεις τον τρόπο ζωής στην Αγγλία; Έχεις ζήσει αυτόνομα για καιρό σε κάποια περιοχή της Αγγλίας; 

3) Αφού ξέρεις τον τρόπο ζωής, πώς γίνεται να μην ξέρεις εάν μπορείς να προσαρμοστείς; Η προσαρμογή ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα είναι μέσα στην κουλτούρα μίας χώρας. Εάν ξέρεις τον τρόπο ζωής κάποιας περιοχής της Αγγλίας, δεν γίνεται να μην ξέρεις την γενικότερη κουλτούρα. 

4) Πώς γίνεται να το έχεις ψάξει πολύ στο internet και να μην έχεις βρει για τα σπουδαστικά δάνεια; 

Γενικά, έχεις κάνει μία πολύ επιφανειακή και επιπόλαιη προσέγγιση, με λάθος επιχειρήματα. Το να πας έξω για σπουδές είναι η καλύτερη επιλογή στην Ελλάδα του σήμερα. Το να το κάνεις όπως δείχνεις ότι το κάνεις εσύ, είναι εντελώς λάθος. 

Επεξ/σία από Fortistis
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν φίλε δεν ξέρω πως έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα μόνος σου αλλά η αλήθεια είναι ότι και το δικό μου μυνημα ήταν λίγο ότι ναναι γιαυτο θα το πάμε από την αρχή 

1)Δεν έχω ζήσει αυτόνομα αλλά ζω σε νησί Που υπάρχει έντονος τουρισμός από U.K και έχω φίλους από εκεί και θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι στα μέτρα μου.Επισης έχω δει βιντεάκια από παιδιά που έχουν αποφασίσει να φύγουν και είδα ότι θα μπορούσα να ζήσω σε μια τέτοια χώρα

2)Το 3000€ το θεωρώ γελοίο τώρα! Θα ήταν σωστό να έγραφα 10.000€ και θέλω να προσπαθήσω χωρίς δάνειο... 

3) Είμαι αρκετά κάλος μαθητής με μέσο όρο 17 και υπάρχει η πιθανότητα να μπορώ να περάσω στην σχολή που θέλω (Διοίκηση Επιχειρήσεων , 10.000 μορια) δεν είναι θέμα ότι το έχω σίγουρο ότι δεν θα περάσω κάπου αφού υπάρχει η επιλογή των ΤΕΙ αλλά θέλω να προσπαθήσω να κάνω ένα πράγμα που το σκέφτομαι χρόνια γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω και να λέω γιατί δεν πήρα το ρίσκο! Δεν με νοιάζει αν φάω το κεφάλι μου απλά θέλω να κάνω μια νέα αρχή και να έχω ένα μέλλον που θα το έχω επιλέξει εγώ για μένα (Αυτό με τι πίεση δεν το σχολιάζω καν. Εγώ θα ζήσω με της επιλογές μου και όχι κάποιος άλλος). Το βλέπω σαν μια ευκαιρία που δεν θα έπρεπε να χάσω αν μπορούσα να το δοκιμάσω και όχι επιπόλαια.

4) Είμαι 17 χρόνων αλλά έχω χάσει μια χρόνια μικρός που σημενει ότι τελειωνω την Α’Λυκειου και πάω Β’ και στον τόπο μου έχουν συνηθίσει να περνάνε όλοι σε μια σχολή στην Αθήνα και δεν υπάρχει ενημερότητα προς εμάς τους μαθητές σχετικά με το εξωτερικό για αυτό δεν γνωρίζω της διαδικασίες!

Τελος έκανα ένα λάθος επειδή βιαζόμουν να το γράψω γρήγορα γιατί θεωρούσα ότι δεν θα υπάρξει απάντηση! Ακόμα και καλύτερη ορθογραφία από εμένα να έχεις θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο επιείκεις, αν μπορείς φώτισε με 😅

Στις 10/2/2019 στις 3:31 ΠΜ, Yiannis87 είπε

Πόσους μήνες λες να βγάλεις χωρίς δουλειά εκεί αφού το έχεις ψάξει? Δηλαδή πόσο καιρό έχεις μέχρι να βρεις δουλειά?

