Thanos Ar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα, Πριν από ένα μήνα περίπου έφτιαξα ένα build με amd και χαρακτηριστικά: CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte Radeon RX 580 Mobo: MSI B450-A pro. Όλα λειτουργούσαν άψογα μέχρι πριν από λίγες μέρες. Ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν τα ηχεία στο PC και λειτουργούσε μόνο ο ήχος από το TV Monitor. Το ΤV Monitor από το Device Manager είδα ότι παίζει ήχο από την GPU και πιο συγκεκριμένα με το AMD High Definition Audio Device. Το Realtek HDA δεν εμφανίζεται πουθενά. Ο φάκελος εγκατάστασης στο C περιέχει ελάχιστα αρχεία και δεν υπάρχει ούτε στο control panel. Με λίγα λόγια απλά μια μέρα σταμάτησε να δουλεύει! Σήμερα, αφήνοντας το PC κλειστό για πολλές ώρες, το άνοιξα κι είδα ότι εμφανίζει το Realtek HDA στο Device Manager αλλά αφού έκανα επανεκκίνηση ξαναχάθηκε. Μετά από αυτό πιστεύω ότι ίσως να μη φταίει το Hardware αλλά οι drivers. Τους έχω κάνει εγκατάσταση και απεγκατάσταση πολλές φορές, και αυτούς που δίνει ο κατασκευαστής αλλά και από τη σελίδα της Realtek και τίποτα. Ακόμα και μετά από format, η εγκατάσταση των drivers για τη Realtek γίνεται αλλά με άδειους σχεδόν φακέλους. Θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ πολύ!
Karakouklos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Οι drivers της realtek είναι το πρόβλημα, έχω την motherboard της MSI 990fxa-gd80 και με τα τελευταία update που μου έκανε η MSI είχα όλο προβλήματα . Πήγαινε στο device manager και ζήτα από τα windows να ψάξουν για drivers, εμένα μου κατέβασε drivers χωρίς όμως το manager της realtek αλλά και χωρίς προβλήματα για την ώρα. Για manager χρησιμοποιώ το THX pro που μου δείνει η MSI σαν extra utility άρα δεν είναι απαραίτητο το manager της realtek και μπορείς να βρεις κάποιο άλλο manager αν σου είναι αναγκαίο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα