Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα μπω απευθείας στο θέμα, ξαφνικά μετά απο ενα ρεσταρτ δεν μπουταρε η μητρική, το panel code στην μομπο είναι συνεχεια κολλημένο στο 4F κυρίως αλλα και σε αλλα code όπως 22,71,78,79.

Τεσπα μετά απο ενα σορό restarts, flash bios, downgrade bios, αλλαγές slot και ram, έβγαλα τον επεξεργαστή και τιποτα, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Απο το ψάξιμο που εκανα το 4F μάλλον οφείλεται σε cpu αν οχι στην ram. Αλλα, για καλή μου τύχη βρήκα ενα jumber LN2 στην μομπο, το αλλαζω απο default σε enable και bootarei κανονικά.

Χαρακτηριστικά συστήματος

• intel i7 7700k
  • Asus Rog Maximus Hero ix (Z270)
  • Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming
  • G.Skill TridentZ F4-3200C14-16GTZSW (2x16)
  • PSU EVGA Supernova PS2 1000w
  • Windows 10 pro x64 (1809)

Όποιος γνωρίζει κάτι η είχε το ίδιο πρόβλημα θα είμουν ευγνώμων να μου πει χΔ.

Μερικές φώτος αν βοηθανε καθόλου σε καποιο συμπερασμα.

forum.png.d6aaa9b2c5584fc9809a2b5db70720ef.png1415900238_.png.e3b61d48373becf847c487181a460aac.pngFORUM2.jpg.f0f0439fbc0d2cba7deea9ccf802a076.jpgFORUM3.jpg.39088a01adb5ec8c03cca289e012d471.jpg

Δημοσ.

Μέχρι 4,8 και αυτο συγκεκριμενες στιγμες (για καποιο benchmark π.χ) κυριως μεχρι 4,7 ειμαι, αλλά το θέμα είναι ότι το έκανε με ένα απλο restart και δεν ξανα άνοιξε.

Δημοσ.

Αν το γυρίσεις stock μπουτάρει κανονικά? Το ln2 jumper που πείραξες, όντως χρησιμοποιείται σε αυτή τη mobo για να μπουτάρει εάν έχεις κάνει oc. Βέβαια υποτίθεται οτι το χρησιμοποιείς εάν το έχεις παρακάνει με το oc.

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον μετά απο 50000 βάλε βγάλε εξαρτήματα ανοίγει και αυτό με το ζόρι αλλά και οταν μπουτάρει θα κολλήσει με το που πάει να φορτώσει τα windows αλλά και στο bios, (πάγωμα τελείως).

Το περίεργο πάντως είναι άμα προσέξεις τον core 1 στο hwinfo,  είναι πολύ παραπάνω η θερμοκρασία απο τους υπόλοιπους πυρήνες. ( Μάλλον γιαυτό δεν μπουτάρει στο default LN2)

Με LN2 enable bootarei κανονικότατα και αυτό τυχαία το βρήκα μετα απο μερικές ώρες για καλή μου τύχη.

Δεν ήξερα οτι υπαρχει το LN2 μεχρι που έγινε αυτο πρόβλημα, δεν ασχολιόμουν και οπως είπα παραπάνω στην ατυχία μου ειμαι κ τυχερός που βρήκα το jumber.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...