Προς το περιεχόμενο

32bit ή 64bit

kleo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπάρχουν κάποια μηχανήματα, κυρίως laptop, με 2GB RAM, γενικά αδύναμο επεξεργαστή τα οποία έχουν windows 7 32bit.

Αγοράστηκαν με windows 8 64bit, αλλά βάλαμε τα 7 διότι πήγαιναν πιο αργά και από χελώνα.

θα γίνουν  format όλα αυτά και λογικά θα μπουν πάλι τα 7, ίσως δοκιμάσουμε και τα 10.

η απορία, αν βάλουμε 64bit, θα χειροτερέψει πολύ η απόδοση τους.

πλέον πολλά προγράμματα απαιτούν 64bit για να δουλέψουν. πήγα να βάλω τελευταία έκδοση του camtasia και έφαγα άκυρο. 

τι λέτε να κάνουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, kleo1 είπε

υπάρχουν κάποια μηχανήματα, κυρίως laptop, με 2GB RAM, γενικά αδύναμο επεξεργαστή τα οποία έχουν windows 7 32bit.

Αγοράστηκαν με windows 8 64bit, αλλά βάλαμε τα 7 διότι πήγαιναν πιο αργά και από χελώνα.

θα γίνουν  format όλα αυτά και λογικά θα μπουν πάλι τα 7, ίσως δοκιμάσουμε και τα 10.

η απορία, αν βάλουμε 64bit, θα χειροτερέψει πολύ η απόδοση τους.

πλέον πολλά προγράμματα απαιτούν 64bit για να δουλέψουν. πήγα να βάλω τελευταία έκδοση του camtasia και έφαγα άκυρο. 

τι λέτε να κάνουμε;

Καταρχην πρεπει να δεις ακριβως το μοντελο επεξεργαστη, ωστε να διαπιστωσεις αν υποστηριζει 64bit.Παντως με 2GB δεν πας μπροστα και βαλε ssd για μεγαλη βελτιωση.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο επεξεργαστης των laptop υποστηριζει 64bit και στην σελιδα του λαπτοπ της εταιριας (πχ lenovo) υπαρχουν drivers για 64bit, βαζεις 64 και ας εχεις 2gb. Αλλιως 32bit. Επισης, αν στην σελιδα δεν υπαρχουν drivers για 10, μην τα περασεις.

Ξανα επισης, οτι ειπε ο φιλος απο πανω. Βαλε εναν ssd και προσπαθησε να αναβαθμισεις την ram

Τελος, αμα λες οτι ηρθανε με windows 8, λογικα θα υποστηριζει 8, 8.1 και 10. Με λιγα λογια, θα περασεις οτι υποστηριζει η εταιρια για το λαπτοπ. Πχ 7 δε νομιζω να παιρνει.

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.

τα μηχανήματα είναι σε εργασιακό χώρο, δεν είναι δικά μου. εδώ δε διατίθονται λεφτά ούτε για αγορά CD, όχι να πάρουμε SSD και RAM. Οπότε πορευόμαστε με αυτά και όσο πάει.

οι επεξεργαστές μια χαρά υποστηρίζουν 64bit, απλά είναι αδύναμοι.

το μόνο μου θέμα είναι αν βάλω 64bit, είναι που είναι αργά μήπως γίνουν χειρότερα. δηλαδή έχει διαφορά στην κατανάλωση πόρων το 64bit.

κυρίως εφαρμογές γραφείου τρέχουμε. word, excel.. 

Δημοσ.

Αν θέλεις να τρέξεις 64bit εφαρμογές τότε η αλλαγή σε 64bit λειτουργικό είναι μονόδρομος.

Πάντως μη νομίζεις ότι θα επιβαρυνθεί το μηχάνημα. Ίσα-ίσα, οι εφαρμογές που έχουν optimized έκδοση για 64bit θα δουλεύουν καλύτερα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πάντως μη νομίζεις ότι θα επιβαρυνθεί το μηχάνημα. Ίσα-ίσα, οι εφαρμογές που έχουν optimized έκδοση για 64bit θα δουλεύουν καλύτερα.

αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει.

μου φαίνεται θα δοκιμάσω να το κάνω σε ένα μηχανάκι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα στο πω αλλιως. Ειτε βαλεις 32 ειτε 64, δεν θα δεις καποια ουαου διαφορα. Συν οτι μαλλον δεν παιρνει 32αρι λειτουργικο και δεν υπαρχει και λογος. Οποτε, κανε οτι ειπε ο mic. Αναβαθμισε την μνημη ram αν ειναι δυνατον, βαλε επανω και εναν σκληρο ssd και τα μηχανηματα θα απογειωθουν. Τωρα το τι windows θα βαλεις, προσωπικο γουστο.

Αν ομως δεν γινεται να αναβαθμισεις ram και ssd, για πολλους και διαφορους λογους, μενεις με τα 8.1 και συμβιβαζεσαι με αυτα.

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.

έγραψα ότι στα μηχανήματα τρέχουμε ήδη windows 7 32bit. μπορώ να βάλω ο,τι λειτουργικό θέλω. υπάρχει υποστήριξη και drivers.

το πρόβλημα μου δεν είναι το λειτουργικό. είναι αν με 2GB θα έχω πρόβλημα με τα 64bit, με την έννοια ότι θα πηγαίνει αργά το μηχάνημα.

αναβάθμιση δε παίζει να γίνει.

θα κρατήσω αυτό που είπε ο micos000, ελπίζοντας να ισχύει στην πράξη.

Δημοσ.

- Έχω δοκιμάσει παλαιότερα να αναβαθμίσω τις επιδόσεις μιας σειράς Η/Υ, με παρόμοια χαρακτηριστικά, σε γραφεία εταιρίας.

Με τα Win 7 x64 (και 2GB μνήμη) δεν είχαν ανώτερες επιδόσεις από προηγουμένως, αντίθετα ήταν συχνά τα ξαφνικά κολλήματα.

- Οι περισσότεροι ήταν Acer Veriton L460 (τους χρησιμοποιούσαν για απλές εργασίες γραφείου και περιήγηση στο διαδίκτυο) με Pentium Dual Core E2140 1.6 GHz και RAM 1GB όπως ο παρακάτω ακριβώς: http://www.backoffice.be/prod_uk/Acer/ps.l46c6.b04_acer_veriton_l460_usff_1_x_pentium_dual_cor.asp

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής με x64 ακόμα και μετά την τοποθέτηση ισχυρότερου επεξεργαστή (Core2 Duo E8400) συνέχισε να σέρνεται. Με 2 GB μνήμη (και x64) είχε ελάχιστα καλύτερη διαφορά από πριν και συνέχισε να έχει ξαφνικά κολλήματα. Μόνο με 4GB μνήμη (DDR2) δούλεψε χωρίς κολλήματα και με σαφώς αναβαθμισμένες επιδόσεις.

- Αντίθετα με 2GB μνήμη και Windows 7x32 δεν είχε κανένα εμφανές πρόβλημα, μόνο ελαφρά κατώτερες επιδόσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...