Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Η οθόνη σου έχει 4 ζώνες. Δηλαδή σκέψου ότι πίσω από το panel έχει 4 λάμπες (Led)  που σβήνουν όταν δεν δείχνει τίποτα (μαύρο) η οθόνη. Όταν πάει το ποντίκι εκεί, αναγκαστικά ανάβει η ζώνη αυτή. Σε πολλές ζώνες ανάβουν μικρότερα σημεία. (σύντομα θα βγουν 1000+ mini led οθόνες). 

Το dark mode δεν ξέρω τι είναι. 

Γι'αυτό το mini ή micro led ζούμε, όταν βγει και είναι και σε νορμαλ επίπεδα οι τιμές. ΟΚ, σ'ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Το dark mode είναι των Windows που τα κάνει όλα σκούρα αντί για λευκά πχ το background του Explorer.

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Update. Τελικά υπάρχει παθογένεια. Το HDR Reference preset, που είναι και το πιο ακριβές συνολικά και χωρίς κάποιο επιπλέον processing βλ sharpening όπως τα άλλα preset, έχει σοβαρό θέμα με το local dimming. Σε σχετικά σκοτεινά σημεία και με το PS4 Pro αλλά και με το PC, ο φωτισμός τα παίζει και αναβοσβήνουν οι ζώνες όπως να'ναι με άσχημο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση είναι το Game HDR mode το οποίο όμως δίνει χαμηλότερο brightness, κάνει εμφανές sharpening την εικόνα και δεν είναι χρωματικά ακριβές. Από την στιγμή που το θέμα εμφανίζεται και στο PS4, είναι καθαρά θέμα οθόνης και αναρωτιέμαι, αν δεν είναι defect, πως πέρασε κάτι τέτοιο στο τελικό προϊόν. Σε SDR καταστάσεις η οθόνη παραμένει πολύ καλή και φωτεινή, πήρα και την BenQ PD2710QC για τελική σύγκριση.

Όσον αφορά την 2080 για να μην πηγαίνει χαμένη, έβαλα το DSR factor στο 1.20 και ενεργοποίησα το Antialiasing mode σε Enhance application setting 8x όπως και το Antialiasing Transparency στο Supersampling 8x. Τα fps είναι σταθερά 60 και παρατήρησα βελτίωση στην εικόνα. Επειδή τις παραπάνω ρυθμίσεις τις είχα στο off στην 4Κ και δεν ξέρω τι και πως, αν έχετε κάποια συμβουλή επ'αυτών, καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Θα έπρεπε να μην έχει καν FALD αυτή η οθόνη. Θα ήταν πολύ καλύτερα να έχει χειρότερο μαύρο παρά αυτό που κάνει. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Θα έπρεπε να μην έχει καν FALD αυτή η οθόνη. Θα ήταν πολύ καλύτερα να έχει χειρότερο μαύρο παρά αυτό που κάνει. 

Κατάλαβα πως το "FALD" της ενεργοποιείται μόνο στο HDR Reference mode. Σε όλα τα άλλα HDR modes δεν λειτουργεί γι'αυτό και δεν έχω θέμα. Το Reference mode επειδή είναι μάλλον το σωστό mode για να το πω μπακαλίστικα δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα οπτικά με τα παραπάνω προβλήματα όμως ενώ το Game HDR πρέπει να είναι περισσότερο pseudo HDR mode μιας και δεν χρησιμοποιεί local dimming και δεν δίνει τόση φωτεινότητα. Κρίμα...

Δημοσ.

Σήμερα έστησα το καινούργιο monitor και πρώτη φορά σε 144hz , πήρα αν και είχα επιφύλαξη γιατί είναι ολοκαίνουργια την AORUS AD27QD , η οθόνη από θέμα led ktlp ειναι διαστημόπλοιο αλλά προσωπικά δεν με ενδιέφερε αυτό οποτε και την έβαλα στον τοίχο καταργώντας ουσιαστικά τα onboard led που είχε η ίδια η βάση από την μάνα της και λειτουργούν μόνο τα επιπλέον διακριτικά δε led που έχει και το monitor πίσω.

Σαν specs  και χρήματα είναι αυτό που ήθελα μια οθόνη 144 hz , ips και να είναι απόλυτα gsync compatible αφού μιλάμε για freesync monitor , με λιγοστά bezels και 3 4 εξόδους για hdmi και dp + usb και έξοδο / είσοδο για ακουστικά και mic .

Δοκίμασα 2 3 παιχνίδια και το gsync λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής οσο για τα 144 hz αν και το ξέρετε οι περισσότεροι είναι απλά καταπληκτικά , άπλα πρέπει να συνηθίσω την ανάλυση λίγο που αν και πήρα πάλι 27 ίντσες όλα φαίνονται πιο μικρά και ζωντανά.

Από εκεί και πέρα έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να ψάξω + το ενσωματωμένο mic :P 

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω γιατί το manual της οθόνη είναι πολύ έλειπες , μου έχει μια επιλόγή για overdrive : speed - balance - quality , αυτο λογικά έχει να κάνει με το refresh rate ?

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SPANK είπε

Με ότι επιλογή και να βάλω το ίδιο μου φαίνεται :P

Στη πανω γραμμη αν εχει ghosting,αφηνει μαυριλα απο πισω.

Στη κατω γραμμη αν εχει overshoot αφηνει σαν ασπριλα.

Σε καμια επιλογη δεν εχει τιποτα απο αυτα?

Μόλις τώρα, dermitzos είπε

Από bleed πώς πάει; Ξέρουμε τί panel χρησιμοποιεί;

Το κλασσικο AUO θα φοραει λογικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Στη πανω γραμμη αν εχει ghosting,αφηνει μαυριλα απο πισω.

Στη κατω γραμμη αν εχει overshoot αφηνει σαν ασπριλα.

Σε καμια επιλογη δεν εχει τιποτα απο αυτα?

Το κλασσικο AUO θα φοραει λογικα.

να είμαι ειλικρινής άψογα φαίνεται στα δικά μου μάτια  

Δημοσ.

Καλορίζικη η οθόνη iazriel. Πολύ καλύτερη επιλογή η συγκεκριμένη από την άλλη. Η διαφορά με την άλλη στο ppi που είναι ίδιες πως σου φάνηκε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Arkin είπε

Καλορίζικη η οθόνη iazriel. Πολύ καλύτερη επιλογή η συγκεκριμένη από την άλλη. Η διαφορά με την άλλη στο ppi που είναι ίδιες πως σου φάνηκε? 

Σε ποια οθόνη αναφέρεσαι; Έχω αλλάξει τόσες που χάθηκα :P

Για την Dell που έχω τώρα, μίλησα με customer support και με άλλους κατόχους της οθόνης στο reddit, τελικά πρέπει να έχω ελλατωματικό μοντέλο, σε κανένα άλλο δεν κάνει αυτό το flickering ή flashing ή δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Το πρόβλημα είναι και στο κάτω μέρος μιας μόνο dimming ζώνης οπότε μιλάμε για ελλατωματικό μοντέλο κατά 99%. Οπότε ουσιαστικά το selling point της το HDR είναι πρακτικά άχρηστο και είναι κρίμα γιατί κατά τ'άλλα η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή και άνετα την κρατούσα, το SDR της είναι άψογο και (αν δεν είχε το πρόβλημα) έχει πολύ τίμιο HDR entry level για τα λεφτά της. Τώρα περιμένω την BenQ PD2710QC να την δω και αυτή και ίσως να αφήσω HDR καταστάσεις για μερικά χρόνια αργότερα που θα υπάρχουν πιο σωστές οθόνες.

Όσον αφορά το ppi, ακόμα και με IPS η διαφορά υπάρχει, η ζημιά στα μάτια μου από το 4Κ έχει γίνει δεν μπορώ να κάνω κάτι, θα το συνηθίσω. Αλλά στα κείμενα, η διαφορά VA με IPS εντάξει είναι μέρα με νύχτα. Στην Samsung είχα τρομάξει, τώρα είμαι σαφώς καλύτερα. IPS for life τελικά.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.

Ναι για της Samsung VA με την Dell που πήρες 110ppi και οι 2 τουλάχιστον στην ips είσαι πολύ καλύτερα. 1440p και 27αρι είναι το ιδανικό αλλά και πάλι έμαθες σε 4k 160ppi επιστροφή δεν υπάρχει. Για το flickering επιστροφή και αλλαγή με ίδια έχει μια ζώνη θεμα με αυτό που γράφεις. Το hdr δεν έχει ωριμάσει ακόμα ούτε στις ταινίες ούτε στις οθόνες ούτε στα παιχνίδια. Έχουμε δρόμο ακόμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανένα review δεν αναφέρει το πρόβλημα που έχουν οι SVA της Samsung με τα κείμενα... Μάλλον μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζ€ι αλλά τέλος πάντων, ίσως περισσότερο τεστάρουν επιδόσεις σε gaming και όχι σε δουλειά γραφείου. Όσο για το HDR έχεις δίκιο, έχουμε αρκετά ακόμα οπότε αναμονή. Να΄ναι καλά το Amazon, τα δοκίμασα όλα τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...