Και τι θες να σπουδάσεις? σε ποιο πανεπιστήμιο κλπ? 

Ενδιαφέρεσαι μόνο για Αγγλία ή και άλλες χώρες?

Έχεις ξεκινήσει προετοιμασία IB? Φαντάζομαι στο σχολείο σου θα σου έχουν πει για τις αιτήσεις, τις εξετάσεις κλπ. Εκτός αν δεν πας σε ιδιωτικό και δεν κάνεις IB.

Ευχαριστώ πολύ που απάντησες!

Φετος τελειώνω την Α’Λυκειου επειδή είχα χάσει χρόνια μικρός... Θεωρώ το ποσό που είχα γράψει αρκετά μικρο🤣 αν το έγραφα τώρα θα έγραφα 10.000€

Θελω να σπουδάσω  Management ή Marketing ή παραπλήσια αυτών πανεπιστήμια έχω σημειώσει κάτι αλλά δεν έχω κάτι σίγουρο γιατί πρέπει να με δεχτούν κιόλας...

Ενδιαφερομαι γενικότερα για U.K αλλά θα προτιμούσα Αγγλία 

Δεν πάω σε ιδιωτικό για αυτό  δεν έχω γνώσεις για IB και για αυτό είχα γράψει και έδω! Αν σου είναι εύκολο και μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα θα το εκτιμούσα

Ευχαριστώ και πάλι!

Στις 10/2/2019 στις 12:48 ΜΜ, marmagia είπε

Είναι δύσκολο να εργάζεσαι παράλληλα με τις σπουδές. Δεν ξέρω τι αντικείμενο σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις αλλά από τομέα σε τομέα διάφοροποιειται πολύ. Αν πχ θες να γίνει μηχανικός θα έχεις πολλά εργαστήρια. Γενικά όμως μην υπολογίζεις σε προσωπική εργασία για τα χρόνια των σπουδών σου γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψεις το 100% των εξόδων σου. Η παρουσία σου στις παραδόσεις δεν είναι όπως στην Ελλάδα να πήγαινεις όποτε θέλεις (σε εμάς πχ υπήρχε παρουσιολόγιο αλλά βέβαια εγώ ήμουν για μεταπτυχιακα στο ΗΒ)

Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρινίσει😀

Επεξ/σία από George Kr
Δημοσ.
4 ώρες πριν, George Kr είπε

Λοιπόν φίλε δεν ξέρω πως έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα μόνος σου αλλά η αλήθεια είναι ότι και το δικό μου μυνημα ήταν λίγο ότι ναναι γιαυτο θα το πάμε από την αρχή 

1)Δεν έχω ζήσει αυτόνομα αλλά ζω σε νησί Που υπάρχει έντονος τουρισμός από U.K και έχω φίλους από εκεί και θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι στα μέτρα μου.Επισης έχω δει βιντεάκια από παιδιά που έχουν αποφασίσει να φύγουν και είδα ότι θα μπορούσα να ζήσω σε μια τέτοια χώρα

2)Το 3000€ το θεωρώ γελοίο τώρα! Θα ήταν σωστό να έγραφα 10.000€ και θέλω να προσπαθήσω χωρίς δάνειο... 

3) Είμαι αρκετά κάλος μαθητής με μέσο όρο 17 και υπάρχει η πιθανότητα να μπορώ να περάσω στην σχολή που θέλω (Διοίκηση Επιχειρήσεων , 10.000 μορια) δεν είναι θέμα ότι το έχω σίγουρο ότι δεν θα περάσω κάπου αφού υπάρχει η επιλογή των ΤΕΙ αλλά θέλω να προσπαθήσω να κάνω ένα πράγμα που το σκέφτομαι χρόνια γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω και να λέω γιατί δεν πήρα το ρίσκο! Δεν με νοιάζει αν φάω το κεφάλι μου απλά θέλω να κάνω μια νέα αρχή και να έχω ένα μέλλον που θα το έχω επιλέξει εγώ για μένα (Αυτό με τι πίεση δεν το σχολιάζω καν. Εγώ θα ζήσω με της επιλογές μου και όχι κάποιος άλλος). Το βλέπω σαν μια ευκαιρία που δεν θα έπρεπε να χάσω αν μπορούσα να το δοκιμάσω και όχι επιπόλαια.

4) Είμαι 17 χρόνων αλλά έχω χάσει μια χρόνια μικρός που σημενει ότι τελειωνω την Α’Λυκειου και πάω Β’ και στον τόπο μου έχουν συνηθίσει να περνάνε όλοι σε μια σχολή στην Αθήνα και δεν υπάρχει ενημερότητα προς εμάς τους μαθητές σχετικά με το εξωτερικό για αυτό δεν γνωρίζω της διαδικασίες!

Τελος έκανα ένα λάθος επειδή βιαζόμουν να το γράψω γρήγορα γιατί θεωρούσα ότι δεν θα υπάρξει απάντηση! Ακόμα και καλύτερη ορθογραφία από εμένα να έχεις θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο επιείκεις, αν μπορείς φώτισε με 😅

Ευχαριστώ πολύ που απάντησες!

Φετος τελειώνω την Α’Λυκειου επειδή είχα χάσει χρόνια μικρός... Θεωρώ το ποσό που είχα γράψει αρκετά μικρο🤣 αν το έγραφα τώρα θα έγραφα 10.000€

Θελω να σπουδάσω  Management ή Marketing ή παραπλήσια αυτών πανεπιστήμια έχω σημειώσει κάτι αλλά δεν έχω κάτι σίγουρο γιατί πρέπει να με δεχτούν κιόλας...

Ενδιαφερομαι γενικότερα για U.K αλλά θα προτιμούσα Αγγλία 

Δεν πάω σε ιδιωτικό για αυτό  δεν έχω γνώσεις για IB και για αυτό είχα γράψει και έδω! Αν σου είναι εύκολο και μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα θα το εκτιμούσα

Ευχαριστώ και πάλι!

Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρινίσει😀

Έχεις ζήσει σε νησί που έχει τουρίστες και έχεις δει βίδεο στο γιουτούμπι == ξέρεις ότι είναι στα "μέτρα" σου.:lol:

Τουλάχιστον είσαι μικρός και θα μάθεις, ...ελπίζω.

Δυστυχώς δεν πάει έτσι, εάν δεν φας στην μάπα μια χώρα για τουλάχιστον 6-12 μήνες δεν ξέρεις εάν πραγματικά είναι στα "μέτρα" σου. Ιδίως εάν πρέπει να δουλέψεις όπως λες και δεν είσαι μόνο φοιτητής = "αποκλεισμένος" σε μια ακαδημαϊκή "φούσκα".

Πολύ τίμια αυτά που γράφεις, αλλά μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα.

|

Όσο αφορά τα λοιπά, εάν θέλεις σχετικά φτηνές σπουδές πολύ υψηλού επιπέδου δες Γερμανία ή Σκανδιναβία (εφόσον πλήρεις τις προϋποθέσεις για επίδομα σε Δανία/Σουηδία).

Αυτό φυσικά εάν έχεις καλούς βαθμούς και μάθεις το πως θα πρέπει να προσεγγίσεις τις αιτήσεις σε κάθε χώρα/πανεπιστήμιο.

"Ενημερότητα" για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού γενικά δεν την βρίσκεις στα Ελληνικά φόρουμ, αλλά στις σελίδες των εκάστοτε πανεπιστημίων. Εκεί μπορείς άνετα να δεις τι πληροφορίες έχει το portal τους και έπειτα να επικοινωνήσεις με την Γραμματεία (ή άλλον εσωτερικό οργανισμό που διαχειρίζεται τις αιτήσεις) και να ρωτήσεις τι και πως. Πολλά προσφέρουν και f2f skype συναντήσεις με φοιτητές ή alumnus που σε εξηγούν την κατάσταση.

Στο ινσο θα σε πει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του (συμπεραλαμβανομένου και εμού), με γενικά πολύ bias - που ίσως δεν ισχύει για την περίπτωση σου - ή/και λανθασμένες/outdated πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...