elpenor Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Πρόσφατα αγόρασα για το σπίτι ένα οικονομικό pc με τον AMD 2400g ώστε να μπορώ να δουλεύω λίγο εκτός γραφείου και να βλέπω καμία σειρά (στις TV έχει γίνει κατάληψη). Για οθόνη χρησιμοποιώ μία παλιά Dell U2711. Έχω το εξής πρόβλημα, για να λειτουργήσω την οθόνη σε 1440p (native res) έπρεπε να φτιάξω ένα custom resolution, όμως όταν περνάω τις ρυθμίσεις που αναφέρει το manual της οθόνης ο driver δεν τους δέχεται (the custom resolution settings are not compatible with the display). O μόνος τρόπος που κατάφερα να την κάνω να δουλέψει είναι βάζοντας πολύ μικρότερες τιμές, π.χ. 154 Mhz pixel clock αντί για 241.5 Mhz. Με την παλιά μου GPU η ανάλυση απλά υπήρχε στις επιλογές των windows. Μήπως είχε κανένας αντίστοιχο πρόβλημα και έχει βρει λύση; Αν τελικά δεν βρω λύση ή δεν αντέξω άλλο να έχω GPU που δεν έχει τη δύναμη να βάλεις μία σωστή ρύθμιση στο MadVR ποια θα προτείνατε να αγοράσω; Δεν παίζω παιχνίδια και με ενδιαφέρει πολύ η αθόρυβη λειτουργία στο μικρό load. Θα ήταν καλό να είχε κάποια δύναμη ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιώ και για distributed rendering, χωρίς όμως να θυσιάσω την αθόρυβη λειτουργία. Θα προτιμούσα κάτω από 300 ευρώ όμως θα έδινα και 500 αν υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα. Θα εκτιμήσω πολύ κάποια πρόταση που εκτός από το μοντέλο του chip να αναφέρει και συγκεκριμένη ποιοτική αθόρυβη υλοποίηση. Έχω διαβάσει ότι οι AMD έχουν καλύτερο vfm όσο αφορά το 3D rendering όμως μεγαλύτερο TDP και για κάποιο ακατανόητο λόγο για να βλέπεις ταινίες σε 10bpc χωρίς dithering πρέπει να κάνεις registry hacks, ισχύουν αυτά; Επίσης προσπαθώ να καταλάβω γιατί στην 2060 όλοι οι χρήστες του skroutz αναφέρουν πρόβλημα με θερμοκρασία (160W TDP κάρτα..) ενώ στην 590 (225W TDP) οι περισσότεροι αναφέρουν χαμηλή θερμοκρασία και αθόρυβη.
leros2004 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, elpenor είπε Πρόσφατα αγόρασα για το σπίτι ένα οικονομικό pc με τον AMD 2400g ώστε να μπορώ να δουλεύω λίγο εκτός γραφείου και να βλέπω καμία σειρά (στις TV έχει γίνει κατάληψη). Για οθόνη χρησιμοποιώ μία παλιά Dell U2711. Έχω το εξής πρόβλημα, για να λειτουργήσω την οθόνη σε 1440p (native res) έπρεπε να φτιάξω ένα custom resolution, όμως όταν περνάω τις ρυθμίσεις που αναφέρει το manual της οθόνης ο driver δεν τους δέχεται (the custom resolution settings are not compatible with the display). O μόνος τρόπος που κατάφερα να την κάνω να δουλέψει είναι βάζοντας πολύ μικρότερες τιμές, π.χ. 154 Mhz pixel clock αντί για 241.5 Mhz. Με την παλιά μου GPU η ανάλυση απλά υπήρχε στις επιλογές των windows. Μήπως είχε κανένας αντίστοιχο πρόβλημα και έχει βρει λύση; Αν τελικά δεν βρω λύση ή δεν αντέξω άλλο να έχω GPU που δεν έχει τη δύναμη να βάλεις μία σωστή ρύθμιση στο MadVR ποια θα προτείνατε να αγοράσω; Δεν παίζω παιχνίδια και με ενδιαφέρει πολύ η αθόρυβη λειτουργία στο μικρό load. Θα ήταν καλό να είχε κάποια δύναμη ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιώ και για distributed rendering, χωρίς όμως να θυσιάσω την αθόρυβη λειτουργία. Θα προτιμούσα κάτω από 300 ευρώ όμως θα έδινα και 500 αν υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα. Θα εκτιμήσω πολύ κάποια πρόταση που εκτός από το μοντέλο του chip να αναφέρει και συγκεκριμένη ποιοτική αθόρυβη υλοποίηση. Έχω διαβάσει ότι οι AMD έχουν καλύτερο vfm όσο αφορά το 3D rendering όμως μεγαλύτερο TDP και για κάποιο ακατανόητο λόγο για να βλέπεις ταινίες σε 10bpc χωρίς dithering πρέπει να κάνεις registry hacks, ισχύουν αυτά; Επίσης προσπαθώ να καταλάβω γιατί στην 2060 όλοι οι χρήστες του skroutz αναφέρουν πρόβλημα με θερμοκρασία (160W TDP κάρτα..) ενώ στην 590 (225W TDP) οι περισσότεροι αναφέρουν χαμηλή θερμοκρασία και αθόρυβη. Ποια μητρική έχεις και με τι καλώδιο τα έχεις συνδέσει ? 1
elpenor Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, leros2004 είπε Ποια μητρική έχεις και με τι καλώδιο τα έχεις συνδέσει ? Η μητρική είναι η MSI B450M Pro-M2 και την κάρτα την έχω συνδέσει με το ίδιο καλώδιο DVI-D dual link που είχα συνδέσει την οθόνη στο γραφείο όταν δούλευε σωστα. Είναι και το μόνο καλώδιο με το οποίο η οθόνη υποστηρίζει 1440p, με HDMI υποστηρίζει μέχρι 1080p σύμφωνα με το manual. Από ότι είδα τώρα αφού με έβαλες σε σκέψεις για την μητρική, στην σελίδα της MSI γράφει ότι δεν υποστηρίζει ανάλυση μεγαλύτερη από 1200p με DVI, με ξεγέλασε η υποδοχή της που ήταν Dual Link αλλά θα το έχουν κάνει έτσι για να κουμπώνουν όλα τα καλώδια και η σύνδεση θα είναι Single Link. Από τις δύο πιθανές λύσεις (HDMI 1.4 -> DIV-D Dual Link adapter ή καινούργια κάρτα γραφικών) αποφάσισα να πάω στη δεύτερη και έγραψα τα ερωτήματα μου στο αντίστοιχο post. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από elpenor 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα