Pc mod lab Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα φίλοι μου και modders!!!! Εδώ, θα σας μιλήσω λίγο για την τεχνική της πλαστικής σακούλας. Μπορεί να την ξέρετε με εφημεριδα αλλα και έτσι κάνει δουλειά. Υπάρχουν 2 μέθοδοι αλλα η αρχή είναι η ίδια....η μια είναι με την μέδοθο του "σφουγκαριού" (που βλέπετε στις πρώτες 5 φωτογραφίες). Τι εννοώ μέθοδος "σφουγκαριού"....εννοώ ότι, περνάμε μια στρώση χρώμα και ακουμπάμε ένα μικρό κομάτι της σακούλας πάνω στην επιφάνεια που έχουμε βάψει όσο είναι υγρό ακόμη για να δημιουργήσουμε ένα σχεδόν κρακελέ ύφος λίγο πιό έντονο απο το κανονικό. Το κανονικό κρακελέ ύφος, έτσι όπως το κάνω εγώ, περιλαμβάνει απαλές και τυχαίες στρώσεις μαύρου ή χρώματος που στεγνώνει πιο γρήγορα απο το κανονικό μάτ. Εδώ έχω συνδιάσει 3 χρώματα, χώρια απο το αστάρι, γιατι είχα σκοπό να δημιουργήσω ένα λάβα εφέ, παρότι φαίνεται πιο πορτοκαλί. Για να μην φαίνεται ματ το πρότζεκτ σας, συνδιάζετε και ένα καλό χέρι βερνίκι, είτε βάζετε γυαλιστερό πάνω χρώμα είτε όχι, θα χρειαστεί Εδώ είναι η δεύτερη μέθοδος. Εδώ για πετύχουμε αυτό το εφέ, εφόσον έχουμε περάσει το κάτω χρώμα και το έχουμε αφήσει να στεγνωσει καλά (μην το δοκιμάσετε βράδυ και χειμώνα θα σας βγεί η πίστη!), βάζουμε το τελικό χρώμα σε μικρές περιοχές στην επιφάνεια μας και όσο είναι υγρό το χρώμα ακόμη, βάζουμε μια σακούλα κατα μήκος του μέρους που έχουμε βάψει και την ακουμπάμε απαλά στην επιφάνεια με απειροελάχιστη πίεση. Να σημειώσω οτι πρέπει να προσέξουμε όταν τραβήξουμε την σακούλα να μην έχει βγεί άλλο χρώμα εκτός απο το βασικό που θέλουμε να φαίνεται απο κάτω, σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε την πρώτη μέθοδο λιγο διαφορετικα, αφού έχουμε τελειώσει την υπόλοιπη επιφάνεια με την σακούλα όσο είναι υγρό το τελικό μας χρώμα. Εδώ σας δείχνω ένα παράδειγμα αυτής της μεθόδου. Σε αυτές τις φωτό ήθελα να κάνω πάλι το ίδιο εφέ με πριν, της λαβας, και το έκανα ως εξης: (το αστάρι εννοείται φυσικά) Ένα χέρι πορτοκαλί σαν βασικό χρώμα. Μετά απο πάνω έβαλα ένα χέρι κόκκινο χρώμα αυτοκινήτου σε μικρές περιοχές και ακουμπησα μια πετσέτα για να δημιουργήσω ένα τυχαίο μοτίβο αλλά και να έχω μετά το πορτοκαλί να φαίνεται κάτω απο το κόκκινο όταν θα βάλω το μαύρο. Μετά άρχισα να βάζω μαύρο και να χρησιμοποιώ την δεύτερη μέθοδο σε μικρές περιοχές πάλι για να κάνω ένα ανόμοιο ομοιόμορφο μοτίβο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μας νοιάζει να βγεί smooth αλλα να βγεί random γιαυτό ψεκάζουμε με τυχαίο pattern. Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω να την χρησιμοποιήσετε και εσείς σε όσους σας ενδιαφέρει το κάτι διαφορετικό και outside of the box. Ότι απορίες έχετε, γράψτε μου απο κάτω. Θα χαρώ να κάνουμε κουβέντα και να ανταλλαξουμε απόψεις. Σημείωση: Αυτές οι μέθοδοι που σας προανέφερα είναι αυτές που ξέρω και που ανακάλυψα τίποτα παραπάνω. Και εδώ είναι η τελευταία μου προσπάθεια να δημιουργήσω ένα volcano lava effect με την ίδια τεχνική της σακούλας....ότι απορία έχετε πείτε μου απο κάτω να σας πώ ότι χρειαστείτε! 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παρόλο που δεν μου ταιριάζει να βάφω το tower, θέλω να σου πω οτι αυτό που ήθελες το πέτυχες εξαιρετικά (το lava εφε)! Μπράβο! Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από Stamer 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pc mod lab Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Stamer είπε Παρόλο που δεν μου ταιριάζει να βάφω το tower, θέλω να σου πω οτι αυτό που ήθελες το πέτυχες εξαιρετικά (το lava εφε)! Μπράβο! Συνδίασα 4 χρώματα για να βγεί έτσι, άσχετα αν το ένα δεν φαίνεται καθόλου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stamer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Με ακρυλικά και πινέλο τα καταφέρνω αλλά με σπρέυ προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοια. Νομίζω βασίζεται καθαρά στην τεχνική το τελικό αποτέλεσμα όπως είπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pc mod lab Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Stamer είπε Με ακρυλικά και πινέλο τα καταφέρνω αλλά με σπρέυ προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοια. Νομίζω βασίζεται καθαρά στην τεχνική το τελικό αποτέλεσμα όπως είπες. Ακριβως. Το συγκεκριμενο εφε εχω σκοπο να το βαλω στο επομενο μου προτζεκτ που θα μπει και εδω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα