Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, iazriel είπε

Κρίμα δεν λες τίποτα φίλε...Αν είχα τους 90 πόντους πλάτος που θέλει η 34" για να είμαι άνετος, δεν θα το συζητούσαμε καν. Από την στιγμή που δεν υπάρχει, τοίχοι δεν πέφτουν και γραφεία δεν διαλύονται, πάω στην καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες, τα γούστα και τον χώρο μου.

Τι πλατος ύψος έχεις ? 

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τι πλατος ύψος έχεις ? 

Ύψος δεν είναι θέμα. Πλάτος είναι γύρω στους 65 αλλά με θέμα λόγω τοίχου από την μια πλευρά και κάθετου ραφιού από την άλλη που δεν βγαίνει. Και η 27" τσίμα τσίμα είναι, μια ultra wide δεν θα ήταν καν καλά κεντραρισμένη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, iazriel είπε

Ύψος δεν είναι θέμα. Πλάτος είναι γύρω στους 65 αλλά με θέμα λόγω τοίχου από την μια πλευρά και κάθετου ραφιού από την άλλη που δεν βγαίνει. Και η 27" τσίμα τσίμα είναι, μια ultra wide δεν θα ήταν καν καλά κεντραρισμένη.

Ultra wide 29 είχα μέχρι πριν λίγο καιρό, είναι μια χαρά και φθηνή  αναβάθμιση αν είσαι σε τίποτα 24αρια και κάτω μονιτορ...

Όμως πραγματική αναβάθμιση είναι 32αρη 16/9  ή 34αρη ultra wide... όσο για τα hz, ακόμα και στο desktop τα 144 κάνουν τη διαφορά. Θα το καταλάβεις μονο αν δοκιμάσεις και γυρίσεις καπάκι στα 60/75hz....  

Μέγα λάθος που πήρες μονιτορ χωρίς dp port. Το freesync θα ήταν βάλσαμο για το θηρίο κάρτα γραφικών που έχεις....   

Δημοσ.

29αρα του προτεινα που χωραει στο μερος που ειναι αλλα η αλλαγη του ppi ειναι αρκετη απο την 4K. Εχει μαθει το ματι και δυσκολα γυρναει πισω. Εγω εχοντας μαθει στα 500ppi του κινητου δεν εχω κανενα θεμα στα 96ppi του monitor ουτε στα 40ppi της 55αρας που εχω. Και στα 3 πανελς περναω αρκετες ωρες τη μερα χωρις να με ενοχλει κατι. Η Oled του κινητου στο μαυρο/χρωματα δεν παιζετε βεβαια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την 29άρα ultra wide συμφωνώ. Για μένα ήταν μεγάλο downgrade όμως η ανάλυση δεν παλευόταν με τίποτα. Απορώ γιατί δεν έχουν βγάλει 3440x1440 σε 29" ή κάποια μεσαίο μέγεθος σε ίντσες πχ 31-32 επίσης με την ίδια ανάλυση. Γιατί οι επιλογές να είναι 29" με χαμηλό ppi ή καλό ppi αλλά σε θηρία 34" ιντσών...Μια μέση λύση ρε παιδιά!

Για τα 32 και τα 34 ναι υπό προϋποθέσεις για να μην βγάλουμε και τα μάτια μας. Η αλήθεια είναι πως είδα και ένα 31.5" BenQ 16:9, μέχρι που είδα ξανά πως στο πλάτος έχω θέμα. Για τα Hz δούλευα χθες την περισσότερη μέρα με την Samsung των 144Hz δίπλα δίπλα με την Asus των 60Hz. Λυπάμαι που το λέω αλλά η διαφορά στα μάτια μου ήταν ανύπαρκτη. Σίγουρα όχι αυτό το life changer που διαφημίζουν. Έπαιξα και παιχνίδια και ειλικρινά τι 60 τι 80 τι 100 τι 144, ο Geralt στο witcher 3 πχ ίδιος μου φαινόταν. Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως ήταν η ίδια φάση, αλλά δεν άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου με τα 144Hz ήταν τελείως meh για τα μάτια μου πάντα. Μια χαρά γύρισα στο τέλος στα 60Hz της Asus, τι να πω, πάντως όσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αυτή την "χαοτική" διαφορά μεταξύ 60Hz και 144Hz. Ούτε κατάλαβε κάτι και η σύζυγος δίπλα.

Για το monitor χωρίς DP port νομίζω κάνεις λάθος. To USB C λειτουργεί ως alternate DP 1.2 (όχι πως είναι σαν κανονικό DP αλοίμονο) αλλά όπως και να χει, το monitor θα είναι καρφωμένο στα 75Hz όπως και τα fps, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει λιγότερα η 2080 σε 1440p. Στο demo του Anthem με την βαριά σκατομηχανή γραφικών του, που δεν ήταν και optimized ακόμα οι drivers και χωρίς DLSS είχα 90 fps. Άρα 75Hz, Vsync και όλα καλά. Στην χειρότερη βάζω το HDMI αν ποτέ χρειαστώ Freesync. Δεν ξέρω καν κιόλας αν το monitor είναι Gsync συμβατό για να λέμε την αλήθεια.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 1
Δημοσ.

Για τα hertz οι διαφορες φαινονται κυριως στα competitive fps οπως pubg/overwatch/fortnite/BF που εκει ενας που εχει 144 απο εναν που εχει 60 θα υπερισχυσει. Εκει βεβαια μια ultrawide θα υπερισχυσει λογω μεγαλυτερου οπτικου πεδιου μπορει να βλεπεις τον αλλον και αυτος να μην σε βλεπει. Και τα 2 ειναι θετικα στο online εναντι καποιου με 16:9 και 60fps. Σε single θα συμφωνησω αν ειναι το παιχνιδι γραμμενο σωστα και στα 60fps εχεις μια πολυ smooth εμπειρια. Τα 30 δεν παλευονται τοσο αλλα καπου 80 εκατομμυρια παιζουν στα 30fps στο ps4 και δεν επαθαν κατι. 

Για το freesync για την ωρα δουλευει μονο με display port 1.2 με nvidia καρτα. Για hdmi δεν δουλευει γιατι οι καρτες εχουν εκδοση 1.4 που δεν υποστηριζει vrr. Το Hdmi υποστηριζει vrr. Variable framerate δηλαδη. Η 2080 δεν εχει κανενα θεμα ομως σε 1440p 60fps οποτε θεμα δεν θα εχεις. Μετα απο 2 χρονια βλεπεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για τα hertz οι διαφορες φαινονται κυριως στα competitive fps οπως pubg/overwatch/fortnite/BF που εκει ενας που εχει 144 απο εναν που εχει 60 θα υπερισχυσει. Εκει βεβαια μια ultrawide θα υπερισχυσει λογω μεγαλυτερου οπτικου πεδιου μπορει να βλεπεις τον αλλον και αυτος να μην σε βλεπει. Και τα 2 ειναι θετικα στο online εναντι καποιου με 16:9 και 60fps. Σε single θα συμφωνησω αν ειναι το παιχνιδι γραμμενο σωστα και στα 60fps εχεις μια πολυ smooth εμπειρια. Τα 30 δεν παλευονται τοσο αλλα καπου 80 εκατομμυρια παιζουν στα 30fps στο ps4 και δεν επαθαν κατι. 

Για το freesync για την ωρα δουλευει μονο με display port 1.2 με nvidia καρτα. Για hdmi δεν δουλευει γιατι οι καρτες εχουν εκδοση 1.4 που δεν υποστηριζει vrr. Το Hdmi υποστηριζει vrr. Variable framerate δηλαδη. Η 2080 δεν εχει κανενα θεμα ομως σε 1440p 60fps οποτε θεμα δεν θα εχεις. Μετα απο 2 χρονια βλεπεις.

Στα competitve ναι θα υπάρχει διαφορά. Overwatch πάντως η Blizzard δεν επιτρέπει 21:9 έχω διαβάσει για τους προφανής λόγους που αναφέρεις, δεν ξέρω αν έχει βγει κάποιο fix. Έπαιξα σε 35-40 fps God of War και Horizon Zero Dawn σε PS4 Pro και δεν είχα θέμα. Βέβαια εκεί βοηθάει και το motion control της τηλεόρασης είναι η αλήθεια αλλά και πάλι προτίμησα την εξτρά ανάλυση στο PS4 pro παρά τις επιδόσεις. Η απόλαυση και στα 2 παιχνίδια ήταν στο 100%. Τις προάλλες έπαιζα ένα adventure από το Steam, τι να τα κάνω τα 144Hz εκεί πχ ή σε τίποτα platform... 

Για την οθόνη ειλικρινά δεν με απασχολεί το DP. Υπήρχαν παρόμοια μοντέλα με DP αλλά δεν είχαν το συγκεκριμένο panel διαμάντι με την HDR600 πιστοποίηση. Όσο η κάρτα φτύνει άνετα 60 ή 75 fps στα 1440p θα κοιμάμαι ήσυχος και μάλλον θα κοιμάμαι ήσυχος όπως λες για καμιά διετία και βάλε σίγουρα.

Επεξ/σία από iazriel
Δημοσ.

To overwatch δουλευει σε 21:9 αλλα οχι τοσο καλα

http://www.wsgf.org/dr/overwatch/en

Ειναι τεραστιο το πλεονεκτημα οταν εχεις τοσο μεγαλο οπτικο πεδιο. Στα παιχνιδια που παιζω προσωπικα πολυ σπανια να χασω γιατι βλεπω τα παντα στο οπτικο μου πεδιο δεν μου ξεφευγει κανεις. Το ps4 δουλευει με αρκετο motion blur και καπως δεν φαινεται τοσο τα λιγοτερα fps. Το νιωθεις ομως με τα καθαρα 60 που γυρνας το ποντικι και ολα ειναι smooth. Τα adventures ειτε 30 ειτε 60 ειτε 144 το ιδιο και το αυτο ειναι. Στα υπολοιπα κοιμησου ησυχος ναι η 2080 ειναι η δευτερη καλυτερη καρτα αυτη τη στιγμη. Αν το ψηνεις φερνω πριονι να κοψουμε το ραφι να κουμπωσεις καμια UW 1440p να εχεις τα καλα και των 2 κοσμων. :P 

Δημοσ.

Νομίζεις δεν ρώτησα τον μαραγκό για το ράφι; :P Άσε σου λέω, αν γινόταν το οτιδήποτε τώρα θα περίμενα την 34UC88 αντί για την Dell...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, iazriel είπε

Νομίζεις δεν ρώτησα τον μαραγκό για το ράφι; :P Άσε σου λέω, αν γινόταν το οτιδήποτε τώρα θα περίμενα την 34UC88 αντί για την Dell...

Στο επομενο σπιτι φιλε μου δεν πειραζει. Και η dell εξαιρετικο πανελ φοραει.

Παντως πιστευα απο την αρχη οτι δεν θα ειχες θεμα με την 29αρα στο ppi. Δεν το περιμενα καθολου αυτο. Αν σκεφτεις οτι τα κινητα μας ειναι εδω και χρονια 400-500ppi οι 55αρες full hd στα 40 και δεν εχουμε κανενα θεμα τα 95 στα 60-70 εκατοστα επρεπε να σου φαινονται καλυτερα. Παω στα 10 εκατοστα σε λευκο φοντο προσπαθωντας να δω pixels και δεν μπορω. 

Δημοσ.

Και σαν οθόνη είναι πανέμορφη όπως και το σχεδόν ανύπαρκτο bezel. Ειλικρινά όταν την είδα 399 λίρες στο Αγγλικό Amazon νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα ή κάποια πουστιά παίζει από πίσω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, iazriel είπε

Ούτε με βάση σε τοίχο? Δεν βγάζεις μία φώτο όλο και κάποια ιδέα μπορεί να πέσει

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, iazriel είπε

Και σαν οθόνη είναι πανέμορφη όπως και το σχεδόν ανύπαρκτο bezel. Ειλικρινά όταν την είδα 399 λίρες στο Αγγλικό Amazon νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα ή κάποια πουστιά παίζει από πίσω.

Οντως οπτικα ειναι πανεμορφη. Και νεο μοντελο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ούτε με βάση σε τοίχο? Δεν βγάζεις μία φώτο όλο και κάποια ιδέα μπορεί να πέσει

Είναι πολλά που δεν κολλάνε. Μιλάμε για ένα ενιαίο μεγάλο γραφείο για μένα και την γυναίκα μου με ιδιαίτερο σχεδιασμό για τις ανάγκες των δουλειών μας. Έχω από την μια τοίχο και από την άλλη ξύλο που δεν βγαίνει η κόβεται για κανένα λόγο, υπάρχουν και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με led μέσα στο ξύλο για φωτισμό προθηκών κτλ. Και αντε αν με κάποιο θαύμα έβρισκα τρόπο, θα ήμουν τουλάχιστον δέκα πόντους δεξιότερα από το κέντρο της οθόνης λόγω των μη αποσπώμενων συρταριών που έχουμε στο πάτωμα και λειτουργούν σαν έξτρα βάση του γραφείου. Άρα και off axis και χωρίς χώρο. Να'σαι καλά για την προσπάθεια αλλά ειλικρινά δεν γίνεται κάτι. Αυτά φτιάχτηκαν μια φορά για ιδιόκτητο σπίτι, μπήκαν, καρφώθηκαν και δεν αλλάζουν τώρα. Δεν μπορώ να βγάλω και φωτό τώρα, το Πάσχα που θα γυρίσω :P

8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οντως οπτικα ειναι πανεμορφη. Και νεο μοντελο. 

Yup. Και ενώ η HDR400 πιστοποίηση είναι meh η 600άρα θέτει κάποια ψιλοσοβαρά στάνταρ οπότε είμαι πολύ περίεργος. Στην χειρότερη DOA και θα φάω μόνιμο ban από όλα τα Amazon :P

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, iazriel είπε

Για την 29άρα ultra wide συμφωνώ. Για μένα ήταν μεγάλο downgrade όμως η ανάλυση δεν παλευόταν με τίποτα. Απορώ γιατί δεν έχουν βγάλει 3440x1440 σε 29" ή κάποια μεσαίο μέγεθος σε ίντσες πχ 31-32 επίσης με την ίδια ανάλυση. Γιατί οι επιλογές να είναι 29" με χαμηλό ppi ή καλό ppi αλλά σε θηρία 34" ιντσών...Μια μέση λύση ρε παιδιά!

Για τα 32 και τα 34 ναι υπό προϋποθέσεις για να μην βγάλουμε και τα μάτια μας. Η αλήθεια είναι πως είδα και ένα 31.5" BenQ 16:9, μέχρι που είδα ξανά πως στο πλάτος έχω θέμα. Για τα Hz δούλευα χθες την περισσότερη μέρα με την Samsung των 144Hz δίπλα δίπλα με την Asus των 60Hz. Λυπάμαι που το λέω αλλά η διαφορά στα μάτια μου ήταν ανύπαρκτη. Σίγουρα όχι αυτό το life changer που διαφημίζουν. Έπαιξα και παιχνίδια και ειλικρινά τι 60 τι 80 τι 100 τι 144, ο Geralt στο witcher 3 πχ ίδιος μου φαινόταν. Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως ήταν η ίδια φάση, αλλά δεν άνοιξε ένας νέος κόσμος μπροστά μου με τα 144Hz ήταν τελείως meh για τα μάτια μου πάντα. Μια χαρά γύρισα στο τέλος στα 60Hz της Asus, τι να πω, πάντως όσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αυτή την "χαοτική" διαφορά μεταξύ 60Hz και 144Hz. Ούτε κατάλαβε κάτι και η σύζυγος δίπλα.

Για το monitor χωρίς DP port νομίζω κάνεις λάθος. To USB C λειτουργεί ως alternate DP 1.2 (όχι πως είναι σαν κανονικό DP αλοίμονο) αλλά όπως και να χει, το monitor θα είναι καρφωμένο στα 75Hz όπως και τα fps, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει λιγότερα η 2080 σε 1440p. Στο demo του Anthem με την βαριά σκατομηχανή γραφικών του, που δεν ήταν και optimized ακόμα οι drivers και χωρίς DLSS είχα 90 fps. Άρα 75Hz, Vsync και όλα καλά. Στην χειρότερη βάζω το HDMI αν ποτέ χρειαστώ Freesync. Δεν ξέρω καν κιόλας αν το monitor είναι Gsync συμβατό για να λέμε την αλήθεια.

Μάλλον είναι θέμα ματιού... είμαι με 2 μονιτορ αυτή τη στιγμή το 32αρη 144hz και ενα 20αρη 60hz, με το που πάνω το ποντίκι  δεξιά στο 20αρη μονιτορ νομίζω ότι κάτι έχει πάθει το pc...   

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...