Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, iazriel είπε

Όπως τα λες όλα. Μια μικρή συμβουλή για το Witcher. Δεν το έπαιξα όταν βγήκε λόγω δουλειάς, παιδιού κτλ. Βρήκα χρόνο και το ξεκίνησα σωστά και ήρεμα τον Οκτώβριο. 130 ώρες και 2 expansion μετά, ήταν εμπειρία από τις λίγες. Δεν είναι παιχνίδι ξεπέτα το main story και τέλος, μπορείς πραγματικά να χαθείς για καιρό εκεί μέσα...

Αρκετοι γραφουν για το παιχνιδι της δεκαετιας. Αν θελει τοσο χρονο ισως το πιασω απο Οκτωμβριο την game of the year edition γιατι μπορει να κανω και 20 μερες να παιξω παιχνιδι με τις δουλειες που ερχονται. Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να σου ζησει και το παιδακι σου.

• Like 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι της δεκαετίας, σίγουρα για μένα είναι στα 5 καλύτερα. Θέλει μπόλικο χρόνο είναι αχανές, χορταστικό και απολαυστικό. Ευχαριστώ πολύ φίλε, θα επανέλθω με εντυπώσεις σε λίγες ώρες :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μακρά αναζήτηση έκλεισε. Ήμουν κωλόφαρδος αρκετά και παρέλαβα εξαιρετικό panel με ελάχιστο bleed ή άλλα θέματα από την BenQ. Out of the box είναι έτοιμο για χρήση σε Standard preset. Για το κάτι παραπάνω, έχει ένα M-Book preset ώστε αν κάποιος συνδέσει MacBook πάνω να είναι όσο πιο κοντά γίνεται το οπτικό αποτέλεσμα. Μακράν το καλύτερο preset και σε χρώματα και σε φωτεινότητα και contrast, δεν είχα τέτοιο μαύρο σε καμία IPS. Ταινίες, παιχνίδια, δουλειά γραφείου, αποδίδει τα μέγιστα, μετά από 4 οθόνες, το πέτυχα. Κερασάκι στην τούρτα το επισυναπτόμενο pre-calibration. Η τιμή σίγουρα τσιμπημένη λόγω και της βάσης που έχει αλλά το panel γι'αυτό που είναι, αξίζει κάθε σεντ.

20190223_144613_resized.jpg

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, iazriel είπε

H μακρά αναζήτηση έκλεισε. Ήμουν κωλόφαρδος αρκετά και παρέλαβα εξαιρετικό panel με ελάχιστο bleed ή άλλα θέματα από την BenQ. Out of the box είναι έτοιμο για χρήση σε Standard preset. Για το κάτι παραπάνω, έχει ένα M-Book preset ώστε αν κάποιος συνδέσει MacBook πάνω να είναι όσο πιο κοντά γίνεται το οπτικό αποτέλεσμα. Μακράν το καλύτερο preset και σε χρώματα και σε φωτεινότητα και contrast, δεν είχα τέτοιο μαύρο σε καμία IPS. Ταινίες, παιχνίδια, δουλειά γραφείου, αποδίδει τα μέγιστα, μετά από 4 οθόνες, το πέτυχα. Κερασάκι στην τούρτα το επισυναπτόμενο pre-calibration. Η τιμή σίγουρα τσιμπημένη λόγω και της βάσης που έχει αλλά το panel γι'αυτό που είναι, αξίζει κάθε σεντ.

20190223_144613_resized.jpg

Επιτέλους πολύ ωραία πράγματα διαβάζω. Καλορίζικη το quality control της BenQ είναι υπόδειγμα θα μείνεις αρκετό καιρό εδώ. Το calibrate που βλέπω είναι από τα καλύτερα με σωστό gamma θερμοκρασία και καμπύλη όπως και το εύρος χρώματος. Πακετάρισμα την Dell και πίσω στο πολύ τίμιο Amazon. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρατούσα μικρό καλάθι γιατι την έπαθα με τα προηγούμενα μόνιτορ αλλά με εξέπληξε πολύ ευχάριστα out of the box. Νιώθω πως γι'αυτα που ήθελα, ότι πλήρωσα πήρα, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Η Dell έτοιμη προς αναχώρηση και άστους να ψάχνουν το flickering. Κρίμα γιατί ήταν πολύ τίμια οθόνη και αυτή για τα λεφτά της. 

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 1
Δημοσ.

Μην τη φοβάσαι την benq είναι μανούλα σε αυτά. Το hdr της Dell μην σε απασχολεί καθόλου μόνο το hdr 1000 είναι το σωστό τα άλλα απλά είναι fake hdr με τα προβλήματα που έχουν και την κακή χρωματική ακρίβεια. Η οθόνη θα τα βγάλει τα χρήματα της πολύ γρήγορα εφόσον είναι η δουλειά σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Μην τη φοβάσαι την benq είναι μανούλα σε αυτά. Το hdr της Dell μην σε απασχολεί καθόλου μόνο το hdr 1000 είναι το σωστό τα άλλα απλά είναι fake hdr με τα προβλήματα που έχουν και την κακή χρωματική ακρίβεια. Η οθόνη θα τα βγάλει τα χρήματα της πολύ γρήγορα εφόσον είναι η δουλειά σου. 

TFTCENTRAL για HDR 600:

By the time you get up to the HDR 500 and 600 levels, things are a lot better. There is now a requirement for local dimming which is the foundation for creating an HDR experience. Edge Lit local dimming can be used to reach these certification levels, and so where you see HDR 500 / 600 that is probably a good indication that edge lit local dimming is used.

An increased peak brightness of either 500 cd/m2 or 600 cd/m2 offers some nice improvements over normal monitor backlight brightness and can help with highlights in HDR content. There is also now a requirement for a wider colour gamut with 90%+ DCI-P3.

These certification levels can be used on a screen where there is a meaningful HDR experience offered. They might not reach 1000 cd/m2+ peak brightness, and probably don't have a FALD or lots of dimming zones, but they do offer a nice middle ground.

Καλό είναι να μην αποκαλείς FAKEHDR αυτές τις οθόνες

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειρήνη υμίν, να βρω λίγο το middle ground στα δυο post σας. Το HDR600 στην Dell όπως το λέει το TFT central, το είδα μόνο στο reference mode παρά το flickering. Όλα τα άλλα HDR modes είτε δεν είχαν την φωτεινότητα ή έκαναν επεξεργασία (sharpening ειδικά στο Movie και HDR mode) που δεν μπορώ να το θεωρήσω σωστό HDR και στην τελική δεν μου άρεσε κιόλας. Εκεί στηρίζω και εγώ την άποψή μου πέρι pseudoHDR modes με εξαίρεση το Reference mode. To panel της Dell ποιοτικά ήταν σαφώς χειρότερο από το BenQ. Ίσως επειδή ήταν της S σειράς. Αν το αντίστοιχο U2719DC της UltraSharp σειράς, είχε και HDR600 πιστοποίηση το Quality Control θα ήταν σαφώς ανώτερο αλλά δεν ξέρω με τι τίμημα. Επίσης, η Dell είχε 4 dimming zones, η Samsung είχε 8. Σίγουρα καλύτερο από το τίποτα αλλά και πάλι δεν μπορεί να έχει σχέση με το HDR στις oled ή την δική σου οθόνη @Acmilangr2. Εκεί βασίζονται περισσότερο οι επικριτές για τα ημίμετρα και το fake ή pseudoHDR και η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Εκτός του marketing, το HDR600 πράγματι προϋποθέτει κάποια σωστά entry level πράγματα για το HDR και η Dell τα είχε. Αν είχε και καλύτερο Quality Control και δεν είχα θέμα με το flickering, δεν θα την άλλαζα ειλικρινά.

Πάντως, αν το συγκρίνω με το HDR στην OLED LG B7 και με την Dell μόνο στο Reference mode, θα έλεγα πως το HDR600 της Dell δεν ήταν fakeHDR αλλά halfHDR. Τίμιο θα μου πείτε για τα λεφτά που ζητούσε, πάσο.

Κάτι τελευταίο fyi. Πριν πάρω την Dell, έστειλα e-mail στην VESA ρωτόντας πως ένα 8bit panel σαν την S2719DC, χωρίς καν FRC μπορεί να πάρει HDR600 πιστοποίηση. Ακολουθεί η απάντηση:

Thomas,

The display device requirement for DisplayHDR-600 is that the input to the device accept HDR-10, in 10b, format, and that the 10 bit video signal proceed at 10b through the video pipeline as far as the unit doing the backlight computation. On a monitor, this requirement would be placed upon the scaler chip, as it is the scaler chip which calculates the dimming for the backlight.

Better than any other HDR standard, we further specify that the Driver-IC (the chip in the display that converts digital to analogue) be at least 8-bit as a minimum requirement, this would explain why if you’ve found technical specs for the panel being used it may be listed as 8bit and thus meet our requirements, which again, to be clear are more demanding than any other HDR standard that we’re aware of, where the Driver-IC bit-depth is typically not specified.

In a DisplayHDR monitor the most usual configuration would be HDR-10 10b input to the scaler, which would then perform computation of the backlight control, and dither the video signal via either temporal or spatial, or both, dithering to an 8-bit signal, this would then go through the TCON at 8b, and the Driver-IC at 8b to be converted into analogue voltage to drive the LC.

Roland

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Της oled το μαυρο (και κατεπεκταση το HDR) είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Γνωστό είναι αυτό. Έχεις τέλειο μαύρο, τέλεια αντίθεση, μηδέν αντίθεση. 

Όνειρο θα ζούσα αν είχα μια οθόνη OLED 4K 32' GSYNC 100hz

Και εννοείται πως το HDR600 είναι μια μέτρια κατάσταση, όμως για οθόνη (εφοσων είναι σε κοντινή απόσταση) δεν είναι και κακό. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν αντιλέγω. Και στα PC monitor με την υπάρχουσα τεχνολογία, το HDR1000 στο δικό σου HDR monitor, είναι επίσης όσο πιο σωστό γίνεται. Θα έλεγα πως το HDR600 είναι halfHDR και το HDR400 fakeHDR και καθαρό marketing trick.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, iazriel είπε

Ναι δεν αντιλέγω. Και στα PC monitor με την υπάρχουσα τεχνολογία, το HDR1000 στο δικό σου HDR monitor, είναι επίσης όσο πιο σωστό γίνεται. Θα έλεγα πως το HDR600 είναι halfHDR και το HDR400 fakeHDR και καθαρό marketing trick.

Το HDR400 είναι fake. Ακόμα και οι επαγγελματίες του tftcentral το αναφέρουν. Και λογικό όταν υπάρχουν οθόνες που σε SDR αποδίδουν 400nits...χωρια που δεν έχουν κανένα είδους FALD.... 

Τα 1000nits αποδίδουν εκπληκτικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις.

Πχ Η αληθοφάνεια του φωτός του ήλιου μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι απερίγραπτο πράγμα.

Ενα αρνητικό έχει η οθόνη μου μόνο. Το blooming. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Ευτυχώς συμβαίνει μόνο σε ειδικες περιπτωσεις πχ σε ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο που ανάβει μια μικρή λάμπα 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Το HDR400 είναι fake. Ακόμα και οι επαγγελματίες του tftcentral το αναφέρουν. Και λογικό όταν υπάρχουν οθόνες που σε SDR αποδίδουν 400nits...χωρια που δεν έχουν κανένα είδους FALD.... 

Τα 1000nits αποδίδουν εκπληκτικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις.

Πχ Η αληθοφάνεια του φωτός του ήλιου μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι απερίγραπτο πράγμα.

Ενα αρνητικό έχει η οθόνη μου μόνο. Το blooming. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. 

Τα είπες όλα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, iazriel είπε

Αυτο δεν ειναι κανονας. Εξαρταται και το panel τι μπορει να σου προσφερει. Παραδειγμα αυτο το νεο monitor https://www.tomshardware.com/reviews/acer-predator-xb273k-4k-144hz-gaming-monitor-hdr,5998.html που δειχνει να ειναι καλυτερο απο πολλα hdr600. Το μοναδικο που ειναι κορυφη ειναι τα 27 fald αλλα φυσικα με το αναλογο κοστος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την εικόνα της OLED όμως πάντα θα την ζηλεύω 

Γενικώς τέλειο δεν υπάρχει. Παίρνεις TN κερδίζεις σε απόκριση, χάνεις σε χρώμα και γωνίες. Παίρνεις VA κερδίζεις σε μαύρο χάνεις σε ghosting και λίγο σε χρώματα. Παίρνεις ips κερδίζεις σε χρώμα, χάνεις  σε προβλήματα του bleeding κλπ και έχεις μέτριο μαύρο. Παίρνεις oled TV κερδίζεις σε χρώματα, μαύρο όμως πρέπει να προσέχεις το burn in κααι εκτός από αυτό έχει περιορισμό (ακόμα) σε υψηλό ρυθμό ανανέωσης και freesync. 

Για αυτό και πήρα την οθόνη που έχω γιατί τα έχει σχεδόν όλα. 

Ακομα και αυτή όμως θα ήθελα να μην έχει blooming και να είναι glossy.... 

Στο γραφείο στην δουλειά μου έχω μια ταπεινή 23αρα Dell glossy που έχει τόσο καθαρά χρώματα (λόγω glossy) που την ζηλεύει και η οθόνη του σπιτιού μου σε πολλές περιπτώσεις.... 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Την εικόνα της OLED όμως πάντα θα την ζηλεύω 

Γενικώς τέλειο δεν υπάρχει. Παίρνεις TN κερδίζεις σε απόκριση, χάνεις σε χρώμα και γωνίες. Παίρνεις VA κερδίζεις σε μαύρο χάνεις σε ghosting και λίγο σε χρώματα. Παίρνεις ips κερδίζεις σε χρώμα, χάνεις  σε προβλήματα του bleeding κλπ και έχεις μέτριο μαύρο. Παίρνεις oled TV κερδίζεις σε χρώματα, μαύρο όμως πρέπει να προσέχεις το burn in κααι εκτός από αυτό έχει περιορισμό (ακόμα) σε υψηλό ρυθμό ανανέωσης και freesync. 

Για αυτό και πήρα την οθόνη που έχω γιατί τα έχει σχεδόν όλα. 

Ακομα και αυτή όμως θα ήθελα να μην έχει blooming και να είναι glossy.... 

Στο γραφείο στην δουλειά μου έχω μια ταπεινή 23αρα Dell glossy που έχει τόσο καθαρά χρώματα (λόγω glossy) που την ζηλεύει και η οθόνη του σπιτιού μου σε πολλές περιπτώσεις.... 

Οπως τα ειπες ειναι και η δικια σου ειναι κορυφαια αλλα υπερκοστολογημενη. Η μοναδικη τεχνολογια που μπορει να κοιταξει oled ειναι η ips σε συνδιασμο με μεγαλο contrast και καλυτερο μαυρο και αυτη τη στιγμη στο δινουν οι 3 οθονες (x27,xb273k,pg27 για gaming). Αν και το va εχει βελτιωθει αρκετα. Γλυτωνεις απο burn in και χανεις απο το blooming.

Το glossy ειναι ωραιο αλλα επειδη το ειχα θελει ιδιαιτερο χωρο. Καποιες φορες οι αντανακλασεις με πειραζαν πολυ.

Επεξ/σία από mtifosi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...