Προς το περιεχόμενο

Βαφη κουτιου

LeonV12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια,

Πηρα ενα κουτι thermaltake armor απο συμφορουμιτη εδω σχεδον τσαμπα λογω παλαιοτητας.Ετσι λοιπον επειδη εχω ορεξη να ασχοληθω να παιξω θελω να το βαψω και να το κανω σα καινουριο, να του βαλω ανεμιστηρια ωραια κτλ.Γνωριζει καποιος τι ασταρι πρεπει να βαλω,τι γυαλοχαρτα και τι τυπο χρωματος να χρησιμοποιησω και γενικα τι να κανω για να μεινει και το χρωμα χωρις να ξεφλουδιζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Ασταρι για μεταλλα

- Χρωμα για μεταλλα ( ματ ή γυαλιστερο αναλογα με τα γουστα )

- Γυαλοχαρτα διαφορων κοκκων και οπωσδηποτε τριων ( πχ 60, 120, 160 )

- ρολακια βαψιματος

- πινελακια βαψιματος

- πινελακια καθαρισμου για λεπτομερες ξεσκονισμα απο γρεζια, καταλοιπα κτλ

Ξεκινας με ενα καλο σχετικα τριψιμο των γαλβανιζε επιφανειων και ενα καλυτερο των βαμμενων, καθαριζεις καλα, περνας ενα χερι ασταρι, περιμενεις να στεγνωσει καλα και μετα απο ελαφρυ τριψιμο εφαρμοζεις δευτερο χερι ή κι αν θες και τριτο χερι ασταρι.

Αφου στεγνωσουν ολα καλα, ξεκινας το βαψιμο, στεγνωμα, τριψιμο ( αρχιζοντας με τα σκληροτερα γυαλοχαρτα ), καθαρισμα, κοκ για οσα χερια θες . Οπωσδηποτε 3 θα προτεινα με υπομονη και με σταδιακα ελαφρυτερο ενδιαμεσο τριψιμο.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, 29gk είπε

- Ασταρι για μεταλλα

- Χρωμα για μεταλλα ( ματ ή γυαλιστερο αναλογα με τα γουστα )

- Γυαλοχαρτα διαφορων κοκκων και οπωσδηποτε τριων ( πχ 60, 120, 160 )

- ρολακια βαψιματος

- πινελακια βαψιματος

- πινελακια καθαρισμου για λεπτομερες ξεσκονισμα απο γρεζια, καταλοιπα κτλ

Ξεκινας με ενα καλο σχετικα τριψιμο των γαλβανιζε επιφανειων και ενα καλυτερο των βαμμενων, καθαριζεις καλα, περνας ενα χερι ασταρι, περιμενεις να στεγνωσει καλα και μετα απο ελαφρυ τριψιμο εφαρμοζεις δευτερο χερι ή κι αν θες και τριτο χερι ασταρι.

Αφου στεγνωσουν ολα καλα, ξεκινας το βαψιμο, στεγνωμα, τριψιμο ( αρχιζοντας με τα σκληροτερα γυαλοχαρτα ), καθαρισμα, κοκ για οσα χερια θες . Οπωσδηποτε 3 θα προτεινα με υπομονη και με σταδιακα ελαφρυτερο ενδιαμεσο τριψιμο.

Για σπρει δε το συζηταμε ε;θα γινει μουφα;

Φυσικα και το συζητας και εχεις και καλυτερα αποτελεσματα. Ομως το σπρει θελει δεξιοτεχνια, θα χρειαστεις ειδικο εσωτερικο χωρο για να μην εχεις προβληματα με τον αερα και τη σκονη, ενω παλι καπου εσωτερικα θα μυριζει αλλα και βασικα θα απλωθει στον χωρο κι ετσι μπορει να λερωσεις, και το αποτελεσμα αν καποια στρωση δεν πιασει σωστα και δεν σου αρεσει ή δεν μπορεις να το παραβλεψεις, θα ειναι μεγαλυτερη επιβαρυνση σε χρονο, κοπο και μαλλον χρημα.

Νομιζω πως ενας συνδυασμος ρολου/πινελου και τελικα σπρει για τα τελευταια σταδια, ειναι ισως προτιμοτερος και με καλυτερες πιθανοτητες σωστου αποτελεσματος. Σιγουρα παντως δεν θα πρεπει να βιαστεις οπως και να εχεις υπομονη καθως θα δουλευεις σε περιορισμενο χωρο και με λεπτομερειες.

• Thanks 1

Το ρολο η το πινελο νερουλιαζει το χρωμα και δεν θα βγει τοσο σμουθ οσο σε ενα σπρει. Υπαρχουν τεχνικες για να αποφηγεις την πολυ σκονη με το να τριψεις την επιφανεια με λιγο 1000αρι γυαλοχαρτο νερου. Ετσι θα γινει ματ και θα μπορεις να του περασεις ενα χερι βερνικι να γινει τελειο

• Like 1

7 hours ago, LeonV12 said:

Γεια σας παιδια,

Πηρα ενα κουτι thermaltake armor απο συμφορουμιτη εδω σχεδον τσαμπα λογω παλαιοτητας.Ετσι λοιπον επειδη εχω ορεξη να ασχοληθω να παιξω θελω να το βαψω και να το κανω σα καινουριο, να του βαλω ανεμιστηρια ωραια κτλ.Γνωριζει καποιος τι ασταρι πρεπει να βαλω,τι γυαλοχαρτα και τι τυπο χρωματος να χρησιμοποιησω και γενικα τι να κανω για να μεινει και το χρωμα χωρις να ξεφλουδιζει;

Αν θέλεις να γίνει σωστά μην το κάνεις μόνος  σου. Θέλει και χρήμα και άπειρη δουλειά. Αν είναι να το κάνεις μόνο μια φορά πάνε να στο βάψουν. Πιο φτηνά θα σου βγει, και θα γίνει και σωστή δουλειά.

1 ώρα πριν, 29gk είπε

To καντο μονος σου εχει αλλη γλυκα.

Θα συμφωνησω....μπορει να σου κολλησει το μικροβιο και να κανεις και αλλα βαψιματα....εμεις απλα μπορουμε να σου δωσουμε μια απλη καθοδηγηση, ενα starting point, το πως θα βγει αυτο εσυ θα το καθορισεις με πολυ πρακτικη!

• Thanks 1

42 λεπτά πριν, Pc mod lab είπε

Θα συμφωνησω....μπορει να σου κολλησει το μικροβιο και να κανεις και αλλα βαψιματα....εμεις απλα μπορουμε να σου δωσουμε μια απλη καθοδηγηση, ενα starting point, το πως θα βγει αυτο εσυ θα το καθορισεις με πολυ πρακτικη!

Ναι εχω γνωστο φανοποιο που μπορει να μου το φτιαξει αμα του τονζητησω,ομως δε θελω να τον πρηζω και οπως ειπε και ο 29gk ειναι αλλη γλυκα να το κανεις μονος.Ξερω οτι μπορει να μη βγει σουπερ αλλα επειδη καποτε εκανα μοντελισμο το πρωτο μου αεροπλανακι το εχω στη καρδια μου και ας μην ηταν τελειο,η προσπαθεια και μονο ηταν αρκετη για να παραβλεψω ατελειες.Στη συνεχεια βεβαια βελτιονομουν.Τελοσπαντων,δηλαδη παω σε σπρει αν και με πιστολι θα ηταν πολυ καλυτερο και οσο για τον χωρο εχω ενα γκαραζ θα απλωσω μουσαμα κατω θα το κρεμασω και θα το ψεκασω.Παντως οταν το ξεκινησω και ειναι και της προκοπης φυσικα θα ανεβασω και φωτογραφιες με την προοδο.

1 λεπτό πριν, LeonV12 είπε

Ναι εχω γνωστο φανοποιο που μπορει να μου το φτιαξει αμα του τονζητησω,ομως δε θελω να τον πρηζω και οπως ειπε και ο 29gk ειναι αλλη γλυκα να το κανεις μονος.Ξερω οτι μπορει να μη βγει σουπερ αλλα επειδη καποτε εκανα μοντελισμο το πρωτο μου αεροπλανακι το εχω στη καρδια μου και ας μην ηταν τελειο,η προσπαθεια και μονο ηταν αρκετη για να παραβλεψω ατελειες.Στη συνεχεια βεβαια βελτιονομουν.Τελοσπαντων,δηλαδη παω σε σπρει αν και με πιστολι θα ηταν πολυ καλυτερο και οσο για τον χωρο εχω ενα γκαραζ θα απλωσω μουσαμα κατω θα το κρεμασω και θα το ψεκασω.Παντως οταν το ξεκινησω και ειναι και της προκοπης φυσικα θα ανεβασω και φωτογραφιες με την προοδο.

Και της προκοπης να μην ειναι, εσυ θα ανεβασεις την δουλεια σου, ειτε αρεσει ειτε οχι! Αυτο να θυμασαι, οτι το κανεις για εσενα!

• Like 1

Kαλα αφου σου πω το οτι αφου εισαι απο τους τυχερους απο τη στιγμη που  διαθετεις το γκαραζ, αρα και ανεση, να διορθωσω λιγο το αρχικο μηνυμα μου σε οτι αφορα το σπρει. Κατα βαση δηλαδη ειχα στο νου μου τα σπρει σε μορφη φιαλης καθως οι περισσοτεροι αυτα χρησιμοποιουν καταρχην για λογους ευκολιας. Εαν ομως διαθετεις πιστολι βαφης, πιστευω πως εχεις τα φοντα να κανεις αριστη δουλεια με μεγαλυτερη ευκολια και καλυτερο αποτελεσμα.

Μόλις τώρα, Pc mod lab είπε

Και της προκοπης να μην ειναι, εσυ θα ανεβασεις την δουλεια σου, ειτε αρεσει ειτε οχι! Αυτο να θυμασαι, οτι το κανεις για εσενα!

Οκ θα ανεβαζω και θα μου λετε αν το παω σωστα.Τη Δευτερα θα παω να παρω υλικα και θα ξεκινησω τριψιμο.Στη συνεχεια θα ζητησω συμβουλη!Ειδα εναν πιτσιρικα που εφτιαξε ενα κουτι NZXT με θεμα το stranger things,βαλτο στο you tube να δεις,δεξιοτεχνης και σπιρτο.Σας θαυμαζω παντως οσους πιανουν τα χερια σας!Απ οτι βλεπω απο το nick σου πρεπει να ασχολεισαι.

2 λεπτά πριν, 29gk είπε

Kαλα αφου σου πω το οτι αφου εισαι απο τους τυχερους απο τη στιγμη που  διαθετεις το γκαραζ, αρα και ανεση, να διορθωσω λιγο το αρχικο μηνυμα μου σε οτι αφορα το σπρει. Κατα βαση δηλαδη ειχα στο νου μου τα σπρει σε μορφη φιαλης καθως οι περισσοτεροι αυτα χρησιμοποιουν καταρχην για λογους ευκολιας. Εαν ομως διαθετεις πιστολι βαφης, πιστευω πως εχεις τα φοντα να κανεις αριστη δουλεια με μεγαλυτερη ευκολια και καλυτερο αποτελεσμα.

Επειδη εχω ασχοληθει λιγο με φανοβαφες, δεν ειναι και τοσο ευκολο για εναν αρχαριο να ξεκινησει με πιστολι βαφης. Εγω φαντασου πηρα μετα απο 10 χρονια σχεδον πιστολια βαφης και πρεπει να προσεξει πολλα κιολας!

• Like 1

3 λεπτά πριν, 29gk είπε

Ναι απλα δεν εχω βαψει ποτε με πιστολι.Μονο με αερογραφο αλλα λογικα η ιδια διαδικασια πρεπει να ειναι.

Οκ θα ανεβαζω και θα μου λετε αν το παω σωστα.Τη Δευτερα θα παω να παρω υλικα και θα ξεκινησω τριψιμο.Στη συνεχεια θα ζητησω συμβουλη!Ειδα εναν πιτσιρικα που εφτιαξε ενα κουτι NZXT με θεμα το stranger things,βαλτο στο you tube να δεις,δεξιοτεχνης και σπιρτο.Σας θαυμαζω παντως οσους πιανουν τα χερια σας!Απ οτι βλεπω απο το nick σου πρεπει να ασχολεισαι.

Ασχολουμαι απο το 2004 και ειμαι 32 το τελευταιο μου case mod ειναι το Half Life 2 gordon freeman edition αν το εχεις ακουστα ψαχτο και θα δεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...