tazio Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Καλύτερα ο 2600 και 16gb μνήμη και θα είσαι μια χαρά για 3-4 χρόνια.
planetman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, το chipset x470 έχει περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη επεκτασιμοτητα και αναβάθμιση στο μέλλον η δεν έχει κανένα νόημα; η 3η γενιά ryzen ας πούμε είναι το ίδιο πιθανό να παίξει το ίδιο καλά στο b450 και στο x470; Γενικά είμαι υπέρ στο να πάρω καλή μητρική αν υπάρχει λόγος και να μπορώ αργότερα να αλλάξω επεξεργαστή. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από planetman
leros2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, planetman είπε Παιδιά, το chipset x470 έχει περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη επεκτασιμοτητα και αναβάθμιση στο μέλλον η δεν έχει κανένα νόημα; η 3η γενιά ryzen ας πούμε είναι το ίδιο πιθανό να παίξει το ίδιο καλά στο b450 και στο x470; Γενικά είμαι υπέρ στο να πάρω καλή μητρική αν υπάρχει λόγος και να μπορώ αργότερα να αλλάξω επεξεργαστή. Ίδια το υποστήριξη θα υπάρξει.... Για να χρειαστείς καλύτερη επεξεργαστή θα πρέπει να έχεις αλλάξει πρώτα οθόνη και κάρτα γραφικών επιπέδου 1080ti και άνω ..
planetman Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εσύ όμως έχεις το X470 βλέπω... 😁😛 Λοιπόν, καταλήγω στα εξής: 1) MSI B450-A PRO 2) Ryzen 5 2600 3) G.Skill Sniper X Classic Camo 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GSXFB) 4) Scythe Kotetsu Mark II Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από planetman 2
leros2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Όντως x470 έχω αλλά όταν τα πήρα, το αμαζον δεν είχε ούτε τη tomahawk ούτε την A PRO....
johnpopexi Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2019 στις 10:31 ΜΜ, planetman είπε Και στις ψύχτρες τους είναι ίδιες η tomahawk με την a-pro; γιατί εμφανισιακά είναι διαφορετικές στις ψύχτρες με μια πρώτη ματιά. Γενικά είμαι υπέρ στο να πάρω καλή μητρική. Αν η μόνη διαφορά είναι στον φωτισμό, να πάω στην a-pro απλά μου κάνει εντύπωση που όλοι λένε για την tomahawk. Τόση μόδα πια τα rgb; 😛 Οπότε ο μόνος μου ενδοιασμός τώρα είναι ο επεξεργαστής. Οι 1700 πόσο ανεβαίνουν περίπου; Αν χωράει στο budget μην τσιγκουνευτείς για tomahawk κι ας τα χεις σβηστά τα φωτάκια. 😛 Πήραν το μάτι μου "κακόγλωσσα" σχόλια για την ποιότητα του pcb της a-pro αν και την εχω προτείνει στο παρελθόν για τα vrm της. Και μουφες να είναι , θα την προτιμούσα λόγω looks & overkill heatsink την tomahawk. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από johnpopexi
planetman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Λίγο σπρώξιμο ήθελα απλά για την tomahawk, είχε 15€ παραπάνω από την A-pro οπότε την προτίμησα, οπότε μόλις παρήγγειλα: 1) MSI B450 tomahawk 2) Ryzen 5 2600 3) G.Skill Sniper X Classic Camo 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GSXFB) 4) Scythe Kotetsu Mark II Θα σας πω εντυπώσεις σε κανένα μήνα που θα στηθεί το μηχάνημα. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. 3
planetman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απ ο, τι φαίνεται η tomahawk είναι σε έλλειψη οπότε πρέπει να πάρω πάλι απόφαση. Μα για παράδειγμα η msi x470 Gaming pro τι παραπάνω έχει; Πρέπει να βρω πινακάκι με διαφορές όλων των msi μητρικών με b450 και x470. Η b450 Gaming plus έχει κατώτερα vrm; βλέπω το πινακάκι αλλά δεν καταλαβαίνω. Τελικά χτύπησα την MSI B450-A Pro. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2019 από planetman
planetman Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά, έχω ρίξει πολλή μελέτη τις τελευταίες μέρες και γλυκοκοιτάζω μήπως αλλάξω και κάρτα γραφικών και να πάω σε επίπεδο rtx 2060, τουλάχιστον να ευχαριστώ κανένα παιχνίδι τώρα με την αλλαγή της πλατφόρμας. Έχει νόημα να κάνω τέτοια αλλαγή αν δεν αλλάξω ακόμα οθόνη; η οθόνη μου είναι 25.5, 1080p 16/10, 10ετιας (βλέπε υπογραφή). Αν στο μέλλον άλλαζα οθόνη θα πήγαινα σε 34 ultrawide 1440 αλλά νιώθω πως είναι νωρίς ακόμα για τέτοια αγορά. Περιμένουμε κάποια άμεση εξέλιξη στις κάρτες γραφικών προσεχώς; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2019 από planetman
LIGHT1NG Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, planetman είπε Παιδιά, έχω ρίξει πολλή μελέτη τις τελευταίες μέρες και γλυκοκοιτάζω μήπως αλλάξω και κάρτα γραφικών και να πάω σε επίπεδο rtx 2060, τουλάχιστον να ευχαριστώ κανένα παιχνίδι τώρα με την αλλαγή της πλατφόρμας. Έχει νόημα να κάνω τέτοια αλλαγή αν δεν αλλάξω ακόμα οθόνη; η οθόνη μου είναι 25.5, 1080p 16/10, 10ετιας (βλέπε υπογραφή). Αν στο μέλλον άλλαζα οθόνη θα πήγαινα σε 34 ultrawide 1440 αλλά νιώθω πως είναι νωρίς ακόμα για τέτοια αγορά. Περιμένουμε κάποια άμεση εξέλιξη στις κάρτες γραφικών προσεχώς; Εγώ θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι για την ώρα μέχρι να βγουν οι λογικές τιμές για τις γραφικών η 970 που έχεις είναι μια χαρά σε 1080P
planetman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ήρθαν τα πράγματα, το έστησα χθες. Να υπενθυμίσω: 1) MSI B450-A Pro 2) Ryzen 5 2600 3) G.Skill Sniper X Classic Camo 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GSXFB) 4) Scythe Kotetsu Mark II Παρόλο που αρχικά μου έσπασε τα νεύρα και η μητρική χτυπούσε 3 μακρόσυρτα μπιπ που διάβασα ότι είναι θέμα μνημών, τελικά έπαιξαν. Είναι οκ στο profile 2 με 3200MHz και τα timing των μνημών. Μου έκανε εντύπωση η μητρική. Είναι πολύ λιτή η συσκευασία της. Ούτε manual δεν έχει μέσα. Επίσης, βλέπω πως η καινούρια ψύχτρα Scythe Kotetsu Mark II είναι σχεδόν ίδια με την coolermaster hyper 212 evo που είχα, βλέπω πως μάλλον έμπαινε η παλιά, πήρα την καινούρια γιατί νόμιζα πως δεν έμπαινε. Μάλλον τζάμπα την άλλαξα, τέλοσπάντων. Στο ζουμί τώρα. Καταρχήν βλέπω διαφορά ακόμη και μέσα στα Windows. Έκανα κάποια benchmarks στα οποία φαίνονται μεγάλες διαφορές, στα παιχνίδια δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλες. Βέβαια έβαλα battlefield 1 και resident evil 2 και το παλιό σύστημα έκανε αρκετά drops, τώρα παίζουν πολύ καλύτερα. Έχω βάλει τον επεξεργαστή με μια 1η δοκιμή στα 3.8GHz με 1.2V, τρέχω τώρα prime95, η θερμοκρασία του πάει μέχρι 63 βαθμούς περίπου. Δώστε καμιά ιδέα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από planetman
LIGHT1NG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, planetman είπε Ήρθαν τα πράγματα, το έστησα χθες. Να υπενθυμίσω: 1) MSI B450-A Pro 2) Ryzen 5 2600 3) G.Skill Sniper X Classic Camo 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GSXFB) 4) Scythe Kotetsu Mark II Παρόλο που αρχικά μου έσπασε τα νεύρα και η μητρική χτυπούσε 3 μακρόσυρτα μπιπ που διάβασα ότι είναι θέμα μνημών, τελικά έπαιξαν. Είναι οκ στο profile 2 με 3200MHz και τα timing των μνημών. Μου έκανε εντύπωση η μητρική. Είναι πολύ λιτή η συσκευασία της. Ούτε manual δεν έχει μέσα. Επίσης, βλέπω πως η καινούρια ψύχτρα Scythe Kotetsu Mark II είναι σχεδόν ίδια με την coolermaster hyper 212 evo που είχα, βλέπω πως μάλλον έμπαινε η παλιά, πήρα την καινούρια γιατί νόμιζα πως δεν έμπαινε. Μάλλον τζάμπα την άλλαξα, τέλοσπάντων. Στο ζουμί τώρα. Καταρχήν βλέπω διαφορά ακόμη και μέσα στα Windows. Έκανα κάποια benchmarks στα οποία φαίνονται μεγάλες διαφορές, στα παιχνίδια δε νομίζω να είναι τόσο μεγάλες. Βέβαια έβαλα battlefield 1 και resident evil 2 και το παλιό σύστημα έκανε αρκετά drops, τώρα παίζουν πολύ καλύτερα. Έχω βάλει τον επεξεργαστή με μια 1η δοκιμή στα 3.8GHz με 1.2V, τρέχω τώρα prime95, η θερμοκρασία του πάει μέχρι 63 βαθμούς περίπου. Δώστε καμιά ιδέα. Αν δεν έχεις σκοπό για πέρα από το 3.9 που δίνει το στοκ boost δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς στου φίλου μου το έχω αφήσει σταθερά στα 4.3 σε 1.34
planetman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα ασχοληθώ βρε, σιγά σιγά. 2η μέρα είναι σήμερα. Εξ άλλου νιώθω πως η κάρτα γραφικών πλέον με κρατάει πίσω οπότε... Οι θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι λογική; υποθέτω μέχρι 1.3v περίπου είναι ασφαλές το ρεύμα για μακροπροθεσμα και σταθερά; Εντωμεταξύ αυτή η μητρική δεν έχει IDE και δεν μπορώ να συνδέσω το dvd recorder που έχω. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από planetman
LIGHT1NG Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, planetman είπε Θα ασχοληθώ βρε, σιγά σιγά. 2η μέρα είναι σήμερα. Εξ άλλου νιώθω πως η κάρτα γραφικών πλέον με κρατάει πίσω οπότε... Οι θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι λογική; υποθέτω μέχρι 1.3v περίπου είναι ασφαλές το ρεύμα για μακροπροθεσμα και σταθερά; Εντωμεταξύ αυτή η μητρική δεν έχει IDE και δεν μπορώ να συνδέσω το dvd recorder που έχω. Μέχρι το 1.425-1.450 είναι το μαξ σε ασφάλεια γενικά η κάρτα γραφικών σου δεν είναι για full ultra γραφικά σε καινούργια παιχνίδια αλλά ούτε και χάλια δηλαδή και μια 580 να πάρεις δεν θα δεις ουσιαστική αλλαγή αντε κάνα 15fps ίσως και ούτε.. Οπότε η πας σε μτχ 1070τι η 2060 ή 1660τι οτι σε βολεύει το χρήμα στο μέλλον
@topos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2019 Στις 8/3/2019 στις 2:08 ΜΜ, planetman είπε Θα ασχοληθώ βρε, σιγά σιγά. 2η μέρα είναι σήμερα. Εξ άλλου νιώθω πως η κάρτα γραφικών πλέον με κρατάει πίσω οπότε... Οι θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι λογική; υποθέτω μέχρι 1.3v περίπου είναι ασφαλές το ρεύμα για μακροπροθεσμα και σταθερά; Εντωμεταξύ αυτή η μητρική δεν έχει IDE και δεν μπορώ να συνδέσω το dvd recorder που έχω. Καμία μητρική δεν έχει ide εδώ και χρόνια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα