Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!!Μετά από 7 χρόνια το χρέπι που έχω για pc είναι πιο αργό και από την τοστιέρα μου, όποτε έφτασε η στιγμή για νέο μηχάνημα!

Ποσό που διαθέτουμε : 1500 έως 1600(1600 να φτάσει μόνο σε περίπτωση που να αξίζει το έξτρα 100αρικο)

Χρήση υπολογιστή : gaming, browsing και σε μερικούς μήνες σκέφτομαι να αρχίσω streaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Oθόνη θα αγοραστεί στο τέλος του μήνα (1080p 144hz). Προς το παρόν υπάρχει μια 24΄ 1080p 60hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα, βόρεια προάστια 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με απασχολεί, αρκεί να έχουν καλές τιμές και να είναι αξιόπιστα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα αγοραστεί κλειδί 

Μερικές πληροφορίες ακόμα(αρκετές καλύτερα).

• Το pc προορίζεται για 1080p 144hz gaming +streaming μια ποικιλία από online και  single player
  • Δεν έχω ιδέα από overclock και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω, οπότε θέλω power out of the box που λένε και στο χωριό μου.
  • Το ίδιο και για bios updates κλπ. Θέλω τα parts να είναι plug and play  που λένε και στο άλλο χωριό μου.
  • Θέλω το σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιο futureproof. Καταλαβαίνω ότι στον χώρο αυτό δεν υπάρχει futureproof απλά θα ήθελα ένα μηχάνημα το οποίο σε 3-4 χρόνια που θα έχει πέσει η απόδοση, με μία νέα κάρτα να πάρει πάλι τα πάνω του.

Και τέλος το σημαντικότερο, τα games που παίζω. Στο online κομμάτι θα ασχοληθώ με fps(για αυτό τα 144hz), pubg,apex,blackout και γενικά ότι καλό βγει. Επίσης ασχολούμαι και με κάνα mmo που και που. Στα single player παίζω πάνω κάτω τα πάντα πχ witcher 3, metro exodus, resi 2, sekiro, cyberpunk κλπ κλπ. Γενικά παίζω τα πάντα.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, darkterror είπε

Θέλω το σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιο futureproof. Καταλαβαίνω ότι στον χώρο αυτό δεν υπάρχει futureproof απλά θα ήθελα ένα μηχάνημα το οποίο σε 3-4 χρόνια που θα έχει πέσει η απόδοση, με μία νέα κάρτα να πάρει πάλι τα πάνω του.

Future proof θα είσαι αν μείνεις σε 1080p. Οι επιλογές είναι 2700Χ με RTX2070 ή 9700Κ με RTX2060. Στην πρώτη περίπτωση μάλλον θα χρειαστεί αναβάθμιση πρώτα η cpu (μελλοντικές επιλογές εδώ οι Zen2/Zen2+) και μετά η gpu. Στη δεύτερη μάλλον το αντίθετο, αν και δε νομίζω να συμφέρει ακόμα και μετά από 5 χρόνια η αλλαγή σε  μεταχειρισμένο 9900Κ.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Future proof θα είσαι αν μείνεις σε 1080p. Οι επιλογές είναι 2700Χ με RTX2070 ή 9700Κ με RTX2060. Στην πρώτη περίπτωση μάλλον θα χρειαστεί αναβάθμιση πρώτα η cpu (μελλοντικές επιλογές εδώ οι Zen2/Zen2+) και μετά η gpu. Στη δεύτερη μάλλον το αντίθετο, αν και δε νομίζω να συμφέρει ακόμα και μετά από 5 χρόνια η αλλαγή σε  μεταχειρισμένο 9900Κ.

Πιστεύεις ότι ο 2700χ θα χρειαστεί αλλαγή μέσα στην επόμενη 5ετία; Αν και να σου πω την αλήθεια σε 5-6 χρόνια λογικά θα κοιτάω για νέο pc οπότε....Επίσης αξίζει να πέσω από 2070 σε 2060 και να πάω σε 9700k ;

Δημοσ.

Καμία αλλαγή δεν θα χρειαστεί ,με αυτήν την οθόνη (1080p) ότι σύστημα και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά (1500ευρω) θα σου κρατήσει πολλά χρόνια , τα 1080p το έχουν άνετα πλέον όλες οι κάρτες 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Καμία αλλαγή δεν θα χρειαστεί ,με αυτήν την οθόνη (1080p) ότι σύστημα και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά (1500ευρω) θα σου κρατήσει πολλά χρόνια , τα 1080p το έχουν άνετα πλέον όλες οι κάρτες 

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις κάποια σύνθεση να προτείνεις ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Μ'αρέσει η σύνθεση πολύ! Μερικές ερωτήσεις πριν αρχίσω να τα παραγγέλνω.

1. Το κουτί είναι κουκλί, απλά με προβληματίζει το airflow μιας και δεν είναι mesh μπροστά. Θεωρείς ότι θα είμαι κομπλέ από θερμοκρασίες;; Εναλλακτικά σκεφτόμουν αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/12495206/Thermaltake-Core-G21-Tempered-Glass-Edition.html .
  2. Για ραμ αξίζει να πάω σε 3400mhz η και τα 3200 είναι αρκετά. Επίσης η ραμ που μου προτείνεις είναι cl19. Έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με cl16;; Η απλά είναι 1 fps  παραπάνω οπότε κλαιν;;
  3. Και τέλος όταν στήσω το σύστημα πέρα από την ενεργοποίηση του XMP για τις ραμ,  υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να ρυθμίσω για τον 2700x η τρέχει όπως πρέπει από μόνος του.
Δημοσ.

1. Για αυτό το λόγο σου πρόσθεσα 2 φανακια.

2. Είναι 3466MHz cl19 και τρέχουν με 1.20v σύμφωνα με το qvl της μητρικής. Έχεις πολλές επιλογές γενικά στις μνήμες. Μπορείς να πας και σε φθηνότερες 3200MHz cl16 1.35v. Ανεπαίσθητη η διαφορά σε επιδόσεις.

3. Τρέχει όπως πρέπει. Το μόνο που θα σου πρότεινα αν σε ενοχλεί ο θόρυβος του ανεμιστήρα, να κάνεις ένα custom fan curve , π.χ. 30% fan speed σε idle και να ανεβαίνει σταδιακά ανάλογα με το cpu usage.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

1. Για αυτό το λόγο σου πρόσθεσα 2 φανακια.

2. Είναι 3466MHz cl19 και τρέχουν με 1.20v σύμφωνα με το qvl της μητρικής. Έχεις πολλές επιλογές γενικά στις μνήμες. Μπορείς να πας και σε φθηνότερες 3200MHz cl16 1.35v. Ανεπαίσθητη η διαφορά σε επιδόσεις.

3. Τρέχει όπως πρέπει. Το μόνο που θα σου πρότεινα αν σε ενοχλεί ο θόρυβος του ανεμιστήρα, να κάνεις ένα custom fan curve , π.χ. 30% fan speed σε idle και να ανεβαίνει σταδιακά ανάλογα με το cpu usage.

Ανάμεσα σε αυτές τις 2 ποιες θα διάλεγες;; https://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html#sku-info https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html#reviews

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Ίδιες είναι. Αν σου αρέσει το rgb τσίμπα το.

Όλα κομπλέ τότε! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...