Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, papoys1 είπε

Επειδή έχει γίνει συζήτηση παλαιότερα τόσο εδώ όσο και σε άλλες ενότητες του φόρουμ για το αν γίνεται και αν είναι εύκολη η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο με αντλία αναρρόφησης από το lidl ανέβασα ένα βιντεάκι που φαίνεται ο χρόνος που απαιτείται να αδειάσουν 3 λίτρα περίπου λάδια από ένα φιατάκι seicento.

Νομίζω ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας και θεωρώ ότι είναι παιχνιδάκι.Το κόστος νομίζω είναι γύρω στα 12-13 ευρώ και το κερδίζεις από την πρώτη κιόλας αλλαγή λαδιών.Εγώ όπως είπα βάζω λαδάκι του lidl 10/40 και τα 3,5 λίτρα που απαιτούνται μου κοστίζουν 10,50 ευρώ.

κοιτα... papoys1, η αλλαγη λαδιων απο πανω, γινεται για ευκολια και γρηγορη αλλαγη.  ΔΕΝ ειναι ομως ο,τι καλυτερο για τον κινητηρα. οσο και καλη αντλια να ειναι, δεν υπαρχει περιπτωση να τραβηξει ΟΛΟ το λαδι....!!!!  ουτε 1/1,000,000...!!!  προς αποφυγη παρεξηγησεων,  ετσι πιστευω εγω...!! 

το καλυτερο αδειασμα ειναι απο κατω, με ζεστουλι το λαδακι οπως προειπωθηκε, ωστε να βγει ολο, και αλλαγη φιλτρου...,  φυσικα....!!!  

βεβαια το να κανεις και 2 αλλαγες λαδιων απο πανω με αντλια, δεν χαθηκε ο κοσμος.  αλλα οχι συνεχεια. χρειαζεται να ανοιχτει και η ταπα. να φυγουν απο κατω οτι κατακαθια υπαρχουν, και που ισως, δεν τα τραβαει η αντλια....!!!    χωρια τον ελεγχο του κατω μερους, που μπορεις να κανεις....!!

λες οτι εχεις 4 αυτοκινητα και κανεις 2-3 αλλαγες το χρονο.  μα ... καλα,  24/7 στον δρομο εισαι.....??? 

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kajwbtfe είπε

Μετά τα λάδια τι τα κάνεις?Που τα πετάς?

Όποιος αλλάζει μόνος του τα λάδια, τα παλιά τα δίνει σε βενζινάδικο που τα μαζεύουν ή σε αυτούς που πουλάνε λάδια. Το ίδιο πράγμα είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, cabdik είπε

κοιτα... papoys1, η αλλαγη λαδιων απο πανω, γινεται για ευκολια και γρηγορη αλλαγη.  ΔΕΝ ειναι ομως ο,τι καλυτερο για τον κινητηρα. οσο και καλη αντλια να ειναι, δεν υπαρχει περιπτωση να τραβηξει ΟΛΟ το λαδι....!!!!  ουτε 1/1,000,000...!!!  προς αποφυγη παρεξηγησεων,  ετσι πιστευω εγω...!! 

το καλυτερο αδειασμα ειναι απο κατω, με ζεστουλι το λαδακι οπως προειπωθηκε, ωστε να βγει ολο, και αλλαγη φιλτρου...,  φυσικα....!!!  

βεβαια το να κανεις και 2 αλλαγες λαδιων απο πανω με αντλια, δεν χαθηκε ο κοσμος.  αλλα οχι συνεχεια. χρειαζεται να ανοιχτει και η ταπα. να φυγουν απο κατω οτι κατακαθια υπαρχουν, και που ισως, δεν τα τραβαει η αντλια....!!!    χωρια τον ελεγχο του κατω μερους, που μπορεις να κανεις....!!

λες οτι εχεις 4 αυτοκινητα και κανεις 2-3 αλλαγες το χρονο.  μα ... καλα,  24/7 στον δρομο εισαι.....??? 

Φίλε είπα η οικογένεια έχει 4. Είναι 5μελής και τα τέσσερα μέλη οδηγούν άρα κάνε υπολογισμό.,Επίσης είπα ότι από τα 4 στο ένα κάνω τρεις αλλαγές το χρόνο διότι κάνω με αυτό (δικό μου) 25.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο το χρόνο.Τα άλλα τρία (συζύγου - παιδιών)  κάνουν λιγότερα.☺️

Επίσης θα σου πω ότι τα ίδια λάδια βγάζω  τόσο από κάτω με την τάπα όσο και από πάνω με την αντλία.Έχω τσεκάρει και το ξέρω.Επίσης δεν υποχρέωσα κανέναν να τα αλλάξει με αντλία. Απλά έδειξα τη διαδικασία ώστε αν επιθυμεί και κάποιος άλλος να το κάνει.:)

'Οποιος δεν ...........υπάρχουν και τα μαστόρια.Δεν θα γίνουν κλέφτες και αυτοί.:P

9 ώρες πριν, kajwbtfe είπε

Μετά τα λάδια τι τα κάνεις?Που τα πετάς?

Τα δίνω στο πρατήριο που βάζω καύσιμα.Τι τα κάνει αυτός δεν ξέρω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...