Arkin Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, iazriel είπε Ναι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένα review δεν αναφέρει το πρόβλημα που έχουν οι SVA της Samsung με τα κείμενα... Μάλλον μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζ€ι αλλά τέλος πάντων, ίσως περισσότερο τεστάρουν επιδόσεις σε gaming και όχι σε δουλειά γραφείου. Όσο για το HDR έχεις δίκιο, έχουμε αρκετά ακόμα οπότε αναμονή. Να΄ναι καλά το Amazon, τα δοκίμασα όλα τουλάχιστον. Ειναι διαφορετικη η διαταξη των pixels va/ips και οπως συμβαινει και στις amoled θελουν μεγαλυτερο ppi απο μια ips για ιδια απεικονιση σε λευκο φοντο με γραμματα. Οι ips και TN δεν εχουν τετοια θεματα va/oled/amoled παιζουν αλλιως στα pixel τους. Ναι χαιρομαι για την αντιμετωπιση του amazon αλλαξες 4 οθονες και κατασταλλαξες και εισαι ευχαριστημενος με αυτο που θα αγορασεις. Μεγαλη υποθεση αυτο.
leros2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, iazriel είπε Ναι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένα review δεν αναφέρει το πρόβλημα που έχουν οι SVA της Samsung με τα κείμενα... Μάλλον μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζ€ι αλλά τέλος πάντων, ίσως περισσότερο τεστάρουν επιδόσεις σε gaming και όχι σε δουλειά γραφείου. Όσο για το HDR έχεις δίκιο, έχουμε αρκετά ακόμα οπότε αναμονή. Να΄ναι καλά το Amazon, τα δοκίμασα όλα τουλάχιστον. Ποιο πρόβλημα εννοείς?
iazriel Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Ποιο πρόβλημα εννοείς? Αυτό: https://www.rtings.com/monitor/discussions/yF-MsrZF2s9VWabW/i-have-noticed-that-text-on-this-monitor-is-a-huge-problem-it-doesn-t-properly-anti-alias-text To είδα σε μια C27HG70 και τρόμαξα, το κείμενο σε ιστοσελίδες ήταν άθλιο και ειδικά σε δουλειά γραφείου ήθελα να βγάλω τα μάτια μου. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel
leros2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 14 ώρες πριν, iazriel είπε Αυτό: https://www.rtings.com/monitor/discussions/yF-MsrZF2s9VWabW/i-have-noticed-that-text-on-this-monitor-is-a-huge-problem-it-doesn-t-properly-anti-alias-text To είδα σε μια C27HG70 και τρόμαξα, το κείμενο σε ιστοσελίδες ήταν άθλιο και ειδικά σε δουλειά γραφείου ήθελα να βγάλω τα μάτια μου. Πήγες με το μεγεθυντικό φακό σου και την είδες ή φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού... Έχω VA οθόνη με Samsung panel αλλά δεν μπορώ δω αυτό που περιγράφεις... ειδικά λέξεις τύπου: άθλιο, ηθελα να βγάλω τα μάτια μου κτλ κτλ
iazriel Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Πήγες με το μεγεθυντικό φακό σου και την είδες ή φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού... Έχω VA οθόνη με Samsung panel αλλά δεν μπορώ δω αυτό που περιγράφεις... ειδικά λέξεις τύπου: άθλιο, ηθελα να βγάλω τα μάτια μου κτλ κτλ Αν παρατήρησες όλο το νήμα, προέρχομαι από μια Asus 4K IPS και έχω παραδεχτεί πως είχα συνηθίσει πολύ στο απόλυτο text smoothness της 4Κ. Αλλά τις είχα δίπλα δίπλα και την 4Κ και την 1440p Samsung και ναι ήθελα να βγάλω τα μάτια μου, η διαφορά για μένα ήταν σοκαριστική, ειδικά σε λευκά γράμματα με σκούρο φόντο λόγω dark mode που χρησιμοποιώ. Φυσικά και περίμενα πως θα υπάρχει διαφορά λόγω ppi, άλλα όχι τέτοιο χάλι και στα 80 εκατοστά από την οθόνη. Τώρα έχω μια 1440p IPS. Η διαφορά στα ppi υπάρχει όπως προείπα σε σχέση με την 4Κ, αλλά δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με το κείμενο όπως με την Samsung, είναι η λογική διαφορά που περίμενα. Από την άλλη, ίσως το θέμα ήταν με το συγκεκριμένο SVA panel της Samsung όπως λέει και το rtings στην ανάλυση για τα subpixel. Άλλα VA panel ίσως δεν το έχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, δεν ξέρω να σου πω. Εσύ βλέπω έχεις ένα 31.5" VA 1440p monitor στα 93 ppi. Εγώ πλεόν δεν θα μπορούσα να δουλέψω έτσι, το pixel στα κείμενα βγάζει μάτι και μου αποσπά την προσοχή από την δουλειά. Στα games όχι τόσο. Προσωπική άποψη πάντα, ίσως είναι και θέμα όρασης του καθενός. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel
Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, iazriel είπε Αν παρατήρησες όλο το νήμα, προέρχομαι από μια Asus 4K IPS και έχω παραδεχτεί πως είχα συνηθίσει πολύ στο απόλυτο text smoothness της 4Κ. Αλλά τις είχα δίπλα δίπλα και την 4Κ και την 1440p Samsung και ναι ήθελα να βγάλω τα μάτια μου, η διαφορά για μένα ήταν σοκαριστική, ειδικά σε λευκά γράμματα με σκούρο φόντο λόγω dark mode που χρησιμοποιώ. Φυσικά και περίμενα πως θα υπάρχει διαφορά λόγω ppi, άλλα όχι τέτοιο χάλι και στα 80 εκατοστά από την οθόνη. Τώρα έχω μια 1440p IPS. Η διαφορά στα ppi υπάρχει όπως προείπα σε σχέση με την 4Κ, αλλά δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με το κείμενο όπως με την Samsung, είναι η λογική διαφορά που περίμενα. Από την άλλη, ίσως το θέμα ήταν με το συγκεκριμένο SVA panel της Samsung όπως λέει και το rtings στην ανάλυση για τα subpixel. Άλλα VA panel ίσως δεν το έχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, δεν ξέρω να σου πω. Εσύ βλέπω έχεις ένα 31.5" VA 1440p monitor στα 93 ppi. Εγώ πλεόν δεν θα μπορούσα να δουλέψω έτσι, το pixel στα κείμενα βγάζει μάτι και μου αποσπά την προσοχή από την δουλειά. Στα games όχι τόσο. Προσωπική άποψη πάντα, ίσως είναι και θέμα όρασης του καθενός. Και σκεψου η συγκεκριμενη C27HG70 παιζει με 110ppi η ιδια 32αρα παιζει με 91 το οποιο εκει να δεις πως θα σου φαινοταν. Γενικα IPS>VA οσον αφορα το subpixel του panel τους ενω εχουν ιδιο ppi το VA θα θελει μεγαλυτερο ppi για ιδια απεικονιση. Η C32HG70 ειναι ακομα πιο φθηνη απο την 27αρα του ιδιου μοντελου αλλα εχει τραγικη εικονα ειδικα αν σκεφτεις οτι η 27αρα ειναι στα 110ppi που σου φανηκε αθλια και η 32αρα 91ppi. Τουλαχιστον με την Dell εισαι αρκετα καλυτερα. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από Arkin
iazriel Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Άσε, 1440p σε περισσότερες από 27" θα ήταν τραγικό για μένα. Τώρα είμαι ΟΚ με IPS, η κατάσταση συνηθίζεται πιο ομαλά. Αν δεν είχε και το θέμα με το HDR η Dell θα ήταν καλύτερα... Άνοιξα νήμα στο forum της Dell, απάντησε ένας moderator αλλά ακόμα πλήρη απάντηση δεν πήρα. https://www.dell.com/community/Monitors/S2719DC-HDR-local-dimming-flickering/m-p/7247390#M119653 Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel 1
Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, iazriel είπε Άσε, 1440p σε περισσότερες από 27" θα ήταν τραγικό για μένα. Τώρα είμαι ΟΚ με IPS, η κατάσταση συνηθίζεται πιο ομαλά. Αν δεν είχε και το θέμα με το HDR η Dell θα ήταν καλύτερα... Άνοιξα νήμα στο forum της Dell, απάντησε ένας moderator αλλά ακόμα πλήρη απάντηση δεν πήρα. https://www.dell.com/community/Monitors/S2719DC-HDR-local-dimming-flickering/m-p/7247390#M119653 Ελπιζω να βγαλεις καποια ακρη και να σε βοηθησουν. Το συγκεκριμενο panel της C27HG70/C32HG70 λογω quantum dot εχει τραγικη αναλυση για VA και σιγουρα επρεπε να δωσουν παραπανω. Η 32αρα ειναι απαραδεκτη για τους περισσοτερους. Στην ips μονο με μεγεθυντικο φακο θα δεις pixels. Χαιρομαι παντως που μπορεσες και δοκιμασες αρκετα panels και εβγαλες τα συμπερασματα σου. Το amazon φερθηκε υποδειγματικα. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από Arkin 1
iazriel Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Arkin είπε Ελπιζω να βγαλεις καποια ακρη και να σε βοηθησουν. Το συγκεκριμενο panel της C27HG70/C32HG70 λογω quantum dot εχει τραγικη αναλυση για VA και σιγουρα επρεπε να δωσουν παραπανω. Η 32αρα ειναι απαραδεκτη για τους περισσοτερους. Στην ips μονο με μεγεθυντικο φακο θα δεις pixels. Χαιρομαι παντως που μπορεσες και δοκιμασες αρκετα panels και εβγαλες τα συμπερασματα σου. Το amazon φερθηκε υποδειγματικα. Ναι, το Amazon με μικροδιαφορές στην εξυπηρέτηση ήταν άψογο. Το Ιταλικό είχε μακράν την καλύτερη εξυπηρέτηση, μετά το Γερμανικό και τέλος το Αγγλικό. Αύριο παραλαμβάνω και την BenQ PD2710QC, να την βάλω δίπλα με την Dell και να δω τι θα δω. Αν δεν είχα το θέμα με το flickering η Dell θα ήταν εξαιρετική, πρώτη φορά δουλεύω οθόνη σε τέτοια τιμή με τόση φωτεινότητα και δυνατά χρώματα που την χτυπάει απευθείας φως από παράθυρο και μπορώ να δουλέψω άνετα. 1
Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, iazriel είπε Ναι, το Amazon με μικροδιαφορές στην εξυπηρέτηση ήταν άψογο. Το Ιταλικό είχε μακράν την καλύτερη εξυπηρέτηση, μετά το Γερμανικό και τέλος το Αγγλικό. Αύριο παραλαμβάνω και την BenQ PD2710QC, να την βάλω δίπλα με την Dell και να δω τι θα δω. Αν δεν είχα το θέμα με το flickering η Dell θα ήταν εξαιρετική, πρώτη φορά δουλεύω οθόνη σε τέτοια τιμή με τόση φωτεινότητα και δυνατά χρώματα που την χτυπάει απευθείας φως από παράθυρο και μπορώ να δουλέψω άνετα. Παρομοιο panel θα δεις και στην BenQ PD2710QC με μικροδιαφορες απο την Dell που πηρες. Ελπιζω να μην υπαρχει θεμα με το flickering και το hdr και να κρατησεις αυτη. 1
iazriel Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αύριο τέτοια ώρα θα ξέρω O moderator της Dell αν δεις το νήμα πάντως, είπε πως για ταινίες ή για παιχνίδια να χρησιμοποιώ το αντίστοιχο HDR mode. Βέβαια όταν του είπα πως τα άλλα mode, έχουν είτε χαμηλότερες φωτεινότητες ή κάνουν περιττό processing στην εικόνα (sharpening) και μόνο το Reference mode δίνει τα καλύτερα all around αποτελέσματα αλλά με flickering δεν απάντησε, τουλάχιστον όχι ακόμα και μου ζήτησε διαγνωστικά με στατικές όμως εικόνες που εκεί γενικά δεν είχα θέμα...Το panel της Dell θεωρητικά είναι και λίγο καλύτερο λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας και wide color gamut για το HDR. Από την άλλη, το BenQ πέρα από το technicolor certification, σε όλα τα review παίρνει άριστα σε χρωματική απόδοση, ΔΕ, gamma κτλ, είναι και pre-calibrated. Δεν έχει HDR αλλά τα έχουμε ξαναπεί για το HDR. Μάγκας με HDR είναι ο @Acmilangr2 με το τούμπανο που έχει για οθόνη. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel
Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, iazriel είπε Αύριο τέτοια ώρα θα ξέρω O moderator της Dell αν δεις το νήμα πάντως, είπε πως για ταινίες ή για παιχνίδια να χρησιμοποιώ το αντίστοιχο HDR mode. Βέβαια όταν του είπα πως τα άλλα mode, έχουν είτε χαμηλότερες φωτεινότητες ή κάνουν περιττό processing στην εικόνα (sharpening) και μόνο το Reference mode δίνει τα καλύτερα all around αποτελέσματα αλλά με flickering δεν απάντησε, τουλάχιστον όχι ακόμα και μου ζήτησε διαγνωστικά με στατικές όμως εικόνες που εκεί γενικά δεν είχα θέμα...Το panel της Dell θεωρητικά είναι και λίγο καλύτερο λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας και wide color gamut για το HDR. Από την άλλη, το BenQ πέρα από το technicolor certification, σε όλα τα review παίρνει άριστα σε χρωματική απόδοση, ΔΕ, gamma κτλ, είναι και pre-calibrated. Δεν έχει HDR αλλά τα έχουμε ξαναπεί για το HDR. Μάγκας με HDR είναι ο @Acmilangr2 με το τούμπανο που έχει για οθόνη. Δοκιμασες διαφορετικα καλωδια να δεις μηπως οφειλετε εκει το flickering? Γιατι ειναι πολυ περιεργο το προβλημα απο το πουθενα. Στειλτου οτι μπορεις του admin σιγουρα θα κανει οτι μπορει να λυσει το προβλημα και να προτεινει λυσεις. Το Benq ειναι panel για productivity κυριως και στα χρωματα ερχεται τουμπανιασμενο. Του acmilangr2 ειναι εξαιρετικο το monitor αλλα αντε να δωσεις 2600. Για πολυ λιγους μιας και θες και 2080ti για να το αξιοποιησεις φουλ.
iazriel Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα και άλλο HDMI, ήταν το πρώτο που έκανα. Μου το έκανε και με δύο διαφορετικά καλώδια στο PC και με ένα τρίτο του PS4 Pro. Έχει κάποιο θέμα η συγκεκριμένη ζώνη με το συγκεκριμένο HDR preset, γι'αυτό τείνω στο ότι το panel έχει κάποιο θέμα. Για το BenQ, ακριβώς επειδή είναι για productivity, ελπίζω σε τουμπανιασμένη ποιότητα εικόνας, άλλωστε με έχεις καταλάβει ως τώρα, δεν κυνηγάω τα πολλά Hz αλλά το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Στο Witcher 3 με τα mods στην 4Κ καθόμουν και χάζευα τοπία αρκετές φορές... Και τέλος πράγματι, θες κοντά 4 χιλιάρικα για σωστό hdr gaming σε 4Κ (οθόνη του acmilangr2 και 2080ti) κλάφτα Χαράλαμπε. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel 1
Arkin Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, iazriel είπε Δοκίμασα και άλλο HDMI, ήταν το πρώτο που έκανα. Μου το έκανε και με δύο διαφορετικά καλώδια στο PC και με ένα τρίτο του PS4 Pro. Έχει κάποιο θέμα η συγκεκριμένη ζώνη με το συγκεκριμένο HDR preset, γι'αυτό τείνω στο ότι το panel έχει κάποιο θέμα. Για το BenQ, ακριβώς επειδή είναι για productivity, ελπίζω σε τουμπανιασμένη ποιότητα εικόνας, άλλωστε με έχεις καταλάβει ως τώρα, δεν κυνηγάω τα πολλά Hz αλλά το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Στο Witcher 3 με τα mods στην 4Κ καθόμουν και χάζευα τοπία αρκετές φορές... Και τέλος πράγματι, θες κοντά 4 χιλιάρικα για σωστό hdr gaming σε 4Κ (οθόνη του acmilangr2 και 2080ti) κλάφτα Χαράλαμπε. Ειναι αυτο που γραψαμε η οθονη χωριζεται σε 4 ζωνες και η μια πρεπει να εχει θεμα. Γιατι δεν στο κανει στην υπολοιπη οθονη πχ? Σε εχω πιασει απο την αρχη που τα λεγαμε σε πμ του οπτικου ειμαι και εγω ακομα και τα 60hz ειναι υπεραρκετα για single player παιχνιδια ασχετα με τι γραφετε απο μερικους. Πραγματικα ευχομαι να ειναι 100% αψογη η benq μην σε απασχολει το HDR για την ωρα ενα απλο gimmick ειναι και να την κρατησεις να την απολαυσεις. Το witcher μιση ωρα το εχω παιξει παλιοτερα σε laptop και πρεπει καποια στιγμη να το παιξω οπως πρεπει να χαθουμε στον κοσμο του.
iazriel Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όπως τα λες όλα. Μια μικρή συμβουλή για το Witcher. Δεν το έπαιξα όταν βγήκε λόγω δουλειάς, παιδιού κτλ. Βρήκα χρόνο και το ξεκίνησα σωστά και ήρεμα τον Οκτώβριο. 130 ώρες και 2 expansion μετά, ήταν εμπειρία από τις λίγες. Δεν είναι παιχνίδι ξεπέτα το main story και τέλος, μπορείς πραγματικά να χαθείς για καιρό εκεί μέσα... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από iazriel 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα