osfp1978 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα..... Εχω να διαλεξω αναμεσα σε δυο μοντελα της nokia το 3.1 και το 5. Πολλοι σιγουρα θα γελασετε και θα μου προτεινετε καποιο αλλο αλλης εταιριας η θα μου πειτε αυτα ειναι μολις 2/16 δεν κανουν. Γι αυτο σας λεω απο τωρα οτι δεν θελω καμμια αλλη προταση...... Εχω να διαλεξω αναμεσα σε αυτα τα δυο το μεν 5 ειναι πιο παλιο αλλα φοραει snap και παιρνει android 9.0 pie ενω το μεν 3.1 ειναι πιο καινουριο και πιο μικρο μεγεθος,πραγμα σημαντικο για εμενα. Δεν εχω απαιτησεις καθως το κινητο το χρησιμοποιω μονο για τις κλασσικες κλησεις/sms,λιγο ιντερνετ και ελαχιστες φωτο ενω χρησιμοποιω μονον 6 εφαρμογες οσες μου χρειαζονται δηλαδη. Δεν εχω facebook,insta ενω δεν παιζω ουτε παιχνιδια. Με αυτες τις λιγες απαιτησεις πιο θεωρειτε καλυτερο; Παρακαλω οποιος απαντηση να αναφερει την γνωμη του μονο γι αυτα τα δυο. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2019 από osfp1978
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ετσι οπως τα βλεπω , το 3.1 νικαει στα σημεια.Καθαρα απο θεμα σπεκς. Λιγο καλυτερη οθονη ...αυτα.Δεν υπαρχει κατι αλλο .Στα υπολοιπα μικρες ως μηδενικες διαφορες.Επισης το 3.1 ειναι πιο καινουργιο μοντελο.Ξεκινησε με ανδροιδ 8.0 , παιρνει 9.0 και ισως παρει ακομα μια εκδοση. Επισης ειναι "android one" , που θα παρει κατι καλουδια οπως π.χ. digital wellbeing κλπ.Το 5 , ξεκινησε απο ανδροιδ 7.1.1 και παιρνει και 9.0.Αλλα λογικα θα μεινει μεχρι εκει. Απο καθαρα λοιπον θεμα σπεκς , θα χτυπαγα το 3.1.Αλλα δεν ξερω απο θεμα υλοποιηση αυτων των σπεκς τι γινεται.Απο θεμα ποιοτητας κατασκευης.Απο θεμα κουσουριων που ισως εχουν βγαλει οι συσκευες.Απο θεμα πως γινεται η διαχειριση της μπαταριας (πανω κατω ιδια χωρητικοτητα)... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από mphxths
osfp1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mphxths είπε Ετσι οπως τα βλεπω , το 3.1 νικαει στα σημεια.Καθαρα απο θεμα σπεκς. Λιγο καλυτερη οθονη ...αυτα.Δεν υπαρχει κατι αλλο .Στα υπολοιπα μικρες ως μηδενικες διαφορες.Επισης το 3.1 ειναι πιο καινουργιο μοντελο.Ξεκινησε με ανδροιδ 8.0 , παιρνει 9.0 και ισως παρει ακομα μια εκδοση. Επισης ειναι "android one" , που θα παρει κατι καλουδια οπως π.χ. digital wellbeing κλπ.Το 5 , ξεκινησε απο ανδροιδ 7.1.1 και παιρνει και 9.0.Αλλα λογικα θα μεινει μεχρι εκει. Απο καθαρα λοιπον θεμα σπεκς , θα χτυπαγα το 3.1.Αλλα δεν ξερω απο θεμα υλοποιηση αυτων των σπεκς τι γινεται.Απο θεμα ποιοτητας κατασκευης.Απο θεμα κουσουριων που ισως εχουν βγαλει οι συσκευες.Απο θεμα πως γινεται η διαχειριση της μπαταριας (πανω κατω ιδια χωρητικοτητα)... Σ ευχαριστω για την απαντηση.... Απο ψαξιμο στο ιντερνετ βρηκα οτι το 5 δεν θα παρει αλλη αναβαθμιση καθως ειναι πλεον μοντελο 2 ετων,ενω η αναβαθμιση του 3.1 σε 9.0 pie θα ερθει τον Μαρτιο και θα παρει σιγουρα μεχρι τα δυο χρονια κυκλοφοριας του. Απο αξιολογησεις εντος και εκτος Ελλαδας εχει καλες κριτικες γενικα.Ενω αριστες εντυπωσεις εχει και η αυτονομια του (μιλαω για το 3.1) . Κουσουρια μπορει να εχουν ολα τα κινηυα οποιασδηποτε μαρκας,εχω δει κουσουρια σε iphone,xiaomi,samsung κτλ.Οποτε αυτο δεμε απασχολει ιδιαιτερα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από osfp1978
Xristaras12 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 να έχεις υπόψιν σου οτι ακόμα και για android one συσκευή το 2/16 είναι αρκετά οριακό. Πιο πολύ μπαταρία θα καταναλώνει για να αδειάσει τη ραμ και να μεταφέρει τη νεα εφαρμογή εκει πέρα παρά να το λειτουργήσεις. Σαν συσκευή ειναι οκ το 3.1 αλλά μην περιμένεις κάτι το τρομερό, μιλάμε για mediatek 8 πυρηνο που σαν επιδόσεις ειναι αντίστοιχος με 4πυρηνο snapdragon (425)
osfp1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε να έχεις υπόψιν σου οτι ακόμα και για android one συσκευή το 2/16 είναι αρκετά οριακό. Πιο πολύ μπαταρία θα καταναλώνει για να αδειάσει τη ραμ και να μεταφέρει τη νεα εφαρμογή εκει πέρα παρά να το λειτουργήσεις. Σαν συσκευή ειναι οκ το 3.1 αλλά μην περιμένεις κάτι το τρομερό, μιλάμε για mediatek 8 πυρηνο που σαν επιδόσεις ειναι αντίστοιχος με 4πυρηνο snapdragon (425) Κοιτα ξερω τι παιρνω γιατι και τωρα εχω 2/16 ενω σαν επιδοσεις εχω συγκριση με το honor 6a της γυναικας μου που φοραει τον snap 430. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από osfp1978
Xristaras12 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 To honor 6a φοράει το 430 που ειναι 8πυρηνος και εκτος αυτού βλέπεις πως τρέχει πάνω σε ενα βαρύ skin όπως ειναι το emui των Honor, καμία σχέση με το βουτυράκι το android one.
osfp1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε To honor 6a φοράει το 430 που ειναι 8πυρηνος και εκτος αυτού βλέπεις πως τρέχει πάνω σε ενα βαρύ skin όπως ειναι το emui των Honor, καμία σχέση με το βουτυράκι το android one. Εννοεις δηλαδη οτι το honor ειναι πιο αργο σε σχεση και με τα δυο nokia; Παντως στο kimovil που εψαξα ολα τα κινητα εχουν παρομοιες επιδοσεις nokia 5 40000antutu,nokia 3.1 40400 antutu,honor 6a 40000 antutu. Βρηκα στο best price ενα μαγαζι ονοματι skyfon με μια σημαια Βουλγαριας αλλα τηλεφωνο Αττικης.Ξερει κανεις τι παιζει με αυτο;Βρηκα εκει το Nokia 5.1 στα 131 ευρω που ειναι μολις 2 ευρω ακριβοτερο απο το 3.1 και δεν φευγω απ τα ορια μου που ειναι μεχρι εκει.Ενω θεωριτικα ειναι καλυτερο και απο το 3.1 (antutu 62000).
Xristaras12 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 το νοκια 5 και το ονορ 6α φοράνε τον ιδιο επεξεργαστή. το νοκια 3.1 μπορεί να ειναι στο ιδιο σκορ με τα αλλα 2 τηλέφωνα αλλα χρησιμοποιεί αλλης κατασκευής επεξεργαστή ο οποίος ειναι στην ιδια λιθογραφία (28nm) αλλά συγκριτικά έχουν λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με τον mediatek που φοράει το 3.1 Σε καμία περίπτωση δεν σου λεω οτι ειναι ασχημο το 3.1 με αυτά που φοράει και σίγουρα θα σε βγάζει 1 μέρα η μπαταρία του με καλή χρήση. Απο εκει και πέρα προσωπικά σου λεω να μην πας πάλι σε 2/16 συσκευή καθώς οι νεότερες εκδόσεις του android χρειάζονται τη παραπάνω ραμ για να έχουν αυτή τη "smoothίλα" στην κίνηση και στην χρήση των εφαρμογών. το android 8 τα 2 γιγα ραμ θα τα φάει με το πρώτο Power on. Στο Mi A2 lite που έχω (4/64) με android 9 και με τη χρήση που κάνω έχω 2.1-2.6 ραμ πιασμένα
osfp1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Παντως το 3.1 υπαρχει και σε εκδοση 3/32 αλλα η τιμη που βρηκα το κανει απαγορευτικο.Τα 5.1 και 5.1 plus 3/32 ειναι φθηνοτερα,ενω στα λεφτα τους βρισκω και το 6.1( περιπου 175 ευρω).Για το skyfon εχεις ακουσει κατι;
osfp1978 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 10/2/2019 στις 6:51 ΜΜ, Xristaras12 είπε το νοκια 5 και το ονορ 6α φοράνε τον ιδιο επεξεργαστή. το νοκια 3.1 μπορεί να ειναι στο ιδιο σκορ με τα αλλα 2 τηλέφωνα αλλα χρησιμοποιεί αλλης κατασκευής επεξεργαστή ο οποίος ειναι στην ιδια λιθογραφία (28nm) αλλά συγκριτικά έχουν λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας σε σχέση με τον mediatek που φοράει το 3.1 Σε καμία περίπτωση δεν σου λεω οτι ειναι ασχημο το 3.1 με αυτά που φοράει και σίγουρα θα σε βγάζει 1 μέρα η μπαταρία του με καλή χρήση. Απο εκει και πέρα προσωπικά σου λεω να μην πας πάλι σε 2/16 συσκευή καθώς οι νεότερες εκδόσεις του android χρειάζονται τη παραπάνω ραμ για να έχουν αυτή τη "smoothίλα" στην κίνηση και στην χρήση των εφαρμογών. το android 8 τα 2 γιγα ραμ θα τα φάει με το πρώτο Power on. Στο Mi A2 lite που έχω (4/64) με android 9 και με τη χρήση που κάνω έχω 2.1-2.6 ραμ πιασμένα Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο βλακες εκει στην nokia ωστε να δινουν την νεοτερη εκδοση λογισμικου σε εκδοσεις 2/16.......εδω και το nokia 2.1 θα παρει την 9.0 οπου εχει μονο 1gb ram.Συμφωνα με τα λεγομενα σου αυτο δεν πρεπει καν να κουνιεται. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από osfp1978
Xristaras12 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 22 ώρες πριν, osfp1978 είπε Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο βλακες εκει στην nokia ωστε να δινουν την νεοτερη εκδοση λογισμικου σε εκδοσεις 2/16.......εδω και το nokia 2.1 θα παρει την 9.0 οπου εχει μονο 1gb ram.Συμφωνα με τα λεγομενα σου αυτο δεν πρεπει καν να κουνιεται. απλά κόβουν πράγματα για να μπορέσει να παίξει σωστά με λιγότερη ραμ.
osfp1978 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπον επανερχομαι στο θεμα γιατι αλλαξα γνωμη και επειδη εξοικομισα λιγα χρηματα ακομη ειπα να ανεβασω απαιτησεις,κυριως της μνημης.Οποτε εχω τωρα τρεις επιλογες Huawei y6 prime Huawei p smart Honor 9 lite Τι γνωμη εχετε για αυτα;Οχι εναλακτικες τυπου xiaomi η αγορας απο Κινα. Υ.Γ. Συγνωμη που συνεχιζω εδω αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον τιτλο. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2019 από osfp1978
mphxths Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, osfp1978 είπε Λοιπον επανερχομαι στο θεμα γιατι αλλαξα γνωμη και επειδη εξοικομισα λιγα χρηματα ακομη ειπα να ανεβασω απαιτησεις,κυριως της μνημης.Οποτε εχω τωρα τρεις επιλογες Huawei y6 prime Huawei p smart Honor 9 lite Τι γνωμη εχετε για αυτα;Οχι εναλακτικες τυπου xiaomi η αγορας απο Κινα. Υ.Γ. Συγνωμη που συνεχιζω εδω αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον τιτλο. Οπως τα βλεπω στο συγκριτικο του gsmarena , το Υ6 prime , ειναι αρκετα κατωτερο των αλλων δυο.Απο τα αλλα 2 λοιπον δυο ουσιαστικες διαφορες βλεπω.Το p smart εχει ραδιοφωνο , ενω το 9 lite εχει -τουλαχιστον στα χαρτια- , καλυτερη selfie camera.Στα υπολοιπα πανω κατω ειναι στα ιδια.Αρα αξιολογεις τις διαφορες τους και επιλεγεις. Ολα αυτα , στα χαρτια , στα σπεκς... Στο συγκριτικο εβαλα το απλο p smart και οχι τα p smart 2019 ή p smart+ , που δημιουργουν μια καποια πιο εμφανη διαφορα στα σπεκς απο τα υπολοιπα 2 κυριως σε θεμα οθονη , καμερα και μπαταρια... 1
osfp1978 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Οντως το p smart και το honor ειναι ιδια με ιδιους πεξεργαστες,μπαταριες κτλ αλλα μου κανει εντυπωση που δεν εχει ραδιο που θα το ηθελα,οχι ομως οτι ειναι και απαραιτητο.Ξερουμε κατι για android 9.0 σε αυτα τα μοντελα;
mphxths Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, osfp1978 είπε Οντως το p smart και το honor ειναι ιδια με ιδιους πεξεργαστες,μπαταριες κτλ αλλα μου κανει εντυπωση που δεν εχει ραδιο που θα το ηθελα,οχι ομως οτι ειναι και απαραιτητο.Ξερουμε κατι για android 9.0 σε αυτα τα μοντελα; Δεν ξερω κατι στα σιγουρα , αλλα οταν μιλαμε για συσκευες του 2017 , μην τρεφεις και πολλες ελπιδες.Εδω απο τα 3 αδελφακια (p20 lite / p20 / p20 pro) , το lite πηρε τα @@ μου Μονο απο το p20 και πανω εδωσε το android 9.Και μιλαμε για συσκευες του 2018 (και οι τρεις).Τι πλανο εχουν οι εταιριες σε τετοια θεματα δεν μπορω να ξερω. Η νοκια παει και δινει και σε χαμηλα μοντελα το 9αρι (ενταξει με την λογικη οτι ειναι pure android και χρειαζεται ελαχιστο πειραγμα) , και αλλες εταιριες περσυνα μοντελα και τα εχουν χεσμενα. Η huawei εχει το emui , που περα απο το γεγονος οτι ειναι πολυ καλη custom-ια , παραμετροποιει σε μεγαλο βαθμο τα παντα.Οποτε σε καθε εκδοση ανδροιδ πρεπει να το ξανα-φτιαχνει/ρυθμιζει , οποτε μπορει να ειναι πολυ επιλεκτικη σε ποιες συσκευες αξιζει να ασχοληθει και να δωσει την αναβαθμιση ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα