Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις και διαβάζεις.... Όταν επιστρέψεις κάτι στο αμαζον, παίρνεις πίσω μέχρι τη τελευταία δεκάρα ότι έχεις πληρώσει....  

Αυτό ακριβώς, ειδικά αν είσαι μέσα στο όριο του DOA.

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις και διαβάζεις.... Όταν επιστρέψεις κάτι στο αμαζον, παίρνεις πίσω μέχρι τη τελευταία δεκάρα ότι έχεις πληρώσει....  

Στους όρους που διαβασα στο Αγγλικό amazon (που φαίνονται και στην εικόνα) αναφέρει ότι δεν σου δινουν refund το κόστος της επιστροφής εκτός αν είναι ελαττωματικό το προϊόν. Και απ οτι διαβασα το ίδιο γράφει και στα άλλα αμαζον. Επειδη και γω σκεφτομαι να πάρω απο το αμαζον οθόνη αλλα το κόστος της επιστροφής ειναι πολύ μεγάλο γι αυτο θέλω να το σιγουρέψω αλλά από οτι φαίνεται οι όροι του αμαζον δεν με καλύπτουν.

am.png.ae9c5b8b0c82924c07ca1bb23f7d871b.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas123pao είπε

Στους όρους που διαβασα στο Αγγλικό amazon (που φαίνονται και στην εικόνα) αναφέρει ότι δεν σου δινουν refund το κόστος της επιστροφής εκτός αν είναι ελαττωματικό το προϊόν. Και απ οτι διαβασα το ίδιο γράφει και στα άλλα αμαζον. Επειδη και γω σκεφτομαι να πάρω απο το αμαζον οθόνη αλλα το κόστος της επιστροφής ειναι πολύ μεγάλο γι αυτο θέλω να το σιγουρέψω αλλά από οτι φαίνεται οι όροι του αμαζον δεν με καλύπτουν.

am.png.ae9c5b8b0c82924c07ca1bb23f7d871b.png

Αν είσαι μέσα στις πρώτες 14 μέρες δεν θα έχεις θέμα. Επίσης για αυτούς ακόμα και το δεν είναι συμβατή με το σύστημα μου αποτελεί λόγο για refund. Να σου πω ότι η τωρινή μου οθόνη ήρθε με διπλή ταινία και φαινόταν ανοιγμένη και ας ηταν η ταινία με aoc στάμπα. Όλα μέσα ήταν άριστα και κλειστά σαν εργοστασιακά παρόλα αυτά έστειλα μήνυμα και παραπονέθηκα για την ταινία μου έδωσαν 2 επιλογές:

Refund όλα τα χρήματα και να τη στείλω πίσω

ή

να μου στείλουν 2η και μέχρι να έρθει κρατάω αυτή για να κάνω τη δουλειά μου... Η 2η που θα έρθει έρχεται με εξπρες αποστολή και εννοείται δωρεάν (βέβαια ακόμα τη περιμένω γιατί δεν έχει στοκ η εταιρία)... 

Ps: Απο ότι υποψιάζομαι η οθόνη έρχεται με 2πλή ταινία γιατί ανοίγουν την συσκευασία για να βάλουν και αγγλικό καλώδιο τροφοδοσίας. Φυσικά δεν έχω επίσημη απάντηση είναι δική μου ικασία.  

Δημοσ.

Μίλησα τρεις φορές με γερμανικό Amazon, δύο με Αγγλικό και μια με Ιταλικό. Σύνολο 6 φορες μου είπαν πως εντός DOA 30 ημερών έχω πλήρες refund no matter what. Όταν εκτύπωσα τις ετικέτες της επιστροφής για το Ιταλικό Amazon, το ποσό του refund ήταν το πλήρες ανεξαρτήτως shipping method. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iazriel είπε

Μίλησα τρεις φορές με γερμανικό Amazon, δύο με Αγγλικό και μια με Ιταλικό. Σύνολο 6 φορες μου είπαν πως εντός DOA 30 ημερών έχω πλήρες refund no matter what. Όταν εκτύπωσα τις ετικέτες της επιστροφής για το Ιταλικό Amazon, το ποσό του refund ήταν το πλήρες ανεξαρτήτως shipping method. 

αμα δεν παρεις 34αρα δεν θα ηρεμησεις :P

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, firepc είπε

αμα δεν παρεις 34αρα δεν θα ηρεμησεις :P

Βαλτός είσαι να το γκρεμισω το σπίτι και να με χωρίσει η γυναίκα για την 34" 😜 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 3DJIN είπε

παντως καλα πατε ,σε λιγα χρονια δε θα στελνει κανεις ελλαδα

Προσωπικά τον έχω κάνει τόσο μάγκα τον Μπέζο 15 χρόνια τώρα, που πρέπει να αλλάξω καμιά 20αριά οθόνες μέχρι να με κάνει ban :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2019 στις 5:24 ΜΜ, iazriel είπε

Αυτήν την επιλογή είναι αλήθεια δεν την δοκίμασα... Είπαμε 34" ultra wide είναι το μέλλον στα 1440p αλλά φευ... 

Τώρα σοβαρά δεν τη χωράει με τίποτα το γραφείο σου αυτήν της προσφοράς;

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07J4CZYND/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

Άκυρο, τώρα είδα ότι δε θέλεις VA panel.

Επεξ/σία από DsLmAnIaC
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Τώρα σοβαρά δεν τη χωράει με τίποτα το γραφείο σου αυτήν της προσφοράς;

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07J4CZYND/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1

Άκυρο, τώρα είδα ότι δε θέλεις VA panel.

Και να ήθελα VA panel που μετά την εμπειρία της Samsung ούτε καν, μετά βίας θα χωρούσε η 29", δεν το συζητάω καν για 34". 

Έχουμε και απαγορευτικό στο νησί λόγω κακοκαιρίας και δεν λέει να έρθει και η Dell...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά κόπων και βασάνων ελέω καιρού ήρθε η Dell. Στήσιμο και δοκιμές χθες και έχω να πω τα εξής:

1: PPI. Το πήρα απόφαση, η 4Κ είναι 4Κ, έκανε ζημιά όσον αφορά το πόσο crisp ήταν όλα, αλλά δεν μπορώ να κάτω κάτι γι'αυτό. Η κατάσταση εδώ πάντως καλύτερη από ένα VA panel. Αν και όπως προείπα, η διαφορά σε σχέση με την 4Κ είναι εμφανής σε οτιδήποτε έχει σχέση με κείμενα, τουλάχιστον είναι η διαφορά που ανέμενα και όχι εκείνο το χάλι των VA. 

2: Από εμφάνιση είναι πανέμορφη και κομψή. Εργονομικά και από θέμα θυρών πάσχει τρελά αλλά δεν με ενδιέφερε εξαρχής. Λόγω των λεπτών bezel και στις 4 πλευρές εξαρχής νόμιζα πως είναι μικρότερο panel από την Asus, φαίνεται πολύ μινιόν για 27". Δεν είναι pre-calibrated και η ποιότητα κατασκευής δεν είναι σαν των UltraSharp της Dell ή premium μοντέλων άλλων εταιριών αλλά είναι επαρκής και σίγουρα πάνω από τον μέσο όρο.

3: Συνδεσιμότητα. USB C λειτουργεί σαν DP 1.2. Δεν υποστηρίζει το HDR αλλά δίνει out of the box 75Ηz. HDMI υποστηρίζει και HDR και 75Hz μέσω custom profile (και Freesync για κάρτες AMD, δεν είναι G-Sync compatible) αλλά HDR λόγω περιορισμών δεν δουλεύει στα 75Hz οπότε στα παιχνίδια με HDR το όριο είναι τα 60Hz. Μικρό το κακό, βλ. το 7.

4: Με ενεργοποιημένο το HDR, το PS4 Pro αναγνωρίζει την οθόνη σαν 4Κ HDR και δουλεύει στην αντίστοιχη ανάλυση με την οθόνη να κάνει το downgrade σε 1440p με τέλεια αποτελέσματα. Αν απενεργοποιήσω το HDR, η οθόνη αναγνωρίζεται σαν 1080p SDR και φαίνεται σκατά.

5: Ποιότητα εικόνας. Out of the box, η οθόνη τείνει προς το θερμό όσον αφορά την εικόνα. Και αρκετό θερμό θα έλεγα σαν Warm lite preset. Εγώ προτιμώ το normal mode κάτι που είχε η Asus αλλά όχι η Dell. Όλα τα preset χαλάνε την εικόνα οπότε με custom mode και την Asus δίπλα για reference την έφερα στα μέτρα μου. Μετά λοιπόν το μπακαλίστικο αυτό καλιμπράρισμα που είχε όμως αποτέλεσμα και με παρόμοιες ρυθμίσεις σε brightness και contrast, η Dell ήταν σαφώς φωτεινότερη με πιο ζωντανά χρώματα χωρίς αλλοιώσεις ή κάποια άλλη παραμόρφωση. Τόνισα λίγο και το contrast στην Dell τόσο όσο ανάλογα με τις προτιμήσεις μου και όσον αφορά το SDR mission accomplished πήρα καλύτερο αποτέλεσμα από την Asus.

6: Και πάμε στον κράχτη το HDR600. Το PS4 δεν είχε θέμα, όλα δούλεψαν με τη μια όπως προανέφερα. Στα Windows είναι λίγο πιο...μπελαλίδικα τα πράγματα. Αρχικά, για το HDR πρέπει να ενεργοποιήσω και το Smart HDR της οθόνης αλλά και την αντίστοιχη επιλογή στα Windows. Στην οθόνη είναι πάντα on, οπότε παίζω με την ρύθμιση των Windows. Η οθόνη έχει 4 HDR presets. Desktop, Movie HDR, Game HDR και Reference. Το Desktop δεν ξέρω καν γιατί το λένε HDR οι διαφορές του με το SDR είναι μηδαμινές και δίνει με διαφορά την μικρότερη φωτεινότητα. Movie HDR και Game HDR είναι φωτεινά και πιο HDR να το πω presets αλλά κάνουν πολύ sharpening την εικόνα, κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω ή να επέμβω. Ειδικά το Movie HDR, κάνει την περισσότερη επεξεργασία, οπότε δεν τα προτιμώ. Το Reference όπως λέει και το όνομα του είναι αυτό που πρέπει. Φωτεινότητα που δεν έχω ξαναδεί σε οθόνη με πολύ καλό uniformity, χρώματα ζωντανά και σωστά, κάνει την οθόνη να φαίνεται εξαιρετικά την ημέρα και σε τυφλώνει το βράδυ :P Αλλά και αυτό έχει τα θέματα του και δεν ξέρω αν οφείλεται στα Windows ή την οθόνη. Το μονιτορ χωρίζεται σε 4 κάθετα local dimming zones. Μόνο με το reference preset του HDR έχω το εξής θέμα. Με dark mode στα Windows και μόνο στον Windows Explorer (!) και σε κάποια folders (!!) όταν μετακινώ το ποντίκι αναμεσα στο 2ο και 3ο zone το local dimming τα παίζει και αναβοσβήνει τις ζώνες όπως να 'ναι. Σε Chrome με dark mode (μέσω Dark Reader) δεν έχω κανένα θέμα. Αν βάλω τα Windows σε light mode, όλα καλά. Στα παιχνίδια όσο παίζω δεν έχω κανένα θέμα. Στα μενού όμως των παιχνιδιών πχ Shadow of War, πάλι εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι deal breaker αλλά είναι σίγουρα παράξενο. Θα το στείλω σαν πρόβλημα στην Dell να δω τι θα με πουν. Απ'όσο καταλαβαίνω, όταν σε μαύρο φόντο υπάρχει αρκετό (?) λευκό κείμενο ή κάτι παρόμοιο, κάπως τα παίζει το local dimming και κάνει τα δικά του. Το θέμα είναι πως φαίνεται τα Windows να έχουν στρώσει αρκετά το θέμα του HDR, αυτή τη στιγμή δουλεύω με smart HDR on στο Reference (παρά τα θέματα που προανέφερα) και η οθόνη μου προσφέρει αυτά για τα οποία πλήρωσα. Σε dark mode που τα έχω όλα, οι 4 ζώνες του local dimming ψιλοφαίνονται ειδικά σε πολύ σκούρο φόντο αλλά μικρό το τίμημα, μπορώ να ζήσω μ'αυτό.

7: Ταινίες και παιχνίδια. Στις ταινίες, με το MPV που χρησιμοποιώ η διαφορά υπάρχει. Δεν είναι η διαφορά που θα σου αλλάξει την ζωή αλλά είναι εκεί και την καταλαβαίνεις. Το HDR ενεργοποιείται μόνο σε fullscreen οπότε αρκεί να κάνεις ένα pause σε ένα καρέ και να το δεις αρχικά σε windows και μετά σε fullscreen. To windowed θα φαίνεται σαν ξέπλυμα. Στα (σωστά) παιχνίδια, επίσης η διαφορά είναι εμφανής. Έχω το Mass Effect Andromeda (δεν το θεωρώ το πιο σωστό παιχνίδι btw) και το Shadow of War. Παραδόξως, το Mass Effect αν έχω απενεργοποιημένο το HDR στα Windows αναγνωρίζει το Smart HDR της οθόνης και δίνει τα HDR10 metadata. Το Shadow of War αν δεν έχω ενεργοποιημένο το HDR των Windows δεν μου δίνει καν την επιλογή. Τολμώ να πω πως και στα δύο παιχνίδια η διαφορά είναι μεγάλη και μου άρεσε. Φωτεινότητα, αντίθεση, χρώματα γενικά ότι υπόσχεται το HDR τα κάνει. Έδειξα και στην γυναίκα μου που είναι άσχετη τα δυο games σε SDR και HDR και δεν φάνηκε να διχάζεται καν, προτίμησε το HDR χωρίς πολλά πολλά.

8: Η οθόνη ήρθε με λίγο bleed αριστερα και κάτω αριστερά και κλασσικό IPS glow. Τίποτα παράξενο, κλασσικές IPS καταστάσεις που είχα με όλες τις IPS οθόνες μου. Το έκανα παράπονο στην Amazon και μου επέστρεψαν σαν refund το 10% της αξίας της οθόνης με αιτιολογία "damaged in transit". Το DOA και η εγγύηση δεν επηρεάζονται, αν θελήσω να την επιστρέψω εντός DOA, απλώς θα μου κάνουν refund το υπόλοιπο ποσό που απομένει, μετά την επιστροφή του 10%.

Ανακεφαλαιώνοντας. Η οθόνη δεν απογοήτευσε ειδικά ως προς HDR600 selling point της. Φυσικά και δεν είναι true HDR, μην μπούμε σ'αυτήν την κουβέντα. Έχω την LG B7 OLED στο σαλόνι οπότε καταλαβαίνετε. Αλλά, τουλάχιστον όσον αφορά τα PC και χωρίς να θέλεις 2500€ για σωστό HDR, το HDR600 είναι ένα αξιοπρεπές entry level σε σχέση με τα καθαρά μαρκετινίστικα και ανούσια HDR400 ή 500. Το SDR της είναι άψογο και ελαφρώς καλύτερο της Asus και το HDR, παρά τα θεματάκια με το local dimming και το dark mode των Windows, στα παιχνίδια και τις ταινίες, εκεί που πρέπει δηλαδή, αποδίδει όπως πρέπει. Δεδομένου πως κόστισε 455€ και με την επιστροφή ΦΠΑ (λόγω Λέσβου) και το refund του 10% λόγω "bleed" μου βγήκε τελική τιμή κοντά 370€ οπότε δεν πολυμιλάω.

Με ξύνει να αγοράσω και την BenQ PD2710QC. Κοστίζει 605€ με τα μεταφορικά αλλά είναι pre calibrated, έχει τα πάντα εργονομικά και από θύρες και θεωρητικά είναι πιο color accurate ελέω technicolor πιστοποίησης χώρια που υποψιάζομαι καλύτερη ποιότητα κατασκευής και IPS panel. Αν δεν βαρεθώ θα το κάνω, να δω την διαφορά ενός κορυφαίου SDR 1440p panel με το HDR της Dell. 

Edit: HDR και f.lux ή γενικά night mode δεν τα πάνε πολύ καλά, το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό. Θέλει custom ρύθμιση των χρωμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας αλλιώς πουτάνα όλα η οθόνη...

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ανέφερες με τις ζώνες που ανάβουν όταν πας το ποντίκι δεν είναι πρόβλημα της οθόνης. Είναι πρόβλημα της τεχνολογίας FALD. Είναι το λεγόμενο Blooming. 

Απλα επειδή έχει πολύ λίγες ζώνες φαίνεται πολύ πιο έντονα. Σκέψου ότι έντονο blooming έχει και η δική μου με 384 ζώνες. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Αυτό που ανέφερες με τις ζώνες που ανάβουν όταν πας το ποντίκι δεν είναι πρόβλημα της οθόνης. Είναι πρόβλημα της τεχνολογίας FALD. Είναι το λεγόμενο Blooming. 

Απλα επειδή έχει πολύ λίγες ζώνες φαίνεται πολύ πιο έντονα. Σκέψου ότι έντονο blooming έχει και η δική μου με 384 ζώνες. 

Φαντάσου, που έχεις και το πιο τούμπανο monitor... Να'σαι καλά, δεν ήξερα τον όρο blooming. Παίζει ρόλο και το dark mode σ'αυτό το φαινόμενο; Μου κάνει εντύπωση που στα άλλα HDR modes δεν μου το κάνει, παρά μόνο στο reference.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, iazriel είπε

Φαντάσου, που έχεις και το πιο τούμπανο monitor... Να'σαι καλά, δεν ήξερα τον όρο blooming. Παίζει ρόλο και το dark mode σ'αυτό το φαινόμενο;

Η οθόνη σου έχει 4 ζώνες. Δηλαδή σκέψου ότι πίσω από το panel έχει 4 λάμπες (Led)  που σβήνουν όταν δεν δείχνει τίποτα (μαύρο) η οθόνη. Όταν πάει το ποντίκι εκεί, αναγκαστικά ανάβει η ζώνη αυτή. Σε πολλές ζώνες ανάβουν μικρότερα σημεία. (σύντομα θα βγουν 1000+ mini led οθόνες). 

Το dark mode δεν ξέρω τι είναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...