Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα. 

Προ ημερών έβαλα νέο ssd και ram σε ένα lenovo g510 (i7). Καθώς έχω βάλει πολλές φορές Windows ξανά είπα στο κατάστημα ότι θα τα βάλω μόνος μου (χρεώναν +15 ευρώ). 

Εχω αποσυνδέσει τον παλιό hdd και βλέπει μόνο τα 238.5 του ssd. Όμως και πάλι μου βγάζει error 0x80300002 με την επισήμανση "we couldn't install windows in the location you chose". 

Έκανα και τη διαδικασία με το command prompt (diskpart, clean κλπ) αλλά δεν γίνεται τίποτα. 

Έχει κανείς κάποια ιδέα; 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Το μέσο που δημιούργησες για να περάσεις τα 10αρια (κοινώς το στικακι/dvd) είναι φτιαγμένο για uefi boot;

απο το bios έχεις κλείσει το secure boot;

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σου Χρήστο. 

Στο bios μου για κάλιο περίεργο λόγο δεν υπάρχει η δεν βρίσκω επιλογή για secure boot κάτω από το security tab. Για το USB δεν είδα δει αν προσαρμόστηκε για uefi boot. Το τρέχει όμως αρχικά το installation. Εννοώ ξεκινά με uefi boot απλά κολλάει στο σημείο των partition με το error που προανέφερα. 

Να πω σε αυτό το σημείο ότι σε κάποιες φάσεις μου δείχνει τον ssd ως χωρητικότητας... 2048   gb με μηδέν χώρο. Κάνω τότε το clean από command prompt και δείχνει τον ssd κανονικά. Φυσικά μετά βγάζει το error που ανέφερα πιο πάνω 

Για το USB πάντως το έκανα κανονικά με το media tool της Microsoft, όχι σπασμένο κλπ. Δεν το προετοιμάζει σωστά με αυτόν τον τρόπο; 

Δημοσ.

Αν υπάρχει αλλο μηχάνημα βάλε τον SSD ως εσωτερικό (η εξωτερικό) και κάντον διαμόρφωση σε ntfs (με GPT partition) και δες αν μπορεί τότε να συνεχιστεί η εγκατάσταση.

Ποια εκδοση των 10 προσπαθείς να βάλεις;

Επίσης αν ειναι εύκολο δες σε τι format ειναι ο προηγούμενος δισκος (gpt η mbr)

Δημοσ.

Ευχαριστώ Χρήστο. Βάζω τη home έκδοση. Δυστυχώς δεν έχω άλλο μηχάνημα. 

Για τον σκληρό μπορώ αυτό να το δω από bios? 

Δημοσ.

όχι, θα χρειαστεί αντίστοιχο πρόγραμμα για διαμόρφωση δίσκων για να το δεις.

Για δες αν στο bios υπάρχει η επιλογή για legacy boot η κάτι αντιστοιχο (και εγω απ εξω δεν τα θυμάμαι), αν συνεχίσει η εγκατάσταση έτσι η οχι.

Εκδοση των 10 δεν εννοω home, pro κλπ αλλά ποια version (πχ 1803)

αν δεν το γνωρίζεις αυτό πες απο που το κατέβασες, γιατί αν ειναι απ ευθείας απο την Microsoft (https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10) σίγουρα δεν έχει ρυθμίσεις για uefi.

επίσης ερώτηση, το μέσο εγκατάστασης με ποιο πρόγραμμα το έφτιαξες και με τι ρυθμίσεις;

Δημοσ.

Κατ ευθείαν από Microsoft είναι :(

Λες να βάλω τα Windows στον παλιό σκληρό για να δω αυτές τις ρυθμίσεις καλύτερα και να το πιάσουμε από εκεί μετά; 

Από το command prompt βλέπω ότι δεν είναι gpt (δεν έχει αστερίσκο κάτω από τη στήλη gpt) 

Δημοσ.

Εγινε Χρήστο. Βαζω δώρα τα Windows στον παλιό σκληρό. Θα κάνω αυτό που λες και θα το προχωρήσω. Μου έβγαλε σφάλμα και για τον hdd. Έλεγε ότι γίνεται μόνο σε gpt. Τον έκανα convert και τώρα μπαίνουν. Θα φτιάξω και τον ssd έτσι με το rufus όπως λες και θα επανέλθω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε 

Δημοσ.

Σίγουρα δεν θέλει κάτι και ο ssd; Γιατί και o hdd χρειάστηκε να γυρίσει σε gpt για να μπουν τα Windows. Το USB πρώτα το ετοιμάζω με rufus (τι ακριβώς ;) και μετά βάζω ξανά το media tool των Windows; 

Δημοσ.
Στις 9/2/2019 στις 12:30 ΜΜ, Rebirth είπε

Γειά σου Χρήστο. 

Στο bios μου για κάλιο περίεργο λόγο δεν υπάρχει η δεν βρίσκω επιλογή για secure boot κάτω από το security tab. Για το USB δεν είδα δει αν προσαρμόστηκε για uefi boot. Το τρέχει όμως αρχικά το installation. Εννοώ ξεκινά με uefi boot απλά κολλάει στο σημείο των partition με το error που προανέφερα. 

Να πω σε αυτό το σημείο ότι σε κάποιες φάσεις μου δείχνει τον ssd ως χωρητικότητας... 2048   gb με μηδέν χώρο. Κάνω τότε το clean από command prompt και δείχνει τον ssd κανονικά. Φυσικά μετά βγάζει το error που ανέφερα πιο πάνω 

Για το USB πάντως το έκανα κανονικά με το media tool της Microsoft, όχι σπασμένο κλπ. Δεν το προετοιμάζει σωστά με αυτόν τον τρόπο; 

Ανέβασε μια φωτό στο σημείο των partition που σου πετάει error.

• Thanks 1
Δημοσ.

Κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης στην αρχη, σβησε ολα τα διαμερισματα και ξαναδημιουργησε το βασικο που χρειαζεσαι. Αυτο χρειαζεται να το κανεις αν δε το εχεις κανει. Ειναι το βημα αμεσως μετα που πατας το install.................

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν η λύση ήταν ότι για clean installation των 10 ήθελε αλλαγή στο bios. Το λαπτοπ είχε έρθει με 8.1 πάνω. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...