TzortzisJosh Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 LG, ακούγονται πολλά για τις Samsung TV αυτόν τον καιρό, και σε θέμα εικόνας αλλά και σε αξιοπιστία πάνε σε LG, πολύ καλύτερη επιλογή.
LefMykonos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε Αφού πας για ταινίες και δεν μπορείς να πας σε OLED ή θα πας σε ένα καλό IPS (και ακριβό) panel της LG (όπως το SK8xxx) ή θα πας σε ένα πολύ τίμιο VA στις 60". Οι 55" & 65"" και 75" της LG, σειρά UK6XX είναι RGBW -IPS, όπως IPS και όλες που λένε nanocell αλλά είναι RGB. VA θα βρεις στις 50"-60"70" σειρά UK6xxx. Ανάλογα τις γωνίες θέασης που σε ενδιαφέρουν και αν θα βλέπεις ταινίες σε εντελώς σκοτεινό περιβάλλον ή όχι θα σου συνιστούσα να πας σε VA όπως πχ. το 60UK6200. Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα κάνει καλό upscaling η LG. Για Samsung δεν γνωρίζω. Αναγκαστικά λόγω του ότι η τηλεόραση μπαίνει σε κατασκευή - εσοχή που έχω στον τοίχο και με περιορίζουν οι διαστάσεις δεν μπορώ να περάσω τις 55 ιντσες (ή αλλιώς 1,25 μήκος). Η τηλεθέαση στο 99% θα γίνεται σε ευθεία απόσταση από την τηλεόραση και όχι πλάγια. Διαβάζω ότι τα ips panel είναι ιδανικά για πλάγια τηλεθέαση και πως μειονεκτούν στην απόδοση του μαύρου χρώματος και στην αντίθεση...
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έτσι είναι - αλλά μην φανταστείς τίποτα τραγικές διαφορές αν υπάρχει φωτισμός στον χώρο και στις γωνίες θέασης αντίστροφα - σε πολύ γενικά πλαίσια. Στο μεταξύ μια παράμετρος που θα πρέπει να σκεφτείς είναι και ο οπίσθιος φωτισμός. Π.Χ. στην 50" μου είναι Direct Led (χωρίς zone dimming αλλά frame dimming) και τουλάχιστον έχω καλή ομοιογένεια ενώ ο edge φωτισμός μπορεί ανάλογα την υλοποίηση να σου φανεί κάπως και και και.... Δεν ξέρω τι προτίθεσαι να πληρώσεις αλλά θα μπορούσες να πάρεις και ένα 50" ακριβό μεν αλλά πολύ καλό panel (π.χ. Sony 9000XF). Εγώ απλώς μιας και το 2019 εισήχθηκαν οι νέες τεχνολογίες (hdmi 2.1 κτλ) και κοιτάζω πιο πολύ προς το gaming/ταινία - πήρα κάτι φθηνό προς το παρόν με σκοπό να το μετακυλίσω εν καιρό σε άλλο δωμάτιο/συγγενικό πρόσωπο μιας και, παρόμοια με εσένα, άρχισε να κάνει νερά η παλιά μου LG - αλλιώς θα περίμενα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Sir_Teraflop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα