Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ τα budget Superlux HD-681 EVO τα οποια είναι κλειστά με ημι-κλειστά και θα προτιμούσα να παραμείνω σ αυτή τη κατηγορία γιατί ποτέ δεν δοκίμασα ανοιχτό headset και δεν θα ήθελα να πειραματιστώ με αυτό το ποσό.

Τα ακουστικά προορίζονται για όλα τα είδη μουσικής απο μέταλ μέχρι κλασική, ταινίες και παιχνίδια (εκτός FPS).

Μετά απο πολυήμερη έρευνα κατέληξα σε 2 headphones τα οποια υποτίθεται έχουν καλό και ακριβή ήχο για μουσική, αλλά και αρκετό μπάσο και soundstage για ταινίες και solo παιχνίδια παρότι είναι κλειστά.

1) BeyerDynamic DT 770 Pro (80 Ohm)   + Fiio E10K = 118 + 99 = 217€

2) Sony MDR-1A = 199€ (+ καλώδιο επέκτασης)

Τα BD 770 χρειάζονται οπωσδήποτε headphone amp γιατί ακόμα και με τα Superlux έχω την ένταση στο 90-100. Δεν είχα ποτέ amp και η κάρτα ήχου μου είναι μια realtek onboard της asus motherboard. Απο τι έψαξα αυτό το Fiio παρότι κοστίζει σχεδόν όσο τα ακουστικά, πράγμα που με εξέπληξε δυσάρεστα, αξίζει τα λεφτά του, θα κάνει άριστα τη δουλειά και θα μου μείνει.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω έξτρα 100 αν δώσω 200 για τα ακουστικά πάντως αλλά νομίζω με τα Sony δεν θα έχω πρόβλημα γιατί δείχνουν φτιαγμένα για φορητές συσκευές. 

Ποια είναι η γνώμη σας και έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

@psof

Δεν πρόκειται να βρεις ισχυρό amp(για 150 Ohm και πάνω) από Fiio κάτω από τα ~140€(με μεταφορικά ή από Ελλάδα). Και κάποια άλλα κινέζικα κάπου εκεί βγαίνουν. Στα ~150€(Ελλάδα) υπάρχει το πανίσχυρο K5 που οδηγεί τα πάντα από 32 Ohm μέχρι 600Ohm σε μεγάλες εντάσεις και χωρίς ίχνος αντιληπτής παραμόρφωσης. Αν σκέφτεσαι αναβαθμίσεις.

Την ισχύ την χρειάζεσαι αν θα χρησιμοποιήσεις το ακουστικό με pc και equalizer. Για να ισοφαρίσεις τις απώλειες από την ισοστάθμιση και να έχεις γενικά headroom. Υπάρχουν φίλτρα βελτίωσης του ήχου για σχεδόν όλα τα γνωστά μοντέλα της αγοράς. Μόλις πάρεις κάνεις ένα mention και σου ποστάρω ίνφο.

Εκτός και αν πας στην soundblaster X G5(111€ Ελλάδα) που χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο ενισχυτή με τον K5 αλλά με πιο αδύναμη τροφοδοσία(5V αντί για 15V) και χειρότερες επιδόσεις μαζί με λίγο χαμηλότερη ένταση(3db πιο κάτω). Σίγουρα πιο ισχυρή και ποιοτική από τον Ε10. Την έχω και δεν υπάρχει ίχνος αλλοίωσης με τα 990 pro γιατί παρά τα 250 Ohm έχουν καλό sensitivity και δεν ταλαιπωρούν τους amp.

Πάμε στα ακουστικά. Τα 990 pro(250 Ohm μόνο) είναι ημικλειστού τύπου(ΟΧΙ ανοικτού). To ανοικτό της Beyer είναι το ημικλειστό των άλλων. Είναι υβρίδιο που βγάζει ισχυρό μπάσο σχεδόν όπως τα κλειστά και αρκετά φυσικές μεσαίες/πρίμα όπως τα ανοικτά. Απλά δεν έχει τόσο μεγάλο soundstage και εντυπωσιακές μεσαίες όπως ένα 100% ανοικτό ακουστικό στυλ HD598. Στα ανοικτού τύπου τα K612 pro(108€) είναι διαμάντια, αν ισοσταθμιστούν, και ανώτερα από τα αντίστοιχα της Senn HD5** ακόμα και στο μπάσο.

Ενημερωτικά έχω τα HD650, dt 990pro, K612 pro, HD595(πρόγονος των 598). Σε ποιότητα χροιών τα K612 pro ρίχνουν σαγόνια(πλησιάζουν τα HD600/650), αλλά μην περιμένεις καλό bass impact(από κανένα ανοικτό βασικά, τουλάχιστον μέχρι τα 250€). Αν το bass impact(να νιώθεις το χτύπημα του μπάσου) έχει σημασία και μετράνε οι συνολικές επιδόσεις τότε DT 990 pro. Τα 770 pro έχουν βαθύτερο μπάσο χωρίς EQ, αλλά χάνουν σε όλα τ' άλλα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό θα είναι το πρώτο σοβαρό ακουστικό μου οπότε πολύ πιθανότατα δεν θα ασχοληθώ καθόλου με EQ μιας και δεν έχω ιδέα. Το "απλό" amp της Fiio θα το πάρω μόνο για να έχω αρκετή ένταση και σωστή λειτουργία του μπάσου των BeyerDynamic  και υποτίθεται θα μου είναι υπεραρκετό για την 80Ω έκδοση που σκέφτομαι να πάρω και όχι την 250Ω.

Την 990 σειρά και γενικότερα οτιδήποτε ημι-ανοικτό και πάνω δεν την σκέφτηκα καθόλου καθώς το δυνατό μπάσο θα μου είναι σημαντικό ιδίως για τα βίντεο. 

Γενικά τα ακουστικά θα τα χρειαστώ περισσότερο σε:

Ταινίες/Σειρες------>Μουσική(μέταλ, κλασική, electronic)------------------> Παιχνίδια(singleplayer)

Για τα Sony έχεις καμιά ιδέα μιας και είναι πολύ ακριβότερα των 770 pro και δεν χρειάζονται amp;

Επεξ/σία από psof
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, psof είπε

Αυτό θα είναι το πρώτο σοβαρό ακουστικό μου οπότε πολύ πιθανότατα δεν θα ασχοληθώ καθόλου με EQ μιας και δεν έχω ιδέα. Το "απλό" amp της Fiio θα το πάρω μόνο για να έχω αρκετή ένταση και σωστή λειτουργία του μπάσου των BeyerDynamic γιατί απότι διάβασα χωρίς ενίσχυση δεν θα έχει μεγάλη ένταση και δεν  θα λειτουργεί και τόσο σωστά το μπάσο τους και υποτίθεται θα μου είναι υπεραρκετό για την 80Ω έκδοση και όχι την 250Ω.

Την 990 σειρά και γενικότερα οτιδήποτε ημι-ανοικτό και πάνω δεν την σκέφτηκα καθόλου καθώς το δυνατό μπάσο θα μου είναι σημαντικό ιδίως για τα βίντεο. 

Γενικά τα ακουστικά θα τα χρειαστώ περισσότερο σε:

Ταινίες/Σειρες------>Μουσική(μέταλ, κλασική, electronic)------------------> Παιχνίδια(singleplayer)

Για τα Sony έχεις καμιά ιδέα μιας και είναι πολύ ακριβότερα των 770 pro και δεν χρειάζονται amp;

Το EQ το βγάζει  μία επαγγελματική εταιρεία(sonarworks) με στόχο να ακούγονται τα ακουστικά σου όπως περίπου τα ηχεία ενός επαγγελματικού στούντιο. Όσα στούντιο είναι πελάτες της sonarworks θα ακούν τα CD περίπου όπως και εσύ. Απλά το κάνεις apply και το κλείνεις όταν θες να ακούς από ηχεία. Είναι όλα δωρεάν(το πρόγραμμα και το EQ φίλτρο). Επίσης και άτομα με γνώσεις από το reddit έχουν κάνει κάτι ανάλογο με δικά τους φίλτρα που παίζουν παρόμοια.

Τα 990 pro τα έχω χρησιμοποιήσει και για ταινίες και είναι άψογα στο θέμα του μπάσου. Δεν ανοικτά ακουστικά όπως λένε πολλοί. Μόνο κάποια μικρά ανοίγματα έχουν στο κέντρο για να βγαίνει λίγος ήχος και να μην μπουκώνει. Καμία επαφή με ανοικτά της AKG και της Senn στο θέμα του μπάσου.

Τα Sony δεν τα έχω ακούσει. Εμπιστεύομαι όμως δύο πηγές με καλή αντίληψη της ηχητικής ποιότητας και εμπειρία από πολλά σετ.

https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/sony-mdr-1a-measurements.385/

https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-st-x/mdr-1a/

Αναφορά σε κείμενο

The sound signature is overly warm and bassy. Well suited for pop music and bright recordings.
For well made recordings the headphone is far from accurate/realistic. The bass is overblown and ‘bleeds’ in the mids which gives a somewhat muddled sound.

The mids are warm and lack ‘brilliance’and ‘clarity’.

The treble is slightly elevated in a particular area but O.K. at other frequencies. The treble has a small ‘edge’ to it.
Not particularly highly detailed but rather smooth. Detail whores might be disappointed.

Με απλά λόγια θυσιάζουν ποιότητα και καθαρότητα για μπάπα-μπούπα. Και τα πρίμα τους είναι λίγο ενοχλητικά. Δεν διαβάζεις τέτοια για τα beyer.

Πάντως έχε υπόψη ότι στις ταινίες και τα games παίζει ρόλο και το soundstage. Με ανοικτό ακουστικό και dolby headphone ή GSX surround νομίζεις ότι ακούς τους ήχους από την οθόνη και τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι άλλη εμπειρία. Δεν ξέρω πόσο καλά θα δουλέψουν τα 770 σε τέτοιο σκηνικό.

EDIT: 

Μιας και ανέφερα surround. Όλες οι τεχνολογίες surround έχουν "αντιγραφεί" και είναι διαθέσιμες από ένα και μόνο πρόγραμμα.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το ποστ/θρεντ:

Spoiler

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

πηρα τα beyerdynamic DT 770 pro 250 om και απ οτι καταλαβα θελω amp η preamp.

τα βαζω σε καρτα ηχου Audient id4.

αν παρω amp η preamp θα βελτιωθει μονον η ενταση ?.

επισεις τα δοκιμασα σε μια creative fatality για gaming και η Audient ακουγοταν καλητερα.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα αγορασα beyerdynamic 990 pro 250,το θεμα μου ειναι πως εαν δωσω ενταση απο την κονσολα μου η απο το μικτη με λιγο περισσοτερο μπασο απο το eq τα ακουστινα (κλανουν) κλιπαρουν ειναι φυσιολογικο;;;

Δημοσ.
Στις 13/5/2021 στις 12:09 ΠΜ, stillaps είπε

Καλησπερα αγορασα beyerdynamic 990 pro 250,το θεμα μου ειναι πως εαν δωσω ενταση απο την κονσολα μου η απο το μικτη με λιγο περισσοτερο μπασο απο το eq τα ακουστινα (κλανουν) κλιπαρουν ειναι φυσιολογικο;;;

Αν ζοριστούν πολύ σε μπάσο και κοντά στα 20Hz έχουν την τάση να κλιπάρουν. Συνήθως από το ένα μεγάφωνο που δείχνει μεγάφωνα περισσότερο επιρρεπή σε κλιπάρισμα από άλλους κατασκευαστές(είναι άλλωστε σχέδιο της δεκαετίας του 80). Γενικά όμως τα open αυτής της τιμής δεν σηκώνουν πολύ δυνατό sub-bass χωρίς κλιπάρισμα.

Αν το κλιπάρισμα είναι σε σχετικά μέτριες εντάσεις τότε είναι πιθανό μια πολύ μικρή τρίχα να έχει εισχωρήσει μέσα. Ή κάτι στο μεγάφωνο να μην έχει καθίσει σωστά. Υπάρχει και η πιθναότητα να έχεις προκαλέσει ζημιά στο πηνίο, εξαιτίας του EQ, χωρίς να το καταλάβεις.

Open headphones απροβλημάτιστα  και ανθεκτικά σε κάμποσο EQ ξεκινούν από τα Sennheiser HD600. Και κάποια άλλα φθηνότερα μοντέλα όπως τα K712pro και τα Phillips X2ΗR.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...