LefMykonos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας! Η προηγούμενη μου τηλεόραση (Samsung 46 ίντσες) παρέδωσε πνεύμα έπειτα από 12 χρόνια συνύπαρξης και έχω μπει στην διαδικασία έρευνας αγοράς για αγορά μιας LED 55 ιντσών. Βλέποντας τις τιμές, πίστευα ότι θα έμπαινα σε ένα κατάστημα και θα έπαιρνα το πιο φθηνό μοντέλο της LG ή της Samsung και θα ήμουν οκ! Έλα όμως που όταν τις βλέπεις από κοντά, 55άρα από 55άρα έχουν διαφορές και το καλύτερο είναι (σχεδόν) πάντα και ακριβότερο... Έχοντας αποκλείσει QLED & OLED, είμαι ανάμεσα στα εξής δύο μοντέλα: • Samsung UE55NU8002 • LG 55SK8100 Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν εξαιρετική εικόνα. Η ποιότητα κατασκευής και στις δύο φαίνεται premium και αμφότερες ξεχωρίζουν σε σχέση με τα πιο οικονομικά μοντέλα και των δύο εταιρειών. Μου άρεσε πολύ το τηλεκοντρόλ της LG (air mouse). Με προβληματίζει η πιθανότητα να χρειαστώ το service της LG μιας και δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα σε αντίθεση με το service της Samsung. Διαβάζω ότι η Samsung UE55NU8002 έχει πολύ καλύτερο μαύρο και αντίθεση όπως διαβάζω και για τα πλεονεκτήματα των νανοσωματιδίων της LG (nano cell display). Στο rtings.com στο review της Samsung βλέπω πολύ καλές βαθμολογίες. Γενικά όπως αντιλαμβάνεστε έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποια να διαλέξω, σε σημείο που σκέφτομαι να αγοράσω ένα από τα "φθηνά" μοντέλα τους (LG 55UK6200 ή Samsung UE55NU7102) και να "ησυχάσω" αλλά περνάω πάλι από τα καταστήματα και το μάτι κολλάει στις δύο πρώτες... Τόσο την LG 55SK8100 όσο και την Samsung UE55NU8002, τα "μεγάλα" καταστήματα, τις αφήνουν σε τιμή χαμηλότερη και από αυτήν που έχουν στο "ταμπελάκι" των εκπτώσεων αλλά θα περιμένω μάλλον να κάνω την αγορά τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων όπου συνήθως γίνονται καλύτερες προσφορές. Κάτι που επίσης με προβληματίζει, είναι ότι αμέσως μετά τις εκπτώσεις, θα βγουν στην αγορά τα μοντέλα 2019 με ότι αυτό συνεπάγεται. Υποθέτω ότι ενδέχεται να δούμε τα σημερινά μοντέλα και σε ακόμα χαμηλότερες τιμές ή να δούμε μοντέλα 2019 σε τιμές μοντέλων 2018. Anyway, αυτά τα (λίγα...!) περί των προβληματισμών μου! Όπως αντιλαμβάνεστε, θα ήθελα τη γνώμη σας τόσο σε σχέση με την επιλογή ανάμεσα σε 55SK8100 και Samsung UE55NU8002 όσο και για το αν υπάρχει λόγος να περιμένω για τα μοντέλα του 2019. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια! Lef Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2019 από LefMykonos προσθήκη φωτογραφίας
Pleo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Την 8100 ασυζητητί. Έχει DTS και DV οπότε game over.
LefMykonos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Θεωρείς τόσο σημαντικό το DTS; Το DV τι σημαίνει (αγνοώ)...; Σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους (εικόνα, μαύρο, contrast κλπ) θεωρείς ότι η LG είναι καλύτερη επιλογή;
Pleo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, LefMykonos είπε Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Θεωρείς τόσο σημαντικό το DTS; Το DV τι σημαίνει (αγνοώ)...; Σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους (εικόνα, μαύρο, contrast κλπ) θεωρείς ότι η LG είναι καλύτερη επιλογή; DV=Dolby Vision. Δεν βλέπω να το αναγράφει η Samsung στα χαρακτηριστικά, όπως ούτε το DTS που είναι ήχος. Άμα δηλαδή βάλεις να δεις κάτι με ήχο DTS δεν θα έχεις ήχο ούτε από την TV ούτε θα μπορεί να στείλει από έξοδο ήχου.
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, LefMykonos είπε Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση! Θεωρείς τόσο σημαντικό το DTS; Το DV τι σημαίνει (αγνοώ)...; Σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους (εικόνα, μαύρο, contrast κλπ) θεωρείς ότι η LG είναι καλύτερη επιλογή; Για τι χρήση την προορίζεις φίλε μου?
BTL Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, Pleo είπε DV=Dolby Vision. Δεν βλέπω να το αναγράφει η Samsung στα χαρακτηριστικά, όπως ούτε το DTS που είναι ήχος. Άμα δηλαδή βάλεις να δεις κάτι με ήχο DTS δεν θα έχεις ήχο ούτε από την TV ούτε θα μπορεί να στείλει από έξοδο ήχου. Το DTS πρακτικά σε τι είδους audio/video αρχεία το συναντάμε;
Pleo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, BTL είπε Το DTS πρακτικά σε τι είδους audio/video αρχεία το συναντάμε; Σε όλων των ειδών. Πάντως και σε αυτά που αναπαράγονται από τα ενσωματωμένα m.p. των TV. Σκέψου το σενάριο να βάλεις ένα mkv με ήχο DTS για αναπαραγωγή. Τον ήπιες αν δεν υποστηρίζεται από την TV. 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 @Pleo Νομίζω ότι από εξωτερικό player (κάνει αυτός το decoding) περνάει ο ήχος. Κατά τα άλλα η NU αν και Samsung είναι (πολύ) ανώτερη σε αρκετά σενάρια (π.χ. Gaming λόγω VRR) και το Contrast της απλώς δεν συγκρίνεται με της LG, ούτε το HDR. Παραμένει όμως ένα edge-led panel με ότι συνεπάγεται αυτό (δηλαδή κακός χαμός με το hallowing μέχρι και στις γραμματοσειρές στο netflix - ψάξτο αυτό TS). Και εγώ αυτήν σκεφτόμουν αλλά στο τέλος σκέφτηκα αει σιχτίρ που λέμε που θα δώσω τόσα λεφτά για SAMSUNG με τα προβλήματα που διαβάζω και κυριότερα την στάση της αντιπροσωπίας εδώ σε αυτά, και πήρα ένα οικονομικό VA-DLED panel της LG. 1
Pleo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Άμα είναι να πρέπει να μετατρέψεις με τον εξωτερικό player το DTS, το χάσαμε το κορμί πατριώτ'.... Το θέμα είναι να μπορείς να καρφώσεις επάνω ένα στικάκι ή ένα σκληρό και να παίζει κατ' ευθείαν. Το HDR της γιατί δεν συγκρίνεται με της LG; H οποία LG έχει και Dolby Vision που η Sammy δεν έχει.
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Για το πρώτο που λες - εντάξει εξαρτάται τι χρησιμοποιεί ο καθένας. Είναι ένα θέμα όντως. Για το HDR IPS το ένα VA το άλλο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις εδώ - υπάρχει χαοτική διαφορά - θεωρητικά.
Pleo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Και το δεύτερο έχει ίσως περισσότερη σημασία από το πρώτο δεδομένης της επικράτησης της Dolby στα UHD Blu-Ray. Εκτός του ότι υπερτερεί έτσι κι αλλιώς το D.V. έναντι του HDR10+, πρέπει να σκεφτόμαστε και πρακτικά.
LefMykonos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sir_Teraflop είπε @Pleo Νομίζω ότι από εξωτερικό player (κάνει αυτός το decoding) περνάει ο ήχος. Κατά τα άλλα η NU αν και Samsung είναι (πολύ) ανώτερη σε αρκετά σενάρια (π.χ. Gaming λόγω VRR) και το Contrast της απλώς δεν συγκρίνεται με της LG, ούτε το HDR. Παραμένει όμως ένα edge-led panel με ότι συνεπάγεται αυτό (δηλαδή κακός χαμός με το hallowing μέχρι και στις γραμματοσειρές στο netflix - ψάξτο αυτό TS). Και εγώ αυτήν σκεφτόμουν αλλά στο τέλος σκέφτηκα αει σιχτίρ που λέμε που θα δώσω τόσα λεφτά για SAMSUNG με τα προβλήματα που διαβάζω και κυριότερα την στάση της αντιπροσωπίας εδώ σε αυτά, και πήρα ένα οικονομικό VA-DLED panel της LG. Ευχαριστώ για την ανάλυση! Τελικά ποιο ακριβώς μοντέλο της LG επέλεξες εσύ; Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από LefMykonos Διόρθωση ορθογραφίας
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή ήμουν στο ίδιο δίλημμα με εσένα αποφάσισα να πάρω ένα οικονομικό μοντέλο της LG (50UK6950). Στα bonus της Samsung προσμέτρησα για gaming τα VRR/Freesync και το VA και το καλό HDR (όσο μπορεί να είναι), στα μείον αυτά που διαβάζουμε σε άλλα site τα οποία είναι tragic τουλάχιστον και ότι επί της ουσίας μιλάμε για edge lit panel και το clouding, αν έχει που θα έχει, θα σου σπάσει τα νεύρα... Το local dimming της είναι τραγικό όπως είδαμε. Στα + της LG (IPS) της LG το webOS 4.0 και ότι είναι πολύ τίμιες τηλεοράσεις με καλή αντιπροσωπία αλλά παραμένουν IPS+edge led με τα καλά και τα άσχημα του (dark room). Μιας και δεν μπορούσα να πάρω SK9500 ή Sony XF 9000, πόσο μάλλον OLED, πήγα στο φθηνότερο/τίμιο - μιας και οι τεχνολογίες αλλάζουν και βλέπουμε... (HDMI 2.1 κτλ). Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Sir_Teraflop
LefMykonos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Στο θέμα "service" είχα την εντύπωση πως το service της Samsung υπερτερεί έναντι του service της LG. Είναι όντως έτσι ή ισχύει κάτι διαφορετικό; Επίσης, το να περιμένω να εμφανιστούν τα μοντέλα 2019 αμέσως μετά τις εκπτώσεις, θεωρείτε ότι είναι "έξυπνη" κίνηση (υποθέτοντας ότι θα βγουν σε καλύτερες τιμές τα μοντέλα 2018 που έχουν σε stock οι μεγάλες αλυσίδες); Η μήπως να μην ασχολούμαι με πολλά μιας και η τηλεόραση δεν προορίζεται για gaming αλλά για ταινίες και λίγη τηλεθέαση καναλιών digea και να πάρω την LG 55UK6200 ή την Samsung UE55NU7102 που και οι δύο πωλούνται κάτω από 500 ευρώ και να μην ασχοληθώ με ακριβότερα μοντέλα; Υ.Γ. : όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι...
Sir_Teraflop Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Αφού πας για ταινίες και δεν μπορείς να πας σε OLED ή θα πας σε ένα καλό IPS (και ακριβό) panel της LG (όπως το SK8xxx) ή θα πας σε ένα πολύ τίμιο VA στις 60". Οι 55" & 65"" και 75" της LG, σειρά UK6XX είναι RGBW -IPS, όπως IPS και όλες που λένε nanocell αλλά είναι RGB. VA θα βρεις στις 50"-60"70" σειρά UK6xxx. Ανάλογα τις γωνίες θέασης που σε ενδιαφέρουν και αν θα βλέπεις ταινίες σε εντελώς σκοτεινό περιβάλλον ή όχι θα σου συνιστούσα να πας σε VA όπως πχ. το 60UK6200. Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα κάνει καλό upscaling η LG. Για Samsung δεν γνωρίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα