Προς το περιεχόμενο

Βαφη κουτιου

LeonV12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Pc mod lab είπε

Επειδη εχω ασχοληθει λιγο με φανοβαφες, δεν ειναι και τοσο ευκολο για εναν αρχαριο να ξεκινησει με πιστολι βαφης. Εγω φαντασου πηρα μετα απο 10 χρονια σχεδον πιστολια βαφης και πρεπει να προσεξει πολλα κιολας!

Με προλαβες,ναι ειναι δυσκολο με το πιστολι.Ποσο χρωμα θα βαλεις ποσο θα το αραιωσεις,πως θα ψεκασεις κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, LeonV12 είπε

Ναι απλα δεν εχω βαψει ποτε με πιστολι.Μονο με αερογραφο αλλα λογικα η ιδια διαδικασια πρεπει να ειναι.

Ενταξει, εχει μια διαφορα κλιμακας ομως.

3 λεπτά πριν, Pc mod lab είπε

Επειδη εχω ασχοληθει λιγο με φανοβαφες, δεν ειναι και τοσο ευκολο για εναν αρχαριο να ξεκινησει με πιστολι βαφης. Εγω φαντασου πηρα μετα απο 10 χρονια σχεδον πιστολια βαφης και πρεπει να προσεξει πολλα κιολας!

Ολα ειναι δυσκολα την πρωτη φορα. Αρκει ομως η θεληση, η υπομονη και λιγος πειραματισμος πιστευω.

2 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Με προλαβες,ναι ειναι δυσκολο με το πιστολι.Ποσο χρωμα θα βαλεις ποσο θα το αραιωσεις,πως θα ψεκασεις κτλ.

Θα σου πω ενδεικτικα μερικα πραματα, ο αερογραφος οπως ξερεις χρησιμοποιει υδατοδιαλυτα χρωματα και εχει ευαισθητα σημεια στο πιστολακι του, ενω με το πιστολι βαφης δεν εχεις να φοβασαι γιατι το καθαριστικο του ειναι το διαλυτικο νιτρου. Απο εκει και περα, παιζεις με χρωματα αυτοκινητου και μονο που ειναι και πιο ακριβα και πολυ πιο ποιοτικα απο τα κοινα σπρει. Αν θελησεις οντως να ασχοληθεις με πιστολι βαφης πρεπει να βαλεις αρκετα λεφτα για επενδυση ετσι ωστε να παρεις χρωμα, ασταρι, βερνικι, σκληριντικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pc mod lab είπε

Θα σου πω ενδεικτικα μερικα πραματα, ο αερογραφος οπως ξερεις χρησιμοποιει υδατοδιαλυτα χρωματα και εχει ευαισθητα σημεια στο πιστολακι του, ενω με το πιστολι βαφης δεν εχεις να φοβασαι γιατι το καθαριστικο του ειναι το διαλυτικο νιτρου. Απο εκει και περα, παιζεις με χρωματα αυτοκινητου και μονο που ειναι και πιο ακριβα και πολυ πιο ποιοτικα απο τα κοινα σπρει. Αν θελησεις οντως να ασχοληθεις με πιστολι βαφης πρεπει να βαλεις αρκετα λεφτα για επενδυση ετσι ωστε να παρεις χρωμα, ασταρι, βερνικι, σκληριντικο

Οχι δε θελω να το ξεφτυλισω γιατι δε θα το κανω χομπυ.Απλα θελω να το φτιαξω και να φαινεται σα καινουριο με κανα ωραιο μεταλλικο χρωμα και στο τελειωμα μια led ταινια να γινει διαστημοπλοιο.Τωρα αμα το καταφερω και κανω καμμιανσουπερ δουλεια τι να σου πω ισως μπει το μικροβιο.

Επεξ/σία από LeonV12

3 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Οχι δε θελω να το ξεφτυλισω γιατι δε θα το κανω χομπυ.Απλα θελω να το φτιαξω και να φαινεται σα καινουριο με κανα ωραιο μεταλλικο χρωμα και στο τελειωμα μια led ταινια να γινει διαστημοπλοιο.

Τοτε παρε 2-3 σπρει και εισαι ετοιμος, μιση μερα δουλεια ειναι!

Σπρέυ όπως σου είπαν και καθάρισες. Μεταλλικό να προσέξεις να είναι (αφου το θες μεταλλικό) το σπρέυ και καλής ποιότητας και όχι φθηνιάρικο. Και καλά καθαρισμένες οι επιφάνειες που θα βάψεις.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/2/2019 στις 1:48 ΜΜ, LeonV12 είπε

Γεια σας παιδια,

Πηρα ενα κουτι thermaltake armor απο συμφορουμιτη εδω σχεδον τσαμπα λογω παλαιοτητας.Ετσι λοιπον επειδη εχω ορεξη να ασχοληθω να παιξω θελω να το βαψω και να το κανω σα καινουριο, να του βαλω ανεμιστηρια ωραια κτλ.Γνωριζει καποιος τι ασταρι πρεπει να βαλω,τι γυαλοχαρτα και τι τυπο χρωματος να χρησιμοποιησω και γενικα τι να κανω για να μεινει και το χρωμα χωρις να ξεφλουδιζει;

Πριν λίγο καιρό μονταρα και εγώ το ίδιο κουτί... 

Αφου θα το κάνεις που θα το κανεις, αν μπορείς κόψε και κανα κομμάτι απο την άπειρη επιφάνεια που έχει :)

Συμβουλή: Καθάρισμα -> τρίψιμο -> Καθάρισμα -> primer -> Καθάρισμα -> ελαφρύ τρίψιμο -> Καθάρισμα -> Βαφή -> Βερνίκι.

Θέλει υπομονή γιατί παίρνει αρκετές μέρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς... 

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1

38 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αφου θα το κάνεις που θα το κανεις, αν μπορείς κόψε και κανα κομμάτι απο την άπειρη επιφάνεια που έχει :)

Συμβουλή: Καθάρισμα -> τρίψιμο -> Καθάρισμα -> primer -> Καθάρισμα -> ελαφρύ τρίψιμο -> Καθάρισμα -> Βαφή -> Βερνίκι.

Για να στεγνώσει θέλει το πολύ δύο ώρες....για να ξεμυρισει θέλει κάτι μέρες....μήπως λες αυτό; Φυσικά με χειμωνιάτικο καιρό, ενω με ήλιο στην μια ώρα είναι εντάξει....πόσο μάλλον το καλοκαίρι

41 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Αααα και τώρα που το θυμήθηκα.... δουλειά σου δεν θα ποσταρεις;

Στις 8/2/2019 στις 4:34 ΜΜ, leros2004 είπε

Δειξε μας καμμια φωτογραφια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...