Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, σημερα γυρνωντας απ τη δουλεια παρατηρησα πως η πισω ροδα απο το μηχανακι μου γυρναει με δυσκολια. Ακομα και στο μονό stand οταν τραβαω γκαζι γυρναει για λιγο κ σταματαει αποτομα.Επισης ακουγεται ενα μικρο σφυριγμα.

Δυστυχως ολα αυτα συνεβησαν Σαββατο οποτε δεν παιζει μαστορας μεχρι δευτερα και ειπα να ρωτησω εδω μηπως εχετε καμια ιδεα για το τι να κοιταξω. Ρουλεμαν, δισκοφρενο, τακακια, ζαντα? 

Δημοσ.

Όλα αυτά όπως τα είπες. 

Δεν είναι ανάγκη για πιο άμεση διάγνωση να πας σε συνεργείο. Μπορείς να πας και σε μαγαζί που αλλάζουν ελαστικά σε μηχανές. Αλλά έτσι και αλλιώς αν είσαι Αθήνα υπάρχουν αρκετά συνεργεία ανοιχτά το Σάββατο ως τις 2 το μεσημέρι. 

Δημοσ.

Εμένα αυτο το έκανε οταν ειχε μαζέψει μακα μεσα το καλμπηρατερ, αμα ειναι δίχρονο βγαλε την εξάτμιση και καψε την με το φλογηστρο για να καουν τα λαδια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ALMPANIS είπε

Εμένα αυτο το έκανε οταν ειχε μαζέψει μακα μεσα το καλμπηρατερ, αμα ειναι δίχρονο βγαλε την εξάτμιση και καψε την με το φλογηστρο για να καουν τα λαδια

Δεν ειναι διχρονο φιλε μου

Πηγα σε ενα λαστιχά που εχω αλλα ειχε πολλη δουλεια κ δε μπορουσα να περιμενω ωρες γιατι ημουν αϋπνος (δουλευα βραδυ) οποτε την εκανα για σπιτι, απο δευτερα τωρα.

15 λεπτά πριν, Mesqal είπε

Το ποιο πιθανο ειναι τακακια-δισκοπλακα. Δες αν μπορεις να βγαλεις και να καθαρισεις την δαγκανα.

Θα το ελεγξω οσο μπορω γιατι δεν εχω και ιδεα απο αυτα, δε θελω να χαλασω κατι.

Δημοσ.

Κάποια δαγκάνα μάλλον από σκόνες σκουριά μάκα δεν επανέρχεται καλά μετά το φρενάρισμα και μένει πάνω στο δίσκο ή στο ταμπούρο τι έχει και σφυρίζει.Μπορεί να έχει χάσει και την ευθυγράμμιση.Βάλε κάποιον άλλο να το γκαζώνει στο στάντ και κοίταζε τη ρόδα,γυρίζει όμορφα και ίσια ή παλαντζάρει δεξιά αριστερά;;;;;;

Πήγαινέ το σε μία κατηφόρα και άφησέ το νεκρό.Αν τσουλάει μην το φοβάσαι πας Δευτέρα και το φτιάχνεις.Αν μένει φρεναρισμένο καλά είναι να αποφύγεις να το κινήσεις γιατί θα σου ανάβει ο δίσκος - ταμπούρο και μπορεί να έχει πρόβλημα σε κάποιο φρενάρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε

Tι μηχανακι ειναι;

Kymco Downtown 350i

Ειναι δισκος και χωρις να χρησιμοποιω καθολου το πισω φρενο μετα απο διαδρομη 1,5 χλμ ο δισκος εκαιγε οποτε μαλλον καπου βρισκει μεσα. Το πηγα σε βενζιναδικο να το κανει με πιεστικο και δεν αλλαξε κατι.Απο δευτερα τωρα...τσουλαει κανονικα αλλα μου εχει παει την καταναλωση στα υψη 😑

Τετάρτη επισης θα βαλω τα λαστιχα κ θα γινει ζυγοσταθμιση.

Επεξ/σία από Mikeasdf
Δημοσ.

Η πισω δαγκανα, εχει γλιστρες επανω στις οποιες μετακινειται αριστερα-δεξια... τοσο για την περιπτωση που ο δισκος εχει την παραμικρη παραμορφωση αλλα και για την ανομοιομορφη φθορα απο τα τακακια καθως και γενικα, ετσι πρεπει να ειναι, ωστε να μην διωχνει τα εμβολα πισω και χανεις σε διαδρομη της μανετας καθε φορα που θελησεις να φρεναρεις.

Το πιο πιθανο, ειναι να φρακαραν ΟΛΑ μαζι, εμβολα & γλιστρα.

Εαν εφαγες αλατονερο γιατι ειχαμε μπολικο πριν και μετα τα χιονια, θελεις ενα πολυ καλο καθαρισμα. Με πιεστικο δεν γινεται δουλεια. Πρεπει να βγει η δαγκανα, να αφαιρεθουν τα τακακια, να γινει σωστη λιπανση ΑΦΟΥ καθαριστουν οι γλιστρες και τα εμβολα να καθαριστουν αψογα πριν ξανα-μπουν μεσα στη θεση τους ή τα σπρωξουν πισω.

Αυτο, στην περιπτωση που εχει θεμα η δαγκανα.

Υπαρχει και το ενδεχομενο, καποιο ρουλεμαν να τα επαιξε, κατι στη μεταδοση να τα επαιξε ή να χαλαρωσε το κεντρικο παξιμαδι του αξονα και το μπρατσο πανω στο οποιο βρισκεται η δαγκανα, να μετακινηθηκε προς τα εξω φρεναροντας το δισκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...